Wandeling naar Boka Pistol in het Shete Boka Nationaal Park

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling naar Boka Pistol in het Shete Boka Nationaal Park

  • Startpunt: Boka Tabla
  • Eindpunt: Boka Tabla
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 2,9 km
  • Duur: 1 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het Nationaal park Shete Boka is een beschermd natuurgebied, aan de noordkust van Curaçao. "Shete Boka" betekent "zeven inhammen" in het Papiaments, de lokale taal van Curaçao, en verwijst naar de zeven inhammen die in het park te vinden zijn. Via onderstaande wandeling kom je alvast langs de ruige kustlijn met kliffen en bezoek je een van de inhammen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar Boka Pistol, Shete Boka Nationaal Park

Ten oosten van Boka Tabla ligt Boka Kalki. Je bereikt deze pittoreske plek na een wandeling door een klein schaduwrijk bos vol kleine hagedissen. Als je bij het strand aankomt, zal je zien dat het zand bestaat uit duizenden gebroken schelpen en je ziet overal heremietkreeften. Iets verder naar het oosten van Curaçao ligt Boka Pistol.

Bij Boka Pistol slaan de golven zo hard tegen de kust aan dat het water via de vernauwing van de inham, tientallen meters de lucht in schiet. Bij elke golfslag wordt er een krachtige explosie gecreëert die klinkt als een pistoolschot, vandaar de naam "Boka Pistol". Er is een houten uitkijkplatform vanwaar je de bijzondere golven ziet opkomen.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Aruba, Bonaire & Curaçao

Ontdek de ABC-eilanden via een complete reisgids en 22 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?