Hyacintenwandeling in het Brakelbos

Download volledige wandelgids

Hyacintenwandeling in het Brakelbos

1 184 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Kapel op D'Hoppe, Vloesberg
  • Eindpunt: Kapel op D'Hoppe, Vloesberg
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Met deze wandeling ontdek de prachtige paarse hyacinten in het Brakelbos

De bloei van de wilde hyacint of boshyacint is normaal in de tweede helft van april, maar dat kan schommelen naargelang het weer. Hyacinten komen niet in alle bossen voor. Het is een plant die zich slechts heel lokaal kan uitzaaien en alleen in oude loofbossen terug te vinden is. In de Vlaamse Ardennen zie je er ook nog in het Muziekbos.

Brakelbos is 50 hectaren groot en ligt in Vlaanderen, het maakt deel uit van de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen. Het is een bos met een grote doorkijk waardoor je steeds wandelt met zicht op een prachtig glooiend landschap. Hier zijn er het jaar door wandelaars en fietsers maar in de tweede helft van april kan het er lekker druk zijn.

Nog meer wandelen in de Vlaamse Ardennen? Bekijk al onze wandelroutes in de Vlaamse Ardennen.
Brakelbos hyacinten

Gratis wandelroute Brakelbos downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

27 ervaringen

- 8 mei 2021 - Katrien

Wij zijn al lang grote fan van de goed uitgestippelde wandelroutes en bezochten al heel wat grote en mooie steden in binnen- en buitenland. Maar sinds corona zijn we net als zoveel mensen op zoek naar meer rustige locaties en proberen we de drukte van een stad wat te vermijden. Het laatste jaar gingen we dus vol voor bezoekjes aan kleinere steden en dorpen dichter bij huis. Zo bezochten we onlangs nog het Brakelbos en konden we met al onze zintuigen genieten van de natuur met prachtig zicht op de blauwe boshyacinten. Wij combineerden deze wandeling met de stadswandeling Oudenaarde uit de reisgids Vlaamse Ardennen. We hadden dit evengoed kunnen doen met de Ronse - art - decowandeling die we een week eerder deden. Voor wie van een beetje cultuur houdt is dit zeker ook een aanrader. Wij werden heel goedgemutst van deze wandeling in Ronse; voor ons zeker een lichtpunt en een oppepper in coronatijden. Voor vrije dagen waarop het minder past om te wandelen kunnen we de autoroute Vlaamse Ardennen aanbevelen. Wij splitsten die op in twee beurten. Op koude, donkere weekenddagen was het een verademing om nog eens buiten ons huis in de wereld te kunnen komen. We willen langs deze weg Euroreizen ook complimenteren met de flexibele manier waarop ze zijn omgesprongen met de actualiteit. Corona reisadviezen en tips werden meteen geïmplementeerd in de nieuwsbrieven en in het aanbod. We waren grote fan en dat blijven we! Dankzij de goede info uit de gidsen wordt elke uitstap zoveel rijker en zoveel beter!

- 7 mei 2021 - Bert Illegems

Toppie!

- 6 mei 2021 - Van Bemst Véronique

Prachtige reisgids, met een zeer gedetailleerde beschrijving van de route door het bos. Het is echt de moeite waard voor mensen die dol zijn op natuur !

- 5 mei 2021 - Monique

zeer fijne wandeling, een supertip voor een niet zo overlopen locatie, in dit seizoen genieten van de boshyacinten maar ook in andere seizoenen zeker een bos dat de moeite waard is. voor iemand die minder mobiel is, kan er eenvoudig ingekort worden. een aanrader

- 5 mei 2021 - Rudolf Janssen

Doe zo verder, duidelijk.

Gratis wandelroute Brakelbos downloaden

Download volledige wandelgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?