25 x mooiste bezienswaardigheden in Turijn: wat moet je zeker zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste bezienswaardigheden in Turijn: wat moet je zeker zien en doen tijdens je verblijf?

21 december 2022 in Italië2 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Turijn + verblijftips

Bij een stedentrip Italië denk je al snel aan het mooie Rome, het kleurrijke Venetië of modestad Milaan, maar ook Turijn in Noord-Italië zal je positief weten te verrassen! Turijn zit namelijk vol flair, met hier en daar enkele mooie paleizen, boeiende musea, aangename parken, barokke architectuur en sfeervolle pleinen met cafeetjes. Daarnaast is het elegante Turijn, de stad van Juventus, Fiat en de gianduja-chodolade.

Zin gekregen in een stedentrip naar Turijn? Lees hieronder meer over de mooiste bezienswaardigheden in Turijn en bereid je alvast voor op een leuke vakantie!

Tours en excursies boeken in Turijn

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Turijn bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Tip: Verblijf je meerdere dagen in Turijn? Dan raden we je aan om een Turijn Piemonte-kaart aan te kopen. Met zo'n citycard krijg je gratis toegang tot de belangrijkste culturele bezienswaardigheden: musea, monumenten, kastelen, forten en koninklijke residenties in Turijn en Piemonte. Er zijn citycards beschikbaar voor verschillende periodes.

Inhoud artikel

 1. Piazza Castello

Turijn verkennen begint op het prachtige Piazza Castello

Piazza Castello is zowel het historische en culturele hart van de stad. Het levendige plein wordt omringd door indrukwekkende palazzi uit de 17e eeuw en galerijen waar winkels en gezellige cafés verborgen zitten. Daarnaast maken de straatmuzikanten, het totaalplaatje compleet. Hieronder lichten we enkele indrukwekkende gebouwen toe die rond Piazza Castello liggen.

Palazzo Reale

Het imposante Palazzo Reale, ook wel gekend als het Koninklijk Paleis, was tussen 1660 en 1865 de officiële residentie van de familie van Savoye, één van de machtigste adellijke families in Europa. Vandaag de dag kan je de weelderige, sierlijke zalen en kamers in het paleis bezichtigen tijdens een rondleiding.

Bewonder onder meer de fraaie decoratie in het gebouw, de cassetteplafonds, prachtige schilderingen en sculpturen van enkele bekende kunstenaars. Nadien moet je ook zeker even de tuinen bewonderen, deze werden ontworpen met de tuinen van Versailles als voorbeeld.

Armeria Reale

Wie interesse heeft in wapens, kan zijn hartje ophalen in de Armeria Reale, waar je een verzameling koninklijk wapentuig (wapens, uitrustingen, …) uit de periode tussen de 13e en 20e eeuw vindt.

RONDLEIDING: Boek je rondleiding door het Koninklijk Paleis van Turijn op voorhand online en geniet van een skip-the-line toegang. Bewonder de prachtige architectuur en gedetailleerde decoraties van het paleis en kom meer te weten over de geschiedenis van de koninklijke familie. Boek je rondleiding hier.

Palazzo Madama

Piazza Castello wordt gedomineerd door het indrukwekkende Palazzo Madama, dat er al lang niet meer uitziet zoals in het begin. Frappant is het totaal verschillende uitzicht langs voor en achterkant. Achteraan een sobere gevel geflankeerd door twee eenvoudige torens. Het lijkt wel een burcht uit de middeleeuwen. Heel wat fraaier oogt de voorgevel in mooie barokstijl.

Het mooiste zit binnenin, namelijk de monumentale trap, net als de voorgevel een idee van Juvarra (die van de Santa Cristina kerk).

Ga ook zeker even binnen een kijkje nemen in het Museo Civico d’Arte Antica

In het paleis huist het Museo Civico d’Arte Antica, een museum dat de periode belicht vanaf de middeleeuwen tot het hoogtepunt van de weelderig aanwezige Turijnse barok. Niet alleen de kunstwerken verdienen een bezoek, zeker ook de voormalige appartementen van de koninklijke familie met het mooiste aan voorwerpen uit die tijden (porselein, keramiek, glaswerk, …) en ook enkele fresco’s.

De naam Madama? Twee koninklijke dames resideerden hier tijdens de 17e en 18e eeuw: Christina van Frankrijk en Johanna van Sovoye-Nemours. Beiden woonden hier als weduwe.

Bestel je toegangstickets hier

 1. Duomo di San Giovanni Battista en de lijkwade

Een andere must-see in Turijn is de Duomo di San Giovanni of de Kathedraal van San Giovanni Battista (Johannes de Doper). De kathedraal werd gebouwd in 1491 ter ere van de patroonheilige van Turijn en is één van de weinige renaissancegebouwen in Turijn. De koepel van de Cappella della Sacra Sindone (een ontwerp van Guarini) zag je al van buitenaf. Nu zie je ook de binnenkant, een zeer mooi stukje barokkunst.

Lijkwade van Turijn

Achter de wit marmeren voorgevel van deze kathedraal, schuilen er prachtige, sierlijke fresco's en enkele marmeren beelden van religieuze figuren. Maar wat bezoekers echt naar deze plek trekt, is de mysterieuze Lijkwade van Turijn. De lijkwade is een linnen kleed met de representatie van een naakte man waarvan men zegt dat het Jezus is. Tot vandaag hebben wetenschappers er verschillende meningen over.

De originele lijkwade krijg je overigens niet te zien. Het is een kopie. Trouwens, op een haar na was de relikwie ei zo na definitief verloren toen bij een brand op 11 april 1997 de kapel zware averij opliep. Maar het doek kon op het nippertje gered worden. Ook is het zeker de moeite om de klokkentoren te beklimmen om een prachtig uitzicht over de stad te bekomen.

 1. Piazza San Carlo

Een andere indrukwekkend plein dat het vernoemen zeker waard is, is het Piazza San Carlo. Een van de belangrijkste pleinen in Turijn. Met zijn arcades, barokke tweelingkerken (Chiesa Santa Cristina en San Carlo Booromeo) en in het midden het ruiterstandbeeld van Emanuele Filiberto (een hertog-veldheer die de Fransen versloeg in 1557) is het een van de meest fotogenieke plekken in de stad.

Het Piazza San Carlo werd gebouwd in de 17e eeuw naar het voorbeeld van de elegante Franse pleinen. Naast de prachtige gebouwen, vind je e ook enkele winkeltjes of eventjes pauzeren en genieten van een heerlijk kopje koffie in een van de rustige cafés.

VERBLIJFTIP: Verblijf in een van de oudste hotels in Turijn. Hotel Roma e Rocca Cavour wordt al sinds 1854 beheerd door dezelfde familie en biedt prachtige kamers met zicht op de weelderige tuinen of op de rustige binnenplaats. De kamers zijn voorzien van comfort en luxe en uitgerust met vintage meubilair. Je kan er elke dag genieten vaan een uitgebreid ontbijt op het terras. Meer info en boeken.

 1. Wandelen over Via Po en Via Roma

Graag een namiddagje shoppen? De twee belangrijkste (winkel)straten van Turijn zijn de 'Via Po' en 'Via Roma'. Hier kan je zowel dure merken als Hermès als goedkopere merken als H&M shoppen. Bovendien is het hier heerlijk wandelen, de straten ademen namelijk een klassieke stijl uit.

Ook ‘s avonds is het prachtig om door deze verlichte straten te slenteren. Wat ook bijzonder is, zijn de tientallen etalages vol antieke spullen die zijn aangebracht in steunpilaren. Hou je van fashion, cultuur en kunst? Dan zit je in Turijn wel goed ja!

 1. Museo Egizio

Museo Egizio herbergt de grootste collectie oud-Egyptische kunst, op Egypte na natuurlijk (alleen het museum in Caïro heeft een nog grotere collectie). Het Egyptisch museum is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Turijn en gevestigd in een paleis uit de 17de eeuw.

Bijna de gehele bijzondere collectie is te danken aan één van de prinsen van Savoy: Carlo Felice die in de 19de eeuw alle vondsten bij elkaar sprokkelde. In het museum kan je tientallen perfect bewaard gebleven beelden van beroemde Egyptische goden, sarcofagen, tombes en andere schatten van enorme historische waarde bewonderen!

Boek je tickets voordelig online en sla de wachtrij over

Het museum is zeker een bezoekje waard. Specialisten beschouwen het niet voor niets als een van ’s werelds beste musea om oude Egyptische kunst te bewonderen en een blik te werpen op de prachtige schatten van het Oude Egypte. Tip? Reserveer je tickets voor een bezoek aan Museo Egizio alvast op voorhand! Zo ben je zeker dat je niet hoeft aan te schuiven in de ellenlange wachtrijen.

 1. Filmgeschiedenis in Museo Nazionale del Cinema

Filmliefhebber? Breng dan een bezoekje aan het Museo Nazionale del Cinema in Turijn! Italië heeft een indrukwekkende filmgeschiedenis en het Filmmuseum is een ode aan deze filmindustrie. In dit museum wordt je meegenomen op een reis langs de eerste duizend jaar 'oude bewegende schaduwen' op het doek tot het originele park van Darth Vader!

Verder bevat het museum een indrukwekkende verzameling historische cinematoestellen, filmposters, filmspoelen en rekwisieten die gebruikt zijn tijdens filmopnames. Het museum bestaat uit vijf verdiepingen, elk toegewijd aan een genre. Het filmmuseum bevindt zich in een van de beroemdste gebouwen van Turijn, de Mole Antonelliana. Als je met de panoramische lift helemaal naar boven gaat, kan je ook nog eens genieten van een 306° prachtig uitzicht over de stad.

Dit is een echte trekpleister in Turijn! Het kan dan ook zijn dat je een paar uur in de rij moet staan vooraleer je binnen kan! Wil je dit liever vermijden? Bestel je tickets voor een bezoekje aan het filmmuseum in Turijn dan alvast op voorhand! Het is echt een unieke ervaring tijdens een verblijf in Italië!

 1. Piazza Vittorio Veneto

Piazza Vittorio Veneto is een gigantisch plein in het centrum met mooi uitzicht op de rivier Po en de Chiesa della Gran Madre in neoklassieke stijl. Deze laatst genoemde bezienswaardigheid zal je doen denken aan het Pantheon in Rome. Overdag passeert er erg veel verkeer langs het plein, maar 's avonds is het de ideale plek voor een aperitiefje. Er bevinden zich tal van gezellige restaurants in de omliggende straatjes.

 1. Mole Antonelliana

Een van de topbezienswaardigheden in Turijn die ook zeker een bezoekje waard is, is de Mole Antonelliana! Het is misschien wel het bekendste gebouw van Turijn dankzij de 167 meter hoge iconische toren die overal bovenuit steekt. De Monte Antonelliana is het symbool van Turijn en werd vernoemd naar de gelijknamige architect (Alessandro Antonelli). In 1863 werden de werken gestart, maar onderweg kwam de Joodse gemeenschap in onmin met Antonelli, waardoor de werkzaamheden vertraging opliepen.

Echter herbergt het gebouw vandaag de dag het Museo del Cinema waar je je kan verdiepen in de filmgeschiedenis. Vanop de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, de omringende heuvels en bergen. Wil je graag de Mole Antonelliana bezoeken? Bestel je combo-ticket voor een bezoekje aan Mole Antonelliana en het filmmuseum nu online!

Weetje: de karakteristieke, lange puntige top van de koepel kan je ook terugzien op het Italiaanse euromuntje van 2 cent!
 1. Parco del Valentino met zijn prachtige fort

Wil je genieten van een mooie wandeling in het groen, dan moet je tot aan de oever van de Po, naar het Parco del Valentino. Het Valentino Park strekt zich uit over 42 hectare en is een populaire plek voor gezellige te picknicken of een wandeling te maken. Meer nog, het is de ideale plek om even ontsnappen aan de stadsdrukte en te genieten van de rust en stilte.

Castello del Valentino

Te midden van het groene park prijkt het Castello del Valentino, waarnaar het park vernoemd werd. Het werd gebouwd in opdracht van de hertogin Christina van Frankrijk en biedt tegenwoordig onderdak aan de Faculteit Architectuur van de Politecnico, de universiteit van Turijn.

Borgo Medievale de Torino

In het hart van het Valentino Park, wandel je door het “middeleeuwse dorp Turijn”. Borgo Medievale de Torino werd gecreëerd in 1884 voor de “internationale tentoonstelling” die plaatsvond in Turijn. Deze replica geeft de sfeer weer van een typisch Piemontese dorp uit de 15e eeuw weer. Wandel over de pitoreske ophaalbrug, bewonder de typische handwerkwinkels en de kapel of breng een bezoekje aan de vesting, een reconstructie van een seigneuriale residentie. Hier kan je een wapenkamer, eetkamer, keukens en ondergrondse kamers van de gevangenis bezoeken.

 1. Mercato di Porta Palazzo op Piazza della Republica

Mercato di Porta Palazzo is een van de grootste openluchtmarkten in Europa. De overdekte markthal is bijna 50.000 m2 groot en heeft maar liefst 1000 verschillende kraampjes. Je vindt hier van alles: verse groenten, fruit, kaas, vlees, verschillende kruiden en nog veel meer lekkers. De markt bevindt zich op de Piazza della Republica en is geopend van maandag t.e.m. zaterdag.

RONDREIS: Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze prachtige regio? Bekijk dan zeker eens onze rondreis door Ligurië en kom alvast langs de mooiste plekjes van dit deel van Italië
 1. Met het historische treintje naar de Basilica di Superga

Hoog op een heuvel (670 meter) langs de Po-rivier ligt de Basilica di Superga te pronken. Je bereikt deze bijzondere barokke kerk met een rood historische treintje uit 1934, dat over een tandradbaan de heuvel opklimt. Bij mooi helder weer is het uitzicht over Turijn en de Alpen hier echt adembenemend.

De basiliek wordt vooral gekenmerkt door zijn enorme ronde gevel met een koepel die je al van ver opmerkt. Daarnaast is de basiliek lang een belangrijk mausoleum geweest voor leden van de koninklijke familie. Zo zal je in de kerk nog steeds een graftombe van de Savoye familie kunnen bezichtigen. Beklim daarna ook nog even de 75 meter hoge koepel naar het balkon voor de beste panoramische uitzichten!


 1. Uitzicht vanop de Monte dei Capuccini

Heb je nog even tijd? Beklim dan zeker de Monte dei Capuccini. Dit is ongetwijfeld een van de beste uitkijkpunten van de stad op maar een paar minuutjes wandelen van het stadscentrum. Op de top geniet je van het beroemdste uitzicht op Turijn en een prachtig landschap en de Alpen aan de horizon.

Wil je zeker zijn dat je niets mist van je bezoek aan Turijn? Ga mee met een begeleide sightseeingwandeling door het centrum van Turijn. Duik in de geschiedenis van de stad en verken het ongelooflijke erfgoed terwijl je een aantal bezienswaardigheden bezoekt.

 1. Palazzo Carignano

Palazzo Carignano is het zoveelste staaltje barokke kunst dat je hier kan bezichtigen. Het is het geboortehuis van Victor Emanuel II, de eerste koning van Italië (1861) maar herbergt vandaag het Italiaanse Museo Nazionale del Risorgimento Italiano en presenteert de geschiedenis van Italië aan de hand van talrijke teksten, documenten, films en opmerkelijke schilderijen.

 1. Santuario della Consolata

Het Santuario della Consolata is een belangrijk Mariaheiligdom en een kleine basiliek in het centrum van Turijn. Het is een meesterwerk van de barokke architectuur en herbergt enkele artistieke schatten. De kerk staat bij de inwoners bekend als simpelweg 'La Consla' en is vooral geliefd om zijn barokke interieur met polychroom marmer en prachtige altaar dat werd ontworpen door de Italiaanse architect Filippo Juvarra.

 1. Proef eens van de lokale specialiteit, Bicerin

Koffieliefhebbers en zoetekauwen moeten zeker eens een Bicerin proeven. Dit lekkere drankje is in principe een mengeling van koffie, chocolade en slagroom. De beste plaats om dit typisch drankje uit te proberen is Café Al Bicerin, waar het honderden jaren geleden ontstaan is.

 1. Mastio della Cittadella

Bij de Mastio della Cittadella zie je de laatste overblijfselen van de oude stadsmuren van de stad Turijn, die Napoleon liet vernietigen toen hij er aan het einde van de 18eeeuw in slaagde de stad te veroveren. De oude donjon van de citadel van Savoie is omgebouwd tot een kleine tentoonstellingsruimte.

 1. Porta Palatina

Niet ver van de kathedraal en het Palazzo Reale kan je niet naast het bakstenen bouwwerk Porta Palatina kijken, gedragen door een muur met bogen en twee torens met wel heel grote schietgaten. Deze immense poort maakte deel uit van de stadsmuur die de stad omringde en was een van de 4 ingangen van Turijn in de Romeinse tijd. Hoewel er inmiddels heel wat van die muur verdwenen is, maakt deze stadspoort toch nog steeds indruk.

 1. Piazza Solferino

Piazza Solferino, is een weelderig groen plein, omringd door sierlijke gebouwen uit de 19e eeuw waaronder het Teatro Alfieri en het Palazzo Ceriana. Centraal op het plein zie je de fraaie Angelica delle Quattro Stagioni fontein met 4 grote figuren uit de jaren 30. De beelden verwijzen naar de vier seizoenen. Verder vind je rond het plein verschillende cafeetjes en restaurants.

 1. Piazza Statuto

Het Piazza Statuto is een groot stadsplein, ontworpen door Giuseppe Bollati. Het heeft een standbeeld en een fontein gemaakt van rotsen, die afkomstig zijn uit het boren van de Fréjustunnel. De gebouwen rond het plein hebben een gemeenschappelijke neoklassieke vormgeving met een zeer kenmerkende baksteenkleurige afwerking in een imposante neoklassieke stijl.

 1. Villa della Regina

Waan je als een echte prinses aan de Villa della Regina. Dit is een van de vele pareltjes in Turijn, dit vooral vanwege de prachtige ligging op een heuvel met uitzicht op de stad en de rivier de Po. Het is een geweldige plek om een prachtig uitzicht op Turijn te bewonderen. Het gebouw werd in 1615 gebouwd naar Romeins model als residentie voor de koninginnen van Savoye.

Graag binnenin een kijkje nemen? Bewonder de prachtige Chinese kast en de grote woonkamer met fresco’s en schilderijen. Daarnaast is deze imposante villa ook beroemd om zijn amfitheater-vormige tuin met een prachtige fontein, kleine watervallen, de wijngaard en het panorama over de stad.

 1. La Reggia di Venaria Reale

De stad Turijn wordt omringd door enkele indrukwekkende paleizen van de vroegere koninklijke familie Savoia of Savoye. Deze koninklijke paleizen staan sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. La Reggia di Venaria Reale ligt op 20 minuten rijden van Turijn en is één van de bekendste buitenverblijven. Er wordt gezegd dat de adel wou concurreren met Versaille van Lodewijk XIV omdat de tuinen zo groot zijn.

TICKETS: Boek je tickets voor een rondleiding in het Koninklijk Paleis van Venaria Reale op voorhand en vermijd wachtrijen aan de kassa. Met dit ticket heb je toegang tot het paleis, de prachtige tuinen en de tentoonstellingen. Boek je tickets hier.

 1. Bezoek nog meer musea in Turijn

Museo della Sindone

Het Museo della Sindone is een cryptemuseum en bevat de beroemde lijkwade van Turijn, een linnen laken waarvan sommigen geloven dat het een indruk van Jezus Christus bevat. Of je nu een gelovige bent of niet, dit museum geeft een fascinerend inzicht in de lijkwade en zijn geschiedenis.

Museo Civico Pietro Micca

Het Museo Civico Pietro Micca is een historisch museum waar je dieper in het beleg en de slag om Turijn van 1706 kan duiken. Maar je kan er ook letterlijk onder de stad duiken, tijdens een rondleiding doorheen een deel van de ondergrondse tunnels, die samen maar liefst 15 km lang zijn. Meer info op de website.

Museo dell’automobile voor de autoliefhebbers

Autoliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen in het Museo Nazionale dell’Automobile Carlo Biscaretti dui Ruffa. Het Automuseum is volgende The Times magazine, een van de 50 beste musea ter wereld. Hier bewonder je bijna 200 auto’s van 80 verschillende merken, van stoomauto’s tot de nieuwste modellen. Kortom, het museum stelt een van de mooiste collecties van zeldzame voertuigen ter wereld tentoon.

TIP: Met de Citycard van Turijn heb je gratis toegang tot het automuseum van Turijn. Bestel ze online en vermijd zo lange wachtrijen bij je bezoek!

Galleria Sabauda en het Museo di Antichità

De Galleria Sabauda toont schilderijen van wat de koningen van het huis van Savoie hebben achtergelaten. Hier hangen meesterwerken uit de Italiaanse en Piëmontse schilderscholen uit de 14e tot 16e eeuw met de meest bekende Italiaanse schilders. Maar ook werken van Vlaamse schilders en Hollandse (Van Eyck, Hans Memling, Rembrandt, van der Weyden,..)

In het langwerpig gebouw huist tevens het Museo di Antichità, waar de collectie een fraai stukje geschiedenis laat zien. Er is het deel archeologie uit Piëmont, het deel met voorwerpen uit de tijd van de hertogen van Savoye en een deel met de oudste geschiedenis van Turijn. Buiten liggen resten van wat overblijft van een Romeins theater.

 1. Basilica del Corpus Dominic

De Basilica del Corpus Dominic is een rooms-katholieke kerk. Het heeft een kenmerkende barokke façade uit de 17e eeuw. Het hoofdaltaar binnenin is origineel, gemaakt door Francesco Lanfranchi in 1664. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd om het 'Wonder van de Eucharistie' te vieren, dat volgens verschillende bronnen plaatsvond in 1453, terwijl het hertogdom Savoie in oorlog was met Frankrijk.

 1. Het chocoladefestijn CioccolaTO

In Turijn draait bijna alles om chocolade. Er wordt zelfs een festival over georganiseerd dat jaarlijks plaatsvind over de hele stad. Wat je op dit gratis festival allemaal kan doen? Vooral heel veel chocolade eten! Je kan hier en daar proeven van chocolade van overal, maar vooral met aandacht voor de traditionele ambachtelijk gemaakte chocolade uit Piemonte waaronder de beroemde Gianduiotto. Daarnaast worden er ook allerlei workshops en andere activiteiten gehouden. Maar alleen al het rondlopen tussen de verschillende tenten en jezelf trakteren op de duizenden soorten chocola is al een ervaring op zich!

TIP: Is er geen festival wanneer jij Turijn bezoekt? Geen probleem! Je kan nog steeds een genieten van een unieke en heerlijke privé chocoladetour door Turijn. Tijdens deze chocoladetour door Turijn krijg je de kans om de oude kunst van de Turijnse meester-chocolatiers te ontdekken.

Ontdek hieronder nog enkele leuke gastronomische tours door Turijn

 1. Fiets langs de highlights van Turijn

Wil je op een leuke en ontspannen manier de mooie bezienswaardigheden van Turijn ontdekken? Dan kan je ook altijd een fietstour met gids langs de highlights van Turijn boeken! In 3,5 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Piazza Castello, Piazza San Carlo, Romeinse ruïnes, Egyptisch Museum, Mole Antonelliana en nog veel meer. Terwijl jij de stad aan het verkennen bent, geeft de gids enkele tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Turijn.

 1. Hop-on Hop-off bussen in Turijn

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus

 • Zie je eruit als een echte toerist? Ja! Zijn dat soort bussen erg handig wanneer je veel wil bezoeken? Ook ja!
 • Je kan kiezen uit drie verschillende lijnen. Elke route brengt je langs topbezienswaardigheden van Turijn.
 • Lijn A gaat door het stadscentrum van Turijn.
 • Lijn B laat je het onverwachte Turijn zien en is de snelste manier om minder bekende plekken te bereiken.
 • Lijn C brengt je vooral langs koninklijke residenties en het Juventus Stadium.
 • Er is een meertalige audiogids aanwezig zodat je meer achtergrond informatie verkrijgt over de bezienswaardigheden.

TICKETS: Boek je hop-on hop-off bustour in Turijn online. Je hebt de keuze uit een 24uurs of 48uurs ticket.

 1. Onze tip: Bespaar geld met de Turijn & Piemonte Card

Wil je graag zo veel mogelijk zien tijdens je citytrip Turijn? Koop je 2-daagse Turijn & Piëmont Card online voor €38. Hiermee kan je de regio Piemonte en haar hoofdstad zelf gaan ontdekken. Je kan kiezen voor een 2-daagse of een 3-daagse stadskaart.

Wat zit er in de Turijn & Piëmont kaart inbegrepen?

 • Je krijgt gratis toegang tot culturele bezienswaardigheden zoals musea, monumenten, kastelen, forten en koninklijke residenties in Turijn en Piemonte.
 • Je geniet van korting op talloze bezienswaardigheden, rondleidingen, concerten, theater, opera en nog veel meer.
 • Daarnaast heb je ook korting op het openbaar vervoer.
 • Bestel je 2-daagse Turijn & Piëmont Card hier.
 • Ben je meerdere dagen in Turijn? Dan kan je opteren voor de 3-daagse stadskaart Turijn & Piëmont.
 1. Waar overnachten in Turijn?

Voor je bezoek aan de verrassende stad Turijn, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Turijn online bekijken.

Hotel Roma e Rocca Cavour

Hotel Roma e Rocca Cavour is een van de oudste hotels in Turijn en wordt gerund door dezelfde familie sinds 1854. Het driesterrenhotel wordt omringd door weelderige tuinen en ligt tegenover het treinstation van Porta Nuova.

De kamers van het Roma e Rocca Cavour Hotel bieden uitzicht op de tuinen aan de voorzijde van het gebouw of de rustige binnenplaats aan de achterkant. Sommige kamers hebben antiek meubilair en het hotel zelfs heeft lichte, luchtige interieurs. Meer info en boeken.

DoubleTree by Hilton Turin Lingotto

Het DoubleTree by Hilton Turin Lingotto is een designhotel, gevestigd in een voormalige, gerestaureerde autofabriek. Je kan de omgeving makkelijk verkennen, op zo'n 600 meter ligt het metrostation Lingotto. Verder is het hotel gerestaureerd door de architect Renzo Piano en heeft een grote, centrale hal met daglicht dat door het glazen dak naar binnen valt. Na een goede nachtrust in de ruime kamers kan je in het café-restaurant van het hotel genieten van eigentijdse gerechten in een unieke ambiance. Meer info en boeken.

NH Torino Santo Stefano

Of verblijf in het NH Torino Santo Stefano. Dit hotel is ook gelegen in een trendy wijk met veel bars en restaurants, op wandelafstand van de kathedraal van Turijn. Na een vermoeiende dag kan je genieten van een heerlijk diner in het restaurant waar tevens ook het ontbijtbuffet geserveerd wordt. Nadien kan je nog even naar het dakterras van het hotel dat een panoramisch uitzicht biedt op de stad. Meer info en boeken.

 1. Hoe kom je in Turijn?

Overtuigd om een bezoekje te brengen aan het elegante Turijn? Gelijk heb je! Turijn (Torino) ligt in het noordwesten van Italië en wordt omringd door de machtige Alpen. Daarom is het niet alleen een heel fijne bestemming voor een stedentrip, maar ook als wintersportbestemming! Met mooi weer kan je de bergen tegen de achtergrond van de stad in de verte zien liggen, wat een prachtig zicht geeft.

Reizen naar Turijn met het vliegtuig

Reizen naar en in Turijn met de wagen

 1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 7 oktober 2022 - Gertie K

Duidelijke reisgids met voldoende uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden

- 12 december 2021 - Mia Biesemans

Belangstelling voor historische gebouwen in TURIJN belangstelling voor overnachtingsmogelijkheden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?