34 x mooiste bezienswaardigheden Sevilla: wat zien & doen tijdens je citytrip + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

34 x mooiste bezienswaardigheden Sevilla: wat zien & doen tijdens je citytrip + kaartje

8 juni 2023 in Andalusië4 reacties

De mooiste plekjes & bezienswaardigheden in Sevilla + verblijftips

Sevilla is wereldberoemd voor zijn monumenten, tradities en cultureel erfgoed. Het is de geboorteplaats van flamencodansen en in de stad wordt de meest indrukwekkende Paasstoet georganiseerd. Op citytrip naar Sevilla, het kloppend hart van Zuid-Spanje, een stad vol leven.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van een stedentrip naar de Spaanse stad? Ontdek hier alvast wat je niet mag missen bij een bezoek aan Sevilla.

Hoe besparen bij je bezoek aan Sevilla + wachtrijen vermijden?

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Sevilla City Pass €53, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer + de belangrijkste musea. Klik hier en boek je Sevilla City Pass online.

Wil je liever enkel een ticket voor het Koninklijk Paleis of de Kathedraal? Bekijk hier het volledige aanbod tickets.

De Sevilla City Pass combineert alle hoogtepunten van Sevilla:

  • Fast-track tickets voor het Koninklijk Paleis van Sevilla + Fast-track tickets voor de Kathedraal van Sevilla
  • Inclusief audioguide in 6 talen voor het Koninklijk Paleis en de Kathedraal
  • Ontdek Sevilla met de Hop on Hop off Bus die langs 12 haltes gaat (inclusief gratis audioguide in verschillende talen)
  • Ontvang 20% korting op talrijke andere attracties (onder andere Guadalquivir Cruise, Flamenco Shows, FC Sevilla games, Tapas Tours, rondleidingen en excursies)
  • Boek je Sevilla City Pass online

Inhoud artikel

  1. Plaza de Espana Sevilla

In tegenstelling van wat sommigen denken is de Plaza de Espana niet het centrale plein van Sevilla. Het is in feite één groot gebouw met een centraal plein. Een toch wat bizar gebouw met verschillende Spaanse bouwstijlen. Het werd gebouwd voor de tentoonstelling van 1929 en was het Spaanse paviljoen.

Het ligt aan de rand van het Parque de Maria Luisa en de gebouwen kunnen niet bezichtigd worden. Opvallend is de weidsheid van het plein, de typische beschilderde keramieken wandtegels (azulejos) en de grachten waar toeristen met bootjes in varen.

  1. Plaza de América

Na een eindje wandelen vanaf Plaza de Espana vind je ook Plaza de América. Dit pleintje is super mooi aangelegd en versierd met palmbomen en bloemen. Als centraal punt van het plein is er een grote waterpartij. Je vindt hier onder andere het Museo de Artes y Costumbres Populares. Daarnaast zijn het Museo Arqueologico en Pabellon Real ook gelegen rond dit plein.

  1. Parque de Maria Luisa

In Sevilla zijn er een aantal heel mooie tuinen en parken. Het Parque de Maria Luisa is een mooi voorbeeld. Dit park was het centrale gedeelte van de tentoonstelling van 1929. Het werd 35 jaar eerder geschonken door de prinses Maria Luisa Fernanda aan de stad (lees: bevolking). Tot dan maakte het deel uit van het koninklijke paleis of Real Alcazar. Je zal hier nooit alleen lopen want dit is een echte hotspot in Sevilla.

  1. Museo de Artes y Costumbres Populares

In het Museum voor Volkskunde of Museo de Artes y Costumbres Populares kom je te weten hoe de inwoners van Sevilla hier vroeger leefden en werkten, aan de hand van gebruiksvoorwerpen en schilderijen.

  1. Flamencoshow bijwonen in Museo del Baile Flamenco

Beleef een unieke Flamencoshow in het Museo del Baile in de historische wijk Santa Cruz in Sevilla. Laat je verwonderen door de dansers, zangers en gitaristen.

In het Museo del Baile Flamenco (flamenco-dansmuseum) is de centrale binnenplaats ingericht voor de Flamenco dansers. Beleef samen met de lokale bevolking in één van de laatste overgebleven ecijano-hofjes een geweldige show. Lees alles over de Flamencoshows in Sevilla in onze aparte blog.

Onze tip: Boek je ticket voor een Flamencoshow online, en geniet samen met de lokale bevolking van een geweldige voorstelling in een unieke setting.
  1. Kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla (Cathedral de Santa Maria de la Sede) is het hoogtepunt van een bezoek aan Sevilla. Kunstminnaars zijn er minstens een dagje zoet mee. Het is de grootste gotische kathedraal van Spanje, ja, zelfs van de wereld en dit zal je meteen ook opvallen. Het is een omgebouwde moskee, maar dit merk je niet meer.

3 zaken moet je gezien hebben: het grote altaar, de Capilla Mayor met het grootste retabel (altaarkunstwerk) ter wereld en het grafmonument van Colombus. Over deze laatste bestaat er wel grote twijfel over de echtheid van de beenderen die in de kist liggen. Niemand weet immers waar Colombus begraven werd. Wie méér wil zien, komt zeker aan zijn trekken in de talloze kapellen met honderden schilderijen, beeldhouwwerken, houten beelden, …

Onze tip: Het kan er aardig druk zijn bij de kathedraal, boek je tickets online om zo de wachtrijen over te slaan. Wil je meerdere bezienswaardigheden in Sevilla bezoeken? Boek je Sevilla City Pass en bespaar veel geld.
  1. Museo Arqueologico

Het Archeologisch museum is ingedeeld in drie tijdperioden. De kelderverdieping is de oudste en ook meest belangrijke, dan volgt de Romeinse periode en zelfs van de Moorse bezetting zijn er voorwerpen tentoongesteld. Dit museum geldt als één van de belangrijkste van Spanje door de schat van El Carambolo (ca. 600 jaar voor Christus). Deze vondst, met onder meer sieraden, toont aan dat Sevilla al zeer vroeg bewoond werd door een volk met hoge ontwikkeling.

  1. Real Alcazar

Real Alcazar is een uniek gebouwencomplex. Het is een geheel van koninklijke paleizen waar de heersers van deze streek steeds hebben verbleven. Dit waren zowel de moren als de christenen. Je kunt hier, meer dan elders in de stad, de verschillende bouwstijlen herkennen. Het Real Alcazar dat in de 14de eeuw gebouwd werd in mudejarstijl en doet erg sprookjesachtig aan. Uitzonderlijk hebben de christelijke heersers onder wie Alfons X, Alfons XI en Peter de Wrede de kunstwerken en bouwstijl van de moren niet vernietigd. Ook ene Karel V moeide zich met de decoratie en het uitzicht van enkele ruimtes waardoor je in Sevilla dus Vlaamse wandtapijten kan bewonderen.

Opsommen in detail wat er allemaal te zien is, zou ons te ver leiden. Wat je ziet een mix van gebouwen, patio’s, alles op prachtige wijze voorzien van rijkelijke marmeren zuilen, super verfijnd houtsnijwerk, schitterende azulejo’s, decoratief stucwerk enz. Voor een goed bezoek raden we aan een audiogids aan te schaffen aan de ingang. Het is echt onontbeerlijk om de belangrijkste plaatsen gezien te hebben. Een goede indruk krijg je bij een bezoek van min. 3 uur.

Tickets bestellen

Er zijn verschillende type tickets:

  1. Giralda, een voormalige minaret

Giralda, een voormalige minaret, doet dienst als kerktoren van de kathedraal. Boven heb je een prachtig uitzicht over de kathedraal en het Real Alcazar. Eigenaardig is zijn trap die er eigenlijk geen is, het is een sterk hellend pad, genummerd van 1 t.e.m. 34. Spijtig genoeg kan je de Giralda alleen bezoeken in combinatie met de kathedraal. Dus moet je daar eerst rijtje aanschuiven vooraleer de Giralda te kunnen bezoeken.

  1. Palacio Arzobispal

Het Palacio Arzobispal heeft een prachtige gevel uit de 18de eeuw, het gebouw achter de gevel is nog zo'n honderd jaar ouder. Het gebouw is nog steeds in gebruik door de aartsbisschop en is dus niet te bezoeken. Het mooie plein en die unieke gevel kunnen je wel even doen wegdromen. Dit is ook de plaats waar de koetsen hun standplaats hebben die je op een romantische wijze door de stad voeren.

  1. Iglesia Santa Maria la Blanca

De Iglesia Santa Maria la Blanca is een kerk die al wat godsdiensten heeft gediend. Een moskee, dan synagoge en tenslotte als christelijke kerk vanaf de 14de eeuw. De buitengevel laat het niet vermoeden, maar laat dit je niet doen aarzelen om een kijkje binnenin te nemen. De barokversieringen doen je naar adem happen. Kijk omhoog naar het pleisterwerk, de pilaren van rozig of is het rood marmer. En dan mag je zeker niet vergeten het pronkstuk van de kerk te bezichtigen, het schilderij La Santa Cena (het Laatste Avondmaal) van de in Sevilla geboren kunstschilder Bartolomé Murillo.

  1. Casa de Pilatos

Casa de Pilatos is een prachtig en luxueus stadspaleis met mooie azulejoswanden (wandtegels) dat volledig is opgetrokken in de beroemde mudéjarstijl op het einde van de 16de eeuw. Zeker te bewonderen zijn de zeer mooie binnentuin en het fraaie trappenhuis dat naar de tweede verdieping leidt.

  1. Ayuntamiento of stadhuis op het Plaza Nueva

De voorkant van het stadhuis geeft uit op het Plaza Nueva. De achterzijde van het stadhuis ligt aan de Plaza de San Francisco. Deze 2 gevels hebben totaal verschillende bouwstijlen.

Aan de westzijde (Plaza Nueva) zie je een stijl die neigt naar neoclassicisme. De ruiter die je op de sokkel ziet staan is koning Ferdinand III, beschermheilige van Sevilla. Hij heroverde de stad van de Moren halfweg de 13de eeuw. Zijn graftombe vind je terug in de kathedraal.

De gevel aan de achterzijde (oostelijke zijde, kant van Plaza de San Francisco) laat een mooi staaltje zien hoe een platerescogevel er kan uitzien. Typische stijl voor hoe men in de 15e en 16e eeuw soms een optrekje bouwde. Je herkent vast in de ornamenten mythische figuren, dierenfiguren, wapens, enz. Maar kijk ook in detail naar de rechterzijde van de gevel (pilasters, dakranden) die niet bewerkt is. Wellicht meer door geldgebrek, eerder dan staking van de beeldhouwers.

  1. Iglesia del Salvador

De El Salvador kerk is net als de tientallen andere kerken van Sevilla een bezoekje waard. Op dezelfde plek stond al een basiliek (Romeinse tijd), een moskee (Arabische heerschappij). De moskee werd afgebroken en vervangen door een kerk die tijdens de bouw instortte. In 1679 herbegon men met frisse moed en eind 1712 was ze afgewerkt.
De roze gevel uit natuursteen en baksteen is een zoveelste voorbeeld van de Sevilliaanse barok. Het altaarstuk valt groot uit wat ook van de koepel kan gezegd worden. De barokke retabels zijn 18de-eeuws. Er zijn nog meerdere altaarstukken in de zijkapellen. Hier zal het vooral de Madonna zijn die je aandacht trekt.

  1. Palacio Lebrija

Het Palacio Lebrija werd ingericht volgens de smaak van de gravin van Lebrija die in luxe leefde in de 19de eeuw . Het zal je opvallen dat tijdens je ontdekking van de ruimtes zomaar van de ene stijl overgaat in de andere. Ook heel wat bezittingen van diverse familiegenoten worden getoond (schilderijen, porselein, beelden, …).

Kijk vooral naar de schitterende mozaïekvloeren uit Romeinse tijden. Je zal nog veel meer Romeinse voorwerpen zien, allemaal gerecupereerd tijdens opgravingen in de Romeinse stad Itálica. Deze stad lag ca. tien kilometer buiten Sevilla. Lag, want nu resten alleen nog enkele ruïnes.

Via een trap kan je de woonvertrekken (o.a. de slaapkamer van de gravin, de verschillende salons) bezichtigen. Onderweg zeker aandacht hebben voor de azulejo’s, het cassettenplafond, de leuning. En er is ook een bibliotheek met enkele duizenden boeken.

  1. Doe een boottocht op de Guadalquivir rivier in Sevilla

Ontdek Sevilla vanop het water. Een boottocht op de Guadalquivir rivier geeft je een prachtig uitzicht over de beroemdste monumenten en bezienswaardigheden van Sevilla. Vaar onder historische bruggen door, bewonder de torens van het Plaza de España en zie waar schepen vol goud aanmeerden na hun wereldreizen.
Tevens vaar je langs de wijk Triana, de paviljoens van Expo 1992 en de Exposición Iberoamericana de 1929.

  1. Metropol Parasol

De ‘Parasol’ bestaat uit verschillende verdiepingen. Ondergronds is een verzameling archeologische vondsten te bezichtigen. Bovengronds is er een groenten- en fruitmarkt. Op het grote plein worden culturele evenementen gehouden.

Maar het meest spectaculaire bevindt zich in de lucht. Je kan namelijk op een mooi geconstrueerd wandelpad lopen bijna 30 meter hoog waardoor je een fraai uitzicht hebt over de stad. En je kan meteen ook aflezen op bordjes wat je ziet. Uiteraard is gezorgd voor de mogelijkheid tot een moment van verpozing in diverse horecazaken. Is wel betalend, maar miniem, daarvoor moet je zeker niet laten om dit modern ‘gebouw’ te gaan verkennen. Ontwerp van Jürgen Mayer, dat willen we je niet onthouden.

  1. Museo de Bellas Artes

Als je maar één museum kunt bezoeken tijdens je bezoek aan Sevilla dan moet het Museo de Bellas Artes zijn, tenminste als je interesse gaat naar Spaanse schilderkunst. Natuurlijk zijn er ook andere kunstvormen aanwezig maar dit museum is gekend voor zijn totaal overzicht van Spaanse meesters vanaf de middeleeuwen tot de vorige eeuw.

  1. Capilla San José

Ben je absoluut liefhebber van barok, dan móet je de Capilla San José gezien hebben. De gevel dateert uit de 18de eeuw met enkele azulejo’s, deze is mooi maar niet speciaal. Maar let op als je binnengaat. Dat heb je wel vaker in Spanje als je ‘kleinere’ kapelletjes van binnen gaat bezichtigen. Je valt bijna om van verbazing. Moeilijk te omschrijven wat je hier allemaal ziet aan weelderige schittering. Kijk vooral en geniet. Je vraagt je af hoe mensen zo iets kunnen scheppen. Cayetano de Acosta, een Portugees nota bene, is verantwoordelijk voor het altaarstuk.

  1. Mercado de Triana

Bezoek de traditonele overdekte Spaanse markt in de Mercado de Triana waar je groenten en fruit, Spaanse ham, olijven en olijfolie, kaas, brood, droogbloemen en delicatessen kunt vinden. Open van maandag-tot zaterdagochtend. Je kan er ook oesters eten. De markt zelf is 150 jaar oud en gebouwd op de ruïnes van Castillo de San Jorge. Dit was de plek waar tijdens de inquisitie onwilligen in de rivier werden gegooid. Je vindt Museo Del Castillo De San Jorge net om de hoek aan de Quidalaquivir.

  1. Capilla de los Marineros

Zomaar als het lijkt plompverloren tussen andere huizen vind je de Capilla de los Marineros. De kapel bevat het Mariabeeld Virgen Esperanza, Maagd van de Hoop. Het is dit beeld dat eveneens met een geweldige devotie wordt vereerd tijdens de processie tijdens de Semanta Santa samen met het bekendere reusachtige beeld van La Macarena.

  1. Torre del Oro

Torre del Oro is letterlijk vertaald de 'Gouden Toren' en is één van de hogere torens van de stad. Hij dateert uit het begin van de 13de eeuw. Ooit was dit één van de verdedigingstorens van het Alcazar. De naam komt van de vergulde azulejos (wandtegels) die vroeger binnen waren aangebracht. Je kunt de toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

Op de bovenverdiepingen is het Maritiem Museum ondergebracht. Het museum toont schaalmodellen van schepen, schilderijen, etsen, navigatie-instrumenten.

  1. Hospital de la Caridad

Het Hospital de la Caridad ligt achter het Teatro de la Maestranza. Het ziekenhuis bestond al een paar eeuwen maar kende een opbloei in de tweede helft van de 17de eeuw door toedoen van Miguel de Mañara.

De brave man behoorde toe aan de broederschap Santa Caridad, vandaar de naam. Hij leidde een redelijk onzedig leven en het was na het overlijden van zijn vrouw dat hij pas tot inkeer kwam en besloot een liefdadigheidsinstelling in te richten voor armen en zieken. Eigenlijk maakte dit gebouw aanvankelijk deel uit van een rij pakhuizen. Magazijnen die dienden voor opslag van goederen uit de nabije haven. Halfweg de 17de eeuw kregen sommige van de pakhuizen een andere bestemming waaronder dus dit ziekenhuis.

Een bezoek is een aanrader. In de kerk hangen enkele meesterwerken van de lokale schildersschool (Murillo, Pedro Roldán, ...). Ook de patio op de binnenkoer is de moeite om zien. De twee fonteinen dateren uit de 17de eeuw. Je kan er zelfs opschriften in het Nederlands lezen. Op de Delftse tegels kan je afbeeldingen zien uit het Oude en Nieuwe Testament.

  1. La Casa de la Ciencia

Het wetenschapsmuseum La Casa de la Ciencia is te vinden in een van de gebouwen van het Peruaanse paviljoen dat dateert uit 1929. Het paviljoen werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse expositie. Dit museum heeft een paar leuke collecties over onder andere zeezoogdieren en insecten en er is ook een interessante multimedia opstelling. Let wel op, de informatie is vooral in het Spaans, maar er zijn ook wat zaken in Engels. Toch raden we aan om te gaan, want het pavillioen waarin het museum zich bevindt is op zich al de moeite waard.

  1. Palacio de San Telmo

Het eerste wat opvalt bij de Palacio de San Telmo is ongetwijfeld de hoofdingang van het gebouw en de vele details op de gevel. Het paleis werd aan het eind van de 17de eeuw gebouwd in een barokke stijl en werd tot in de helft van de 19de eeuw gebruikt als universiteit voor zeevaarders. Jammer genoeg kan je als bezoeker niet naar binnen gaan om een kijkje te nemen, maar toch is het zeker de moeite waard om het gebouw eens van buitenaf te bestuderen!

  1. Calle Sierpes

Als je wil winkelen ben je in Calle Sierpes aan het juiste adres. Deze straat is een bekende winkelstraat van Sevilla waar je niet alleen winkels vindt, maar ook barretjes en restaurants. Er heerst een gezellige sfeer in de straat doordat die autovrij is en er tal van straatartiesten, muzikanten en schilders hun ding doen. Je kan hier ook erg leuke souvenirs op de kop tikken zoals aardewerk kommetjes, kleurrijke waaiers of gewoon toffe hebbedingetjes als aandenken.

  1. Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz is de oude jodenwijk van Sevilla. Hier kan je slenteren door de smalle straatjes tussen de huisjes met opvallend mooie patio’s. Op elke hoek vind je wel een verrassing: een knus terrasje, een leuke souvenirwinkel, een heerlijke tapasbar, een gezellig pleintje… Deze relaxte wijk is ongetwijfeld een bezoek/wandeling waard! Hoe vroeger je gaat, hoe minder toeristen natuurlijk. Ook ’s avonds is het hier leuk vertoeven door de ruimte keuze aan lekkere tapasbars.

  1. Plaza de Toros de la Maestranza

Plaza de Toros is de oudste stierenring van Spanje daterend uit de 18de eeuw, eigenaardig genoeg is het niet rond maar ovaal. Het biedt plaats aan 13 000 toeschouwers.

Fan of geen fan van stierengevechten, het is hoe dan ook een bijzondere koninklijke arena om te bezoeken. Binnen vind je bovendien een museum waar je meer te weten kan komen over beroemde matadors, stierengevechten en de geschiedenis.

Alleen het museum is geopend voor het publiek en voor niet ingewijden in de stierengevechtenwereld is het mogelijk een rondleiding te boeken om de arena te bezoeken.

  1. La Alameda

La Alameda is een gezellige wijk in Sevilla, gelegen binnen de stadsmuren in het noordelijke gedeelte. De belangrijkste plaats in deze wijk is het grote (autovrije) plein Alameda de Hercules. Hier gaan regelmatig marktjes door of gezellige muziekvoorstellingen. Er valt hier altijd wel iets te beleven! Rondom zijn er ook heel wat cafétjes, bars en eetplekjes te vinden.

Wanneer je op verkenning gaat in Alameda, is het laatste wat je zal verwachten dat deze wijk vroeger een plek was waar je maar beter wegbleef, maar de laatste 15 jaar is Alameda volledig opgebloeid en herontwikkeld, waardoor het nu een erg populaire wijk is. Er hangt een alternatieve vibe en in het weekend trekt de buurt veel jonge mensen, omdat het nachtleven hier écht leeft. Wandel dus zeker eens door deze mooie wijk en laat je verrassen!

  1. Macarena

Ook Macarena is een leuke buurt om te bezoeken. De naam is afkomstig van ‘Macarius-ena’ wat betekent ‘eigendom van Macarius’. Toen Macarena ontstond, waren de Romeinse stadsmuren dus blijkbaar in het bezit van de Romein Macario. De stadspoort van Macarena werd vroeger gebruikt als ingang voor koningen die op weg waren naar Real Alcazar, maar nu kan je de poort gewoon zelf doorwandelen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Macarena zijn de Basílica de la Macarena met de heilige maagd van Macarena, gelegen net achter achter de poort en ook de Calle San Luis. Wanneer je deze lange straat doorwandelt, kom je heel wat kerken en kloosters tegen. Wat verderop vind je ook nog de Santa Marina, een van de oudste gebedshuizen van heel Sevilla, en de San Luis de los Franceses kerk.

  1. Doe een Spaanse cooking class

Neem het van ons aan: tijdens je verblijf in Sevilla zal je zeker lekker gegeten hebben! Maar je leert de culinaire rijkdom van de stad en van Spanje in het algemeen pas écht beter kennen wanneer je zelf eens aan de slag gaat. Doe daarom eens iets helemaal anders en neem een kookles en leer hoe je traditionele gerechten bereidt als een expert.

Kooklessen zijn geschikt voor beginnende en meer ervaren koks. Je werkt met lokale en verse ingrediënten en je mag (uiteraard!) smullen van je eigen bereide gerechtjes. Bekijk hier welke cooking class in Sevilla jou het meest kan bekoren, keuze uit tapas, diner of kookcursus met markttour. Lees meer

  1. Tapasbars

In Sevilla zou het een verplichting moeten zijn om tapas te eten, als het van ons afhangt! Er is een ruime waaier aan gezellige, authentieke tapasbarretjes met voor elk wat wils: de typische Spaanse gerechten, Italiaanse tapas, of zelfs een tapasbar waar ze Churros serveren (Bar El Commercio, adres: Calle Lineros 9). Weet je even niet meer welke tapasbar te kiezen? Daarvoor delen wij onze 2 favorieten!

La Fresquita

Bij La Fresquita zal je niet alleen lekker eten, maar krijgen je ogen ook de volle kost. Deze tapasbar lijkt op een bruine kroeg, maar dan nog beter. De muren zijn rijkelijk versierd met rekwisieten van de 'Semana Santa', dit is de heilige maand voor Pasen waarvoor prachtige, opzichtige processies georganiseerd worden. De eigenaar van de zaak, Pepe, legde ondertussen al een unieke verzameling aan met al zijn versieringen. Bovendien zijn de tapas erg lekker en wordt er ook heerlijke sangria verkocht.
Adres: Calle Mateos Gago 29 (zie ligging op de kaart)

Bodega Santa Cruz

Maak kennis met één van de oudste en bekendste tapasbars in Sevilla: Bodega Santa Cruz! Deze tapasbar trekt het hele jaar door veel mensen. Buiten staan er hoge tafeltjes waar iedereen met z'n allen kan rond staan en kan smullen van de hapjes. Je vindt deze plek op de hoek van een gezellig straatje, gevestigd in het centrum. Wil je authentieke Spaanse tapas eten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bestel er nog een glaasje wijn bij et voilà, de perfecte maaltijd!
Adres: Calle Rodrigo Caro 1 (zie ligging op de kaart)

  1. Eten en drinken in Sevilla

Wanneer je in Sevilla bent, zal je al snel merken dat je op elke hoek van de straat een tapasbar kan vinden met typische Spaanse hapjes zoals patatas bravas, gevulde kroketten, tortilla’s… Sevilla staat namelijk niet alleen bekend om de vele mooie bezienswaardigheden, maar ook om de héérlijke Spaanse keuken.

Ga tijdens je bezoek aan Sevilla dus zeker een paar keer uit eten, want je krijgt absoluut waar voor je geld! Proef eens van de verschillende soorten Ibericoham, chorizo en kazen die je in de meeste zaakjes op een plankje kan bestellen en vergeet natuurlijk niet om te genieten van een glas sangria of tinto de verano.

Er zijn ook verschillende foodmarkten te vinden in Sevilla. Een van de bekendste is Mercado Lonia de Feria. Tip: bezoek deze foodmarket op een donderdag en combineer je bezoek met de grootste vlooienmarkt van Sevilla die wat verderop de straat Calle Feria tot leven brengt. Ook Mercado Lonia del Barranco is een gezellig foodmarktje. Lekkers genoeg in Sevilla!

  1. Hoe verplaatsen in Sevilla?

Sevilla is een relatief kleine stad, waardoor alles goed te doen is te voet. De bezienswaardigheden zijn niet zo ver verspreid van elkaar en wanneer je de stad al wandelend verkent, kan dit makkelijk op eigen tempo.

Een begeleide wandeltour met gids is ook een optie, zo kom je meer te weten over specifieke plaatsen en/of bezienswaardigheden. De stad is erg vlak en daarom ook ideaal om met de fiets of pad te gaan. Hierbij heb je dan nog een keuze om op eigen houtje een fietstocht te maken, met een gids (in groep) en al dan niet met een elektrische fiets. Bekijk alle mogelijkheden en tours.

Ben je te moe om te wandelen of fietsen? Dan kan je ook gebruik maken van een taxi of Uber, het openbaar vervoer, of je kan aan boord springen van een hop-on-hop-off bus die door het centrum van Sevilla gaat. Vergeet voor die laatste niet om je ticket aan te schaffen, geldig voor 24 of 48 uur. Bestel hier je tickets voor de hop-on-hop-off bus in Sevilla.

  1. Waar overnachten in Andalusië (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Andalusië? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Malaga, Sevilla en Granada. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Andalusië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Andalusië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Andalusië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Andalusië.

Andalusië

Gratis reisgids Andalusië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 17 februari 2023 - Gert Thomas

Zeer overzichtelijke en volledige wandelingen. Zeer handig om bij te hebben.

- 23 februari 2020 - daniel

zeer gedetailleerd en uitgebreide info

- 4 november 2019 - jos hermans

gaan half december naar sevilla

- 12 januari 2019 - De Groote Patricia

Prachtige reisgids ! Ik ken Sevilla heel goed maar dankzij jullie toch veel extra nuttige informatie ontdekt.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?