Bezoek Shete Boka National Park op Curaçao: alle info & tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bezoek Shete Boka National Park op Curaçao: alle info & tips

31 mei 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het National park Shete Boka

Het Nationaal park Shete Boka is een beschermd natuurgebied, aan de noordkust van Curaçao. "Shete Boka" betekent "zeven inhammen" in het Papiaments, de lokale taal van Curaçao, en verwijst naar de 7 inhammen die in het park te vinden zijn.

Via verschillende wandelpaden en uitkijkpunten kan je de ruige kustlijn met kliffen grotten en natuurlijke bruggen van het park ontdekken. Ontdek hier alle info over je bezoek aan het Shete Boka Nationaal Park.

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Het Shete Boka National Park bezoeken

Heb je het Christoffelpark reeds bezocht en heb je toch zin in een nieuwe uitstap? Dan kan je het Shete Boka National Park bezoeken. Het nationaal park is opgericht in 1994 als beschermd gebied en beslaat ongeveer 200 hectare.

Het park omvat een ruige kustlijn van 10 kilometer lang en heeft diverse baaien en inhammen waar verschillende soorten schildpadden zich nestelen om te broeden. Zoals hierboven reeds verteld, betekent Shete Boka letterlijk ‘zeven inhammen’. In deze blogpost geven we alvast meer info over dé bekendste en populairste inhammen waarlangs de hoofdroutes lopen.

HUURAUTO: Wie je graag een uitstap maken naar het Shete Boka Nationaal Park? Dan is het handig om op voorhand een auto huren. Huur je auto online bij Sunnycars.

 1. Boka Tabla

Boka Tabla is de eerste inham die je tegenkomt en meteen ook een van de meest verbazingwekkende inhammen in het park. Deze indrukwekkende grot is ontstaan door de onstuimige golven van de noordkust. Wanneer je de Boka Tabla bezoekt, kan je van bovenaf het woeste zeewater van dichtbij bewonderen. De golven slaan met grote kracht tegen de kliffen, wat zorgt voor een indrukwekkend spektakel.

Op sommige dagen is het ook mogelijk om de grot in te gaan (echter is dit volledig op eigen risico). Wanneer het wel toegelaten is, kan je via een smalle houten trap de donkere ruimte betreden en genieten van het geluid van het kolkende water dat tegen de rotswanden slaat. De Boka Tabla is een indrukwekkend natuurlijk fenomeen dat je niet mag missen tijdens een bezoek aan het park.

Algemene tip: houd echter altijd voldoende afstand en ga niet te dicht bij de rand staan.
 1. Boka Wandomi

Vanaf Boka Tabla loopt er een klein stenen pad naar Boka Wandomi en de natuurlijke brug. De wandeling hiernaartoe loopt langs kliffen en is op zich niet al te moeilijk. Bovendien geniet je onderweg van een prachtig uitzicht op de oceaan.

Eenmaal aangekomen bij Boka Wandomi, kan je de prachtige omgeving verkennen. Boka Wandomi is een kleine baai met helderblauw water en een natuurlijke brug die uit de kliffen steekt. De natuurlijke brug is eigenlijk een enorme rots waar aan de onderkant het water delen van de rots heeft weggevaagd. Het is niet toegestaan om over de brug te wandelen, omdat deze fragiel is en elk moment kan instorten.

Op Aruba heb je ook zo’n natuurlijke brug, alleen is deze enkele jaren geleden ingezakt. De dag van vandaag is het een echte trekpleister.
 1. Boka Pistol

Bij Boka Pistol slaan de golven zo hard tegen de kust aan dat het water via de vernauwing van de inham, tientallen meters de lucht in schiet. Bij elke golfslag wordt er een krachtige explosie gecreëert die klinkt als een pistoolschot, vandaar de naam "Boka Pistol".

Er is een houten uitkijkplatform vanwaar je de bijzondere golven ziet opkomen. Houd er rekening mee dat je mogelijks nat kan worden, maar bij warme temperaturen is dat op zich niet zo erg. Je zal ook zien dat iedereen hier klaar staat om een foto te maken van dit spectaculaire schouwspel. Hopelijk lukt het je van de eerste keer, anders is het wachten op de volgende golf!

Geen waterproof gsm? Dan kan je altijd een waterdicht telefoonhoesje kopen. Zo ben je zeker dat je gsm niet beschadigd raakt.
 1. Boka Kalki

Om Boka Kalki te bereiken, dien je eerst door een natuurlijke "tunnel" van lange takken en veel groen te wandelen. Nadien kom je bij het pittoreske baaitje uit. De kustlijn werd gevormd door skeletresten van koralen en je kan er onder andere krabben over het strand zien kruipen. Een korte maar leuke wandeling vanaf de parkeerplaats, die net wat anders is dan de andere boka’s.

 1. Shete Boka, een broedplaats voor schildpadden

Het nationaal park is ook een van de belangrijkste broedplaatsen op Curaçao voor verschillende soorten zeeschildpadden: de groene zeeschildpad (Chelonia mydas), de karetschildpad (Eretmochelys imbricata), de lederschildpad (Dermochelys coriacea). Tijdens het broedseizoen (van april tem september), komen de schildpadden aan land om hun eieren te leggen.

De kans dat je de schildpadden ziet tijdens je bezoek, is vrijwel nihil. Op zich is dat niet zo erg, zo blijven de broedplaatsen van de schildpadden goed beschermd. Mocht je tijdens je bezoek toch enkele schildpadden zien, wordt er gevraagd om deze met rust te laten en niet te storen.

LEESTIP: Mis niets tijdens je vakantie op Curaçao, download hier onze reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.

 1. Welke wandelroute volgen in het Shete Boka Nationaal Park?

Het Christoffelpark is met zijn wandelroutes een wandelparadijs, maar daar moet het Shete Boka Nationaal Park zeker niet voor onderdoen. Er zijn twee wandelroutes uitgestippeld die je door het park leiden en langs de verschillende inhammen en bezienswaardigheden gidsen.

 • Een van de meest populaire routes is de “Boka Wandomi Trail” (rood). Deze route begint bij het bezoekerscentrum en breng je langs de spectaculaire kustlijn, glooiende lavaheuvels en laat je kennis maken met de unieke fauna en flora van het park. Je bezoekt onder andere Boka Wandomi, de natuurlijke brug en Boka Tabla, het startpunt.
 • De “Boka Pistol Trail” (geel) is de andere route, deze route brengt je langs Boka Pistol, Boka Kalki en Boka Brown, één van de vele plekken waar de zeeschildpadden aan land komen om te broeden. Uiteindelijk wandel je terug naar het startpunt bij Boka Tabla.
 • Beide wandeling zijn even indrukwekkend en nemen één uur in beslag. Het wordt aangeraden om beide wandelingen te doen tijdens je bezoek aan het Shete Boka Nationaal Park. Hiervoor reken je best een halve dag uit. Zo kan je alles op eigen tempo verkennen.
TIP: Smeer je tijdens deze wandeling zo goed mogelijk in met zonncrème. Breng voldoende water mee en bescherm je hoofd tegen de zon. Er zijn bijna tot geen schaduwplekken in dit gebied. Bovendien kan het in de volle zon best heet worden op Curaçao.

Liever Shete Boka met de auto verkennen?

Een andere manier om het Shete Boka Nationaal Park te bezoeken, is met de wagen. Je kan de auto telkens parkeren nabij de inhammen en vandaar een stukje wandelen. Zo hoef je niet al te ver te wandelen en kan je tussen de boka’s door nog eens lekker genieten van de airco in de auto. Over het algemeen zijn de wegen van het nationaal park onverhard, dus rijd best voorzichtig. Niet elke (huur)auto is even goed bestand tegen putten in de weg. Nog geen huurauto? Huur dan je auto bij Sunnycars, altijd betrouwbaar.

 1. Geniet van de prachtige ruwe natuur in het Shete Boka Park

Naast de bijzondere inhammen, kan het Shete Boka Nationaal Park ook uitpakken met zijn prachtige, ruige natuur en dramatische kustlijn. Het park omvat een verscheidenheid aan landschappen, van ruige kliffen en rotspartijen tot rustige baaien. Om nog maar te zwijgen van de mooiste uitzichten over de omgeving. Het gebied is ook de thuisbasis van diverse fauna en flora, waaronder cactussen, aloë vera, leguanen, geiten en vogels zoals de Caribische flamingo en de bruine pelikaan. Trek je beste paar wandelschoenen aan en ga op verkenning.

 1. Wat kan je nog meer doen in de buurt van het Shete Boka Nationaal Park?

Als je beslist om de twee wandelroutes te volgen, reken je best op een halve dag in het Shete Nationaal Park. Zo heb je de rest van de dag alsnog de tijd om ook de omgeving wat beter te leren kennen. Hieronder enkele bezienswaardigheden op Curaçao om je bezoek aan het Shete Boka park te combineren.

 • Beklim de 375 meter hoge Christoffelberg in het Christoffelpark, het grootste nationaal park van Curaçao.
 • Bezoek het Watamula-blaasgat, bij het noordelijkste punt van Westpunt.
 • Na al dat wandelen kan je lekker ontspannen bij Playa Guepi of Playa Forti.
 • Of ontdek de prachtige onderwaterwereld bij Playa Kalki.
 1. Hoe kom je in Shete Boka Nationaal Park?

Het Shete Boka Nationaal Park ligt aan de noordkust van Curaçao en is met de auto gemakkelijk te bereiken. De meeste bezoekers huren een auto op het eiland om het park en andere bezienswaardigheden te verkennen. Lees hier alle tips over een auto huren op Curaçao.

 • Vanuit de hoofdstad Willemstad kan je de route via de Weg naar Westpunt volgen. Deze route brengt je langs verschillende stranden, historische bezienswaardigheden en uiteindelijk naar het Shete Boka Nationaal Park.
 • De afstand tussen Willemstad en het park is ongeveer 30 kilometer en de rit duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het verkeer en de tussenstops die je maakt onderweg.
 • Er zijn ook enkele georganiseerde tours beschikbaar die het park bezoeken in combinatie met andere bezienswaardigheden op Curaçao. Deze tours vertrekken meestal vanuit Willemstad. Bekijk de tours op Curaçao hier.
 • Als je geen auto wilt huren of deelnemen aan een georganiseerde tour, kan je ook een taxi nemen naar het park.

Is er parking voorzien?

 • Er is een parkeerterrein naast het bezoekerscentrum van het park.
 • Het parkeren is gratis voor bezoekers van het park.
 • Houd er rekening mee dat het parkeerterrein soms druk kan zijn tijdens het hoogseizoen en weekenden, dus het kan raadzaam zijn om vroeg te komen om een parkeerplaats te vinden.
 1. Openingsuren en tickets boeken voor het Shete Boka Nationaal Park

 • Openingsuren: Shete Boka Nationaal Park is dagelijks geopend van 9u tot 17u (na 16u worden er geen nieuwe bezoekers toegelaten).
 • Beste periode: Over het algemeen zijn droge seizoenen van januari tot april, en september tot december de beste tijd om het park te bezoeken.
 • Duur: voor een bezoek aan het park reken je best op 2 à 4 uur, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt besteden aan het verkennen van het park.
 • Toegangsprijs: Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd om het park te betreden.
 • Meer info op de website.

Ontdek hieronder nog meer tours & excursies op Curaçao

 1. Praktische info voor je bezoek aan het Shete Boka Nationaal Park

 • Het is aan te raden om stevige, goede wandelschoenen te dragen.
 • Meeste wandelroutes zijn goed onderhouden, toch kan het terrein soms oneffen en rotsachtig zijn. Ook de trappen kunnen soms glad zijn. Wees dus voorzichtig waar je loopt.
 • Breng voldoende zonnecrème mee zodat je jezelf kan beschermen tegen de felle zon. Een hoed of een pet om je hoofd te beschermen is ook altijd aan te raden.
 • Vanwege de sterke stromingen en rotsachtige kustlijn wordt het afgeraden om te zwemmen.
 • Respecteer de lokale fauna en flora tijdens je bezoek. Laat geen afval achter en houd voldoende afstand van de zeeschildpadden tijdens je bezoek.
 • Er zijn geen voorzieningen in het park. Je neemt best zelf voldoende water en enkele snacks mee. Na je bezoek aan het park kan je doorrijden naar Westpunt waar verschillende restaurants te vinden zijn. Lekker lunchen bij Sol Food of Kunuku Di Pachi Cola.
 1. Filmpje: Breng alvast een bezoekje aan het Shete Boka Park

Ben je benieuwd naar een bezoek aan het Shete Boka Nationaal Park? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Curaçao.

 1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?