Premium

Fietsroute kust: De Panne en Koksijde

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze fietsroute is onderdeel van de betalende reisgids

Fietsroute kust: De Panne en Koksijde

  • Startpunt: Steenkerkestraat 12, Veurne
  • Eindpunt: Steenkerkestraat 12, Veurne
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 36,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Zie downloaddossier
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten

Zin in een dagje fietsen aan de westelijke kant van ons landje? Met een brede waaier aan mogelijkheden die je vooraf nauwelijks zou gelinkt hebben met onze Belgische kust. Noem het: natuur, cultuur, zand uiteraard, de toeristenstroom (even maar), … Je zal het allemaal vinden in deze fietsroute keurig uitgetekend volgens de fietsknooppunten.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen rond kust De Panne en Koksijde en hinterland via fietsnetwerk

De startlocatie kiezen we bewust in een heel stil dorpje, Steenkerke. Zo kan je zonder voorafgaande parkeerstress ontspannen starten en na een fantastische tocht in het hinterland van De Panne en Koksijde freewheelend finishen.

Tussendoor proef je van prachtige decors. Polders, natuurreservaten, duinen, kanalen, een uniek terrasaanbod,.. Maar we vergeten zeker niet de garnaalvissers van Oostduinkerke een bezoekje te brengen! Verder is er ook ruimte om de Groote Oorlog te herdenken en een stadsbezoek aan Veurne in te lassen als extraatje. Keuze genoeg om deze dag te vullen. Hou het vooral bij genieten van wat op je weg komt. Benieuwd wat je er van vindt!

Nog op zoek naar een verblijf tijdens je bezoek? Bekijk onze favoriete hotels en B&B's in De Panne! Ook kan je overnachten in een van de mooiste hotels in Koksijde.

Belgische kust

Download gratis preview reisgids Belgische Kust

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Kust

Ontdek de Belgische kust via 5 uitgewerkte stadswandelingen, 4 luswandelingen in de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden.  Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsroutes Vlaamse kust: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Enkele hoogtepunten langs je fietsroute

Abdijmuseum ten Duinen laat je teruggaan naar eind 15de eeuw. In de middeleeuwen was deze abdij één van de meest invloedrijke religieuze instellingen in Vlaanderen. Hoe leefden de monniken er? En wie was Idesbald, de meest besproken abt van de Duinenabdij? Tijdens je bezoek kom je te weten hoe het was om te leven in de middeleeuwen aan de hand van maquettes, opgegraven voorwerpen, foto's, manuscripten,..

Breng ook een bezoekje aan het Paul Delvauxmuseum. De internationaal bekende schilder Paul Delvaux voorstellen is vrij eenvoudig. Vrouwelijk naakt in combinatie met treinen en stations is immers zijn visitekaartje. De grootste verzameling werken van Paul Delvaux is te zien in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald. Het museum bezit een grote collectie van zijn oeuvre en staat garant voor bewondering en verbazing. Zo kan je onder meer rondneuzen tussen de schilderijen, aquarellen, tekeningen en schetsboeken.

Precies door zijn eenvoud zal Steenkerke je opvallen. Hier zal je geen druk gedoe vinden maar wel rust, zalige rust. Er zijn een paar huizen, een kerk, een café, nog enkele boerderijen en er is een Belgische militaire begraafplaats. En ja, zijn meest bekende inwoner moet wel Willem Vermandere zijn. Zanger, beeldhouwer, filosoof, … zijn talenten zijn legio. De liedjesteksten gaan over de Groote Oorlog, de Westhoek, het gewone leven. In de straat kan je enkele van zijn beelden bewonderen.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

49 ervaringen

- 28 juli 2021 - Marina

Heel mooie route maar soms nummers moeilijk te zien.

- 28 juni 2021 - van der velden rudy

nette gids maar er kunnen nog duidelijkere fotos in

- 15 mei 2021 - Gryson - Jacob (Dirk en Sabine)

We zijn van plan om alles uit te proberen, begin juni. Het ziet er interessant uit en met die corona en wij als reizigers nergens nu naartoe kunnen zijn we gelukkig om aan de Belgische kust te blijven en te ontdekken.

- 17 april 2021 - jean-marie Hanssen

Alles was er dik in orde

- 19 maart 2021 - Lemmens Erwin

👍

Download gratis preview reisgids Belgische Kust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze fietsroute is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?