FB

Kalkense meersen wandelroute

Download wandelboek 1

Kalkense meersen wandelroute

908 x gedownload21 ervaringen
  • Startpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Eindpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 16,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in de Kalkense Meersen

Deze wandeling in en rond de Kalkense meersen laat je kennismaken met unieke stukjes natuur tussen Kalken, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren.
Na een korte aanloop op een jaagpad beland je in twee prachtige natuurgebieden. Eerst stap je in een landschap van schorren en slikken dat de naam Wijmeers meekreeg. Wil je nog langer genieten van een uitbundige vrije natuur, dan neem je er eenvoudig nog een extra lus wij die je in het hart van de Kalkense meersen brengt.

Onderweg kom je op verborgen stilteplekjes, krijg je de kans om Galloway runderen van dichtbij te zien en ontdek je een landduin. Je wandelt langs de Schelde, de Kalkenvaart en naast de Oude Schelde. Er is één constante op de wandelroute. Overal word je begeleid met het lustige gezang van vogels en passeert het ene schitterende natuurdecor na het andere aan je gezichtsveld. Nood aan een gratis ontstressmoment?

Pak die wandelschoenen, maak een picknick klaar en rij naar Uitbergen bij Berlare. Daar beginnen we deze gezonde natuurwandeling.

Kalkense Meersen

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kalkense meersen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

21 ervaringen

- 23 juni 2018 - Brossé Luc

Zeer goed gedocumenteerde route en leuk om te doen.

- 14 mei 2018 - CVO Janitor

Al twee maal een verschillende wandeling gemaakt, alle heel mooie natuur.

- 8 januari 2018 - Luc Plaetevoet

De wandeling volledig gedaan volgens de beschrijving. Zeer slecht weer, hevige wind en regenbuien, maar het blijft een prachtig stuk natuur. Onderweg zelfs een schuilhut tegengekomen, ideaal rustpunt. Wij komen in de lente zeker weer, in dit landschap moeten er massa's vogels te spotten zijn.

- 4 december 2017 - Patrick

Vroeg ontbijt in Schellebelle, met het veer naar de overkant en dan gaan wandelen in de Kalkense Meersen, droog of nat, winter en zomer: 't is hier altijd mooi!

- 27 oktober 2017 - Hilde

HIlde, 15/10/2017 een zonnige dag, hebben we 16,600 km de Kalkense Meersen gewandeld.Gestart in Uitbergen.Het is een prachtig natuurgebied waar verschillende landschappen te bewonderen zijn ,schorre en slikken, door de graslanden waar de galloway runderen staan te grazen en waar de schelde je regelmatig volgt.We hebben deze tocht afgesloten met een glaasje cava in de fontein van Uitbergen. Zeker een aanrader!!!

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?