Waar overnachten in Edinburgh 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Edinburgh 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

9 februari 2023 in Schotland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Edinburg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Edinburgh. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Edinburgh's Old Town

Old Town is het oudste gedeelte van de stad en dat je absoluut niet mag overslaan tijdens je stedentrip Edinburgh. Het is een ideale kennismaken wanneer je voor het eerst de Schotse hoofdstad bezoekt. De wijk ligt middenin het centrum en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst sinds 1995. Het is er heerlijk wandelen door de smalle steegjes met hier en daar een gezellige pub.

Enkele topbezienswaardigheden in Old Town is uiteraard het Edinburgh Castle met prachtig uitzicht, de St Giles' Cathedral, de Royal Mile, het standbeeld van Greyfriars Bobby en musea als het National Museum of Scotland en The Writers’ Museum gevestigd in een prachtig pand dat dateert uit 1662. Wanneer je door dit historische centrum wandelt, lijkt het wel alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet.

  • BrewDog DogHouse Edinburgh ligt pal in het centrum. Het hotel is de ideale plek voor bierliefhebbers en mensen met een heel specifieke smaak van interieur. Het hotel heeft een gezellig buitenterras en 's avonds kan je genieten in de bar van een lekker lokaal biertje. Meer info en boeken.
  • Grassmarket Hotel biedt stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort en wandvullende magnetische kaarten. Verder biedt het driesterrenhotel ook fietsverhuur en kan je lunchpakketten bestellen. Meer info en boeken.
  • Verblijf je liever lowbudget? CoDE Pod – The CoURT – Edinburgh is een hostel en biedt accommodatie op wandelafstand van hoogtepunten in de stad. Vooraleer je deze gaat ontdekken, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Edinburgh's New Town

New Town is de elegante wijk van de stad die vol staat met Georgiaanse vrijstaande panden maar ook heel wat groen. New Town is ontstaan doordat Old Town te overbevolkt werd. Vandaag vind je er enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden als The Georgian House en Scottish National Portrait Gallery. Daarnaast is het ook de place to be om te shoppen op de prachtige Princes Street Gardens. Je vindt er verschillende grote winkelketens en kleine boetiekjes.

  • Opzoek naar een chic maar een betaalbaar hotel? Dan raden wij je Tigerlily zeker aan! Dit boetiekhotel biedt fraaie kamers aan voorzien van alle luxe en comfort. Geniet van een heerlijke high tea en de gratis toegang tot de nachtclub ‘Lulu’ en de sfeervolle bar. Meer info en boeken.
  • The Wee Highland Coo ligt op wandelafstand van het Edinburgh Castle en de Princes Street Gardens. Het gezellig ingericht appartement beschikt over moderne faciliteiten als een flatscreen-tv en een volledig uitgeruste keuken. Meer info en boeken.
  • ibis Styles Edinburgh St Andrew Square is een stijlvol driesterren hotel en biedt uniek ingerichte kamers. Iedere ochtend geniet je van een continentaal ontbijt geserveerd in de vorm van een koud buffet. Meer info en boeken.
  1. Dean Village

Dean Village is een hidden spot in Edinburgh. De wijk ligt ongeveer 10 minuten wandelen buiten het centrum, waardoor veel toeristen Dean Village links laten liggen. Je kan hier even aan de drukte van het stadscentrum en Princes Street ontsnappen en vanop de bruggen genieten van enkele mooie panorama's van de Leith River die zich een weg baant langs de pittoreske huizen. Wil je graag in de buurt van Dean Village overnachten? Dan verblijf je best in de wijk West End (op 10 minuten wandelen).

  1. Leith

Leith is een levendige wijk met verschillende culturen, gelegen aan de historische haven van de stad. Enkele topbezienswaardigheden in de havenwijk zijn de Royal Yacht Britannia (voormalig jacht van de Britse koninklijke familie) en het winkelgebied Leith Walk. Verder vind je hier ook heel wat restaurants en traditionele pubs. Wil je graag zien wat Edinburgh naast de bekende bezienswaardigheden nog meer in petto heeft? Dan is Leith een prima uitvalsbasis.

  • Malmaison Edinburgh ligt aan rivier de Forth in Leith en beschikt over chique, ruime kamer, een hypermoderne fitnessruimte, gratis parkeergelegenheid en een gezellige brasserie. Bij de stijlvolle Mal Bar kan je terecht voor cocktails en op het terras kan je genieten van het uitzicht. Meer info en boeken.
  • Holiday Inn Express Edinburgh heeft een ideale ligging naast winkelcentrum Ocean Terminal en het koninklijke jacht Britannia. Je verblijft in een van de modern ingerichte kamers voorzien van alle nodige luxe en comfort. Meer info en boeken.
  1. West End

Zoals de naam doet vermoeden, ligt deze wijk ten weten van het centrum. Deze wijk, met verschillende theaters, musea en tentoonstellingen, is de ideale verblijfplaats voor kunstliefhebbers. Daarnaast vind je er ook de Edinburgh Gin-distilleerderij, prachtige Georgiaanse huizen en fotogenieke straten zoals Atholl Cresent Lane.

Wie graag een namiddagje wilt shoppen, kan terecht in de William Street en Stafford Street. Zin om even de kinderen op te vrolijken na het bezichtigen van alle historische bezienswaardigheden? Breng dan eens een bezoekje aan de Edinburgh Zoo.

  • Het elegante Rutland Hotel beschikt over stijlvolle kamers, een luxueuze lounge en een uniek restaurant met een glazen wijnkelder. Op wandelafstand van het hotel vind je verschillende bioscopen en theaters. Meer info en boeken.
  • Haymarket Apartments is een modern ingericht appartement. Vanuit je woon- en slaapkamer geniet je van een panoramisch uitzicht op de stad. Verder heb je een eigen kitchenette die volledig uitgerust is met een magnetron, broodrooster. Meer info en boeken.
  • No32 Hotel beschikt over ruime, moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. 's Ochtends wordt er een à-la-carte-, volledig Engels/Iers of vegetarisch ontbijt geserveerd. Meer info en boeken.
  1. Southside

Ten zuiden van het centrum loop je de wijk Southside in. Deze wijk heeft ontzettend veel leuke winkels, cafés en restaurants, prachtige architectuur en talrijke pleintjes waar je kan genieten van de rust. Hier en daar zal je ook wat street art tegenkomen.

Southside is voornamelijk populair onder de studenten. Je vindt hier dan ook de universiteit van Edinburgh. Enkele topbezienswaardigheden in deze buurt zijn de Arthur’s Seat vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving, The Meadows en het Holyrood Park.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?