Resigids Edinburgh downloaden PDF [ebook]

Edinburgh

Edinburgh

 • Ontdek de bijzondere hoofdstad van Schotland: Edinburgh
 • Een complete stadswandeling langs alle highlights van de stad
 • Ontdek Old Town, ga whiskey proeven en eet de beste Haggis
 • Ontdek verborgen plekjes rond Edinburgh
 • Hoe van de luchthaven naar het centrum

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Edinburgh

Is de reisgids Edinburgh gratis te downloaden?

Ja de reisgids Edinburgh is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info vind je in de reisgids Edinburgh?

De reisgids Edinburgh bevat:

 • Stadswandeling in Edinburgh langs de belangrijkste highlights
 • Bezoek Edinburgh Castle, de beroemdste bezienswaardigheid van de Schotse hoofdstad
 • Hidden spots die je zeker niet mag missen
 • Hoe ga je best van de luchthaven naar het centrum?
 • Meer dan 30 bezienswaardigheden en 70 bladzijden info

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids?

De gratis versie bevat het 1ste deel (gratis route) van de reisgids Schotland. De volledige reisgids kopen voor € 10, hiermee haal je ook direct alle waardevolle info over de Schotse Hooglanden in huis.

 • De reisgids Schotland is gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone.
 • Is na aankoop meteen te downloaden.
 • Mis niets, beleef meer.
 • Ontdek verborgen plekjes & bezienswaardigheden.
 • Overzichtelijke & kant-en-klare routes.
 • Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis.

Waar kan ik het best overnachten in Edinburgh?

Nog op zoek naar een hotel of B&B in Edinburgh om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, bekijk hier ons artikel waar overnachten in Edinburgh.

Hoe kan je het best de wachtrijen vermijden in Edinburgh?

Vooral bij Edinburgh Castle doe je er goed aan om vooraf je tickets online te kopen. Je krijgt dan een tijdslot toegewezen wanneer je gewoon kan doorlopen bij de kassa zonder in de rij te moeten staan. Tickets ter plaatse kopen aan de kassa is mogelijk, maar deze zijn duurder en bovendien niet in de voormiddag geldig. Veel toeristen weten dit niet en gaan toch in de rij plaatsnemen. Dus je kan de horde maar te slim af zijn.

Ook handig om te weten: wil je het dagelijkse afschieten van het kanon bijwonen? Dat vindt plaats om 13u en kost je niks extra, maar je krijgt er wel een leuke show bij. Zo kan je het juiste tijdslot vastleggen indien mogelijk.

Bij de meeste andere bezienswaardigheden hoef je buiten het toeristisch hoogseizoen niet te wachten. In de drukste periodes van het jaar kan je wel eens wachtrijen hebben aan de kassa's van vooral musea in kleinere panden. Dan doe je er wel goed aan om vooraf tickets te kopen.

Verder zijn er ook een aantal populaire activiteiten zoals de ghost tours in de stad of excursies verderop in Schotland. Die leg je best ook vooraf vast om zeker te zijn dat je mee kunt gaan op het juiste moment. Kijk hier om je activiteiten online te reserveren.

Hoe je best verplaatsen in Edinburgh?

Het centrum van Edinburgh met de Royal Mile en Princess Street is goed en wel te voet te verkennen. Voor wat verdere verplaatsingen, bijvoorbeeld richting de kustlijn, is de bus het meest aangewezen. Let wel op: er rijden verschillende vervoersmaatschappijen rond en die hebben ook verschillende tickets. Sinds 2014 is er ook een tramlijn actief in Edinburgh, die is vooral handig voor verplaatsingen tussen de wijken Haymarket of Murrayfield en de Old Town of de New Town

Hoe ga je van luchthaven Edinburgh naar het centrum?

 • Kom je van de luchthaven en verblijf je in de buurt van het centrum? Dan wordt de tram wel een interessantere optie. Die vertrekt aan de luchthaven en gaat door tot de Old Town met relatief weinig tussenstops.
 • Er rijden ook pendelbussen vanaf de luchthaven die onderweg meerdere stopplaatsen hebben. Dus afhankelijk van waar je precies logeert kan de bus misschien een beter idee zijn met stops in Princes Street, West End, Haymarket Station, Wester Coates, Murrayfield, Western Corner, Edinburgh Zoo, Drum Brae, Maybury, Gogarburn of Ingliston.

Wat zijn de beste daguitstappen vanuit Edinburgh?

Wanneer je vanuit Edinburgh ook een stukje van de Schotse Hooglanden wil gaan verkennen, zijn er heel wat gegidste tours mogelijk van één of zelfs meerdere dagen. Een aantal populaire uitstappen die je kan kiezen:

 • Loch Ness: het legendarische meer waar al dan niet een monster in woont
 • Hadrian's Wall: ook vanuit Edinburgh kan je een stuk van de beroemde Muur van Hadrianus bezoeken
 • Rit op de Hogwarts Express: de beroemde stoomtrein uit de Harry Potterverhalen rijdt hier nog in het echt.
 • Glasgow bezoeken: ook die andere bekende stad in Schotland kan je vlot bezoeken, deze ligt slechts 70 kilometer van Edinburgh
 • Meerdaagse tour naar Isle Of Sky: dit stukje schiereiland is een van de meest ongerepte gebieden van de Highlands.

Meer interessante uitstappen vind je in ons artikel waarin we de 13 beste daguitstappen vanuit Edinburgh hebben verzameld.

Waar ligt Edinburgh in Schotland?

Edinburgh ligt aan de oostkust van Schotland aan de Firth of Forth, de brede monding van de rivier de Forth bij de Noordzee. Sinds de 15e eeuw is het al de hoofdstad van Schotland en het is de op één na grootste, na Glasgow. Voor de meeste toeristen die een rondreis foor Schotland plannen, is Edinburgh het vertrek- en/of aankomstpunt. De Schotse Hooglanden zijn dan wel veelal het grotere reisdoel, maar Edinburgh zelf is ook leuk om in een dag te bezoeken of tijdens een meerdaagse citytrip.

Wat is de beste reisperiode voor Edinburgh?

 • Edinburgh zelf is in principe het hele jaar door goed te bezoeken. Het weer op de Britse eilanden is natuurlijk altijd lastig te voorspellen, dus daar hoef je voor een citytrip eigenlijk niet naar te kijken. Sowieso heeft Schotland veruit het meeste regen van alle streken in Europa, dus dat weet je eigenlijk al op voorhand.
 • Plan je om op eigen houtje een autoroute te doen door heel Schotland? Dan raden we je toch aan om dit niet tijdens de winter te gaan doen, want dan kunnen de weersomstandigheden in de Highlands echt wel bar worden. Ook niet alle accommodaties blijven tijdens de winter open, dus een verblijf vinden wordt dan zeker in de wat meer afgelegen gebieden een stuk lastiger.
 • Dan is de periode van mei - juni - juli de beste optie met doorgaans wat minder neerslag en degelijke temperaturen.

Filmpje: een eerste impressie van Edinburgh

Benieuwd wat je mag verwachten van je citytrip naar Edinburgh? In deze video krijg je alvast een overzicht van wat er zoal te beleven is in deze leuke stad.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?