Stadswandeling Cagliari: Ontdek de hoofdstad van Sardinië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling Cagliari: Ontdek de hoofdstad van Sardinië

4 716 x gedownload10 ervaringen
  • Startpunt: Villa di Tigellio
  • Eindpunt: Bastione di Saint Remy
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Sardinië 8 dagen fly & drive in 4* hotelletjes

Sardinië 8 dagen fly & drive in 4* hotelletjes

De rondreis 'Sardinië, een eiland vol contrasten' laat je genieten van dit prachtig eiland vanuit twee kleinschalige 4* hotels. Deze individuele rondreis is inclusief ontbijtbuffet, huurwagen all-in en vlucht h/t vanaf Brussel.

Download de gratis stadsgids en ontdek de bezienswaardigheden van Cagliari

Met deze stadswandeling door de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Starten doen we bij de Villa di Tigellio, het aristocratische villacomplex werd gebouwd in de 1ste eeuw voor Christus. Daarna wandelen we naar de prachtige Botanische Tuin, beter bekend als Orto Botanico, een van de bekendste tuinen in Italië.

We brengen ook een bezoek aan het Romeinse Amfitheater. Het amfitheater beschikt over een gevel van meer dan 20 m hoog en er was ruimte voor ongeveer 10.000 toeschouwers.

Musea, bijzondere kerken en een Olifantentoren

Volgende stop is het Nationaal Archeologisch Museum. Het beschikt over een grote collectie met onder andere vondsten en artefacten uit de pre-Nuraghische en Nuraghische periodes. Voor wie graag musea bezoekt kan ook het Cittadella dei Musei ontdekken.

De Chiesa della Purissima, gewijd aan de Heilige Maagd Maria, is een van de vele opmerkelijke kerken in de stad. Daarna brengen we een bezoek aan het Palazzo Regio, de Santa Maria kathedraal en de Bastione di Santa Croce, bij de lokale bevolking beter bekend als Santu Juanni.

Vanop de Torre dell’Elefante (de Olifantentoren) krijgen prachtige uitzichten over de stad en zee. Bastione di Saint Remy is een van de meest iconische gebouwen in Cagliari en zo de ideale plaats om je stadswandeling te eindigen. Lees nog meer over de bezienswaardigheden in Cagliari.

Sardinië

Gratis stadswandeling Cagliari downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Sardinië

Ontdek Sardinië via een compleet uitgewerkte rondreis die je langs de mooiste bezienswaardigheden van het eiland brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

10 ervaringen

- 22 maart 2021 - Nanda

Goede informatie waar je echt wat mee kan.

- 21 september 2020 - J.Verhaar

Superfijne stadswandeling! Hebben we echt wat aan gehad!

- 20 september 2020 - Rijks

Top overzicht van Sardinië

- 14 februari 2020 - Marion Maessen

Nooit in Sardinië geweest ,maar staat op het moment op no 1 om dit jaar op vakantie te gaan Dit lijkt me een geweldig eiland ,voor iedereen oud of jong 🌞☕️🍀 Dankjewel dat ik zoveel informatie heb mogen ontvangen van jullie ,GEWELDIG !👍 Gr Marion 😘🙋🏼‍♀️

- 28 januari 2020 - I Bokelman

Het is niet meer nodig om het tourist office te zoeken, met deze uitgebreide stadswandeling kan de vakantie meteen van start.

Gratis stadswandeling Cagliari downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?