Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

12 363 x gedownload165 ervaringen
 • Startpunt: Waldseestraße, Baden-Baden
 • Eindpunt: Bertoldstraße, Freiburg im Breisgau
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 365 km
 • Duur: 6 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Met de auto, motor of camper op rondreis door het Zwarte Woud: van Triberg tot Titisee

Deze autoroute brengt je van het noorden van het Zwarte Woud tot het uiterste zuiden. Je start in Baden-Baden en via de Schwarzwald Hochstrasse gaat het richting Triberg. Je komt ook langs kleine steden die minder bekend zijn. De ganse reis is doorspekt van watervallen, grote en kleine. Stadswandelingen zijn er in Freiburg en Baden-Baden. En de bergen en meren ontbreken uiteraard niet in het zuiden. Je stapt of neemt de lift naar de top met het mooiste uitzicht. En dat zijn slechts een paar hoogtepunten van het Zwarte Woud.

Waar te overnachten?

Van noord tot zuid reizen neemt zeker 6 dagen in beslag als je de opgenomen routes wil afleggen en wat genieten van de bezienswaardigheden en wandelingen. Kies je voor een korte vakantie dan kan je verblijven in het zuiden in de omgeving van de Schluchsee. Dan zijn is de driehoek Todtnau – Freiburg – Triberg goed bereikbaar. Kies je ervoor om het noorden en het midden te verkennen dan is een logies op de lijn Oberkirch – Freudenstadt aan te bevelen. Dan is de Hochschwarzwaldstrasse, Baden-Baden en zelfs tot Triberg binnen het bereik van een daguitstap.
Een overzicht met promoties voor verblijven in Zwarte Woud

Dag per dag reisschema rondreis Zwarte Woud:

 • Dag 1: Stadswandeling Baden-Baden
 • Dag 2: Via Schwarzwald Hochstrasse met wagen door natuurpark. Wandelen naar Allerheiligen waterval of wandelroutes Bad-Peterstal (klimwerk) of Griesbach (in de weiden)
 • Dag 3: Verkenning centraal Zwarte Woud met Freudenstadt, Alpirsbach, Schiltach, Triberg (koekoeksklokken)
 • Dag 4: Naar Furtwangen , de Hexenlochmühle, Sankt-Peter. Ontpanning aan het Titisee meer
 • Dag 5: Naar de hoogste toppen van het Zwarte Woud (wandelpad tot waterval, kabelbaan naar Feldberg, Schluchsee meer) of naar stadje Sankt-Blasien
 • Dag 6: Stadswandeling Freiburg

In onze blogpost ontdek je nog meer bezienswaardigheden in het Zwarte Woud.

Onze tip: Een hotel boeken in het Zwarte Woud? Bekijk hier de mooiste wellness hotels en kleinschalige hotels. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Zwarte Woud autoroute

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Zwarte Woud: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

165 ervaringen

- 26 november 2020 - Marcel

Fijne gedetailleerde route met als toemaat het parcours van een stadswandeling.

- 24 november 2020 - piet talsma

Goede gids met praktische reisinformatie! Ik ga zeker de autoroute deels of geheel a.s. zomer volgen

- 20 oktober 2020 - Stan Haest

Wij hebben de rondreis 'Zwarte Woud' eind september begin oktober met een mobilhome gedaan. Zeer goede beschrijving en prima aandacht plaatsen. Wij kwamen tijd tekort. om het rustig aan te doen. 10 a 14 dagen is niet overdreven wil je alles dat je opsomde rustig te bezichtigen/bezoeken . Wij gaan het volgende maal eens in tegengestelde richting in rustig tempo rijden. Er is zoveel moois te zien en te beleven in die streek. Zijn er nog zulke interessante uitgestippelde rondreizen in Duitsland? Laat maar horen. Dank, Stan Haest.

- 14 oktober 2020 - E Heijkoop

De zwartewoutroute was geweldig. Heel goed beschreven en prachtige details. Tips: iets meer mogelijkheden in de natuur ipv museums. De mogelijkheid om de reis op 2 manieren te volgen. Dus ook van zuid naar noord. Wij moesten hem van onder naar boven rijden ivm Corona. Maar dat viel nog best tegen om dat uit te zoeken. Slotconclusie: een volgende x downloaden we zeker weer uw routes. Bedankt

- 9 oktober 2020 - Carmen

Een aantal jaren hebben wij de Napoleon route gedaan waar we nog met veel plezier op terugkijken. Bij toeval lazen we over deze route wat ons bijzonder aantrekt. Zodra wij deze nare tijd met Corona door zijn, willen wij deze route gaan doen; het staat zeker heel hoog op ons lijstje.

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?