Waar overnachten in Heidelberg 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Waar overnachten in Heidelberg 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

17 november 2023 in Rijn0 reacties

Tijdens je bezoek aan Heidelberg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Heidelberg. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Zur Alten Brücke

Hotel Zur Alten Brücke is een knus stadshotel gelegen aan de Alte Brücke en op wandelafstand van de kasteelruïne. Het hotel biedt gezellig ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen tijdens je verblijf. Alle kamers kijken ook uit op de rivier en de brug, het kasteel, de romantische binnenplaats of de daken van het oude centrum.

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in het hotel, en in de zomer kan je hiervan genieten op de romantische binnenplaats. Dit hotel is een ideale uitvalbasis voor het verkennen van de romantische straten van de oude binnenstad van Heidelberg. Meer info en boeken.

  1. Schlosshotel Molkenkur

Schlosshotel Molkenkur is ideaal gelegen op een heuvel in de stad en heeft een schitterend uitzicht op het kasteel van Heidelberg. Het stijlvolle hotel biedt ruime kamers, waarvan sommige uitkijken op de Neckar-vallei. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds kan je lekker dineren op het panoramische terras van het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Heidelberg

Heb je altijd al eens in een echte yurt willen slapen? Dan is dit natuurhuisje in Heidelberg misschien wel iets voor jou. De vrijstaande yurt bevindt zich in een groene omgeving en is geschikt voor 2 personen. Verder is er een kleine maar goed uitgeruste keuken en een buitenbadkamer. Wanneer het 's avonds afkoelt, kan je lekker gezellig rond de houtkachel zitten met z'n tweetjes. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa Marstall

Hotel Villa Marstall is een elegant hotel gevestigd in een in een prachtige 19e-eeuwse villa aan de oevers van de Neckar. Het hotel ligt op wandelafstand van alle historische bezienswaardigheden in Heidelberg en biedt een verscheidenheid aan stijlvolle kamers met klassieke interieurs, massief houten meubels en kersenhouten vloeren. Alle kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken zoals een kleine koelkast, een kabel-tv en gratis WiFi.

Begin de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in de gewelfde historische kelder van de Villa Marstall alvorens je de stad gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. BS Boutique Hotel Heidelberg

Op slechts een paar minuten wandelen van het stadscentrum, de oevers van de Neckar en de bekendste bezienswaardigheden van Heidelberg, omgeven door talloze kleine cafés en restaurants en boetiekwinkeltjes, ligt het BS Boutique Hotel Heidelberg. Het historische hoekpand werd destijds omgetoverd tot een stadshotel in boetiekstijl en biedt accommodatie waar comfort en elegantie centraal staan.

Iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet of een continentaal ontbijt. Verder is er in het hotel een excursiebalie voorzien en kan je gebruik maken van de betalende pendeldienst van/naar de luchthaven. Meer info en boeken.

  1. HIP Hotel

Het HIP Hotel ligt aan de drukke voetgangerszone in het centrum van Heidelberg. Het viersterrenhotel is gevestigd in een prachtig, 250-jaar oud gebouw en beschikt over ruime kamers ingericht in de stijl van een bekende internationale stad. Nachtje doorbrengen in New York of Cuba? Of toch liever in Marrakesh? Het kan hier allemaal. Geniet na je stadswandeling van heerlijke lokale en internationale gerechten in het Zum's Guldenen Schaf restaurant van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Berggasthof Königstuhl

Berggasthof Königstuhl is gelegen op de huisberg van Heidelberg, direct boven het beroemde kasteel. Het hotel biedt zowel ruime kamers als suites voorzien van een kleine keuken. Voor en lekker etentje kan je terecht in de rustieke Bergstube, het á la carte restaurant van het hotel. In de zomermaanden opent de aansluitende biertuin waar altijd wel iets te beleven valt. In de nabije omgeving kan je dan weer prachtig wandelen en nadien genieten van enkele uurtjes in de sauna. Meer info en boeken.

  1. Hotel Holländer Hof

Het Hotel Holländer Hof is een karakteristiek hotel gunstig gelegen in het romantische hart van de oude binnenstad van Heidelberg tegenover de oude brug. Het historische superior 3* hotel biedt kamers in klassieke stijl met uitzicht op de schilderachtige Filosofenweg. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet voorzien. Meer info en boeken.

  1. Hotel am Schloss

Aan de voet van het historische kasteel van Heidelberg, kan je overnachten in Hotel am Schloss. Je verblijft in een van de huiselijk ingerichte kamers of appartementen voorzien van alle moderne faciliteiten die je kan wensen. Geniet na een heerlijke nachtrust van een kopje koffie op het dakterras met uitzicht op het kasteel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Europäischer Hof Heidelberg

Mag het ietsje meer luxe zijn voor je verblijf in het pittoreske Heidelberg? Dan raden we een overnachting aan in het Europäischer Hof Heidelberg. Dit luxe 5-sterrenhotel ligt in het hart van het historische centrum en dateert van 1865. Je verblijft in een van de elegante kamers individueel ingericht met eersteklas meubels en een moderne badkamer.

Vanaf het dakterras met ligstoelen geniet je van een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving en in het verfijnde restaurant Kurfürstenstube worden exclusieve internationale gerechten geserveerd. Verder heb je als gast gratis toegang tot de goed uitgeruste fitnessruimte, het wellnesscentrum met zwembad, sauna's en een stoombad. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Rijnland

Op vakantie naar Rijnland? Ontdek dan de omgeving met onze gratis rondreis Romantische Rijn. Of Download onze reisgids Rijn, deze bevat een complete rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden + 6 uitgewerkte wandelingen.

Rijn autoroute en wandelroutes

Gratis reisgids Romantische Rijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?