Kalkense meersen wandelroute

Download wandelboek 1

Kalkense meersen wandelroute

1 069 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Eindpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 16,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in de Kalkense Meersen

Deze wandeling in en rond de Kalkense meersen laat je kennismaken met unieke stukjes natuur tussen Kalken, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren.
Na een korte aanloop op een jaagpad beland je in twee prachtige natuurgebieden. Eerst stap je in een landschap van schorren en slikken dat de naam Wijmeers meekreeg. Wil je nog langer genieten van een uitbundige vrije natuur, dan neem je er eenvoudig nog een extra lus wij die je in het hart van de Kalkense meersen brengt.

Onderweg kom je op verborgen stilteplekjes, krijg je de kans om Galloway runderen van dichtbij te zien en ontdek je een landduin. Je wandelt langs de Schelde, de Kalkenvaart en naast de Oude Schelde. Er is één constante op de wandelroute. Overal word je begeleid met het lustige gezang van vogels en passeert het ene schitterende natuurdecor na het andere aan je gezichtsveld. Nood aan een gratis ontstressmoment?

Pak die wandelschoenen, maak een picknick klaar en rij naar Uitbergen bij Berlare. Daar beginnen we deze gezonde natuurwandeling.

Kalkense Meersen

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kalkense meersen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

27 ervaringen

- 28 augustus 2019 - Eddy De Veirman

Zeer mooie wandeling,prachtige vergezichten,goede beschrijving. We hadden gedacht via zeshoekige bordjes de route te volgen,geen enkel bordje gevonden deze zijn vervangen door wandelknooppunten,misschien interessant om wandeling via knooppunten te beschrijven.

- 9 mei 2019 - Christel

Aangename wandeling in het rustgevend groen. Landschappen wisselen elkaar af in deze goed uitgestippelde route. Het plannetje klopte tot op de kilometer. Een aanrader!

- 4 mei 2019 - De Vleeschouwer Marina

De Kalkense meersen was voor ons een onbekend wandelgebied en we hebben samen met onze honden genoten ! Een klein minpuntje : de wandelbordjes Kalkense meersen zijn niet altijd terug te vinden, wel bordjes met wandelknooppunten. Te controleren ? Marina en Marc

- 28 april 2019 - Jo Roobrouck

Mooi wandelgebied, en goed aangeduid!

- 18 maart 2019 - Christa Grepdon

Prachtige route. Delen ervan kende ik andere stukken waren nieuw. Heel mooie wandeling met voldoende info. Bedankt

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?