Premium

Van Antequera naar El Chorro via El Torcal: Dé mooiste route van Andalusië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Van Antequera naar El Chorro via El Torcal: Dé mooiste route van Andalusië

15 146 x gedownload1 ervaringen
  • Startpunt: Antequera
  • Eindpunt: Antequera
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 113 km
  • Duur: 1 dag
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
8-daagse rondreis Andalusië, wandelen op 3 locaties

8-daagse rondreis Andalusië, wandelen op 3 locaties

Unieke individuele wandelreis in Andalusië met logies op 3 locaties met mogelijkheden voor bezoeken aan Cordoba en Granada. Wandeling in Caminito del Rey inbegrepen, verder nog de Alpujarras, Sierra Nevada en Subbética.

Uitgestippelde autoroute Andalusië langs rotsformaties, stuwmeren, panorama's en uniek wandelpad

Met deze route brengen we je door een zeer bijzonder en afwisselend landschap. Zowel de wandelaars als de bezoekers met de wagen zullen een hoogdag beleven. Het totale traject is 113 km. Als je de wandeling van de Caminito del Rey wilt doen dan is een dag eigenlijk te kort. Wat wel kan is een wandeling op El Torcal en dan het volledige traject afleggen.

We vertrekken vanuit het rustige plaatsje Antequera. Het is zeker een bezoekje waard waarbij je vooral de kerk van het Carmenklooster moet bezoeken en de San Sebastiankerk. Op minder dan 15 km van Antequera ligt het prachtig natuurgebied El Torcal, onvergetelijk! Deze rotsformaties zijn uniek.

Op weg naar El Chorro is het eerst een brede weg maar daarna kom je op een secundaire weg terecht met veel bochten en prachtige panorama's, weg van de andere toeristen. In El Chorro heb je al een eerste stuwmeer en ligt ook het einde van de beroemde wandeling van El Caminito del Rey. Je weg langs de stuwmeren krijgt een kleine afwijking naar Bobastro, vanaf daar heb je een uniek panorama over het mooiste stukje van Andalusië.

Zelf ook El Caminito del Rey bewandelen?

Vanuit Málaga voor € 49 of vanaf de Costa Del Sol voor € 42 het fantastische El Caminito del Rey bezoeken? Vervoer + toegangstickets (met of zonder Spaanse tapa's). Bekijk het volledig aanbod hieronder en boek online (vanaf € 20). Annuleer kan tot 24 uur voor aanvang (volledige terugbetaling).

Een ticket met begeleide wandeling van een ervaren gids boeken kan voor € 27. Klik hier en boek je ticket (zo ontdek en zie je meer tijdens je wandeling)

Andalusië

Gratis preview Andalusië reisgids

Nog meer in de volledige reisgids Andalusië

Ontdek Andalusië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 3 autoroutes, waaronder de mooiste route van Andalusië maken deze reisgids compleet. Uiteraard veel praktische info voor een bezoek aan het Alhambra en de wandelroute Caminito del Rey. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track 'Mooiste autoroute van Andalusië': we hebben de GPS-track (GPX) van deze autoroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 29 september 2020 - L. Kester

Mooie gids met leuke tips

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?