Waar overnachten langs de Romantische Rijn, Duitsland? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten langs de Romantische Rijn, Duitsland? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

17 november 2023 in Rijn2 reacties

Tijdens je bezoek aan de Romantische Rijn heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven langs de Duitse Rijn

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Burg Reichenstein

In dit Hotel Burg Reichenstein is klant koning! In dit prachtige historische kasteel, met een prachtige omgeving zijn er uitzonderlijke kamers om uit te kiezen, allemaal smaakvol ontworpen en bieden de hoogste normen op het gebied van luxe en comfort. Het prachtige Midden-Rijndal herbergt een unieke culinaire traditie die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Vroeger was de Rijn een belangrijke handelsroute en langs deze drukke waterweg bereikten kruiden en recepten van over de hele wereld de regio. In Restaurant Puricelli vieren we dit culinaire erfgoed. Meer info en boeken.


  1. Das Ebertor - Hotel & Hostel

Dit superior 3-sterrenhotel en hostel Das Ebertor wordt beheerd door een familie en ligt tegenover het treinstation van Boppard. Een ideale locatie dus om de omgeving gemakkelijk te verkennen! Het hotel stijlvolle kamers met alle nodige comfort en een schilderachtig uitzicht. Als ontspanning kan je altijd even tot rust komen in de grote tuin met uitzicht op de rivier de Rijn. En in de stijlvolle Brasserie 53 en het tuinrestaurant kan je genieten van traditionele gerechten uit de Rijnvallei. Meer info en boeken.

  1. Hotel Im Schulhaus

Hotel Im Schulhaus is rustig gelegen in een monumentaal pand dat vroeger een school was. Dit 3-sterren superior hotel bied je en andere gasten van over de hele wereld moderniteit en comfort midden in de prachtige natuur. De kamers laten ook zeker niets aan uw wensen over want je brengt hier heerlijke nachten door. Sommige kamers zijn ook voorzien van een balkon of terras en elke ochtend wordt er een stevig ontbijtbuffet geserveerd in de eetzaal. Meer info en boeken.

  1. Hotel Clostermanns Hof

Een toevluchtsoord in het groen op een perfecte locatie tussen de stadscentra van Keulen en Bonn, hotel Clostermanns Hof bied je met design en functionaliteit een thuisgevoel ver weg van huis. En je verblijf is niet compleet als je hier niet verrukkelijk gegeten hebt in het restaurant in een grote een serre met uitzicht op het park. De gezellige Closterstube lounge serveert regionale en internationale gerechten en het Le Gourmet restaurant is bekroond met 16 GaultMillau-punten en serveert mediterrane gerechten bereid met natuurlijke en seizoensgebonden ingrediënten. Daarna kan je nog even ontspannen in de biertuin en buiten op het terras een kopje koffie drinken. Meer info en boeken.

  1. Landgasthof Zum Weissen Schwanen

Het Landgasthof Zum Weissen is een voortreffelijke driesterrenhotel dat beheerd wordt door een gezin en je smaakvolle accommodatie biedt in Braubach aan de schitterende oever van de Rijn, op loopafstand van het station in de stad. De gezellige kamers zijn ingericht in een klassieke stijl die past bij een landhuis en beschikken over comfortabele bedden en een eigen badkamer. In het restaurant van Zum Weissen Schwanen kan je 's avonds genieten van heerlijke streekgerechten en uitstekende wijn. Meer info en boeken.

  1. FETZ - Das Loreley Hotel

Niet ver van de legendarische rots van Loreley en de wandelroute Rheinsteig, ligt het FETZ - Das Loreley Hotel dat gerund wordt door een familie. Het hotel is ingebed in unieke landschappen tussen kastelen, bossen en wijngaarden. Laat je helemaal verwennen in de ingerichte kamers, de nieuwe kleine sauna "RheinRuhe" met een uniek uitzicht, waar je gegarandeerd de nodige ontspanning zult vinden, en een restaurant met culinaire hoogtepunten uit de regio! De uitbaters zijn ook bijzonder trots op de wijnen van het familiebedrijf dat haar broer Heinz-Uwe samen met zijn vrouw runt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schön

In het Hotel Schön geniet je van de natuur en laat je het dagelijkse leven achterwegen. Het familiehotel staat erom bekend zijn gasten optimaal te verwennen. Naast de comfortkamers die ruim zijn ingericht zal je ook versteld staan van de Riesling- en Pinot Noir-wijnen die ze hier zelf telen. Zeker eens proeven! Meer info en boeken.

  1. Best Western Premier IB Hotel Friedberger Warte

Met een centrale ligging in Frankfurt biedt het Best Western Premier IB Hotel een uitstekende locatie. Het hotel is gelegen in de wijk Frankfurt-Preungesheim en biedt comfortabel ingerichte hotelkamers in vier verschillende kamercategorieën. De bar-restaurant-lounge "Fresh-Line" combineert het moderne van deze tijd met de jaren 50 en hier kan je dan ook de avond afsluiten met heerlijke wijnen, vers getapt biertje of cocktails. Meer info en boeken.

  1. Park Hotel Bad Salzig

Park Hotel Bad Salzig, een bijzonder boetiekhotel aan de Middenrijn vol liefdevolle details. Dit hotel heeft een unieke geschiedenis, 112 jaar hedendaagse geschiedenis, die vandaag de dag nog steeds op een prettige manier voelbaar is dankzij prachtige componenten zoals glasfacetten, een Art Nouveau trap, boogramen en vele mooie details.

De kamers zijn ingericht met thema's als Londen, New York en Renoir. En in de EssBAR word je gastronomisch verwend met heerlijke individuele gerechten en een aantrekkelijk menu. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een verblijf in een speciale feelgood-sfeer. Meer info en boeken.

  1. Hotel Gastehaus Weingut Rossler

In het Gastehaus Weingut Rossler geniet je ten volle van de rust. Het gasthuis biedt ruime, eenvoudige kamers aan met een dromerig uitzicht op de Rijn en ze zijn voorzien van alles wat je maar nodig hebt tijdens een verblijf langs de Duitse Rijn. De kamers hebben De buurt kan je verkennen door de fiets te nemen en een gezellige fietstocht te maken. En na je fietstocht kan je even ontspannen in de gemeenschappelijke lounge of de tuin in Lorch am Rhein. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Rijnland

Op vakantie naar Rijnland? Ontdek dan de omgeving met onze gratis rondreis Romantische Rijn. Of Download onze reisgids Rijn, deze bevat een complete rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden + 6 uitgewerkte wandelingen.

Rijn autoroute en wandelroutes

Gratis reisgids Romnatische Rijn downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 februari 2022 - Patricia Schauwers

In de zomervakantie gaan we hiervan genieten.

- 15 april 2021 - De Beule Dirk

Een fantastische en uitgebreide gids ! Wij gaan meermaals naar Duitsland, maar door de gids ontdekken we nog plaatsen waar we nog niet zijn geweest, proficiat.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?