Palazzo & Galleria Colonna in Rome bezoeken? Alle info & tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Palazzo & Galleria Colonna in Rome bezoeken? Alle info & tips

13 april 2022 in Rome0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Palazzo & Galleria Colonna in Rome + waar tickets kopen?

Het Palazzo Colonna is een wervelend barok stadspaleis in hartje Rome. Het is al 6 eeuwen lang in handen van dezelfde familie. Enkel op zaterdagvoormiddag kan je de Galleria Colonna, de kunstgalerij van het stadspaleis, bezoeken. Het is wat ons betreft een van de best bewaarde geheimen van Rome.

Lees hier alles over je bezoek aan het Palazzo & Galleria Colonna in Rome + bestel je tickets hier op voorhand.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van het Palazzo Colonna

Het Palazzo Colonna is een uitstekend bewaard stadspaleis waarin je door de geschiedenis van Rome kan wandelen. In de afgelopen vijf eeuwen werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd waardoor je binnenin een mengelmoes van architecturale stijlen aantreft.

Oorspronkelijk was het de familieburcht van de familie Colonna

  • Toen paus Martinus V, lid van de Colonna, tot paus verkozen werd, maakte hij van het familiepaleis de pauselijke zetel. Hij woonde er van 1420 tot 1431.
  • Ook de eeuwen nadien bleef het paleis in handen van de familie Colonna.
  • In 1527 werd Rome geplunderd en deels verwoest in opdracht van keizer Karel V, maar het Palazzo Colonna bleef gespaard omdat de familie een goede relatie had met de keizer. Het diende toen als schuilplek voor meer dan 3000 inwoners van de stad.
  • In de 17e eeuw kreeg het stadspaleis een grondige renovatie en werden de barokke interieurelementen die je vandaag kan bewonderen aangebracht.
  • Ook de majestueuze Galleria Colonna werd toen gebouwd, vandaag een prachtige kunstgalerij van 76 meter lang, eveneens in een overweldigende barokstijl.
  • De hele kunstverzameling van de familie Colonna werd in de kunstgalerij ondergebracht.

Vandaag de dag wordt het paleis zelf nog steeds bewoond door de familie Colonna. Enkel de Galleria wordt opengesteld voor het publiek, en dat enkel op zaterdagvoormiddag.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Palazzo Colonna online!

  1. Het Palazzo Colonna

Het Palazzo Colonna is vandaag de dag een van de oudste stadspaleizen in privéhanden van Rome. Omdat de bezoektijden erg beperkt zijn, is het niet zo bekend bij het grote publiek. Een verborgen pareltje in het midden van Rome dus!

De buitenkant van het Palazzo Colonna is weinig indrukwekkend. De lange gevel gaat op in het straatbeeld en er is weinig dat de aandacht trekt. Het contrast met het interieur kan niet groter zijn. Je wandelt er in een barokke grandeur die doet duizelen. De muren en plafonds zijn absurd nauwkeurig afgewerkt en beschilderd. Het hele paleis straalt de rijkdom van de familie Colonna uit.

  1. De Galleria Colonna

Op zaterdagvoormiddag mag je als bezoeker de Galleria Colonna binnenwandelen. Deze eeuwenoude kunstgalerij zal je met verstomming slaan. Hier staan authentieke meubels en standbeelden, maar er hangen vooral veel waardevolle schilderijen aan de muren. Je kan hier werken bewonderen van onder andere Tintoretto, Pinturicchio en Veronese. Geef je ogen vooral de kost en geniet van de pracht en praal.

  1. Praktische info voor je bezoek aan het Palazzo Galleria Colonna

  • De Galleria Colonna bevindt zich in de Via della Pilotta 17, niet al te ver van het Piazza Venezia waar je het monument van Victor Emanuel II kan bewonderen.
  • Wil je met de metro komen, dan stap je het beste af bij de halte Colosseo of Cavour, iets dichter.
  • Openingsuren: De Galleria Colonna is enkel te bezoeken op zaterdag van 9u15 tot 13u15. Je moet je bezoek dus goed plannen!

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf aan de prachtige Italiaanse hoofdstad met onze reisgids Rome.

  1. Waar tickets kopen voor het Galerie Colonna?

Wil je graag het stadspaleis bezoeken? Dan raden we aan om je tickets vooraf online te boeken. Zo ben je zeker van je plekje. Indien er wachtrijen zouden zijn, kan je die dankzij je online ticket bovendien gewoon voorbijsteken. Bestel je tickets voor het Palazzo Colonna in Rome.

  1. Waar ligt het Palazzo & Galleria Colonna in Rome?

  1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?