Premium

Stadswandeling Tauberbischofsheim

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Tauberbischofsheim

  • Startpunt: Stadhuis Tauberbischofsheim
  • Eindpunt: De stadspoort van Tauberbischofsheim
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst

Tauberbischofsheim is ook een van de charmante historische stadjes langs de Romantische Strasse. Hier werd in 735 een nonnenklooster gesticht door bisschop Bonifacius, en de stad kreeg haar oorkonde tussen 1237 en 1245. Het is een echte aanrader om hier de tijd te nemen om rond te wandelen door de gezellige straten en je te laten verrassen door enkele leuke bezienswaardigheden tijdens onze uitgestippelde wandeling.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling Tauberbischofsheim

Je begint je korte wandeling op het marktplein, in het hart van de oude stad. Aan het einde van het marktplein staat het neogotische stadhuis. Rechts van het stadhuis is de Oude Post, en rechts daarvan zie je het geboortehuis van Michael de la Roche, een beroemde criticus die hier werd geboren. Er is dus al heel wat te zien op het marktplein. Daarna loop je langs huis Mackert en het Lieblerhuis, allebei mooie vakwerkhuizen die je terug lijken te transporteren in de tijd. Verder zie je tijdens deze wandeling nog Burch Kurmeinz, de Sint-Maartenskerk en de Petruskapel. Nog meer bezienswaardigheden in Tauberbischofsheim.

Romantische Straße

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Romantische Straße

Ontdek de Romantische Straße via een volledig uitgewerkte rondreis, 4 stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?