Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

21 161 x gedownload271 ervaringen
 • Startpunt: Korte Aststraat, Oudenaarde
 • Eindpunt: Kerzelare, Oudenaarde
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 120 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toeristische dienst Vlaamse Ardennen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel halfpension

Vlaamse Ardennen 3 dagen in 3* hotel halfpension

Hotel Country Lodge Moriaanshoofd ligt in Mullem, Oudenaarde, aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je geniet er van een ruim aanbod aan wandel- en fietsmogelijkheden. Inclusief half pension, fiets- en wandelroutes.

Ontdek de Vlaamse Ardennen met deze autoroute en motorroute (met pittige hellingen)

Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtpunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien.

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je autovakantie door de Vlaamse Ardennen? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's.

Alle bezienswaardigheden van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt onder meer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde, Geraardsbergen, Zottegem en Ronse niet, beiden met een stadswandeling.

Tijdens onze stadswandeling in Oudenaarde kom je onder andere aan het centrum van de Ronde van Vlaanderen en met onze stadswandeling in Ronse ga je op ontdekking naar de Art-decogebouwen.
 • Er zijn ook 7 groene luswandelingen opgenomen in Geraardsbergen (De Gavers), het Muziekbos (2), Zottegem-Velzeke, Brakelbos en het Bos 't Ename (2).
 • Wie graag de uitgetekende autoroute - vooral in het teken van het wielrennen - wil rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.
 • In deze reisgids vind je ook nog eens 4 fietsroutes, uiteraard voor als je met je e-bike of fiets op stap gaat en als je sterke benen hebt!
Vlaamse Ardennen

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

271 ervaringen

- 25 augustus 2021 - MVH

Het is een fantastisch samengestelde gids die je perfect begeleid door deze prachtige streek. Je kan er verschillende dagen probleemloos mee invullen.

- 24 augustus 2021 - Inge Huybrechts

Heel goede reisgids! We hebben er heel wat tips voor toffe bezoekjes uitgehaald. Wandeling in Oudenaarde was ook meer dan de moeite waard. Gids is handig in gebruik door de vermelding van de adressen. Vlaamse Ardennen is bovendien een aanrader voor een trip/vakantie in eigen land!

- 23 augustus 2021 - coppen william

Dank zij de reisgids en tips hebben we een zeer fijne wandel 2-daagse gehad. Bezoek Herzele: Brouwerij De Rycke + wandeling. Wandeling De Dotter in Erpe-Mere. Overnachting in Natuurhuisje in Smeerebbe-Vloerzegem . Lekker eten bij Italiaan Volpe Zottegem. Poortjeswandeling vertrek vanaf B&B. En afsluiter wandeling in de Zwalmstreek,vertrek aan zwalmmolen Munkzwalm. Zeer tevreden.

- 21 augustus 2021 - Rene De Clerck

Hebben er dubbel en dik van genoten 👍. En voor zij die de toer nog niet gedaan hebben : zeker doen 👌

- 14 augustus 2021 - Franklin Delanote

gids is best goed de bewegwijzering van de verschillende routes (blauw, geel, rood) is magnifiek

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?