Auto huren op de luchthaven van Athene: hoe de goedkoopste auto boeken en waarop letten?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op de luchthaven van Athene: hoe de goedkoopste auto boeken en waarop letten?

21 november 2022 in Athene0 reacties

Praktische info bij het huren van een auto op de luchthaven van Athene + tips

Ben je van plan om een auto te huren op de luchthaven van Athene? Dan zal je merken dat er heel wat verschillende aanbieders zijn met verschillende auto’s en verschillende huurvoorwaarden. Niet eenvoudig dus.

Hieronder lees je hoe een auto huren op de luchthaven van Athene precies werkt, welke operator we aanraden en hoeveel het kost om een auto te huren in Athene.

Tours & tickets voor je stedentrip Athene online boeken

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken in Athene? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Er worden bovendien ook verschillende tours en excursies georganiseerd in en vanuit de stad.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Hoe werkt een auto huren op de luchthaven van Athene?

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Athene. Naast de luchthaven van Athene liggen grote parkings waarop honderden huurauto’s staan. Elk bedrijf hanteert echter andere voorwaarden. Bij de ene is een verzekering inbegrepen, bij de andere heb je een kredietkaart nodig voor een waarborg of komen er extra kosten bij aan het einde van de rit. Houd dit dus zeker goed in het oog en maak voor jezelf uit wat jij belangrijk vindt.

Wij raden je aan om een auto te huren via Easyterra of Sunnycars. Deze twee aanbieders zijn een betrouwbaar autoverhuurbedrijf waar je geen schrik hoeft te hebben van de kleine lettertjes. Bij Sunnycars is de auto verzekerd. Je loopt dus geen eigen risico wanneer er schade aan de auto zou optreden (en dat is welkom in Griekenland!).

Onze favoriete autoverhuurbedrijven voor je vakantie

  1. Is een auto huren in Athene nodig?

Ben je van plan om enkel hoofdstad Athene te verkennen? Dan is het niet nodig om een auto te huren. Athene heeft namelijk een uitstekend openbaarvervoersysteem. Vooral de metro is bijzonder handig. Metrolijn 1 (de oudste ter wereld na de metro van Londen!) brengt je naar alle populaire bezienswaardigheden. De metro is snel, makkelijk en behoorlijk goedkoop. Daarnaast zijn er ook trams, bussen en de hop-on-hop-off-bus voor wie veel wil zien in weinig tijd. Boek je tickets voor de hop on hop off bus in Athene.

STADSWANDELING: Wie graag de mooiste bezienswaardigheden te voet wilt bezichtigen, kan gebruik maken van onze gratis stadswandeling Athene.

  1. De omgeving van Athene verkennen

Wil je buiten Athene reizen en een kleine (of grote) roadtrip maken? Dan is een huurauto natuurlijk wel wat je nodig hebt. Op de Peloponnesos valt ontzettend veel te ontdekken.

  • Wat dacht je bijvoorbeeld van het geweldige amfitheater van Epidaurus?
  • Een bezoek aan de historische stad Nafplio?
  • Rondwandelen in het mythische Sparta?

Dan geniet je van absolute vrijheid met een huurauto. Kies dan het liefst voor een compacte auto, dan kan je makkelijker parking vinden. En dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk.

TIP: Nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Wij hebben alvast een uitstekende rondreis door Griekenland voor je uitgestippeld.

  1. Hoeveel kost het om een auto te huren in Athene?

De prijs van een huurauto op de luchthaven van Athene schommelt enorm. Hoeveel je betaalt, hangt van 2 factoren af.

  • Het spreekt voor zich dat je meer zal betalen voor een luxewagen dan voor een simpele, compacte personenwagen. Ook voor auto’s met een automatisch versnellingssysteem moet je meer euro’s neertellen.
  • Daarnaast speelt ook het seizoen een grote rol in de prijs van een huurauto op de luchthaven van Athene. In het hoogseizoen betaal je voor een compacte huurauto al snel 350 euro per week. Kom je in het laagseizoen, dan vind je huurauto’s in Athene voor amper 50 euro per week. Een gigantisch verschil dus.
  • Regelmatig de prijzen vergelijken is de boodschap. Zo vind je gegarandeerd een goede deal.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Onze tip: Bespaar geld met de Athene Pass tijdens je bezoek

Wil je graag zo veel mogelijk zien tijdens je citytrip in Athene? Koop je Athene Pass online voor € 47 en geniet van gratis toegang tot het Akropolismuseum en de Akropolis en archeologische vindplaatsen om het oude Griekenland te ontdekken.

  • Met deze pass kan je ook een stadstour door Athene maken en krijg je de weetjes tot je beschikking via een audiogids-app, te downloaden op je telefoon.
  • Daarnaast heb je met de Athene Pass ook 10% korting bij vele andere Tiqets locaties in de stad, zoals de Hop-on Hop-off Bus, het Hard Rock Cafe Athene, het Benaki Museum en het Museum voor Oude Griekse Technologie.

Boek je Athene Pass hier online

  1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?