Premium

Autoroute Las Alpujarras en Sierra Nevada in Andalusië + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Autoroute Las Alpujarras en Sierra Nevada in Andalusië + kaart

  • Startpunt: Lanjarón
  • Eindpunt: Hoya de la Mora
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 266 km
  • Duur: 1 dag
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive va. € 845

Rondreizen Andalusië 8 tot 15 dagen fly & drive

We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.

va.845
Ontdek ze nu

Download deze voorbeeldroute langs de witte dorpen in Las Alpujarras en het natuurpark Sierra Nevada

Het natuurgebied van Las Alpujarras is veelal onbekend nochtans ligt het aan de voet van de Sierra Nevada en ligt het bezaaid met witte dorpjes. We starten onze autoroute door Las Alpujarras en de Sierra Nevada in Lanjaron.

Deze roadtrip heeft een lengte van 266 km en is niet in een lus gemaakt. Een volle dag hiervoor uittrekken is dan ook een must want de wegen zijn smal en kronkelig. In de Alpujarras kom je langs de dorpjes Bubion, Capileira, Trevélez en de grotwoningen in Guadix.

De Sierra Nevada is dan wel zeer bekend maar weinig bezocht. Hier kan je komen skiën in de winter en prachtige wandelingen maken van maart tot november. Maar je kan er ook doorheen met de auto en dat doet onze autoroute. Er zijn bezoekerscentra onderweg die je extra tips geven maar wat je zeker niet mag missen is de Pico Veleta, een bergtop en Hoya de la Mora een prachtige tuin met alpenflora.

Andalusië

Gratis preview Andalusië reisgids

Nog meer in de volledige reisgids Andalusië

Ontdek Andalusië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 3 autoroutes, waaronder de mooiste route van Andalusië maken deze reisgids compleet. Uiteraard veel praktische info voor een bezoek aan het Alhambra en de wandelroute Caminito del Rey. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track autoroute Las Alpujarras en Sierra Nevada: we hebben de GPS-track (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 22 juni 2019 - Cuypers Eliane

Wandeling malaga en Granada afgelopen dagen gedaan Alpujerras staat nog op programma Heel goede leidraad bij het verkennen van een stad ook tips gevolgd om iets te gaan eten/drinken Aan te raden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?