Rondreis Sardinië (12 dagen): dag per dag programma + tips en route

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis Sardinië (12 dagen): dag per dag programma + tips en route

16 oktober 2019 in Sardinië1 reactie

Sardinië is een ideale vakantiebestemming om op eigen houtje met de wagen, de fiets of zelfs te voet te verkennen. Maar hoe begin je nu aan zo'n rondreis? Ik stel je graag een route voor die je in 12 dagen langs heerlijke stranden, charmante stadjes, stevige bergen en bijzondere bezienswaardigheden leidt. Je reist kortom langs de belangrijkste trekpleisters van het eiland en bovendien volledig op eigen tempo! Laat het Sardijns avontuur maar beginnen!

Inhoud artikel

Kaart Sardinië: de route voor je rondreis

Op deze kaart kan je zien welke route ik uitgestippeld heb. We overlopen nu dag tot dag hoe de reis zal verlopen. Meer gedetailleerde kaartjes met een overzicht van de bezienswaardigheden kan je vinden in onze reisgids Sardinië.

Dag 1: Ontdek Cagliari & omgeving

We beginnen onze rondreis op Sardinië in de hoofdstad Cagliari. Cagliari beschikt over heel wat opmerkelijke bezienswaardigheden. De stad wordt vaak beschreven als de meest Italiaanse stad van Sardinië. Zoals vele Italiaanse steden is ook Cagliari trots op haar geschiedenis. Het oude, pittoreske stradscentrum bevindt zich binnen Pisaanse stadsmuren, met aan de westkant prachtige natuurlijke lagunes.

Er is veel te bezoeken en zien in Cagliari. Zo zijn de kathedraal, het indrukwekkende Romeinse amfitheater en het Archeologisch Museum met een collectie van oude Nuraghische beelden zeker de moeite waard. Vergeet ook de Pisaanse torens niet, met mooie uitzichten op de haven. Je kan ook eens proeven van het bruisende nachtleven van de stad. Cagliari is een fantastische plek om je ontdekking door het prachtige Sardinië te beginnen.

Wij voorzien een halve dag, maar heb je meer tijd, dan kan je hier gerust enkele dagen doorbrengen om de pracht en praal van de stad ten volle te bewonderen! Meer over deze stad kan je lezen in mijn blogpost Cagliari.

Dag 2: Van Cagliara naar Sant'Antioco

Afgelegde afstand: 137 km

Dag 2 van je rondreis door Sardinië brengt je van Cagliari naar de zuidwestelijke hoek van het eiland. We eindigen de dag op het prachtige kleine buureiland: Sant’Antioco. Dit is het 2de grootste eiland van de regio Sardinië, na Sardinië zelf, met een oppervlakte van 109 km². Het is ook het 4de grootste eiland van Italië, na Sicilië, Sardinië en Elba. Dit naburige eiland is tegenwoordig met een brugje met het vasteland verbonden.

De geschiedenis van Antioco gaat terug tot in de Romeinse tijd. Vroeger was de heilige Antioco een christelijke prediker die door de Romeinen vervolgd werd. Voor lange tijd kon hij zich in catacomben verstoppen, maar uiteindelijk werd hij toch ontdekt door de Romeinen en uiteindelijk tot zijn dood gemarteld. De catacomben waar Antioco zich verstopte zijn tot op de dag van vandaag nog in tact.

Sant’Antioco is uitgegroeid tot een heerlijke plek om te ontpannen bij een lekkere maaltijd en een drankje. De overdekte haven was ooit een belangrijke strategische plek voor de Feniciërs, Carthagers en Romeinen, want van hieruit konden ze de volledige zuidwestkust van Sardinië controleren. In Sant'Antioco kan je een schitterend Romeinse fontein, het Pallazo del Capitolo en de prachtige basiliek bezichtigen. In het Museo del Bisso kan je dan weer ontdekken hoe de duurste zijde ter wereld gemaakt wordt.

Daarnaast kan je het historische Forte Su Pisu verkennen, of een ondergrondse nederzetting in een voormalige necropolis die dateert van de Punische periode. In het Ethnografische Museum kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van Sant’Antioco, en in de Fenicische arena kan je misschien een evenement meepikken.

Dag 3: van Sant'Antioco naar Oristano

Afgelegde afstand: 173 km

Vaandag brengt de rondreis je naar Calasetta, de tweede belangrijkste stad van het eiland Sant’Antioco, en verken je kort het buureiland St Pietro. Hierna keer je terug naar Sardinië, om de dag te eindigen in Oristano.

Calasetta is een belangrijke stad en ook de tweede grootste van Sant’Antioco. Vanhieruit kan je een korte boottocht maken naar het buureiland St Pietro. Vooraleer de boot te nemen, loont het de moeite om eerst Calasetta te verkennen, of de mooie stranden in de buurt op te zoeken, zoals Spiaggia Grande, Spiaggia di Sottotorre en La Salina. De belangrijkste bezienswaardigheden in Calasetta zelf zijn de Torre di Calasetta en de grote majestueuze parochiekerk San Maurizio Martire, waar vooral de vele kunstwerken opvallen. Wanneer je naar boven wandelt op de Torre, krijg een geweldig uitzicht op de landschappen, het is er bovendien erg ontspannend.

Als je vanuit Calasetta de veerboot neemt naar St Pietro, kan je ook stoppen in het vissersstadje Carloforte dat werd gesticht in de 18de eeuw door enkele vissersfamilies. Tegenwoordig is Carloforte een gezellige plek om even te vertoeven. De bewoners leven er hoofdzakelijk van hun tonijnvangst en dat kan je zelf waarnemen in het haventje. En waarom niet meteen eens proeven van die verse vangst?

Zuidelijk van Carloforte ligt ook nog het mooie strand Spiaggia La Bobba en hier niet ver vandaan vind je Le Colonne di Caloforte, natuurlijke zuilen uit vulkanische steen. Aan de westkust van het eiland kan je relaxen op Spiaggia La Caletta, een prachtig strand waar je strandbedjes kan huren of kan genieten van een drankje, en het uitkijkpunt Capo Sandalo bezoeken. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over het meest westelijke deel van eiland naar zee. Probeer hier een zonsondergang mee te pikken vooraleer terug te keren naar Carloforte en uiteindelijk te eindigen in Oristano.

Dag 4: Oristano & omgeving verkennen

Afgelegde afstand: 62 km

In het historisch centrum van het stadje Oristano hangt een bijna middeleeuwse sfeer. Het is een charmante plek met elegante pleinen met palmbomen en smalle lanen. In de middeleeuwen was Oristano de hoofdstad van het oude koninkrijk van de Giudicato van Arborea en het historische centrum van de stad heeft nog veel verwijzingen aan deze rijke periode.

Bezoek in Oristano zeker de kathedraal gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Ze is de zetel van de aartsbisschop van Oristano, en werd gebouwd in 1195. Vandaag de dag bestaat de kathedraal voornamelijk uit barokstijl. In de buurt vind je een ander opmerkelijk kerkelijk gebouw, namelijk het klooster van Chiesa di San Francesco. In het hart van het oude stadscentrum zijn er ook nog enkele opmerkelijke palazzi te bewonderen zoals de Palazzo degli Scolopi, de Palazzo D'Arcais en de Palazzo Carta-Corrias, en een standbeeld van Eleonora d'Arborea. Meer interessante historische bezienswaardigheden zijn de restanten van de middeleeuwse stadsmuren en de Sint Cristoforo- en dPortixedda-toren.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Oristano en Arborea, breng dan ook een bezoek aan het archeologische museum, Antiquarium Arborense. Hier vind je een brede verzameling historische artefacten, gevonden in de stad en omgeving.

Dag 5: van Oristano naar Alghero

Afgelegde afstand: 112 km

Vandaag verlaat je Oristano en het prachtige Sinis-schiereiland om andere mooie en interessante bestemmingen te ontdekken. We reizen tot het historische stadje Alghero, meer in het noorden.

Als je langs de SS292 naar het noorden rijdt, is je eerste bestemming het S'Archittu strand. Het kleine strand is iets meer dan 300 m lang en is genoemd naar de stenen boog die hier staat. Het is een van de grootste natuurlijke boogbruggen in Sardinië, en een populaire bezienswaardigheid. Richting het binnenland volg je de SS292 naar het historisch stadje Cuglieri, bekend voor haar locatie op een mooie heuveltop, haar rijke geschiedenis en unieke culturele tradities.

Wat verder kom je ook nog het pittoreske stadje Sennariolo tegen. Dit ligt tegen de hellingen van Montiferru, en kijkt uit over de vallei en de rivier de Tonodiu. Ook Bosa staat vandaag op de planning. Dit is een klein historisch stadje aan de Temo rivier met een lange geschiedenis. Het is een aangename, rustige plek, waar de tijd lijkt stil te staan. De weg van Bosa naar Alghero laat je genieten van enkele prachtige uitzichten over de kust. Je kan tot slot ook nog even stoppen aan Spiaggia della Speranza (Porto Poglina), een van de beste en rustigste stranden van de Alghero-regio.

Dag 6: Alghero & omgeving

Afgelegde afstand: 57 km

Hoewel drukbezocht, is Alghero een interessant stadje om te bezoeken dankzij haar sterk Catalaanse invloeden. Het flamboyante, historische centrum is een prachtige plaats om te genieten van de zonsondergang.

Alghero wordt vaak beschreven als een van de mooiste middeleeuwse steden van Sardinië, met een van de beste bewaarde oude stadcentra, omsloten door schitterende historische zeeweringen. Het is een enclave van geplaveide straatjes, palazzi en pleinen met gezellige cafés. Beneden in de jachthaven dobberen jachten in het blauwe water, terwijl lange zandstranden richting het noorden wegkronkelen. Lees wat welke bezienswaardigheden in Alghero er allemaal te zien zijn.

Alghero's prachtige zeeweringen zijn zowat de belangrijkste historische bezienswaardigheid hier. Ze werden gebouwd in de 16de eeuw door de Aragonezen, en bepalen het historische uitzicht van de stad. Wandel zeker over het voetgangerspad dat op de muren loopt tussen Piazza di Sulis en de Porta a Mare, en geniet er van de mooie zee-uitzichten over Capo Caccia. Je zal onderweg ook verschillende verdedigingstorens en bastions zien.

Boven het historische stadscentrum torent de kathedraal, Cattedrale di Santa Maria, met haar 16de-eeuwse campanile (klokkentoren). De toren is bereikbaar via een Catalaans-gotische deur op de Via Principe Umberto. Vanop de toren heb je een adembenemend uitzicht. Naast de kathedraal kent de stad nog enkele andere Catalaans-gotische gebouwen zoals het Palazzo Guillot, de Chiesa di San Francisco en de Chiesa di San Michele met haar opvallende koepel, die symbool staat voor de stad. Tot slot is ook het Koraalmuseum een aanrader, waar mooie rode koraal te bewonderen is.

Dag 7: van Alghero naar Sassari

Afgelegde afstand: 136 km

Vandaag ga je naar het verre noordwestelijke punt van het eiland en verder, naar de Asinara Archipelago, vooraleer je je dag eindigt in de tweede grootste stad van Sardinië: Sassari.

Hoogtepunten op deze route zijn Stintino, Spiaggia la Pelosa en Parco Nazionale dell’Asinara. Stintino is bekend om haar prachtige kusten. Toch heeft de stad zelf ook een interessante geschiedenis. Vlakbij Stintino liggen nog altijd de oude tonijnenvallen of tonnara’s, die tot de 20ste eeuw de belangrijkste bron van inkomsten waren voor de lokale bewoners. Spiaggia la Pelosa is het beste strand in de buurt van Stintino, niet alleen voor het mooie uitzicht op Isola Piana, het glinsterende turquoise water en het zachte, witte zand, maar ook omdat het water hier ondiep is. Dit maakt het de perfecte plaats voor families met jonge kinderen.

Vanaf Stintino kan je met de boot verder noordelijk varen, langs Isola Piana, om het fantastische Parco Nazionale dell'Asinara te bezoeken. Naast de ezels leven hier ook berggeiten, everzwijnen, paarden en een groot aantal vogels. Ook de wateren rond het eiland bevatten een grote diversiteit aan zeeleven.

En om de dag af te sluiten kom je aan in Sassari, ook wel bekend als de Genovische hoofdstad toen Cagliari onder het bewind van Pisa stond. De stad heeft een ongedwongen en prententieloos karater, wat niets afdoet van haar culturele rijkdom. Het is een aangename plek om te vertoeven. Vooral het historische stadscentrum is ‘the place to be’. Neem de tijd om de middeleeuwse straatjes en verborgen kerken te ontdekken. Fontana di Rosello en Piazza d'Italia zijn 2 belangrijke bezienswaardigheden, net als de San Nicola di Bari kathedraal en de kerken Santa Maria di Betlem en Sant’Apollinare (de oudste van de stad).

Dag 8: van Sassari naar Palau

Afgelegde afstand: 155 km

We reizen vandaag verder langs de noordelijke kustlijn en zullen nog meer idyllische eilanden en zalige stranden ontdekken, vooraleer de dag te eindigen in Palau. Allereerst is er Castelsardo bekend om haar kasteel, dat werd gebouwd door de Doria familie van Genua.

Castelsardo is een goede plek om wat authentieke souvenirs in te slaan, zeker bij oudere vrouwen die in deuropeningen hun zelfgemaakte goederen verkopen. Om even te ontspannen kan je terecht bij Rena Bianca, het voornaamste strand van de stad Santa Teresa Gallura. Dit is een goede plek om te zonnebaden met jonge kinderen, want het water blijft voor meerdere meters ondiep.

Verder op de route ligt Porto Pozzo: een klein dorpje aan de voet van een riviermonding met dezelfde naam. Het heeft een kleine maar mooie haven met een klein strand en een aanlegsteiger waar je waterfietsen en boten kan huren of een excursie kan maken.

Tot slot eindig je in Palau. Dit is de doorgang naar de eilanden in het noorden en de toegangspoort naar de Costa Smeralda, de meest exclusieve vakantieregio in Sardinië met haar chique resorts. Palau is een klein en gastvrij vakantieoord en zeker een snelle stop waard vooraleer je de eilanden bezoekt. Enkele bezienswaardigheden hier zijn het Palazzo Fresi, een etnografisch museum en een aantal mooie maar drukke stranden.

Dag 9: van Palau naar Olbia & Costa Smeralda

Afgelegde afstand: 94 km

Vandaag brengt de Sardinië rondreis je naar de meest luxueuze en exclusieve resorts en stranden van Sardinië. Vooraleer je in Olbia eindigt, ga je nog langs Capo D’Orso, Arzachena, Costa Smeralda en Golfo Aranci.

Capo d'Orso is vooral interessant voor liefhebbers van archeologie. Je vindt hier enkele graftombes en vondsten uit de neolithische periode. Voor de kust liggen verschillende scheepswrakken en je kan hier ook overblijfselen vinden van de militaire batterij van Capo d'Orso.

Als tweede is er Arzachena, gesticht in de Romeinse periode. Tot de 17de eeuw bestond de stad uit enkele huisjes gegroepeerd rond de Santa Maria kerk uit de jaren 1600. Het was pas bij de ontwikkeling van de Costa Smeralda dat Arzachena groeide tot centrum van deze belangrijke toeristische regio. Je vindt hier pittoreske huisjes, en vele gezellige cafeetjes, restaurants en winkeltjes met lokaal handwerk.

Dat brengt ons bij de Costa Smeralda, wellicht het bekendste deel van Sardinië. In 1962 vormde de miljonair Karim Aga Khan een consortium om de kuststrook tussen Golfo di Arzachena en de Golfo di Cugnana te kopen.

De kust werd omgedoopt tot de Costa Smeralda (Emeralda Kust) en de kustlijn werd al snel een speelplaats voor rijken en beroemdheden, van supermodellen tot royals en oligarchen, die hier tot op de dag van vandaag nog steeds hun rijkdom komen etaleren. Megajachten drijven als landhuizen in de chique jachthaven en paparazzi drummen om de bekende bezoekers te kunnen fotograferen.

Golfo Aranci daarentegen ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit als de resorts langs de Costa Smeralda, maar als duiken en dolfijnen spotten je ding zijn, dan is dit the place to be! Het hart van dit resort is een vissersdorp met een actieve haven waar vissers hun vangst van de dag verkopen. Relatief ongerept in vergelijking met de nabijgelegen Costa Smeralda, kan je hier toch nog enkele verborgen pareltjes vinden.

Dag 10: van Olbia naar Nuoro

Afgelegde afstand: 158 km

Vandaag ga je langs de oostkust richting het zuiden van het eiland. Je dag eindigt in Nuoro. Onderweg zal je nog meer prachtige Sardijnse stranden en charmante steden ontdekken.

Als eerste hebben we San Teodoro, het meest bekend voor haar bruisend nachtleven en enkele prachtige stranden, die de mooiste zijn in deze regio. La Cinta is een lang, dunne strook van goudkleurig zand, gelegen aan een glinsterende blauwe zee.

Cala Brandinchi heeft een glanzende witte kustlijn met azuurblauw water, en lijkt op een tropisch paradijs, wat het de bijnaam ‘Tahiti’ heeft opgeleverd.

Tot slot is er ook nog het kleine Caraibisch-achtige L’Isuledda strand. Keuze genoeg!

Verder is er ook nog Posada, een pittoresk middeleeuws stadje dat op de hellingen van een groene, kalkstenen heuvel staat en gedomineerd wordt door de Castello della Fava, van waaruit je een schitterend zicht hebt op de zee en het omliggende landschap. Posada zou één van de mooiste stadjes van Sardinië zijn, niet te missen dus!

Na Posada volgt de kustplaats Santa Lucia: een andere uitstekende plek om te genieten van zon, zee en strand. In het dorp zelf staat de historische toren Santa Lucia.

Vervolgens weer iets anders dan zon, zee strand: Siniscola is een kleine stad, maar toch een belangrijk regionaal centrum. Ze ligt in een gevarieerd landschap met kalkstenen heuvels, kloven en kliffen, vlaktes, weilanden en wijngaarden, en dat allemaal tussen de bergen en de zee.

Hierna ronden we af met Orosei, hier vind je een aantal geweldige stranden en baaien, waaronder het havenstrand, Spiaggia Bidderosa, het Santa Maria-strand met haar diep jadegroen water, en de prachtig ongerepte baaien Spiaggia Osalla en Cala Cartoe. Alweer een dag met heel wat op de planning!

Dag 11: op naar Nuoro & omgeving

Afgelegde afstand: 237 km

Nuoro is de dichtstbevolkte stad van de Barbagia-regio en wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk en spectaculair berglandschap. Verder kent het een rijke geschiedenis en cultuur, vooral in en rond de historische wijken. Doorheen de geschiedenis hebben hier verschillende bekende personen gewoond, waaronder de schrijvers Salvatore en Sebastiano Satta, beeldhouwers Francesco Ciusa en auteur Grazia Deledda, die in 1926 de Nobelprijs voor Literatuur won.

Het stadscentrum is een aangename plaats om te voet te verkennen, met geplaveide straatjes, verborgen pleinen en een rijkdom aan architectuur. Je kan in Nuoro ook een bezoek brengen aan het Grazia Deledda Museum, de majestueuze kathedraal Santa Maria delle Neve, het Tribu Cultureel Centrum, het Ciusa Museum, het Museo d'Arte de Nuoro (MAN) en het ISRE (Istituto superiore regionale etnografico).

Maar ook in de omgeving rond Nuoro wachten heel wat dorpjes en pittoreske plekjes om ontdekt te worden.

 • Zo heb je bijvoorbeeld de indrukwekkende Monte Ortobene, een bergmassief van meer dan 1000 m hoog, bezaaid met bergtoppen en torens in vreemde, abstracte menselijke en dierlijke vormen.
 • Bezoek ook zeker eens Orani. Het ligt in het hart van het eiland en is een plek van artiesten en ambachtsmannen, met sterke tradities, interessante kerken en archeologische sites.
 • Atzara, verder naar het zuiden, is een ander interessant stadje. Het is een bloeiend landbouwgebied, gesitueerd in een rijk landschap van wouden, heuvels en wijngaarden.

Als leuke activiteit kan je ook naar het Supramonte-gebergte dat heel wat mogelijkheden om te wandelen biedt. Hier wordt de Supramonte gekenmerkt door het zinkgat Su Suercone, een kalkstenen kloof, en het ongerepte woud van Sas Baddes, het enige in zijn soort in Europa.

Verder in de dieptes van het Sardijnse binnenland is de archeologische regio Monte Tiscali een ongewoon verborgen en mysterieuze plaats. Hier werden in een holte in de berghelling de overblijfselen van een Nuraghisch dorp gevonden.

Dag 12: van Nuoro naar Cagliari

Afgelegde afstand: 331 km

Op de laatste dag van onze Sardinië rondreis rijden we richting het oosten naar Dorgali, naar de kustplaats Cala Gonone. Vanuit deze mooie havenstad kan je een boottocht maken om de prachtige kust richting het zuiden te ontdekken.

De belangrijkste bezienswaardigheid langs deze kustlijn is de Grotta del Bue Marino (Blauwe Grot). Deze spectaculaire zeegrot is een van de mooiste natuurwonderen van Sardinië, met een tunnelsysteem dat tot wel 70 km het binnenland inloopt. Ook Gola di Gorropu is een bezoekje waard. Het is dé droombestemming voor wandelaars, al is het ook mogelijk om deze spectaculaire kloof met een jeep te ontdekken.

Mis ook zeker de stadjes Lanusei en Tortoli niet
Lanusei is een charmant en traditioneel bergstadje in de Ogliastra-regio. Het staat bekend als een van de ‘kersensteden’, en is een topbestemming voor lekker eten, rijke cultuur en een prachtige omgeving. Ideaal om uit te blazen tijdens je laatste dagje.

Tortoli is de belangrijkste stad aan de centrale oostelijke kust van Sardinië en de belangrijkste haven van de Ogliastra-provincie. Bijzonder hier is een strook rode porfiergesteente die parallel met de kust loopt. De Rocce Rosse (rode stenen) in de Arbatax-regio, nabij Tortoli, zijn één van de spectaculairste voorbeelden van dit geologische kenmerk. De stenen contrasteren prachtig met het helderblauwe water.

Stranden die je tegenkomt op je route zijn Cala Moresca, dat achter de rode rotsen ligt, en Porto Pirastu, een strand dat bestaat uit grijsachtig zand gemengd met gravel.

Tot slot kan je je rondreis met een laatste hoogtepunt beïndigen in Villasimius. Hier zullen de levendige kleuren van de zee, het glinsterende water, de granieten kliffen, de betoverende baaien, de lange zandstranden, de vele lagunes en groene heuvels je helemaal betoveren! De kust wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van stranden, afgewisseld door inhammen en het voorgebergte van de Capo Carbonara. Relax en geniet!

7 x leuke weetjes over Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië ligt ten zuiden van het Franse eiland Corsica, en is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee, na Sicilië. Sardinië staat bekend voor haar prachtige kustlijn, hagelwitte stranden en verborgen baaien met kristalhelder water. Er is echter nog veel meer te zien en doen. Hoge bergen, cultuurrijke stadjes, prehistorische sites… het is er allemaal!

7 leuke weetjes over Sardinië:

 • In de dorpen rond Nuoro leeft een verrassend hoog aantal boeren en herders van 100 jaar en ouder.
 • Sardinië wordt soms beschouwd als de oorsprong van de legende over Atlantis.
 • De casu marzu (kaas gevuld met levende maden) komt van Sardinië.
 • In het Asinara Nationaal Park leven albino ezels.
 • Sardinië is de enige regio in Italië die geen snelweg heeft.
 • 25% van de oppervlakte van het eiland bestaat uit nationale park en natuurreservaat.
 • Sardinië stond eerder bekend als Ichnusa, een naam teruggaat tot 1500 voor Christus.

Waar overnachten in Sardinië (met korting)

Op zoek naar een hotel, hostel of appartement, tijdens je bezoek aan Sardinië? Ontdek het aanbod met promoties (tijdelijk aanbod).

Booking.com

Welke auto huren voor je rondreis?

 • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
 • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
 • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
 • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
 • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), Holidaycars en Rentalcars (zeer groot aanbod).
 • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je meer dan 75 beschreven bezienswaardigheden laat ontdekken met bovendien een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?