10 x beste campings in het Zwarte Woud: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings in het Zwarte Woud: waar kamperen? + tips

29 mei 2022 in Zwarte Woud0 reacties

Overzicht met de leukste campings in het Zwarte Woud + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in het Zwarte Woud zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in het Zwarte Woud.

Inhoud artikel

  1. Freudenstadt - Campingplatz Kleinenzhof

Campingplatz Kleinenzhof is een levendige familiecamping gelegen middenin de rustgevende natuur van Bad Wildbad. Je kan er dan ook elke dag genieten van een prachtig uitzicht op de bossen en omliggende bergen. Dankzij het ruime aanbod aan activiteiten op de camping en in de omgeving zal je je er zeker niet snel vervelen! Meer info en boeken.

Wat heeft Campingplatz Kleinenzhof te bieden?

  • De camping biedt ruime staanplaatsen voor mensen die reizen met een eigen tent, camper of caravan. Wie houdt van wat meer comfort kan er ook voor kiezen een vakantiehuisje of een stacaravan te boeken.
  • Sportievelingen kunnen zich uitleven op deze camping. Er is namelijk een multifunctionele sporthal, een fitness en een binnen- en buitenzwembad aanwezig.
  • Ook voor kinderen valt er veel te beleven. Zo kunnen zij onder andere dieren aaien in de kinderboerderij, spelen op de speeltuin, deelnemen aan de animatie, …. Voor iets oudere kinderen is er ook een filmzaal voorzien.
  • De camping ligt in het noordelijke deel van het Zwarte Woud en grenst aan verschillende wandel- en fietsroutes. Verder kan je in de omgeving ook langlaufen en skiën of de nabijgelegen steden Freudenstadt en Calw bezoeken.
  • De camping biedt gratis tickets voor openbaar vervoer zodat je het Zwarte Woud kan verkennen.
  • Er is een klein winkeltje waar elke dag vers brood kan worden afgehaald op bestelling. Voor grote boodschappen hoef je bovendien slechts enkele kilometers te rijden aangezien verschillende supermarkten vlakbij liggen.
  • Tenslotte kan je er ook voor kiezen om je te laten bedienen in het restaurant op de camping.
  • Boek je verblijf op Campingplatz Kleinenzhof.
  1. Karlsruhe - Campingpark Bad Liebenzell

In het traditionele kuuroord Bad Liebenzell tref je Campingpark Bad Liebenzell aan. De camping heeft een geweldige locatie, aan de rand van het Zwarte Woud, vlakbij Karlsruhe en Stuttgart. Je wordt er omringd door prachtige natuur en de rivier de Nagold waardoor deze kleine camping de ideale verblijfplaats is voor wie volledig tot rust wilt komen. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingpark Bad Liebenzell te bieden?

  • Tussen de bomen tref je verschillende grote staanplaatsen aan voor campers en caravans. Op de camping worden ook safaritenten, stacaravans en trekkershutten verhuurd. Wie dat wenst kan er ook een privébadkamer huren of een keuken.
  • Het is de ideale camping voor senioren en gezinnen met jonge kinderen. Kinderen kunnen zich namelijk uitleven op de leuke buitenspeeltuin met loopbruggen of in het miniclubhuis.
  • Gasten van de camping krijgen bij een boeking van minstens 2 nachten gratis toegang tot het naastgelegen gemeentezwembad. Het zwembadencomplex bestaat uit meerdere verwarmde zwembaden en een gigantische waterglijbaan. Verder vind je er ook tennisbanen.
  • Je overnacht er in een wondermooie omgeving tussen de bossen en verschillende beekjes. Ook de rivier de Nagold ligt vlakbij. Hierdoor vormt het dé locatie bij uitstek voor ontspannende fiets- en wandeltochten. De camping biedt ook gratis openbaar vervoerstickets aan aan haar gasten waardoor je makkelijk het kuurstadje Bad Liebenzeill of nabijgelegen steden kan gaan bezoeken.
  • Na een lange dag kan je proeven van heerlijke gerechten of een afhaalmaaltijd bestellen in het restaurant. Wie liever zelf eten klaarmaakt kan voor essentiële producten inkopen doen in het kleine campingwinkeltje.
  • Boek je verblijf op Campingpark Bad Liebenzell.
  1. Ruhenstein – Ferienparadies Schwarzwälder Hof

Ben je op zoek naar wat meer luxe? Dan ben je bij Ferienparadies Schwarzwälder Hof aan het juiste adres! Deze moderne camping in Seelbach stelt u in staat volledig te ontspannen. Er is namelijk een uitgebreide aanbod aan wellnessfaciliteiten aanwezig en wie dat wenst kan zich ook laten masseren. Verder is de camping ook zeer goed uitgerust en straalt het enorm veel charme uit. Meer info en boeken.

Wat heeft Ferienparadies Schwarzwälder Hof te bieden?

  • De camping ligt in een indrukwekkende open vlakte tussen verschillende beboste heuvels en beschikt over verschillende toeristische staanplaatsen voor kampeerders met een eigen tent, caravan of camper. Voorts verhuren de campingeigenaars ook gezellige en moderne huuraccommodaties.
  • Op de camping tref je een uitgebreid aanbod aan wellnessfaciliteiten aan. Zo zijn er onder andere kruidenbaden, een saunacomplex, regendouches, …. Daarnaast kan je ook een verfrissende duik nemen in het verwarmd buitenzwembad met waterglijbanen en speeltoestellen.
  • Ook kinderen zullen zich niet snel vervelen op deze camping. Zij kunnen namelijk al hun energie kwijt op het volleybalveld, op de tennisbaan of in de grote speeltuin met klimtoestellen.
  • In de omgeving liggen verschillende bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn! Zo kan je een uitstap plannen naar de nabijgelegen glasblazersfabriek, het historische stadscentrum van Gengenbach, het skigebied Ruhestein of de bruisende stad Freiburg.
  • Op de camping kan je fietsen huren. Ook is er elke dag vers brood verkrijgbaar en kun je eten bestellen in het restaurant.
  • Boek je verblijf op het Ferienparadies Schwarzwälder Hof.
  1. Schiltach - Camping Schwarzwaldhorn

Wil je iedere dag ontwaken met een fenomenaal uitzicht? Bij Camping Schwarzwaldhorn te Simonswald overnacht je op de rug van een helling waardoor je een indrukwekkend uitzicht krijgt op de omliggende bossen, weiden en bergen! De camping vormt bovendien de ideale vertrekplaats voor een sportieve vakantie dankzij de vele prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Schwarzwaldhorn te bieden?

  • De charmante middelgrote camping biedt gezellige staanplaatsen onder de bomen voor mensen met een caravan, tent of camper. Wie ervoor kiest om een accommodatie te huren heeft de keuze tussen verschillende soorten stacaravans, trekkershutten en tenten.
  • Gasten krijgen gratis toegang tot het naastgelegen zwembad van waaruit je ook geniet van het indrukwekkende uitzicht op de omgeving.
  • De camping biedt een ruim aanbod aan activiteiten aan. Zo kunnen kinderen er spelen op de buitenspeeltuin en in de miniclub en is er ook een recreatieruimte en fietsverhuur voorzien.
  • Het dorp ligt op wandelafstand van de camping en ook een golfbaan, het pretpark Europapark, de Zweribach-watervallen en het boomkronenpad in Waldkirch zijn makkelijk bereikbaar. Verder liggen ook verschillende charmante dorpjes en stadjes, waaronder Schiltach en Freiburg, niet ver van deze camping.
  • Wil je de omgeving verkennen? Dan kan je gebruik maken van de gratis openbaarvervoerkaart.
  • De camping beschikt over een kiosk en snackbar waar dagelijks verse broodjes worden bereid.
  • Boek je verblijf op Camping Schwarzwaldhorn.
  1. Titisee - Campingplatz Bankenhof

Bij Campingplatz Bankenhof overnacht je op een idyllische plek in Hinterzarten, vlakbij de bekende Titisee. Op de camping zal je kunnen genieten van de natuur want je verblijft er namelijk tussen een beek en een bos. Bovendien heeft de camping heel wat te bieden voor jong en oud en vormt het dus de ideale verblijfplaats voor een familietrip. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingplatz Bankenhof te bieden?

  • Reizigers met een eigen caravan of camper kunnen hier kamperen op ruime staanplaatsen die van elkaar gescheiden worden door middel van heggen. Bovendien beschikt de camping ook over een apart veld voor tenten en een apart deel voor campers. Wie al eens graag geniet van wat meer luxe kan er ook voor kiezen een goed uitgeruste caravan of vakantiewoning te huren.
  • Wie houdt van een sportieve vakantie zal op deze camping zeker niets te kort komen! Campingplatz Bankenhof verhuurt namelijk fietsen zodat je prachtige tochten kan maken in de omgeving.
  • Verder kan je op de camping ook zwemmen in het zwembad of deelnemen aan een yogasessie en op enkele kilometers van de camping kan je skiën in het skigebied Feldberg. Na een drukke dag kan je ook volledig tot rust komen in de wellnessruimte.
  • Kinderen kunnen zich uitleven in de recreatieruimte, de speeltuin en de kindercinema of ze kunnen deelnemen aan de winteranimatie.
  • De Titisee ligt ook vlakbij. In het meer kan je zwemmen, vissen en deelnemen aan verschillende watersporten.
  • Ook verschillende toeristische bezienswaardigheden zijn vanuit de camping makkelijk bereikbaar. Zo kan je onder andere een bezoekje plannen aan Titisee-Neustadt, de beroemde Rheinfall of de levendige stad Freiburg.
  • De camping beschikt over een restaurant waar elke dag vers ontbijt wordt geserveerd en overdag maaltijden kunnen worden afgehaald of ter plaatse worden gegeten. Bovendien is er ook een campingwinkeltje waar een aantal basisproducten worden aangeboden.
  • Boek je verblijf op Campingplatz Bankenhof.
  1. Freiburg - Camping Kirchzarten

In Kirchzarten, vlakbij de stad Freiburg, vind je Camping Kirchzarten. Deze grote familiecamping biedt een uitgebreid aanbod aan activiteiten waardoor je er zeker een geslaagde vakantie zal beleven! Doorheen het kampeerterrein stroomt ook een beekje, wat heel leuk kan zijn voor kinderen om te spelen. De camping ligt bovendien ook op een uitstekende locatie, op een steenworp van de bruisende stad Freiburg en de prachtige Titisee. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Kirchzarten te bieden?

  • De camping beschikt over een ruim aanbod aan staanplaatsen die geschikt zijn voor campers en caravans. Daarnaast worden er ook stacaravans verhuurd.
  • Dankzij het enthousiaste animatieteam, de leuke kinderspeeltuin en de verschillende sportvelden zullen zowel de kleinsten als iets oudere kinderen zich hier niet snel vervelen!
  • Sportfanaten kunnen op de camping paardrijden, golfen, tennissen en deelnemen aan de begeleide wandel- en fietstochten. In de winter kunnen gasten ook gaan skiën of langlaufen in de buurt. Tijdens de zomermaanden is er bovendien ook gratis toegang voorzien tot het naastgelegen moderne openluchtzwembad.
  • Na een vermoeiende dag kan je je laten bedienen in het gezellige restaurant of in de snackbar. Wie liever zelf kookt kan zijn inkopen doen in de campingwinkel en gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken.
  • Boek je verblijf op Camping Kirchzarten.
  1. Freiburg - Camping am Möslepark

Wil je echt volledig tot rust kunnen komen in de natuur? Camping am Möslepark is een gezellige groene camping gelegen in een rustig gebied op slechts enkele kilometers van de stad Freiburg. Grenzend aan de camping ligt een prachtig bos waarin je mooi kan wandelen en een kuuroord met diverse wellnessfaciliteiten. De camping is dus de locatie bij uitstek voor een gevarieerde vakantie! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping am Möslepark te bieden?

  • Deze kleine camping biedt schaduwrijke staanplaatsen voor caravans tussen hoge loofbomen en hagen. Ondanks de ligging nabij de stad Freiburg wordt er op die manier toch een rustgevende sfeer gecreëerd. Voor campers worden afzonderlijke plaatsen net buiten het terrein voorzien. Wie wilt kan er bovendien ook een kleine gezellige chalet huren.
  • De camping beschikt over moderne faciliteiten waaronder een wasruimte, volledig ingerichte keuken en charmant café waar je heerlijk kan ontbijten. Vlakbij de camping ligt ook een wellnesscentrum en openbaar zwembad.
  • De historische stad Freiburg biedt ook heel wat mogelijkheden. Je kan er gaan dineren in een van de vele eetgelegenheden of shoppen. Liever wat meer natuur? Breng dan een bezoek aan de Waldsee of Titisee.
  • Boek je verblijf op Camping am Möslepark.
  1. Neuenburg am Rhein - Gugel-Dreiländer-Camping-und Freizeitpark

Ben je op zoek naar een camping voor de hele familie? Gugel-Dreiländer-Camping- und Freizeitpark in Neuenburg am Rhein heeft heel wat te bieden voor sportievelingen alsook voor zij die zich liever rustig bezighouden. Op deze camping zal je dan ook een fantastische tijd beleven! Bovendien verblijf je er op een geweldige locatie, middenin een bos, op slechts een twintigtal minuten rijden van het Zwarte Woud. Meer info en boeken.

Wat heeft Gugel-Dreiländer-Camping- und Freizeitpark te bieden?

  • Op de camping zijn staanplaatsen voorzien voor zowel campers als caravans. Gasten die overnachten kunnen zich installeren op de tentenweide en wie op doorreis is verblijft op een apart terrein zodanig dat de caravan nog aangekoppeld kan blijven.
  • De camping ligt in Neuenberg middenin een bos vlakbij een recreatievijver. Het Zwarte Woud is van hieruit zeer makkelijk en snel bereikbaar met de auto en ook een uitstap naar Zwitserland of buurland Frankrijk is een aanrader.
  • Reizigers die graag fietsen of wandelen zullen hier zeer gelukkig worden aangezien de camping gevestigd is in een rustgevende regio met een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietsroutes.
  • De camping beschikt over een binnenzwembad met wellnessfaciliteiten en massageopties. Bovendien kunnen kinderen zich amuseren in de verschillende speeltuinen of op het voetbalveld en zich uitleven tijdens de georganiseerde kinderanimatie. Op de camping vind je ook een kinderboerderij en wie dat wenst kan deelnemen aan de begeleide kanotochten.
  • Voor een verfrissend drankje kan je terecht in de beachbar en voor basisinkopen kan je gebruik maken van het campingwinkeltje.
  • Boek je verblijf op Gugel-Dreiländer-Camping- und Freizeitpark.
  1. Todtnau - Feriencamping Hochschwarzwald

Feriencamping Hochschwarzwald is de hoogstgelegen terassencamping in Zwarte Woud. Je geniet er dan ook van een onbeschrijfelijk uitzicht op de bergen en bossen. Deze camping is daarom een echte aanrader voor wie op zoek is naar een overnachting middenin de natuur, afgezonderd van de bewoonde wereld. Meer info en boeken.

Wat heeft Feriencamping Hochschwarzwald te bieden?

  • De staanplaatsen zijn gevestigd op kampeerweiden onderaan de camping en op hoger gelegen terrassen. Zowel campers als caravans en tenten zijn toegestaan. Op de camping wordt ook 1 stacaravan verhuurd.
  • Op de gehele camping is gratis wifi voorzien. Verder kan je je ook vermaken op het voetbalveld en is er voor kinderen ook een speeltuin waarop ze kunnen ravotten.
  • Rondom de camping lopen verschillende fiets- en wandelroutes. Bovendien grenst de camping ook aan meerdere skiliften, wat ideaal is voor sportliefhebbers in de winter.
  • Wie liever een culturele uitstap maakt kan een bezoek brengen aan de stad Freiburg, de Dom Sankt Blasien of de Todtnau waterval.
  • Bij de receptie van de camping kan je dagelijks vers brood bestellen en wie ook in de middag of s’avonds wilt proeven van Duitse specialiteiten kan gaan eten in het naastgelegen restaurant. De snackbar van de camping voorziet bovendien in de mogelijkheid voor gasten om eenvoudige afhaalmaaltijden te bestellen.
  • Boek je verblijf op de Feriencamping Hochschwarzwald.
  1. Münstertal - Camping Münstertal

Camping Münstertal is een echte aanrader voor wie op reis gaat met het hele gezin. Je geniet er dagelijks van een schitterend uitzicht op de groene heuvels waardoor je er direct een vakantiegevoel zal krijgen. Het enthousiaste animatieteam zorgt ervoor dat zowel jong als oud hier een onvergetelijke tijd beleeft! Meer info en boeken.

Wat heeft camping Münstertal te bieden?

  • De camping beschikt over meer dan 300 toeristische staanplaatsen die geschikt zijn voor campers en caravans.
  • Vanuit de camping kan je de wondermooie Münstertal-fietsroute volgen of met de gratis openbaarvervoerkaart een uitstap maken naar de nabijgelegen stad Freiburg.
  • Ook op de camping zelf zal je je zeker niet vervelen. Je kan er namelijk paardrijden, minigolfen, zwemmen in het buiten- en binnenzwembad, tennissen, volleyballen en fitnessen. Wie het liever wat rustiger aandoet kan ook plaatsnemen in de sauna of het stoombad.
  • Ook voor kinderen heeft de camping heel wat te bieden. Zo is er een leuke buitenspeeltuin en wordt er een gevarieerd programma aangeboden door het animatieteam aan zowel jonge kinderen als tieners.
  • De camping beschikt ook over een restaurant waar je elke dag kan proeven van heerlijke gerechten.
  • Boek je verblijf op Camping Münstertal.
  1. Download onze gratis reisgids Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis door het Zwarte Woud en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlight. Koop onze reisgids Zwarte Woud met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gratis reisgids Zwarte Woud downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?