Premium

Wandeling door het historisch Wissembourg

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling door het historisch Wissembourg

  • Startpunt: Gemeentehuis op de Place de la République
  • Eindpunt: Gemeentehuis op de Place de la République
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,2 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Wissembourg

Wissembourg is zo’n stadje dat je onmiddellijk weet in te palmen. Niet te groot, niet te druk, prachtige gebouwen, fleurigheid door de vele bloemen, erg proper, voldoende terrasjes en groene plekjes waar je optimaal kan genieten van een rustmoment. Kortom, een stadje waar je graag enkele uren vertoeft.

Als je opnieuw vertrekt vanuit Wissembourg, is dat met een tevreden gevoel in de zin van: ‘wat was dat hier allemaal!’ En zeggen dat de stad eigenlijk niet gespaard is tijdens de vele rampen en oorlogen uit het verleden.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreis Elzas, langs vakwerkhuizen en wijngaarden 8 dagen

Rondreis Elzas, langs vakwerkhuizen en wijngaarden 8 dagen

Verblijf in twee hotels: start in het natuurpark van de Noord-Vogezen (La Petite Pierre) en daarna zuidelijker, tot het hart van de wijnstreek: Zellenberg, nabij Riquewihr. Uitstappen naar Straatsburg en Colmar zijn aanraders.

Wandel langs de mooiste bezienswaardigheden van Wissembourg

We stippelden een parcours uit dat als leidraad kan dienen. Zeker is dat je in deze korte stadswandeling voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Die liggen allemaal op een zakdoek bijeen zodat het een intense ontdekkingstocht wordt. De kerk St-Pierre-et-St-Paul is de grootste ‘eyecatcher’. Maar evenzeer de moeite zijn de 70 huizen die dateren van vóór 1700. Langs de meeste kom je voorbij.

Wat dacht je van een passage in een 14de-eeuwse kloostergang en een Romaanse kapel? Je zal er nauwelijks een toerist ontmoeten maar wij brengen je wel op deze unieke historische plekjes. Om af en toe wat te bekomen van de pracht hebben we ook enkele rustige ‘groene’ hoekjes voorzien. Heerlijk om op die manier Wissembourg te leren kennen, toch?

TIP: Nog op zoek naar een leuk verblijf om te overnachten in de Elzas? Bekijk hier ons favoriete verblijven en hotels.

Elzas-Vogezen

Gratis preview reisgids Elzas-Vogezen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Elzas-Vogezen

Ontdek de Elzas-Vogezen via 3 uitgewerkte autoroutes en 4 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Elzas-Vogezen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?