Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

Rondreis Zwarte Woud: Compleet uitgestippelde autoroute

15 725 x gedownload182 ervaringen
 • Startpunt: Waldseestraße, Baden-Baden
 • Eindpunt: Bertoldstraße, Freiburg im Breisgau
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 365 km
 • Duur: 6 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Met de auto, motor of camper op rondreis door het Zwarte Woud: van Triberg tot Titisee

Deze autoroute brengt je van het noorden van het Zwarte Woud tot het uiterste zuiden. Je start in Baden-Baden en via de Schwarzwald Hochstrasse gaat het richting Triberg . Je komt ook langs kleine steden die minder bekend zijn. De reis is doorspekt van watervallen, zowel grote als kleine. Stadswandelingen zijn er in Freiburg en Baden-Baden . En de bergen en meren ontbreken uiteraard niet in het zuiden. Je stapt of neemt de lift naar de top met het mooiste uitzicht. En dat zijn slechts een paar hoogtepunten van het Zwarte Woud.

Waar te overnachten?

Van noord tot zuid reizen neemt zeker 6 dagen in beslag als je de opgenomen routes wil afleggen en wat genieten van de bezienswaardigheden en wandelingen. Kies je voor een korte vakantie dan kan je verblijven in het zuiden in de omgeving van de Schluchsee. Dan zijn is de driehoek Todtnau - Freiburg - Triberg goed bereikbaar.

Kies je ervoor om het noorden en het midden te verkennen dan is een logies op de lijn Oberkirch - Freudenstadt aan te bevelen. Dan is de Hochschwarzwaldstrasse, Baden-Baden en zelfs tot Triberg binnen het bereik van een daguitstap.
Een overzicht met promoties voor verblijven in Zwarte Woud

Dag per dag reisschema rondreis Zwarte Woud:

 • Dag 1 : Stadswandeling Baden-Baden
 • Dag 2 : Via Schwarzwald Hochstrasse met wagen door natuurpark. Wandelen naar Allerheiligen waterval of wandelroutes Bad-Peterstal (klimwerk) of Griesbach (in de weiden)
 • Dag 3 : Verkenning centraal Zwarte Woud met Freudenstadt, Alpirsbach, Schiltach, Triberg (koekoeksklokken)
 • Dag 4 : Naar Furtwangen, de Hexenlochmühle, Sankt-Peter. Ontpanning aan het Titisee meer
 • Dag 5 : Naar de hoogste toppen van het Zwarte Woud (wandelpad tot waterval, kabelbaan naar Feldberg, Schluchsee meer) of naar stadje Sankt-Blasien
 • Dag 6 : Stadswandeling Freiburg

In onze blogpost ontdek je nog meer bezienswaardigheden in het Zwarte Woud .

Onze tip: Een hotel boeken in het Zwarte Woud? Bekijk hier de mooiste wellness hotels en kleinschalige hotels . (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Zwarte Woud autoroute

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Zwarte Woud: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

182 ervaringen

- 18 juli 2021 - Van Goethem

Best leuk om te lezen, en zeker een goede basis om een rond reis voor te berijden. als ik een tip moet geven is om de web site van de steden of gemeente op te geven om zo naar een parking plaats te zoeken als ze door jullie niet is opgegeven. niet iedereen rijdt altijd met zijn GPS op Robert.

- 14 juli 2021 - Arnolda

Mooie informatie waar we zeker iets mee gaan doen, eea afhankelijk van de huidige covid ontwikkelingen. In principe verheug ik me al op deze reis.

- 26 juni 2021 - Johan Janssen

Reisgids Zwarte Woud staat boordevol fijne uitstappen met zeer veel duidelijke informatie! Wij hebben ze één voor één bekeken en keuzes gemaakt wat we willen zien en bezoeken. Dankjewel Geert van reisroutes!

- 22 juni 2021 - rina bruggeman

Zeer complete gids met veel toeristische info. Ook stadswandelingen er bij! We zijn ons aan het oriënteren maar door deze aantrekkelijke gids hebben wij besloten in het najaar naar het Zwarte Woud te gaan!

- 11 juni 2021 - Eddy Verelst

Onze trip naar het Zwarte Woud is eerst gepland voor einde juli maar de documentatie die we via jou ontvingen is zeer waardevol. Wij waren voorheen reeds in het Zwarte Woud maar jouw informatie is zeer interessant en nodigt uit om nog meer te ontdekken

Gratis rondreis Zwarte Woud downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?