7 x mooiste bezienswaardigheden in de Turkse badplaats Marmaris: wat zien & doen?

7 x mooiste bezienswaardigheden in de Turkse badplaats Marmaris: wat zien & doen?

4 oktober 2023 in Turkije0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Marmaris + verblijftips

Bijna volledig ingesloten in een baai en beboste heuvels, pakt Marmaris uit met een schitterende ligging langs de Egeïsche kust. Van de charme van het voormalige vissersplaatsje zal je nog weinig sporen terugvinden maar biedt Marmaris nog net iets meer dat authentieke Turkije. Vanaf de jaren 60 kwam een expansie op gang en die maakte Marmaris tot één van de populairste vakantiebestemmingen langs de Turkse Egeïsche kust.

Inhoud artikel

  1. Het strand van Marmaris

Wil je in Marmaris naar het strand, hou er dan rekening mee dat het in het volle seizoen erg druk kan. De zandstrook van Marmaris Halk Plajı is namelijk niet zo breed. Het strand van Marmaris staat vol met ligstoelen en nodigt uit tot een ontspannend dagje aan de Egeïsche Zee.

  1. Marmaris Kalesi

Behalve het strand en de gezellige winkelstraatjes heeft Marmaris toch nog wat meer in petto. Het slotkasteel ook bekend als Marmaris Kalesi uit de 16de eeuw bevindt zich op een landtong en is een zoveelste realisatie van Süleyman de Grote. In het kasteel huist een klein museum met vondsten uit de omgeving. Daarnaast geniet je vanaf het kasteel van een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Huisjes uit de 15de eeuw en een bazaar omringen het kasteel.

  1. Jachthaven Netsel Marina

Ook de mondaine jachthaven Netsel Marina trekt een groot publiek en zeker ook de mooie wandelpromenade. Marmaris kan er prat op gaan de grootste moderne jachthaven te bezitten van heel Turkije. Hier hebben heel wat charterbedrijfjes boten liggen waarmee ze de toeristen laten kennismaken met de mooie grillige kuststrook langs de Egeïsche kust. Meer info op de website.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Turkse Riviera.

  1. Waterpret in Marmaris Atlantis Waterpark

Ben je op vakantie naar Marmaris met kinderen? Breng dan een bezoekje aan het Marmaris Atlantis Waterpark. Geniet van een dag vol waterpret in het grootste waterpark van de stad. Leun achterover op het privéstrand aan zee, laat je hart sneller kloppen terwijl je alle waanzinnige waterglijbanen uitprobeert, plons in het golfslagbad en geniet van een tussendoortje in het restaurant. Meer info op de website.

Bestel je toegangstickets voor Marmaris Atlantis Waterpark

Nog meer waterpret?

  1. Nationaal Park van Marmaris

Het Marmaris Nationaal Park (Marmaris Milli Parkı) beslaat ongeveer 30 000 hectare, ligt op slechts 6 km van de stad Marmaris. Het park is de thuisbasis van de oude stad Physkos, die dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Verken de ruïnes van oude tempels en forten en waan je een stap terug in de tijd naar vervlogen tijden.

In en rond het Marmaris Nationaal Park liggen prachtige, rustige en ongerepte stranden, weelderige bossen en enkele mooie plekken om te picknicken. Je kan er prachtig wandelen en er worden hier ook paardensafari's georganiseerd, zodat je te paard het nationaal park kan verkennen (boek hier je paardensafari door Marmaris Nationaal Park).

  1. Bezoek de uit rotsen gehouwen tombes bij Dalyan

Dalyan ligt op een dik uurtje rijden van de badplaats Marmaris en is gelegen aan de oevers van de rivier en bij de monding van het Köycegiz Gölü. Tegenover het stadje bevinden zich rotsen waarin bijzonder mooie tombes zijn uitgehouwen die dateren uit de 4de eeuw v.C.

Dalyan ligt aan de turkooizen kust en is beroemd om zijn zonovergoten strand, maar deze stad heeft meer te bieden dan zand en zee. Het stadje is al jaren een geschikte uitvalsbasis voor uitstappen naar het antieke Kaunos met zijn bekende graftomben in de rotsen, het meer van Köycegiz Gölü met de warmwaterbronnen en het strand van Iztuzu. Bootjes varen hier op en af, een absolute aanrader als je in Marmaris verblijft.

Boek je daguitstap naar Dalyan

  1. Boek een leuke excursie tijdens je vakantie in Marmaris

Verblijf je meerdere dagen in Marmaris en heb je geen zin om hele dagen aan het zwembad te hangen? Dan raden we aan om eens een leuke excursie te boeken. Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete excursies die je kan maken in Marmaris en nabije omgeving of bekijk meteen het volledige aanbod excursies hier.

  1. De mooiste daguitstappen vanuit Marmaris

Daguitstap van Marmaris naar het Griekse eiland Rhodos

Wie zin en tijd heeft, kan een bezoekje brengen aan het schilderachtige eiland Rhodos. Deze dagtrip kan je makkelijk boeken vanuit de haven van Marmaris. In 45 minuten vaar je met een catamaran van de haven van Marmaris naar het Griekse eiland Rhodos.

Eenmaal aangekomen op het eiland heb je tijd om de oude stad te verkennen, de mooiste bezienswaardigheden zoals de St. Paul's Church, de Tempel van Aphrodite, de Vrijheidspoort, musea of het Paleis van de Grootmeester te bezichtigen en leuke souvenirs te kopen. Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Rhodos.

Verken de authentieke Turkse dorpjes in de nabije omgeving

Wie zich graag wilt verdiepen in de Turkse cultuur, kan een lokale dorpstour vanuit Marmaris boeken. Tijdens deze tour bezoek je een lokaal huis in een klein Turks dorp zoals Bayir Village en Turgut, een plaatselijke moskee in de buurt en een kleine tapijtschool. Boek hier je dorpstour.

Uitstap naar Pamukkale en Hiërapolis

Een van de populairste uitstappen die je kan doen is naar de unieke travertijnterrassen van Pamukkale. Pamukkale betekent "katoenen kasteel" in het Turks, en wanneer je deze bijzondere met water gevulde terrassen zal zien, begrijp je meteen waarom. De helderwitte, travertijnen, terrasvormige zwembaden werden door de eeuwen heen in de heuvels gevormd.

Op de top van Pamukkale ligt de ongelooflijke oude Grieks-Romeinse stad Hierapolis, een extra reden om Pamukkale een bezoekje te brengen. De plek staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt heel wat toeristen.

TIP: Maak het jezelf gemakkelijk en boek een georganiseerde dagtrip naar Pamukkale en Hiërapolis.

  1. Waar overnachten in Marmaris?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je vakantie in Marmaris? Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je opgelijst, of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, resorts en pensions in Marmaris hier.

  • The Beachfront Hotel ligt, zoals de naam doet vermoeden, aan het strand. Iedere kamer beschikt over een balkon panoramisch uitzicht op de baai en beschikt over gratis WiFi. Verder is er een snackbar, strandbar, binnen-en buitenrestaurants én mogelijkheid tot het huren van een auto of fiets. Meer info en boeken.
  • Bono Hotel Old Town bevindt zich op wandelafstand van de oude stad en het strand. Dit aparthotel beschikt over gezellig ingerichte kamers, waarvan sommige een eigen terrasje of balkon hebben. 's Ochtends wordt er een continentaal ontbijt geserveerd en 's avonds kan je genieten van mediterrane, midden-oosterse gerechten en pizza's. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar iets meer luxe? Het Green Nature Diamond Hotel is prachtig gelegen aan de promenade en het strand, op slechts 1,5 km van het gezellige Marmaris. Dit vijfsterrenhotel heeft alles in huis voor een ontspannende vakantie: wegdromen op het eigen zandstrand of aan het zwembad, relaxen in het spacentrum en een uigebreid sport- en entertainmentprogramma. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Turkije?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Turkije? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Turkije en Turkse Kust met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten).

Turkse Kust & Rivièra

Gratis reisgids Turkse Kust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?