Kalkense meersen wandelroute

  • Startpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Eindpunt: Veerstraat, 9290 Uitbergen
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 16,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandelen in de Kalkense Meersen

Deze wandeling in en rond de Kalkense meersen laat je kennismaken met unieke stukjes natuur tussen Kalken, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren.
Na een korte aanloop op een jaagpad beland je in twee prachtige natuurgebieden. Eerst stap je in een landschap van schorren en slikken dat de naam Wijmeers meekreeg. Wil je nog langer genieten van een uitbundige vrije natuur, dan neem je er eenvoudig nog een extra lus wij die je in het hart van de Kalkense meersen brengt.

Onderweg kom je op verborgen stilteplekjes, krijg je de kans om Galloway runderen van dichtbij te zien en ontdek je een landduin. Je wandelt langs de Schelde, de Kalkenvaart en naast de Oude Schelde. Er is één constante op de wandelroute. Overal word je begeleid met het lustige gezang van vogels en passeert het ene schitterende natuurdecor na het andere aan je gezichtsveld. Nood aan een gratis ontstressmoment?

Pak die wandelschoenen, maak een picknick klaar en rij naar Uitbergen bij Berlare. Daar beginnen we deze gezonde natuurwandeling.

Wandelboek 1

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Kalkense meersen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

65 ervaringen

- 10 februari 2024 - Krista t’Kindt

Top, mooie wandelroute, prachtige natuur, veel dieren gezien

- 23 augustus 2022 - Sandra

Duidelijk en overzichtelijk ! Meestal gaan we met de honden op dezelfde wandelroutes. Maar door de mooie wandelroutes durven we al wel eens afwijken. Top dus !

- 5 mei 2022 - Peter De Groote

Een prachtige wandeling! Zeer goed uitgestippeld op de kaart met duidelijke aanduidingen van de te volgen nummering en zeer interessante en toch beknopte beschrijving. Alle punten !

- 22 maart 2022 - De Rycke

zeer goed moer er nog wandelingen van doen maar goede gids bedankt geert

- 2 januari 2022 - Margot De Beys

Mooi en overzichtelijk ook het wandelboek 1. Ga er zeker gebruik van maken. Spijtig dat veel bestemmingen niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer evtl. tips hieromtrent zou handig zijn. Wens jullie nog veel succes.

Gratis wandeling Kalkense meersen downloaden

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?