7 x mooiste bezienswaardigheden in Schiltach: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 x mooiste bezienswaardigheden in Schiltach: wat zien & doen tijdens je bezoek?

1 maart 2024 in Zwarte Woud1 reactie

De highlights en mooiste bezienswaardigheden in Schiltach + verblijftips

Schiltach is een charmant stadje met vakwerkhuizen, ambachtslieden en leerlooiers. Het dook voor het eerst op in de geschriften in 1275. Het is een juweeltje bovenaan de Kinzig-vallei en het is absoluut de moeite waard om hier een tijdje te blijven, de historische sfeer op te snuiven en van de prachtige bosrijke omgeving te genieten.

Benieuwd naar wat je mag verwachten? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Schiltach.

Inhoud artikel

  1. Kasteel van Schiltach

Van het oude kasteel van Schiltach is niet veel meer over, maar een klim naar de top van de kasteelheuvel is zeker de moeite waard, al was het maar voor het geweldige uitzicht dat je er hebt over de oude stad. Het is ook het startpunt voor een aantal wandelroutes die door het Zwarte Woud slingeren. De Mittelweg, die het Zwarte Woud van noord naar zuid doorkruist, loopt bijvoorbeeld door Schiltach. Hier kan je kilometerslang door het bos wandelen! Vergeet je wandelschoenen dus niet mee te nemen.

  1. Marktplein van Schiltach

Het marktplein in het hart van Schiltach is je volgende bestemming. Het is het ideale startpunt voor je verkenningstocht door het oude stadscentrum, dat trouwens in zijn geheel als monument beschouwd wordt. Je komt langs verschillende gekleurde vakwerkhuizen die dateren uit de 16e tot de 19e eeuw. Ook het interessante apotheekmuseum, gevestigd in de oude apotheek Biedermeier, is een bezoek waard voordat je het marktplein verlaat.

VERBLIJFTIP: Aan de oever van de Schiltach-rivier ligt het Zur alten Brücke pension. Het pension biedt biedt moderne kamers, gratis WiFi en een gezellig restaurant met traditionele gerechten uit het Zwarte Woud. Meer info en boeken.

  1. Stadhuis van Schiltach

Op het marktplein staat het stadhuis dat tijdens het koninkrijk Württemberg naar ontwerp van de architect Heinrich Schickhardt werd gebouwd. Dit sierlijke gebouw met kraaienhalzen en puntgevels dateert uit 1593.

  1. Museum am Markt

Op het marktplein vind je ook een van de beste musea van Schiltach, het Museum am Markt. Dit is het geschiedenismuseum van de stad waar je met interessante displays over industrialisatie en traditionele ambachten bijleert. Meer info op de website.

STADSWANDELING: Mis niets van je bezoek aan deze charmante stad en download onze stadswandeling door Schiltach.

  1. De oevers van Schiltach

De oevers van Schiltach vormen een rustig, groen gebied langs de rivier waar je vanop de waterkant kan genieten van de middeleeuwse sfeer. Neem er de tijd om mooie foto’s te nemen voordat je verder wandelt naar de Evangelische Kirche.

  1. Evangelische Kerk

De grote Evangelische kerk domineert de skyline van de stad. De kerk werd gebouwd tussen 1839 en 1843. Hoewel het gebouw imposant is aan de buitenkant, is het binnen nogal eenvoudig. Het indrukwekkende orgel achter het altaar maakt dat helemaal goed.

Wil je graag Schiltach zien wanneer je op rondreis bent door het Zwarte Woud? Download dan zeker onze rondreis Zwarte Woud voor inspiratie.
  1. Schüttesäge Museum

Het Schüttesäge Museum is een leuke stop als je in Schiltach. Dit museum legt zich toe op houtbewerking en bosbouw en je kan er een bijzondere, oude zaag bewonderen. Er is ook een leerlooierij waar je alles te weten komt over dat belangrijke exportproduct. Meer info op de website.

In het modehuis Trautwein kan je de laatste ambachtelijke leerlooierij van het Zwarte Woud vinden, wie wil kan er lokale producten kopen.

  1. Wat is de ligging van Schiltach op de kaart?

Schiltach is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, en maakt deel uit van het Landkreis Rottweil. Schiltach telt 4000 inwoners.

  1. Waar overnachten in Schiltach?

Voor je bezoek aan Schiltach, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels in Schiltach online bekijken.

  1. Download onze gratis reisgids Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis door het Zwarte Woud en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlight. Koop onze reisgids Zwarte Woud met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gratis reisgids Zwarte Woud downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 9 mei 2023 - H. Schipper

Mooie en nuttige reisgids. Veel interessante bezienswaardigheden. Mooi reisgids ter voorbereiding van de vakantie aan het Zwarte Woud.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?