De 10 x beste apps om foto's te bewerken op je smartphone 2024

Volledige gids kopen voor € 10

De 10 x beste apps om foto's te bewerken op je smartphone 2024

3 juni 2021 in Reisinfo0 reacties

Eenmaal de foto’s zijn genomen, kan je die puur natuur laten, of je kan ze wat nabewerken in verschillende apps.

Soms kan het al wonderen doen als je je horizon in je beeld rechtzet of de afbeelding een beetje bijknipt, maar een kleine aanpassing aan de belichting, helderheid, het contrast, de witbalans, zwart/wit… kan je foto pas echt naar een hoger niveau tillen! Te moeilijk? Gooi er dan gewoon een mooi filtertje op. Hieronder geven we onze favoriete apps om foto’s te bewerken via jouw smartphone.

Inhoud artikel

  1. VSCO

VSCO (spreek uit visco), met deze app kan je je geselecteerde foto’s verzamelen in een bibliotheek. Je kan handmatig basisaanpassingen doen (bv. belichting, contrast…) maar er zijn ook een paar mooie filters beschikbaar. Kies je voor de betalende versie, dan heb je nog meer filters beschikbaar.

Tip: download deze apps hier: Android - iPhone

  1. Snapseed

Ook Snapseed beschikt over de mogelijkheid om je foto’s manueel te bewerken én heeft filters. Het voordeel van deze app is dat je ook kan retoucheren. Zo kan je storende elementen uit een foto verwijderen en wegwerken.

Tip: download Snapseed hier voor Android of iPhone

Wil jij ook graag mooiere en originele foto's maken met je smartphone? Download onze gids met 75 x tips om betere foto's te maken met je telefoon.
  1. Lightroom

Deze app is dé go-to voor ervaren (smartphone-)fotografen. Je moet wel even een account aanmaken, maar kan de app dan gratis gebruiken.

In Lightroom zijn er heel wat mogelijkheden: voer de gewenste basisbewerkingen uit, pas je kleur aan, knip uit, retoucheer, maak scherper… Heb je een mooi effect gecreëerd? Dan kan je dit opslaan als ‘voorinstelling/preset’ en later opnieuw gebruiken. Super handig!

Tip: download Lightroom voor iPhone of Android

  1. Unfold

Met Unfold kan je je foto’s niet bewerken, maar je kan ze wel in een mooie of leuke layout plaatsen. Ideaal als je je foto’s op social media wil plaatsen, denk maar aan een Instagram Story of Facebook post.

Tip: Download Unfold voor iPhone of voor Android

  1. TouchRetouch

Met de TouchRetouch app kan je op een snelle en gemakkelijke manier ongewenste objecten van je foto verwijderen. Eenvoudig elektriciteitskabels, vlekken of andere storende elementen wissen van je foto.

Tip: Download hier TouchRetouch voor Android of iPhone

  1. Word Swag

Met Word Swag kan je op een leuke en eenvoudige manier tekst plaatsen over je afbeelding of kies voor patronen die je als achtergrond wil gebruiken.
Je kan zowel tekst als knoppen in alle mogelijke lettertypes toevoegen. Je kan ook kiezen om citaten toe te voegen aan je foto.

Tip: Download Word Swag voor Android of iPhone

  1. Andere leuke foto apps

7.1. Groupshot

Een foto maken waar meerdere personen op staan en er voor zorgen dat iedereen er goed op staat? Dit kan met deze app. Meestal is er bij een groepsfoto altijd wel iemand die ergens anders kijkt, de ogen sluit, niet glimlacht, enz. Het principe van Group Shot is dat er in elke sessie meerdere groepsfoto's worden gemaakt.

Meerdere afbeeldingen van een sessie worden in de applicatie geladen en vervolgens selecteert de gebruiker de beste delen uit alle verschillende foto's en voegt ze samen tot één mooie foto waar iederen goed opstaat.

Tip: Download de app voor iPhone

7.2. Face Swap Booth - Face Changer

Met Face Swap Booth - Face Changer kan je je gezicht voorzien van allerlei maskers en andere vreemde gezichten om dit vervolgens op te nemen. Je kan ook een faceswap doen (2 personen die hun gezicht verwisselen). Dit kan zowel in een video of foto.

Tip: Download de app voor Android of iPhone

Wil jij ook graag mooiere en originele foto's maken met je smartphone? Download onze gids met 75 x tips om betere foto's te maken met je telefoon.

7.3. Pixaloop

Een foto maken en die gedeeltelijk laten bewegen. Laat de wolken bewegen of laat de waterval of rivier stromen. Met Pixaloop kan je deze effecten toevoegen aan een foto.

Tip: Download de app voor Android of iPhone

7.4. Lapse It

Dit is niet echt een foto app, maar een video app die foto’s gebruikt. Met deze app kan je gemakkelijke een time-lapse video maken. Een time-lapse is een filmtechniek die bestaat uit een groot aantal foto’s die na mekaar worden genomen in een bepaalde (lang) tijdsbestek. Dit kan bv zijn bij de zon die opkomt op ondergaat.

Tip: Download de app voor Android of iPhone

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis fotografiegids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?