Bijzonder overnachten in Sardinië? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten in Sardinië? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

9 maart 2023 in Sardinië0 reacties

Bijzonder overnachten in Sardinië? 15 x unieke accommodaties en verblijven

We willen allemaal wel eens bijzonder overnachten en daarvoor hoef je niet perse naar het verre buitenland! Tijdens je verblijf op Sardinië vind je tal van mogelijkheden waar je origineel kan overnachten in een luxe glamping tent, een stijlvol boetiekhotel of een vakantieboerderij omringd door glooiende wijngaarden.

Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je uitgezocht waar je bijzonder kan overnachten in Sardinië.

Inhoud artikel

  1. Hotel Anticos Palathos (Orosei)

Hotel Anticos Palathos is gevestigd in een eeuwenoud paleis aan het centrale plein van Orosei. Orosei ligt aan de oostkust van Sardinië, niet ver van het natuurpark Oasi di Bidderosa. Het charmante hotel biedt ruime kamers en suites en zijn voorzien van traditionele tegelvloeren en uniek versierde plafonds. Sommige kamers hebben ook een eigen balkon of terras met uitzicht op de omliggende bergen.

Iedere ochtend begin je de dag met een gevarieerd ontbijtbuffet met Italiaanse specialiteiten en warme dranken. Wil je graag de een leuke daguitstap maken? Dan kan je de medewerkers altijd vragen naar mooie rondleidingen, boottochten en excursies in de nabije omgeving. Meer info en boeken.

  1. Villa Anna (Porto Cervo)

Villa Anna is een charmante B&B in Porto Cervo op de Pantogia-heuvel. De B&B biedt schitterend uitzicht over de hele baai van Pevero en gaat op in de omliggende natuur. Naast ruime kamers beschikt de accommodatie ook over een aangename tuin met panoramisch zwembad waar je het hele jaar door in kan zwemmen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Lu Canali

Dit natuurhuisje in Lu Canali biedt met zijn buitengewone ligging onvergetelijke momenten van rust en ontspanning. Het landhuis heeft een eenvoudige en elegante structuur en werd ingericht met zorg voor elk detail, zonder de smaak van de eigenheid en traditie te verliezen. Na een mooie wandeling in de omgeving kan je lekker nagenieten in de gezellige woonkamer met open haard of in de panoramische veranda.

Wil je graag een dagje doorbrengen aan het strand? Het natuurhuisje is gelegen op slechts 5 minuten van prachtige witte zandstranden. Boek je verblijf hier.

  1. L'Agnata di De André (Tempio Pausania)

L’Agnata di De André is een charmant boetiekhotel in de bossen van Tempio Pausania, aan de voet van het Monte Limbara-gebergte. Je zal het hotel meteen opmerken dankzij de indrukwekkende gevel die bedekt is met heel wat groen. Het hotel werd vernoemd naar de beroemde Italiaanse singer-songwriter Fabrizio De André, die een band had met het eiland Sardinië.

De kamers hebben een gezellige en elegante stijl en zijn voorzien van verfijnde meubels en schilderijen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en delen een ruim terras met uitzicht op de tuin en omgeving.
Na een heerlijke nachtrust geniet je van een ontbijtbuffet geserveerd met zoete en hartige producten. Nadien kan je in de unieke omgeving eindeloos wandelen door de ruige natuur. Meer info en boeken.

  1. Petra Segreta Resort & Spa (San Pantaleo)

Wil je even helemaal ontspannen? Dan is een verblijf in het Petra Segreta Resort & Spa een absolute aanrader. Dit 5* resort ligt in een bos van 5 hectare net buiten de stad San Pantaleo. Het resort biedt accommodatie in traditionele Sardijnse huizen, bekend als Stazzi. Deze staan verspreid over het hele terrein en hebben een klassieke, landelijke stijl.

Verder beschikt het hotel over een modern wellnesscentrum (met sauna en Turks stoombed), een verwarmd zoetwaterzwembad en een panoramisch uitzicht over de omgeving. Na een leuke dag kan je nagenieten in het Il Fuoco Sacro restaurant dat bekroond is met zijn eerste Michelin-ster. Geen betere plek dan hier dus om te proeven van de Sardijnse keuken! Meer info en boeken.

  1. Wijn- en boetiekhotel Is Cheas (San Vero Milis)

Het boetiekhotel Is Cheas is gelegen in San Vero Milis en wordt omringd door de glooiende wijngaarden. Dit luxe toevluchtsoord midden in de natuur biedt accommodatie geïnspireerd op de traditionele kegelvormige Sardijnse gebouwen. Verder beschikt het hotel ook over een aangename tuin met privézwembad, een sfeervol restaurant en een gezellige bar.

Iedere ochtend kan je genieten van een Amerikaans ontbijt met hartige streekproducten. Nadien kan je idyllische omgeving verkennen te paard of een boeiende wijntour volgen in de wijngaarden, gevolgd door een proeverij. Meer info en boeken.

  1. Stazzo Lu Ciaccaru (Arzachena)

Het Stazzo Lu Ciaccaru is een prachtig complex met landelijke, typisch Sardijnse woningen die zijn verbouwd tot stijlvolle suites. De accommodatie bevindt zich in een rustgevende, natuurlijke omgeving in het hart van Arzachena en ligt dicht bij de schitterende stranden van de Costa Smeralda en de archeologische vindplaatsen van Noord-Sardinië.

Bij het hotel kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad of genieten van heerlijke streekgerechten in het restaurant van het Stazzo Lu Ciaccaru. Geen zin om een hele dag aan het zwembad te liggen? Dan kan je altijd een uitstapje boeken naar de La Maddalena-archipel of naar Corsica. Meer info en boeken.

  1. Essenza Sardegna (Torpè)

Essenza Sardegna ligt op 3 km van het centrum van Torpè en wordt omgeven door het platteland van Sardinië. Deze accommodatie biedt de mogelijkheid om te overnachten in authentieke Sardijnse herdershutten op het platteland van Torpé (de zogenaade “pinettu”).

In de gezamenlijke ruimte, voorzien van open haard, kan je gebruikmaken van de bibliotheek en kitchenette. Verder biedt het pension wellnessbehandelingen zoals aromatherapie, kleurentherapie en kruidengeneeskunde. Boek je verblijf hier.

  1. Villa Mosca Charming House (Alghero)

Villa Mosca is een luxe hotel aan de Golf van Alghero en wordt omgeven door een prachtig park. Deze accommodatie heeft een art-nouveaustijl en geniet bescherming van de vereniging voor kunst en cultuur. De inrichting is eigentijds en voorzien van traditioneel Sardijns meubilair.

Het viersterrenhotel biedt naast designkamers, ook een prachtig buitenzwembad, een weelderige tuin met zonneterras en uiteraard een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De villa ligt op een steenworp afstand van de zeeboulevard Lunghomare Dante van Alghero en de historische stad Alghero. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Sant' Anna Lodè Nuoro

Of verblijf in het natuurhuisje in Sant' Anna Lodè Nuoro. Hier overnacht je in een gezellig tonhuisje omringd door appelbomen en prachtige natuur. De accommodatie is geschikt voor 2 personen en is uitgerust met een tweepersoonsbed, een kast en een kleine badkamer met douche/WC. Het water komt uit de eigen bronnen en ook de elektriciteit wordt zelf opgewekt.

Bij mooi weer kan je genieten van een ontbijtje in de zon op het terras. In een aparte ruimte staat er ook nog een wasmachine, een koelkast, een magnetron, een 2-pits kooktoestel en een mini-oven. Het is slechts een paar stappen naar het zwembad. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden brengt aan de hand van een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?