Premium

Stadswandeling Augsburg

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Augsburg

  • Startpunt: Rathausplatz
  • Eindpunt: Kathedraal van Augsburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Augsburg Tourismus

Augsburg is de derde grootste stad van Beieren, maar het is de oudste. Dankzij zijn prachtige renaissancegebouwen en de vele fonteinen wordt Augsburg ook wel de meest noordelijke stad van Italië genoemd. Het vindt zijn oorsprong in de stichting van de Romeinse vestingstad Augusta Vindelicum in het jaar 15 voor Christus.

In de middeleeuwen was het een van de rijkste financiële centra van Europa. Augsburg werd bekend als een centrum voor vakmanschap, met name metaalbewerking, en ook voor zijn artistieke inspanningen. Beroemd was de stad als de thuisbasis van vader-en-zoon kunstenaars Hans Holbein de Oude en de Jonge. Tijdens de Renaissance bereikte de stad haar hoogtepunt en veel van haar indrukwekkende architectuur dateert uit deze periode. De historische kern van Ausberg is tijdens de Tweede Wereldoorlog weliswaar beschadigd, maar is met veel liefde in zijn oude glorie hersteld.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Romantische Strasse rondreis 8 of 9 dagen hotels 4*

Romantische Strasse rondreis 8 of 9 dagen hotels 4*

Deze rondreis langs de Romatische Strasse in Beieren brengt je van noord naar zuid. Je verblijft in 3 hotels 4* met ontbijtbuffet en 3x diner. In Augsburg krijgt u een 2 uur durende geleide wandeling.

Stadswandeling Augsburg

Deze wandeling brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van de stad. In het midden van de Rathausplatz zie je de Augustusfontein. Verderop domineert de Perlachturm, een in 1182 gebouwde klokkentoren, het plein en wijst als een vinger naar de hemel. Het Rathaus, net ten zuiden van deze kerktoren, werd in 1620 in renaissancestijl gebouwd, loop er zeker even binnen om de Goldenersaal (Gouden Kamer) te bekijken: een met goud versierde zaal.

Verder wandel je langs enkele torens in de stad, de Vogel Tor en de Rotes Tor. Je passeert ook enkele kerkgebouwen zoals de St Ulrich- en St Afra-kerk, de Godehardskapelle en de middeleeuwse Sint-Annakerk. De wandeling eindigt aan de Fuggerei, het allereerste sociale woonproject ter wereld. De Fuggerei werd gesticht in 1516 door de steenrijke bankier Jakob Fugger. Hij stelde aan de arme inwoners van Augsburg kleine huurhuisjes ter beschikking voor amper 0,88 euro per jaar. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Augsburg.

Romantische Straße

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Romantische Straße

Ontdek de Romantische Straße via een volledig uitgewerkte rondreis, 4 stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 november 2022 - Jose Voshaar

Mooie stad met prachtige gebouwen. We zijn maar een halve dag in Augsburg gebleven omdat we ons minder thuis voelen in de stad.

Gratis preview reisgids downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?