15 x beste hotels en resorts op Curaçao 2024: waar overnachten?

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x beste hotels en resorts op Curaçao 2024: waar overnachten?

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao, heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Curaçao.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de hoofdstad Willemstad

Willemstad is de belangrijkste stad en ook hoofdstad van het eiland. Je ziet hier dat er echt mensen leven. Er zijn fabrieken en het verkeer kan chaotisch worden. Maar Willemstad is ook gewoon een prachtige stad waar heel wat fascinerende bezienswaardigheden te ontdekken vallen.

Het historische centrum van de stad bestaat uit vier wijken: Punda, Otrobanda, Scharloo en Pietermaai Smal. Dit gebied is, dankzij zijn unieke architectuur en haven, benoemd tot UNESCO-werelderfgoed. Dé place to be voor een eerste verkenning van Curaçao.

  • Boho Bohemian Boutique Hotel is een knus boetiekhotel in het Pietermaai wijk, het opkomende deel van de stad. Geniet in van het heerlijke zonnetje in de knusse tuin, neem een duik in het kleine zwembad met jacuzzi, sip van je cocktail en geniet van een heerlijke nachtrust in de Boho style kamer. Meer info en boeken.
  • Een ander leuk verblijf in Willemstad is het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort. Vanuit het hotel wandel je zo langs de winkels richting de pontjesbrug en de kleurrijke handelskade. 's Ochtends geniet je van vers gebakken pancakes, nadien is het heerlijk relaxen in de infinity pool. Boek je verblijf.
  • Scuba Lodge & Ocean Suites bieden overnachting in een van de historische pastelkleurige panden. De authentieke handelshuizen zijn omgetoverd tot hotelkamers met een hip interieur en voorzien van alle hedendaagse moderne en luxe. Meer info en boeken.
  1. Mooiste hotels en resorts in de Jan Thiel Baai

  • De sfeervolle appartementen en ruime villa’s van Morena Resort Appartementen & Villa's liggen verscholen in een tropische tuin. Vanaf je gezellige terras is het genieten van die weelderige plantentuin, met de zingende vogeltjes op de achtergrond. Het bruisende Jan Thiel strand ligt slechts 5 minuten verderop. 's Avonds kan je genieten van een lekker diner bij het huisrestaurant Fuego of Mocca. Welkom op dushi Curaçao. Meer info en boeken.
  • Papagayo Beach Resort biedt prachtige villa's in tropische stijl op wandelafstand van het strand. Verder beschikt het resort ook over een strandclub, een buitenbad, een gezellige lounge en een weelderige tuin. Boek je verblijf.
  1. Accommodaties bij Mambo Beach

  • Kontiki Beach Resort bevindt zich op wandelafstand van het strand en biedt 5 zoutwaterbaden in een tropische tuin en aantrekkelijke, moderne accommodaties met een eigen veranda. Meer info en boeken.
  • Dolphin Suites is een driesterren-appartementencomplex in het hart van Mambo Beach. De accommodatie bevindt zich op wandelafstand van de winkeltjes, restaurants en het strand. Meer info en boeken.
  • Een andere accommodatie die we bij Mambo Beach kunnen aanraden is het Curacao Luxury Holiday. Hier verblijf je in een van de moderne appartementen met een gedeeld buitenzwembad en een privéstrand. Meer info en boeken.
  1. Leukste vakantiehuizen op Curaçao

Liever zelf gaan en staan, waar en wanneer je wilt? Dan is een vakantiehuisje of appartement misschien een beter alternatief! Hieronder alvast enkele leuke adresjes.

  • Villa Tokara is een charmant gasthuis in boetiekstijl en ligt op wandelafstand van de zee en de historische binnenstad van Willemstad. Villa Tokara wordt omgeven door prachtige tuinen, heeft een groot buitenzwembad en beschikt over elegante, kleurrijke kamers met airco. Meer info en boeken.
  • Piscadera Bay Resort ligt in Willemstad en een gezellige woonkamer met zicht op de prachtige omgeving en het buitenzwembad. Geniet van een glaasje wijn op het terras en maak een mooie avondwandeling naar het strand. Meer info en boeken.
  • Op wandelafstand van Mambo Beach kan je verblijven in het charmante Casa Pacifico. De accommodatie omringd zich door restaurants, barretjes, duik- en snorkelspots en prachtige beachclubs. Een ideale uitvalbasis dus! Meer info en boeken.
  1. Overnachten richting het westen van Curaçao

In het westen van het eiland zal je niet snel een resort of luxe-hotel tegen komen. Om het westen van het eiland te verkennen, huur je best een wagen en overnacht je in de toeristische gebieden zoals hierboven reeds vermeld.

Het is echter wél mogelijk om te overnachten in het westen. Je vindt er voornamelijk authentieke B&B's en kleinschalige lodges op prachtige locaties midden in de natuur. Deze zijn ideaal als je even wilt ontsnappen aan de drukte en wilt genieten van de omgeving. Het aanbod van restaurants is natuurlijk iets beperkter, maar dit wordt gecompenseerd door de mooie locaties en authentieke sfeer.

  • Mondi Lodge ligt zowat centraal in het eiland. Deze accommodatie beschikt over een buitenzwembad, tropische tuinen en houten bungalows met airconditioning en gratis wifi. Iedere ochtend kan je genieten van een gratis ontbijt en je hebt de mogelijkheid om gezellig samen te barbecueën. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het kleurrijke vakantiehuisje Ocean Front. Het huisje ligt op wandelafstand van het strand Westpunt en het strand van Kalki. Het beschikt over een eigen buitenzwembad, een tuin en gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.
  1. Kindvriendelijke verblijven op Curaçao

Ook wanneer je met kinderen op vakantie bent in Curaçao zijn er meer dan genoeg kindvriendelijke accommodaties waar je terecht kan voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk hieronder alvast onze favoriete plekjes.

  • Mangrove Beach Corendon Curaçao is een fantastisch kindvriendelijk resort, gelegen aan het witte zandstrand. De kinderen kunnen zich uren vermaken in de zwembaden van het aquapark met glijbanen. Het resort biedt familiekamers en je hebt de mogelijkheid om een all-in vakantie te boeken. Meer info en boeken.
  • Kunuku Aqua Resort is rustig gelegen op zo'n 10 minuten rijden van het idyllische zandstrand van Porto Marie. Dit gezellige hotel in unieke Caribische stijl biedt comfortabele (familie)kamers en ruime 4-kamerappartementen. Geniet van de diverse zwembaden, waterglijbanen en de grote waterspeeltuin. Rondom de zwembaden kunnen de ouders genieten van het zonnetje en een cocktail bij de zwembadbar of ontspannen op een van de zonneterrassen. Meer info en boeken.
  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?