Wandeling naar de Christoffelberg op Curaçao

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling naar de Christoffelberg op Curaçao

  • Startpunt: Parking Christoffelberg, Lagún
  • Eindpunt: Parking Christoffelberg, Lagún
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 2,7 km
  • Duur: 1,5 uur

Nationaal park Christoffel is een beschermd natuurgebied en een toeristische attractie aan de noordwestkant van Curaçao. Het is een prachtig natuurpark met mooie planten en dieren. Het park is meer dan een bezoekje waard tijdens je verblijf op Curaçao. Deze wandeling brengt je alvast naar de hoogste berg van het park én het eiland.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeltocht naar de Christoffelberg naar het hoogste punt Curaçao

De Christoffelberg is 375 meter hoog. Het is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je bezoek aan het park. 375 meter lijkt misschien niet hoog, maar onderschat de beklimming niet. Het is een zware tocht. De paden zijn steil en de temperatuur is tropisch. Daarom mag je alleen in de ochtend tussen 6u en 10u de berg beklimmen; dan ben je de ergste hitte voor.

  • Zorg dus dat je vroeg op pad bent en dat je stevige wandelschoenen aantrekt.
  • De klim naar de top duurt zo een 1,5 uur.
  • Het begin is vrij rustig en nog niet zo steil maar hoe verder je komt, hoe steiler het wordt. Het laatste stukje moet je echt klimmen.

Uiteindelijk wordt de moeite beloond met een schitterend en weids uitzicht over het eiland. Bij helder weer kan je zelfs nabijgelegen eilanden Aruba en Bonaire zien liggen. Daarna begin je weer aan de afdaling. Het is hoe dan ook een tocht om nooit meer te vergeten!

TIP: Overnachten in de buurt van het Christoffelpark? Bekijk hier het volledige aanbod hotels en appartementen op Curaçao.
ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Aruba, Bonaire & Curaçao

Ontdek de ABC-eilanden via een complete reisgids en 22 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?