5 leuke trips in de omgeving van Amsterdam

30 mei 2022 in Amsterdam0 reacties

Ben jij van plan om een bezoek te brengen aan Amsterdam? Amsterdam is echt leuk voor een stedentrip van een paar dagen. Op deze site lees je meer over de mogelijkheden van de stad, maar je zult ook verrast zijn over wat er in de directe omgeving te doen is.

Zo kun je even ontsnappen aan de stad, maar evengoed profiteren van leuke activiteiten in de provincie Noord-Holland. Naast onze tips voor Amsterdam en omgeving geven we je ook tips hoe je je reis zo efficiënt mogelijk plant en waar je bijvoorbeeld de beste bagage en tassen koopt.

Inhoud artikel

  1. Volendam

Op korte afstand van Amsterdam, namelijk iets naar het noorden, vind je Volendam. Dit is een toeristische locatie, daar valt weinig aan af te dingen, maar dat betekent nog niet dat het minder gezellig is. Kijk bijvoorbeeld in het haventje, waar je een visje kunt eten, naar de boten kijkt of bekende Nederlanders probeert te spotten. Volendam zelf is overigens kleiner dan je denkt, maar het blijft een populaire plaats, waar je s avonds ook lekker uit kunt gaan.

  1. Naar het strand

Het strand bevindt zich gelukkig op korte afstand van Amsterdam. Je hebt hierbij de keuze uit tientallen dorpen, waaronder Wijk aan Zee en IJmuiden. Andere plaatsen in de omgeving zijn Katwijk, Zandvoort aan Zee en Bergen. Of het nu regent, vriest, of juist heel warm is, aan de Nederlandse kust is het eigenlijk altijd wel heerlijk vertoeven.

Omdat je dus al binnen een half uur op het strand kunt zitten, kun je dit ook op een enkele dag combineren met activiteiten in de stad. Over het algemeen is de kust redelijk rustig, maar er zijn zeker een aantal horecagelegenheden. Er zijn verder voldoende campings en logeeradressen om vanaf de kust een aantal dagen in de omgeving door te brengen.

  1. Bezoek Den Haag of Utrecht

Amsterdam ligt verder relatief dicht bij de andere grote steden in Nederland. Zo hebben zowel Den Haag als Utrecht ook hun charmes. Den Haag is natuurlijk de politieke hoofdstad van Nederland en ligt opnieuw aan de kust.

Utrecht heeft net als Amsterdam de kenmerkende grachten, maar is net een fractie kleiner. Uiteraard is er ook op cultureel gebied genoeg te beleven, zoals in de theaters en bij de musea. Kleinschaliger, maar zeker een alternatief voor de hoofdstad.

  1. Zaanse Schans

Zaanse Schans is ook nog zo’n klassieker. Deze prachtige rij molens blijft populair bij buitenlandse toeristen. Vanaf Amsterdam kun je er met de auto binnen 20 minuten zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden, is het soms mogelijk de molens te betreden, maar er is sowieso een soort openlucht museum aanwezig, waar je ook traditionele winkeltjes vindt. De Zaanse Schans is daarmee niet per se een activiteit voor een volle dag, maar een ochtend of middag kun je hier zeker wel besteden en het is al helemaal leuk met kinderen.

TIP: Wil jij ook graag de Zaanse Schans verkennen, download onze complete autoroute in Holland boven Amsterdam.

  1. IJsselmeer

Naast dat Nederland in de omgeving van Amsterdam de zee heeft, heb je ook een prachtig meer. Als je richting Almere gaat kom je al snel bij het IJsselmeer terecht. Vooral in de zomer kun je hier heerlijk sporten en genieten van het uitzicht. Overigens grenst het IJsselmeer aan een groot deel van Noord-Holland. Het is duidelijk, in Nederland is er geen gebrek aan water. Vanaf Amsterdam kun je ook zeker binnen twintig minuten bij dit meer zijn.

  1. Zorg dat je jouw spullen en attributen op een rij hebt

Zin gekregen om in de directe omgeving van Amsterdam op pad te gaan? Zeer begrijpelijk en daarom is het tijd om vast te stellen wat je nodig hebt om van deze reisjes een succes te maken. Allereerst moet jouw bagage op orde zijn, net als de juiste strandspullen, een zonnebril en een goede reisgids. Hoewel Nederland niet ver is, wil je er wel voor zorgen dat je elektronische apparaten ook hier up to date zijn. Je bent in het buitenland en wilt dus aandacht besteden aan het bezitten van de juiste documentatie.

Koffers en bagage bepalen hoe eenvoudig je reist, of je nu met de auto of het openbaar vervoer naar Nederland gaat. Deze koop je bij voorkeur online, bijvoorbeeld bij vidaXL. Deze winkel biedt een hoge mate van kwaliteit. Er is een uitgebreide klantenservice en je kunt hier in één keer alles voor jouw reis kopen. Zowel in Nederland als in België heeft deze webshop een uitstekende reputatie, waarbij de producten natuurlijk aan huis worden geleverd.

Het mag duidelijk zijn, Amsterdam en omgeving bieden voldoende mogelijkheden voor een heerlijk paar vrije dagen. Hierboven hebben we je tips gegeven, maar we willen je vooral ook aanzetten om lekker zelf onderzoek te doen. Met onze adviezen zorg je verder dat je op de juiste manier bepakt en bezakt aan deze reis begint.

  1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?