12 x tips om betere selfies te maken: Waarop moet je letten?

Volledige gids kopen voor € 10

12 x tips om betere selfies te maken: Waarop moet je letten?

3 juni 2021 in Reisinfo1 reactie

Wie maakt er tegenwoordig geen selfies? Maar: waar best rekening met houden als je graag een goede selfie wilt maken? Er schuilt een hele kunst achter het maken van de ideale selfie. Wij hebben enkele tips voor jou in een handige lijst gezet. Benieuwd naar onze tips?


Inhoud artikel

 1. De juiste hoek

Heel belangrijk voor een ideale selfie: de juiste hoek! Neem een selfie niet door pal voor je te richten, frontale foto's zijn vaak niet zo flatterend. Hou dus de telefoon wat meer schuin naar boven als je de foto wilt gaan nemen. Kantel daarbij ook je hoofd om te ontdekken wat jouw beste kant is. Experimenteer er op los: je zal snel ontdekken welke hoek jij het fijnste vindt om een selfie te maken.

TIP: wil je een handige selfie maken, dan mag een selfiestick niet ontbreken, koop hier je selfiestick online

 1. Lang leve daglicht

Een van de belangrijkste regels in de fotografie: werk veel met daglicht, zeker als het gaat om portretten! Ga dus zeker eens voor een raam staan om een mooi belichte selfie te nemen en vermijn TL-licht ten allen tijde!

 1. Een spiegelselfie: ondertussen al een klassieker

Hou je niet van de standaard selfies, maar wil je toch graag een selfie online posten? Net een hele leuke outfit aan die erom smeekt om op foto vastgelegd te worden? Je kan een spiegelselfie nemen: let wel een beetje op de achtergrond van je selfie!

 1. Daglicht, maar geen direct zonlicht

Een beetje zonlicht kan mooi staan op een foto, maar zeker als je een selfie maakt, moet je goed oppassen met zonlicht. Als je recht naar de zon kijkt, zie je vaak erg harde schaduwen op je gezicht. Om nog maar te zwijgen van tranende en samengeknepen ogen!

Let dus een beetje op als je graag een selfie wilt nemen en er schijnt een felle zon. Je kan dankzij enkele handige apps de schaduw op je gezicht een beetje wegwerken, maar het is nog altijd het beste om een foto zonder schaduwen te nemen.
 1. Draag een zonnebril

Als je je verlegen voelt voor de camera of gewoon geen zin hebt om veel foto's te maken tot je dé perfect foto hebt zet even je zonnebril op! Een zonnebril kopen, lees hier onze tips.

 1. Geen flits

Net zoals fel en hard zonlicht, doet ook de flits geen goed aan je selfie. Heb je toch extra licht nodig tijdens je fotosessie? Kies dan voor een speciale selfielamp om te bevestigen aan je smartphone en voor bijvoorbeeld een ringlamp of een softbox.

 1. Filters voor je foto's

Wees niet bang om een filter te gebruiken om je selfie op te fleuren. Van schattige gezichtsfilters op Snapchat tot mooie VSCO-filters, test je favorieten voor de perfecte foto.

TIP: Lees zeker onze blog met een overzicht van de beste apps om foto's te bewerken op je smartphone.
 1. Overdrijf niet met filters

Hoewel filters leuk kunnen zijn, overdrijf je best niet. Een beetje photoshoppen of bewerken is geen schande maar probeer niet te overdrijven met filters: tenzij je een heel ander effect wilt, is het het beste om je huid er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

Wil jij ook graag mooiere en originele foto's maken met je smartphone? Download onze gids met 75 x tips om betere foto's te maken met je telefoon.

 1. Een opgeruimde achtergrond

Weet dat bij het maken van een selfie je achtergrond ook altijd in beeld komt. Zorg voor een opgeruimde achtergrond zonder al te veel storende elementen!


 1. Al gehoord van de ochtendselfie?

‘s Ochtends is je gezicht nog energiek/opgewekt en zijn we zelf nog wakker genoeg, je make-up is nog fris en je haar is nog niet in de war door wind of regen en je outfit ziet er nog piekfijn uit. Bestaat er een beter tijdstip om een foto te nemen?


 1. Experimenteer met je gezichtsexpressie

Glimlach, frons, maak een grappig gezicht… een foto met veel gezichtsexpressie spreekt veel meer aan dan een neutrale foto.
Maar... een duckface is dan weer niet aan te raden. Voor wie nog niet direct weet wat een duck face is: je lippen tuiten en wangen naar binnen zuigen.


 1. Een dubbele kin vermijden?

Om een dubbele kin te vermijden en je kaaklijn te accentueren, steek je je hals en je kin een beetje naar voren en lichtjes omhoog (1 cm ongeveer). Het voelt wat raar aan, maar op foto ziet het er geweldig uit.

 1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden


Geschreven door

Katrijn Hendrickx

- 29 januari 2024 - lidia flentrop

Ik vond het een heldere gids, waar ik tips in heb gelezen over instellingen die ik niet wist. Er stond in verhouding veel reclame in, maar als je die dingen zou willen aanschaffen is dat wel handig. Dit in tegenstelling tot gidsen met algemene reclames, die niets met het onderwerp te maken hebben. Dus een aan te raden download.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?