FB

Ename bos wandelroute

624 x gedownload19 ervaringen
  • Startpunt: Lijnwaadmarkt 20, Ename
  • Eindpunt: Lijnwaadmarkt 20, Ename
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Leem en klei (soms zwaar)
  • Bewegwijzering: Deels rode vierkantjes-markering
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Wandelen in Bos 't Ename met bezoek archeologische site Ename

Wil je een prachtige wandeling maken in het Bos 't Ename met alles er op en er aan, dan moet je de wandelschoenen aantrekken en vanaf het PAM Ename vertrekken. We nemen je mee voor een natuurtocht die soms verrassende ontdekkingen in petto heeft: een trap midden in het bos, een enig mooi zicht op Oudenaarde en bij heel helder weer zelfs tot in Gent, een rijke fauna en flora, doorsteekbrugjes, ... Start en einde aan het PAM, waar je de wagen kan achterlaten.

Ename

Gratis wandeling Ename downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Vlaamse-Ardennen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

19 ervaringen

- 29 oktober 2017 - Stefan

Heel aangename, verrassende wandeling met lekker pittig stukje bergop halfweg, maar met een prachtig vergezicht als beloning uiteraard! Aanrader. Bij slecht weer heb je waterdicht schoeisel nodig. Jammer dat er geen terrasje bij het PAM was...voor een lekkere Ename achteraf...zou gegarandeerd nog meer bezoekers naar de wandeling en het PAM lokken.

- 6 september 2017 - Katrien Christiaens

Heel mooie natuurwandeling met mooie uitzichten en interessante info-borden. Een afzonderlijk ruiterpad en een picnic tafel is misschien wel aangewezen. Tussen de loslopende koeien lopen leek ons eerder plezant. Mooi dorp met een schitterend eetcafé.

- 8 juni 2017 - LEYSSENS

Mooie korte wandeling sommige plaatsen moeilijk wandelbaar door de koeien/paarden sporen

- 12 mei 2017 - Ilse

Mooie wandeling in de natuur, mooie vergezichten, bij regenachtig weer zijn stevige wandelschoenen een must. Bij de start in het bos wel de verkeerde ingang genomen. Ipv houten poortje door ijzeren hek gegaan maar we hebben de eerste lus dan maar in de omgekeerde richting gelopen. Goed te volgen op het plan en de pijltjes. Wel geen loslopende dieren gezien

- 30 april 2017 - De Smijter Marleen

Mooie gevarieerde wandeling.Prachtige vergezichten. Wij hadden geluk dat het in lange tijd niet geregend had,alles was dus goed begaanbaar maar anders is waterdicht schoeisel inderdaad een aanrader. Goed aangeduid. Parking aan vertrekpunt ( archeologisch museum) is een pluspunt. Ook een nieuw gezellig "brasserie" ontdekt.

Gratis wandeling Ename downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?