10 x mooiste stranden in Zeeland? Onze favoriete stranden + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste stranden in Zeeland? Onze favoriete stranden + kaart & foto's

24 januari 2024 in Zeeland0 reacties

Overzichtje met de mooiste stranden en badplaatsen in Zeeland + tips

Zeeland, een ideale bestemming voor strandliefhebbers. Je vindt hier maar liefst 650 kilometer aan kust en tal van mooie strandjes en badplaatsen om eens helemaal te ontspannen. Plof neer op je handdoek, neem een frisse duik in de zee en geniet van een avondwandeling langs de zeepromenade.

Ontdek in dit blogartikel alvast de mooiste stranden en leukste badplaatsen in Zeeland.

Inhoud artikel

  1. Strandvakantie in Zeeland

Zeeland is met een kustlijn van meer dan 650 kilometer, een populaire vakantiebestemming in Nederland. Op de stranden van Zeeland kan je je prima vermaken, er is voor ieder wat wils. Van een namiddagje zonnen tot het beoefenen van verschillende watersporten.

Verder kan je er natuurlijk ook prachtige wandelingen maken door de duinen en authentieke dorpjes als Middelburg, Vlissingen en Sluis bezoeken. Op vakantie in Zeeland? Dat is puur genieten.

Wat zeker zien en doen tijdens je strandvakantie in Zeeland?

  • Bezoek het bijzondere bouwwerk "Deltawerken", een ingenieus verdedigingssysteem om de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant te beschermen tegen hoogwater uit zee.
  • Vlissingen beschikt over de langste zeepromenade van heel Nederland, zo'n 6 kilometer lang.
  • Zoutelande, is ook een van de populaire plaatsen aan de Zeeuwse Kust. Hier vind je de hoogste duinen van het land.
  • Of breng een bezoekje aan de mondaine badplaats Domburg! Dit stadje is altijd graag bezocht geweest door vorsten, prinsen, rijkere burgers en later kwamen kunstenaars. Dat zal je ook merken aan de bijzondere stijlen van de huizen in Domburg.
  1. Berkenbos (Oostkapelle)

De stranden van Oostkapelle behoren tot de mooiste stranden van Nederland. Het strand van Berkenbos is zo'n 2 kilometer lang en nodigt uit voor een ontspannende vakantie. Nadien kan je nog een wandeling maken in het prachtige natuurgebied de Manteling dat vlak achter de duinen van het strand ligt.

Bovendien kan je ook je trouwe viervoeter meenemen naar het strand van Berkenbos, weliswaar aan de leiband. Dit is een van de meest hondvriendelijke stranden. In het Strandpaviljoen Bij Karel kan je zelfs een hondenbiertje verkrijgen! Zo kan je samen proosten op een gezellige dag aan het strand.

  1. Cadzand-Bad en ‘t Zwin

De meest zuidelijke badplaats van Nederland is Cadzand-Bad. In deze charmante kustplaats vind je een 11 kilometer lang zandstrand dat wordt omringd door de prachtige Zeeuwse natuur. Het brede zandstrand is erg rustig en is voorzien van alle gemakken. Zin in een namiddagje kitesurfen of vliegeren? Het kan hier allemaal. Neem plaats op een van de gezellige terrasjes en geniet van het uitzicht op het strand en de zee.

Wanneer het water laag staat, kan je een mooie wandeling maken vanaf het strand naar het natuurgebied ’t Zwin waar je onder meer ooievaars, lepelaars en zeearenden kan spotten. Vergeet je verrekijker dus niet mee te nemen!

Cadzand is onder andere bekend omwille van de miljoen jaar oude haaientanden die hier langs het strand liggen. Je hebt alleen een zeef en een emmertje nodig. Hiermee zal je ongetwijfeld scoren bij de kinderen!

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangenaam verblijf in Cadzand? Dan kunnen we een verblijf aanraden in Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Het vakantiepark biedt prachtige bungalows en villa's aan het water. Meer info en boeken.

  1. Strandje van het Veerse Meer

Op een mooie zomerdag kan je even lekker ontspannen op het Veerse strandje aan het Veerse Meer. Het Bastionstrand werd aangelegd in 2012 voor de recreatie aan het Veerse Meer. Na een bezoek aan Veere kan je hier even uitblazen en misschien wel een zonsondergang meepikken.

  1. Banjaardstrand

Het Banjaardstrand in Kamperland, is een gezellig familiestrand. Het 3 kilometer lange zandstrand behoort tot de mooiste stranden van Nederland en wordt omringd door een prachtig duingebied. Het strand is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er gezellige strandpaviljoens, leuke sfeerwinkeltjes en vele leuke activiteiten voor op en rond het water. Houd er rekening mee dat dit een erg populaire strandbestemming is tijdens de zomermaanden.

De leukste verblijven in Zeeland?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of vakantie in Zeeland? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken Zeeland
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
ANWBANWB vakanties in Zeeland
NatuurhuisjeVakantiehuisjes middenin de natuur
Vakantiepark → Roompot Vakantieparken of kijk bij Landal Zeeland

  1. De Hoge Hilt in Zoutelande

De Hoge Hilt is een van de mooiste stranden van Zoutelande en wordt ook wel eens de Zeeuwse Riviera genoemd vanwege de beschutte ligging. Of je nu zin hebt in een dagje lekker niets doen of een dagje wilt doorbrengen op het water, hier zit je sowieso goed. De badplaats Zoutelande heeft verschillende terrasjes, sfeervolle winkeltjes en een unieke wandelpromenade die uitloopt op een wandelpad over de hoge duinen richting Vlissingen.

Wist je dat de populaire hit van BLØF hier opgenomen werd?
  1. Strand van Breskens

Breskens kan uitpakken met enkele prachtige, lange zandstranden en gezellige strandpaviljoens waar je kan ontspannen na een dagje verkennen van de stad. Hier hangt een erg maritieme sfeer dankzij de ligging aan de vaarroute van de Westerschelde waar je vele vissersschepen en jachten voorbij ziet varen. Op het strand kan je ook een bezoekje brengen aan de oudste, nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland.

  1. Badstrand Domburg

Domburg is de oudste mondaine badplaats in Zeeland en dat merk je meteen. De mondaine sfeer is niet te beschrijven. Je herkent het brede zandstrand van Domburg meteen aan de karakteristieke paalhoofden en de kenmerkende strandhuisjes. Leg je handdoek uit op het brede strand en geniet van het zonnetje of wandel door de duinen rondom Domburg en struin langs de winkeltjes en restaurants.

VERBLIJFTIP: Vlakbij het strand van Domburg kan je verblijven in het Roompot Vakantiepark Hof Domburg. Het strand ligt om de hoek en biedt ook een ruim aanbod aan leuke activiteiten en een subtropisch zwembad. Meer info en boeken.

  1. Strand van Groede

Het strand van het pittoreske dorpje Groede ligt op zo’n 45 minuten rijden van Brugge en is niet bijzonder groot. Maar laat dat juist de reden zijn om dit strand aan te raden! Ben je op zoek naar een rustige locatie om te zonnebaden? Dan zit je hier zeker goed. Je kan vanuit het dorp prachtig heen en weer wandelen of fietsen over de dijk.

Het is bovendien ook een van de weinige plaatsen in Zeeland waar je op het strand kan slapen. Zo vind je direct aan het strand verschillende panoramahuisjes met prachtig uitzicht op zee.

  1. Badstrand van Vlissingen

Vlissingen is een gezellige stad in Zeeland. Na je stadswandeling door Vlissingen kan je een bezoekje brengen aan het 4 kilometer lang Badstrand aan de boulevard in het centrum. Als enige stadstrand in Zeeland, mag het zeker niet ontbreken in deze lijst. Heb je honger of dorst gekregen? Er zijn verschillende restaurantjes aan het strand gelegen waar je terecht kan voor een lekkere cocktail of lunch. Je geniet er bovendien van een mooi uitzicht.

  1. Vakantieparken in Zeeland

Bij je bezoek aan Zeeland, overnachten in een vakantiepark? Dat kan. Er zijn tal van mooie vakantieparken verspreid over de hele provincie. Of je nu op zoek bent naar een klein gezellig park of een groot luxe resort met verschillende (kindvriendelijke) faciliteiten, Zeeland heeft het. Hieronder vind je alvast enkele topadresjes:

  1. Download onze reisgidsen Zeeland

Wil jij ook graag Zeeland gaan verkennen? Dat kan, download onze reisgidsen, zo zie je de mooiste bezienswaardigheden en mis je niets.

Fietsgids ZeelandAutoroutes + stadswandelingen Zeeland
Fietsgids ZeelandReisgids Zeeland

Op reis naar Zeeland? Nog op zoek naar inspiratie voor je vakantie? Download dan ook zeker onze autoroutes, uitgestippelde wandelingen en fietsroutes. Bekijk ons volledige aanbod routes in Zeeland.

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?