Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

Autoroute door de Vlaamse Ardennen + kaart

3 981 x gedownload98 ervaringen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Ontdek de Vlaamse Ardennen met deze autoroute en motorroute (met pittige hellingen)

Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien.

Alle bezienswaardigheden van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling.

Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos en het Bos 't Ename. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In deze reisgids vind je ook nog eens 3 fietsroutes, uiteraard voor de e-biker of fietser met sterke benen.

Vlaamse Ardennen

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

98 ervaringen

- 27 mei 2019 - amy lahousse

zeer handig en overzichtelijk ! aanrader..

- 29 april 2019 - Kristien Wynants

We volgden de Autoroute door de Vlaamse Ardennen en kwamen langs de mooiste dorpjes en plekken. Het was een ware ontdekking en we genoten ten volle van onze dag. Dank voor de interessante gids en gedetailleerde uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden.

- 2 april 2019 - Guy Eeckhout

Zeer duidelijke en klare uitleg voor de autoroutes. Doe zo verder, ik ben een echte fan.

- 18 maart 2019 - Vandevelde Kris

We hebben heel veel gebruik gemaakt van de verschillende routes die er in vermeld stonden om op een regenachtige zondag met de wagen bepaalde locaties te kunnen bezoeken. Ook de smaakkaart in Ronse was een topper.

- 17 maart 2019 - Henri

Een mooie rondrit, mooie natuur, de bergjes zijn we in de Limburg niet gewoon en begrijp nu wat de wielrenners afzien . Weer een stukje van België gezien dankzij reisroute. We genieten steeds weer

Gratis rondreis Vlaamse Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?