23 x mooiste bezienswaardigheden in Curaçao: wat zien en doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

23 x mooiste bezienswaardigheden in Curaçao: wat zien en doen tijdens je bezoek?

10 april 2024 in ABC-eilanden3 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Curaçao + verblijftips

Curaçao combineert een Europese sfeer - uitstekende musea over geschiedenis, kunst en ook voortreffelijke restaurants - met exotische verborgen stranden, verbazingwekkende grotten en prachtige snorkel- en duikplekken. De wilde en onontwikkelde bovenwindse kust is bezaaid met stekelige cactussen en wordt bewoond door blauwe hagedissen.

Hoewel het toerisme zich op Curaçao zeker heeft ontwikkeld, vormen toeristen niet de belangrijkste bron van inkomsten. Er heerst hier dus meer authenticiteit dan op de naburige eilanden. Ontdek in deze blogpost dé topbezienswaardigheden op Curaçao.

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Curaçao

 1. Willemstad

Willemstad is de belangrijkste stad en ook hoofdstad van het eiland

Je ziet hier dat er echt mensen leven. Er zijn fabrieken en het verkeer kan chaotisch worden. Maar Willemstad is ook gewoon een prachtige stad waar heel wat fascinerende bezienswaardigheden te ontdekken vallen. Het historische centrum van de stad bestaat uit vier wijken.

 • Enerzijds zijn er de wijken Punda en Otrobanda, die gescheiden worden door de Sint Annabaai, een inham die uitmondt in de grote natuurlijke haven die het Schottegat heet.
 • Anderzijds de wijken Scharloo en Pietermaai Smal, die tegenover elkaar liggen aan de kleinere Waaigat-haven. Dit gebied is, dankzij zijn unieke architectuur en haven, benoemd tot UNESCO-werelderfgoed.

Het centrum van Willemstad kan uitpakken met een schat aan koloniale architectuur die beïnvloed is door Nederlandse stijlen. Er heerst een levendige sfeer dankzij de gebouwen die geschilderd zijn in heldere tinten. Enkele topbezienswaardigheden in de hoofdstad zijn: de Mikvé Israël-Emanuelsynagoge (de oudste bewaard gebleven synagoge van Amerika), de beroemde Handelskade (gekenmerkt door zijn kleurrijke gevels), de drijvende Koningin Emmabrug en enkele boeiende musea zoals het Kura Hulanda Museum en het Maritiem Museum.

Even ten westen van het Rif Fort, moet je zeker de tijd nemen om het mangrovepark te verkennen, waar mooie houten wandelpaden bezoekers tussen de mangrovebomen leiden en je waadvogels en andere wilde dieren kan spotten. Voor de kust liggen bovendien een paar fantastische duikplekken. Kortom, meer dan genoeg te doen!

VERBLIJFTIP: Scuba Lodge & Ocean Suites bieden overnachting in een van de historische pastelkleurige panden. De authentieke handelshuizen zijn omgetoverd tot hotelkamers met een hip interieur en voorzien van alle hedendaagse moderne en luxe. Meer info en boeken.

 1. Jan Thiel Beach

Jan Thiel is een groot, luxe strand en is de populairste strandbestemming op Curaçao. Het strand is omringd door bekende hotels. Verder ligt hier een duikschool, een aantal leuke boetiekjes en 5 restaurants en bars waaronder het bekende ‘Zest’ en ‘Zanzibar’. Hier kan je lekker languit relaxen op een ligbedje of loungestoel zolang je een consumptie bestelt. Op het strand kan je er voor kiezen om voor de hele dag een ligbedje en parasol of een cabana te huren.

 • Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd om dit strand te betreden. Deze entreeprijs hoef je niet te betalen wanneer je in een van de aangrenzende hotels verblijft.
 • Vlakbij het strand ligt een grote gratis parkeerplaats en er zijn schone toiletten en douches aanwezig.
 • In de avonduren veranderen de beach bars naar echte beach clubs voor een leuk feestje! Elke zaterdag tussen 17u en 18u is het happy hour bij Zanzibar. Aansluitend kun je feesten tot middernacht.
 • Jan Thiel Beach is tevens de opstapplek van bootmaatschappij BlueFinn Charters die o.a. een dagtocht naar Klein Curaçao organiseren.

VERBLIJFTIP: Het Livingstone Jan Thiel Resort heeft ruime appartementen en villa's met uitzicht op de oceaan en de omliggende tropische tuinen. Het complex heeft een groot buitenbad met een kinderbad en ligt op wandelafstand van het strand. In het restaurant Don's van Jan Thiel Livingstone, dat in koloniale stijl is ingericht, wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. Meer info en boeken.

 1. Mambo Beach

Ook Mambo Beach is een echte toeristische hotspot. Het is een lang zandstrand dat verdeeld is over 7 verschillende beach clubs. Het is een plek waar je van houdt of niet. Het is er erg druk en commercieel en ook hier wordt een entreeprijs gevraagd om het strand te betreden.

Het is het enige strand met een boulevard omringd door leuke winkels en lekkere restaurants met verschillende keukens. Tijdens je diner geniet je hier van een prachtig uitzicht over de zee. Op de woensdag, vrijdag en zondag hebben verschillende beach clubs happy hours en feestjes. Regelmatig worden er optredens gegeven van bekende Nederlandse artiesten. Op Mambo Beach is altijd iets te beleven en dat maakt het dé hotspot van Curaçao.

TIP: Bar ‘Chill’ heeft de lekkerste cocktails.
 1. Struisvogelboerderij van Curaçao

De Struisvogelboerderij van Curaçao is een dierentuin met een Zuid-Afrikaans thema in een prachtig natuurgebied. Tijdens de safaritour wordt je door het park gegidst en verdiep je je als het ware in het leven van de struisvogels. Je hebt zelf de mogelijkheid om de struisvogels te voederen. De rondleidingen duren 45 minuten en vinden elk uur plaats. Behalve struisvogels zijn er nog veel meer dieren te zien, waaronder emoes, alligators, pauwen, varkens en geiten.

Na de rondleiding kan je nog een authentiek souvenirtje kopen in de souvenir shop en nagenieten in het restaurant op het terrein terwijl de kinderen zich uitleven op de voorziene speeltuin. Kortom, een dagje plezier voor het hele gezin! Meer info op de website.

 1. Boodschappen doen bij de Floating Market

Hongertje gekregen? Wandel dan even naar de Floating Market in de haven van Willemstad! Dit is een van de bekende attractie op Curaçao waarbij Venezolaanse handelaren met hun boten naar de eilanden varen om verse producten zoals fruit, groenten en vis te verkopen.

De handelaren komen uit het nabijgelegen Venezuela en varen 's nachts naar Curaçao om de volgende dag hun producten te verkopen. Oorspronkelijk werd de Floating Market opgericht als een manier om lokale bewoners van de eilanden van verse producten te voorzien die niet op het eiland zelf worden verbouwd. De handelaren verkopen hun goederen vanaf hun boten, en soms verkopen ze ook andere items zoals souvenirs.

Enkele andere plekken waar je lekker kan eten zijn bij de overdekte markt Plasa Bieu (bekijk ligging). Deze markt is ideaal als je op zoek bent naar een authentieke Curaçaose eetervaring. Op de markt vind je verschillende kraampjes die traditionele gerechten serveren, zoals stoba (stoofpot), keshi yena (gevulde kaas), en sòpi di pisca (vissoep). Elk kraampje heeft zijn eigen specialiteit en unieke smaken
 1. Fort Beekenburg

In het zuiden van Curaçao ligt Fort Beekenburg. Dit is een Nederlands militair bolwerk uit 1703. Het werd gebouwd in opdracht van gouverneur Van Beek om de ingang van de achterliggende baai, het Spaanse Water, te beschermen. De ronde toren van het fort was volledig gebouwd van stenen die in Nederland werden gefabriceerd en als ballast naar Curaçao werden verscheept. In de 18e eeuw werd het fort in vredestijd verwaarloosd, maar telkens wanneer er oorlog dreigde, werd het fort gerestaureerd.

 • In 1800 werd het eiland ingenomen door de Engelsen, en Fort Beekenburg werd bemand door een detachement Engelse mariniers van het korvet Nimrod. Drie jaar later werd het eiland teruggegeven aan de Nederlanders.
 • In 1807 gaf Curaçao zich opnieuw over aan de Engelsen, maar de commandant van Fort Beekenburg, de luitenant Hendriks, weigerde het fort over te geven. Hij werd echter overmeesterd door zijn eigen mannen, die vervolgens de poorten openden en deserteerden. Later werd Curaçao weer teruggegeven aan de Nederlanders.
 • Tot het midden van de 19e eeuw diende het fort als militair bolwerk, maar daarna werd het ontmanteld.
 • Tussen 1925 en 2005 was het ontoegankelijk omdat het eigendom was van en gebruikt werd door een oliemaatschappij.
 • Nu is het echter weer vrij toegankelijk, en je kan er helemaal naar de top van de toren klimmen.
 1. Vissersdorpje Sint Michiel

Sint Michiel (ook Boca Samí) is een voormalig vissersdorp gelegen op ongeveer 10 kilometer van het centrum van het eiland, aan de Bullenbaai. De baai werd ooit verdedigd door twee forten. De ruïnes van het hoofdfort zijn nog steeds zichtbaar. Ze boden bescherming tegen Franse piraten en de Britse marine, hoewel ze in de 18e en het begin van de 19e eeuw door beide werden bezet.

Sint Michiel dateert uit 1701, en was lange tijd een rustig vissersdorpje

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren hier ruwweg 400 Amerikanen gestationeerd. Nu liggen er veel toeristische resorts en hotels in de buurt. In dit gebied kan je veel wandelingen maken, van de Blauwbaai en een grote zoutpan in de buurt, die bekend staat om zijn flamingo's, tot in de zacht glooiende heuvels rondom.

Archeologische artefacten die tussen 1500 en 4500 jaar oud zijn, werden ontdekt op de Sint Michielsberg, op het voormalige plantageterrein. Er bevonden zich graven uit de prehistorie die perfect bewaard gebleven waren. De vindplaats is ongeveer een hectare groot en de op één na grootste archeologische vindplaats op Curaçao.

 1. De oude landhuizen op Curaçao

Een van de echte must sees als het aankomt op de bezienswaardigheden van Curaçao: zijn de oude landhuizen op het eiland. Je kan ze heus niet allemaal bezichtigen want in totaal zijn er maar liefst 87 nog in tact. Vroeger, in de 16e, 17e en 18e eeuw, werden slaven hier gedwongen om hard te werken op de omringende plantages.

Inmiddels zijn de oude landhuizen omgetoverd tot musea waar je meer te weten komt over hun geschiedenis, restaurants of kunstgalerijen. Deze landhuizen zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Curaçao.

Enkele landhuizen die je kan bezichtigen:

 • Landhuis Chobolobo, een likeurstokerij. Je kan er een rondleiding volgen, de likeur proeven en shoppen in de souvenirwinkel (bekijk ligging).
 • Bij Landhuis Bloemhof Cultureel Centrum kan je eigenzinnige kunst langs een bospad bekijken. Er is ook een kunsttentoonstelling bij de hoofdingang waar afwisselend werken van verschillende plaatselijke kunstenaars tentoongesteld worden (bekijk ligging).
 • Gallery Alma Blou is een ander landhuis nabij Willemstad, waar je werken van lokale kunstenaars kan bezichtigen (bekijk ligging).
 • Klein Sint Michiel was een van de belangrijkste plantages van Curaçao. Er werd vroeger zout geproduceerd (bekijk ligging).

Jan Kok is een van de oudste huizen op het eiland

Dit landhuis werd in 1840 gebouwd ter vervanging van een ouder gebouw uit het begin van de 18e eeuw. De oude slavenbel hangt nog steeds op het zuidterras. Het landhuis is genoemd naar de 18e-eeuwse slavenmeester Jan Kok die berucht was om zijn wreedheid. Veel mensen op het eiland geloven nog steeds dat zijn kwade geest in het huis rondwaart.

Vanaf het terras is er uitzicht op de zoutpannen van de St Marie Baai, waar tegenwoordig kuddes flamingo's het landschap opfleuren. Op de plantage, 345 hectare groot, werd voornamelijk zout geproduceerd, hoewel er ook gewassen verbouwd werden en vee geteeld werd. In ca.1860 werkten er nog zo'n 100 slaven. Tegenwoordig wordt het landhuis gebruikt als kunstgalerie.

 1. De baai van Santa Martha

De baai Santa Martha ligt aan de noordkust van Curaçao, tussen Sint Willibrordus en Soto. Het is een prachtige baai met helderblauw water, omgeven door kliffen en rotsformaties die een spectaculair uitzicht bieden. Het is hier extra mooi tijdens zonsondergang. Je kan de zon over het water zien zakken en de baai wordt er gedoopt in een roodoranje gloed.

Wandel naar het uitkijkpunt voor een fantastisch uitzicht over de baai (bekijk ligging). We waarschuwen je wel dat de weg naar dit uitkijkpunt erg bochtig is, doe het dus rustig aan.
 1. Het onbewoonde eilandje Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein, onbewoond eilandje gelegen ten zuidoosten van Curaçao. Het eilandje is ongeveer 1,7 vierkante kilometer groot en wordt omringd door kristalhelder blauw water met een rijke onderwaterwereld, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers en snorkelaars. Geniet tijdens je uitstap naar dit bounty eiland, van de ongerepte zandstranden, prachtige wateren, zeeschildpadden en ander zeeleven in het koraalrif. Oh ja, vergeet je duik- en snorkeluitrusting zeker niet mee te nemen!

Er varen dagelijks meerdere boten naar Klein Curacao. In de meeste gevallen vertrekken deze vroeg in de ochtend, zodat ze tegen het eind van de middag of vroege avond weer terug zijn op Curaçao.

BOOTTOCHT: Boek je dagtocht naar Klein Curaçao en verken de vuurtoren en historische scheepswrakken, of kom gewoon tot rust op het strand van Klein Curaçao. Boek je boottocht Klein Curaçao hier.

 1. Aloë Vera boerderij

De Aloë Vera boerderij is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het oostelijke deel van het eiland. Je leert er over de geschiedenis van de boerderij en hoe ze de gemeenschap en de bevolking van Curaçao helpt. Eet een plakje rauwe aloë en ontmoet de boeren die op de boerderij werken en wonen. Bewonder de neembomen, cactussen en geiten en ontdek hoe ze allemaal een rol spelen in het verhaal van deze plek. Meer info op de website.

PAKKETREIS: Maak het jezelf gemakkelijk en boek een pakketreis naar Curaçao met TUI. Verblijf in een van de prachtige resorts, met de mogelijkheid tot een all-in formule en kies voor een onvergetelijke vakantie.

 1. Lagún

Lagún is een dorp in het district Bandabou, ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Willemstad. Het dorp werd in het midden van de 19e eeuw gesticht door bevrijde slaven en breidde zich uit toen andere voormalige slaven na de emancipatie in 1863 naar het dorp verhuisden.

Ten zuiden van het dorp ligt Playa Lagún, een klein strand waar je kan snorkelen en duiken. Ten noorden van Lagún ligt Playa Jeremi, een andere mooie baai met zacht zand en rustig water om te snorkelen.

 1. Sabana Westpunt

Sabana Westpunt is een badplaats iets verder naar het noorden. Je vindt hier veel hotels en toeristische voorzieningen en ook drie stranden - Playa Forti, Playa Piskado en Playa Kalki. Dit is een prima plek om te verblijven als je Westpunt, het meest noordwestelijke puntje van het eiland, wil verkennen. Bekijk hier het volledige aanbod hotels bij Sabana Westpunt.

Even ten noorden van dit resortgebied ligt de grot Tomasito, een grot waarin een klein zoutwaterzwembadje verborgen ligt. Momenteel schijnt het hotel dat toegang geeft tot deze grot gesloten te zijn, waardoor het momenteel niet toegankelijk is voor het publiek.

Je kan echter nog steeds de wandelroute Seru Kabaye maken en er zijn ook nog enkele andere prachtige wandelingen in het noordelijkste deel van het eiland uitgestippeld. Als je op zoek bent naar avontuur, is Westpunt en dit stukje kustlijn dus de place to be.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze uitgebreide reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.
 1. Het Watamula blaasgat

In het noordelijkste punt van Westpunt, twee kilometer van de noordoostkant van Watamula, liggen de beroemde grote blaasgaten die door het getij in de koraalrots zijn uitgesneden. Het water kan soms wel tot 10 meter hoog spuiten. Tussen die blaasgaten en Watamula ligt het mooie zandstrand Playa Gipy (bekijk ligging) waar je nog even kan relaxen alvorens je terugkeert naar het hotel. Bekijk hier onze wandeling.

 1. Nationaal park Christoffel

De noordkust van Curaçao is erg rotsig en ruig. Daardoor zijn er prachtige natuurparken gelegen. Het Christoffelpark is het grootste nationaal park van Curaçao en ligt helemaal in het Noordwesten van het eiland. De weg naar Westpunt loopt dwars door het park. Het is een prachtig natuurpark met mooie planten en dieren.

Er zijn twee manieren om het Christoffelpark te verkennen: te voet via de bewegwijzerde paden of met de wagen. De meest populaire wandelroute is de route die naar de top van de Christoffelberg gaat. Eenmaal je deze top bereikt hebt, geniet je van het mooiste zicht. Bezoek ook zeker eens het Manor Savonet Museum en spot de lokale fauna en flora.

 1. Nationaal park Shete Boka

Nationaal park Shete Boka (de naam betekent 'zeven inhammen') beschermt een reeks prachtige boka (inhammen) langs de noordkust, hoewel er eigenlijk meer dan zeven te vinden zijn. In deze afgelegen baaien nesten drie soorten schildpadden. Je betreedt het park bij Boka Tabla, vanwaar je in noordwestelijke en zuidoostelijke richting kan wandelen om dit geweldige stuk afgelegen kustlijn te verkennen. De ruige baaien zullen je zeker weten te verrassen.

Bij Boka Tabla kan je dus een mooie wandeling naar de kliffen maken, maar mis ook de zeegrotten beneden in de ravijn niet. Ga naar het onderste uitkijkplatform (bekijk ligging) en je ziet houten treden die afdalen in de ondergrondse grot. Je kan er van het uitzicht genieten vanop een klein uitkijkplatform.

HUURAUTO: Wie je graag zoveel mogelijk van het eiland verkennen, dan kan je best op voorhand een auto huren. Huur je auto online bij Sunnycars.

 1. Hofi Pastor

Koop een toegangsticket voor Hofi Pastor en verken dit prachtige gebied in het dorp Barber, waar een meer dan 800 jaar oude boom, enkele dieren en een speeltuin voor kinderen op je wachten. Dit park is schaduwrijk en ideaal om even verkoeling te zoeken op een warme dag, zeker met kinderen. Een gemakkelijke korte wandeling in de schaduw brengt je bergopwaarts naar een klein uitkijkpunt.

 1. Boka Patrick

Vanaf Barber kan je ook door het bos lopen om Boka Patrick te zien, een Suladó (blaasgat) zoals ze het noemen, een natuurlijke onderwatergrot. Als de golven de grot binnenkomen, blazen ze lucht en water naar buiten. Een indrukwekkend spektakel om te zien. Overweeg ook om de afgelegen en overwoekerde ruïnes van het oude plantagehuis, Landhuis Patrick, in de buurt te verkennen.

 1. Bezoek het Curaçao windmolenpark

Eventueel kan je ook de windturbines van het Curaçao windmolenpark van dichtbij bekijken en genieten van een wandeling op de boerderij waar de windturbines staan, en al vier generaties in handen van dezelfde familie is. Als je van militaire geschiedenis houdt, bekijk dan het Bullseye Target dat tijdens WO2 werd gebruikt, net ten oosten van het windmolenpark. De ruïnes van Landhuis San Pedro liggen ook dichtbij.

Langs de windturbines, net ten noorden van Tera Kora, liggen een paar grotten verstopt, Kueba di Brua en Kueba Bos di San Antonio. Hier wonen veel vleermuizen. Wil je de grotten verkennen, neem dan zeker een zaklamp mee.

LEESTIP: Op vakantie met kinderen? Bekijk dan zeker onze blogpost met de leukste kindvriendelijke verblijven op Curaçao.
 1. Paradijselijke stranden van Curaçao

Een van dé redenen waarom je naar Curaçao op vakantie gaat, is natuurlijk voor de witte zandstranden met het heldere turquoise water. Dit maakt het water niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Bovendien kan je door de ligging van het eiland kan je genieten van een spectaculaire zonsondergang vanaf het strand.

We geven je hieronder een overzichtje van onze favoriete stranden langs op Curaçao die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw vakantie. Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

 • Tugboat Beach is een klein strandje, maar een beroemde duik- en snorkelplek op het eiland. Er ligt een gezonken sleepboot op slechts 5 meter diepte en hieromheen vind je bijzondere vissen.
 • Kokomo Beach is een mooi nieuw strand vlakbij Willemstad met een knusse en gezellige uitstraling. Boek hier je uitstap Kokomo Beach & Willemstad.
 • Playa Grandi, ook wel Playa Piskado genoemd, is dé place to be om grote schildpadden te spotten.
 • Playa Forti is vooral bekend om de waanzinnige rotsen waarvan je vanaf 12 meter hoogte de zee in kan springen. Een leuke plek voor de waaghalzen onder ons!
 • De Grote Knip en de Kleine Knip mogen ook absoluut niet ontbreken. Deze stranden behoren tot de favorieten van de vakantiegangers.
 • Last but not least, Playa Cas Abao. Dit strandje staat op de lijst van mooiste stranden ter wereld van de National Geographic.
LEESTIP: Dit is slechts een selectie van de idyllische stranden die je kan vinden op Curaçao. Ontdek hier nog meer van de mooiste stranden op Curaçao.
 1. Ontdek de prachtige onderwaterwereld op Curaçao

Curaçao is een populaire vakantiebestemming bij duikers en snorkelaars. Je vindt er dan ook meer dan honderd duiklocaties en een gemiddelde watertemperatuur van 29°C. Verspreid over het hele eiland vind je koraalriffen met een regenboog van tropische vissen en andere zeedieren zoals schildpadden, pijlstaartroggen, en zeepaardjes. Hieronder enkele populaire plekken waar je kan duiken en snorkelen zijn de Blue Room Cave, Tugboat Beach en het Curaçao Underwater Park.

Tijdens deze excursie vertrek je vanuit Willemstad op snorkelsafari. Je bezoekt onder andere het prachtige Playa Piskado waar je kan zwemmen met schildpadden. Boek je snorkelsafari op Curaçao hier.

LEESTIP: Of ga zelf op zoek naar de mooiste snorkel- en duikplekken op Curaçao.
 1. Volg een rondleiding door de Hato-grotten

Dichtbij de luchthaven van Curaçao, kan je een grottenstelsel verkennen dat bekend staat als de Hato-grotten. Er worden rondleidingen georganiseerd die je langs kalkstenen stalactieten, stalagmieten en oude schilderingen gidsen. De grotten, die 300 000 jaar oud zijn, werden in 1991 opengesteld voor het publiek.

 • Om de ingang van deze unieke kalksteengrot te bereiken, moet je 49 treden omhoog lopen. Als je eenmaal boven bent, word je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving en een lekker koel briesje.
 • Eenmaal in de grot is het gemakkelijk lopen over een glad geplaveid pad en de grot is volledig verlicht. De treden en paden zijn voorzien van leuningen voor extra steun en veiligheid.
 • De grot bestaat uit kalksteen van zeekoraal, dat zich in de loop van miljoenen jaren heeft opgehoopt. Nadat het zeeniveau daarna daalde, werden de grotten door atmosferische corrosie en karstprocessen gevormd.

Als je de grot zelf hebt verkend, kan je ook wandelen op het omliggende terrein. Je vindt er een cactustuin en een wandelpad dat je langs de flora en fauna van het eiland gidst en er zijn ook pre-koloniale rotsschilderingen te zien, die naar schatting minstens 1500 jaar oud zijn.

 1. Proef de lokale Curaçao likeur

Wanneer je op vakantie bent in Curaçao, is het een absolute must om eens te proeven van de lokale likeur! De lokale likeur van Curaçao heet "Blue Curaçao" en heeft een helderblauwe likeur met een kenmerkende sinaasappelsmaak. De likeur wordt gemaakt van de gedroogde schil van de Laraha, een bittere sinaasappel die alleen op Curaçao groeit. De likeur wordt vaak gebruikt in cocktails.

De likeur Blue Curaçao, waar het Caribische eiland wereldwijd om bekend staat, wordt nog steeds volgens een oude traditie gemaakt in het landhuis Chobolobo. Een wandeling door de productiehal onthult de geschiedenis van de likeur vanaf de uitvinding in de 19e eeuw tot heden. Vandaag de dag kan je in het landhuis het productieproces bijwonen gevolgd door een proeverij.

 1. Waar overnachten op Curaçao?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Curaçao? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Curaçao.

 • Willemstad: Boho Bohemian Boutique Hotel is een knus boetiekhotel in het Pietermaai wijk, het opkomende deel van de stad. Geniet in van het heerlijke zonnetje in de knusse tuin, neem een duik in het kleine zwembad met jacuzzi, sip van je cocktail en geniet van een heerlijke nachtrust in de Boho style kamer. Meer info en boeken.
 • Jan Thiel Baai: Papagayo Beach Resort biedt prachtige villa's in tropische stijl op wandelafstand van het strand. Verder beschikt het resort ook over een strandclub, een buitenbad, een gezellige lounge en een weelderige tuin. Boek je verblijf.
 • Westen van het eiland: Mondi Lodge beschikt over een buitenzwembad, tropische tuinen en houten bungalows met airconditioning en gratis wifi. Iedere ochtend kan je genieten van een gratis ontbijt en je hebt de mogelijkheid om gezellig samen te barbecueën. Meer info en boeken.
 1. Tips voor je vakantie op Curaçao

 • Vergeet je zonnecrème niet mee te nemen naar het strand of wandeltochten, bij warme temperaturen.
 • Houd rekening met het uurverschil op Curaçao. Curaçao valt in tijdzone UTC -4. Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger, en bij onze wintertijd is het op 5 uur vroeger.
 • Op het eiland wordt Nederlands gesproken.
 • Je hoeft geen visum aan te vragen. Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig zijn.
 • Wil je graag zoveel mogelijk van het eiland zien? Dan kan je best op zoek gaan naar een huurauto.
 • Boek online een excursie op Curaçao, en vertrek zorgeloos op vakantie.
 • Breng je eigen snorkelset mee. Zo hoef je deze uitrusting niet te huren ter plekke en bespaar je geld.
 • In de maanden van juni tot december kunnen er zich orkanen en tropische stormen voor doen in het Caribische gebied.
 • Neem voor alle zekerheid een wereldstekker mee op vakantie.
 • De officiële munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden. Je kan echter ook betalen met US Dollars en héél soms met Euro’s.
 1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Curaçao

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Curaçao? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Curaçao.

 1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 1 mei 2024 - Gerby

Doe vooral naar otrabanda gaan, daar zie je weinig toeristen en is een indrukwekkende wijk. Met de auto het natuurgebied van de Christoffel berg bezoeken, Hofi Pastor met de 800 jaar oude boom. De schildpadden zou ik overslaan, dat is zo toeristen, die arme beestjes worden vertrappeld .

- 13 maart 2024 - Verstrepen. Robert

Heel nuttig en praktisch

- 5 augustus 2023 - Geert Huart

Leuke tips gevonden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?