Het Edge Observation Deck bezoeken in New York? Alle info & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Het Edge Observation Deck bezoeken in New York? Alle info & tickets

23 maart 2024 in New York0 reacties

Het Edge Observation Deck in New York bezoeken alle info + tickets

New York heeft verschillende plekken waar je kan genieten van de prachtige skyline. Iedereen kent het observatiecentrum aan de top van het Empire State Building, en vele toeristen trekken hiernaartoe om foto’s van de skyline te maken. Daarnaast kent New York ook het Top of the Rock observatieplatform boven het Rockefeller Center en het One World Observatory van het One World Trade Center. Sinds 11 maart 2020 heb je nog een andere optie, die waarschijnlijk nog minder ontdekt is door het grote publiek. In Hudson Yards, in Midtown Manhattan biedt dit Edge Observation Deck een nieuwe kijk op The Big Apple.

Praktische info & tickets Edge Observation Deck in New York

Reisgids
Adres30 Hudson Yards, New York, NY 10001 (zie ligging hier)
OpeningsurenDagelijkse open van 10u - 21u (laatste lift om 20u10)
Excursies boekenBestel hier je Edge Deck ticket € 38

Inhoud artikel

 1. 30 Hudson Yards

Het Hudson Yards Observation Deck is gelegen op de 100ste verdieping van 30 Hudson Yards. Dit gebouw maakt onderdeel uit van het Hudson Yards Redevelopment Project, een project om deze oude wijk aan de Hudson rivier nieuw leven in te blazen.

 • In december 2012 werd begonnen met het project en de bouw van 30 Hudson Yards. Het eerste onderdeel van de bouw bestond uit het creëren van een platform over de West Side Rail Yard, waarboven een deel van het gehele project terecht zou komen.
 • Uiteindelijk begon pas in 2016 de bouw van 30 Hudson Yard boven de grond, en halverwege 2018 werd het observatiedek aan het gebouw toegevoegd.
 • 30 Hudson Yards opende op 15 maart 2019. Het bouwwerk was op dat moment met een hoogte van 386 m het op twee na hoogste voltooide gebouw van New York City, en bestaat uit 101 verdiepingen.
 • Sinds de opening bevinden de kantoren van verschillende grote bedrijven zoals Warner Media en Facebook zich in het gebouw, waarnaast er ook studio’s van onder andere CNN te vinden zijn.
 • Op de onderste verdiepingen van het gebouw vind je The Shops & Restaurants at Hudson Yards, een groot winkelcentrum van zo’n 93.000 m2.
 1. Wat mag je verwachten van het Edge Observation Deck?

Edge, zoals het observatiedek kortweg genoemd wordt, is gelegen op een hoogte van 335 m. Hiermee is het niet het hoogste observatieplatform van New York. Het hoogste platform van het Empire State Building ligt op 373 m hoogte, en het One World Observatory ligt zelfs op 386,5 meter hoogte. De Edge is wel het hoogste outdoor observatieplatform, niet alleen van New York maar van het gehele westelijke halfrond. De observatieplatforms van het Empire State Building en One World Trade Center zijn namelijk binnen.

De Edge is te bereiken vanuit de 4de verdieping van The Shops & Restaurants at Hudson Yards, het winkelcentrum onder in het gebouw. Hier kom je eerst terecht in een multimedia experience over het Hudson Yards project, de bouw van de wolkenkrabber en het observatiecentrum, waarna je in 1 van de liften stapt die je in 60 seconden naar het platform brengt.

Afmetingen

Het observatiedek is gebouwd in de vorm van een driehoek en steekt 24 m uit de oostzijde van de wolkenkrabber. Het platform weegt maar liefst 347 kg en bestaat uit 15 losse delen die aan elkaar vast zijn gemaakt. De gehele ruimte beslaat zo’n 697 m2 en is geheel omgeven door 79 glazen panelen die enigszins naar buiten hellen, zodat je ook kan zien wat er onder het platform gebeurt.

In het oostelijke punt van de driehoek kan 1 persoon van de gehele skyline van New York genieten. Zo kijk je recht tegen het Empire State Building aan, die een paar blokken verderop gelegen is. Wanneer je richting het noorden kijkt kan je Central Park in de verte zien liggen, en richting het zuiden steekt het One World Trade Center ver boven de rest van de skyline uit. Met een beetje geluk kan je in deze richting ook het Vrijheidsbeeld zien.

Boek je ticket voor het het Edge Observation Deck veilig online

Glazen vloer

Een klein deel van het platform bestaat ook uit een glazen vloer. Dit deel heeft net als het hele platform de vorm van een driehoek en geeft je de mogelijkheid om de honderden meters onder het platform te aanschouwen. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees 😉.

Restaurant Peak

Het platform wordt verbonden met een restaurant door de Skyline Steps. Deze trap leidt van het platform naar de verdieping erboven. Ook de trap is omringd door glazen panelen, maar deze zijn lager dan de panelen rondom het platform en geven je de mogelijkheid om er overheen te kijken. Vanaf de trap heb je dan ook een uitzicht op de skyline van Manhattan zonder dat er glas tussen zit.

Op de 101ste verdieping is het restaurant Peak gelegen. Hier kan je terecht voor luxe hapjes en een drankje. Daarnaast kan je ook uitgebreid eten in het restaurant, en de ruimte kan ook gehuurd worden voor evenementen. Meer info op de website.

 1. Edge versus de andere observatieplatforms in New York

New York heeft al 3 andere bekende observatieplatforms, namelijk het Empire State Building, Top of the Rock en het One World Observatory. Nu er een vierde optie bij is gekomen kan het lastig zijn om een keuze te maken welk observatieplatform je het best bezoekt. Het zicht vanaf de Edge is heel anders dan het uitzicht vanaf de Empire State Building of het One World Observatory, we zetten even de verschillen op een rijtje.

De hoogte

Edge is niet het hoogste observatieplatform van New York. Dat is namelijk het One World Observatory, op een hoogte van 386,5 m. Ook op het Empire State Building ligt hoger. Het hoogste observatieplatform van dit gebouw ligt op 373 m hoogte. De Edge is wel hoger gelegen dan de Top of the Rock, dat platform ligt op 259m.

De Edge is wel het hoogste observatieplatform in open lucht, en dat is toch wel een speciale ervaring. Zowel de platformen van het One World Observatory als het hoogste platform van het Empire State Building zijn geheel afgesloten. Het Empire State Building heeft op een lagere verdieping wel nog een observatieplatform dat ook deels buiten is, maar dat ligt op 320 m hoogte, en dus 15 m lager dan het Edge Observation Deck.

Glazen vloer

Daarnaast is de Edge het enige observatieplatform waar je ook naar beneden kan kijken. Bij alle platforms kijk je uit over de skyline, maar de glazen vloer van Edge biedt ook de mogelijkheid om recht naar beneden te kijken. Ook zorgen de hellende glazen platen rondom het platform ervoor dat je meer zicht naar beneden hebt. Bij de buitenplatformen van het Empire State Building en Top of the Rock staan de glazen platen recht overeind waardoor het niet mogelijk is om te zien wat er aan de onderkant van het gebouw plaats vindt.

Klik hier om je tickets voor de edge te reserveren

Het uitzicht

Het belangrijkste aspect van een observatieplatform is natuurlijk het zicht dat je hebt. Dit is bijvoorbeeld vaak een reden waarom bezoekers voor de Top of the Rock kiezen in plaats van voor de Empire State Building.

 • Vanaf het observatiedek van het Rockefeller Center heb je namelijk ook zicht op de Empire State Building, die toch wel iconisch is in de skyline van New York. Vanaf de Empire State Building zelf is dit natuurlijk niet het geval.
 • Het One World Observatory is daarentegen in de zuidelijke punt van Manhattan gelegen en biedt in 1 oogopslag een uitzicht over New York. Daarnaast kan je vanaf dit platform ook uitkijken over New Jersey, Brooklyn en de Upper Bay. Central Park ligt wel te ver weg om daar een mooi zicht op te hebben en het stadspark ligt verscholen achter de gebouwen.
 • Het Edge Observation Deck ligt daarentegen wel in Midtown Manhattan, maar in tegenstelling tot het Empire State Building en Top of the Rock ligt Edge juist aan de rand van de stad, vlak tegen de Hudson rivier. Hierdoor heb je vanaf 1 punt een uitzicht op alle delen van de stad.
 • Wist je dat we ook een artikel met 5 x skyscrapers in New York met het mooiste uitzicht hebben.

Wat kan je zien?

 • Recht tegenover 30 Hudson Yards zie je de Empire State Building, met Brooklyn op de achtergrond.
 • Wat noordelijker kan je de Top of the Rock zien.
 • Daarachter is Central Park en Upper New York zichtbaar, en als je richting het zuiden kijkt zie je heel Downtown New York inclusief het One World Trade Center.
 • Bij goed weer heb je zelfs de kans om het Vrijheidsbeeld in de verte te zien liggen.
Je hebt bij Edge wel geen 360° uitzicht, doordat het observatiedek uit het oostzuidelijke deel van het gebouw steekt. Hierdoor belemmert het gebouw zelf het zicht op het westen, maar door de ligging van 30 Hudson Yards is er aan de westkant toch niet heel veel meer te zien dan de Hudson rivier en New Jersey aan de overkant. Je mist dus niks van de skyline van New York.
 1. Het Hudson Yards Project

Je zou het bijna niet verwachten in een stad die al stampvol met wolkenkrabbers staat, maar sinds 2012 wordt er een geheel nieuwe wijk uit de grond gestampt in de buurt Hudson Yards. Er zijn in totaal 16 gebouwen gepland, waarvan er 13 terecht zouden komen op een platform over der West Side Yard van de Long Island Raid Road. Het project bestaat uit 2 fases, waarvan de eerste fase in 2019 werd afgerond. De tweede fase zou in 2024 compleet moeten zijn.

 • De eerste fase bestond uit 8 gebouwen en een publiek park tussen Tenth en Eleventh Avenue.
 • Langs Tenth Avenue zijn 3 kantoorgebouwen geplaatst, namelijk 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards en 50 Hudson Yards.
 • In 30 Hudson Yards ligt ook het winkelcentrum The Shops & Restaurants at Hudson Yards.
 • Aan Eleventh Avenue zijn 3 appartementengebouwen geplaatst op 15, 35 en 55 Hudson Yards.
 • Tussen de kantoorgebouwen en appartementengebouwen is daarnaast ook nog een kunstcentrum genaamd the Shed.
 • Tussen de gebouwen is een openbaar plein geopend, waarop het openbaar kunstwerk the Vessel gebouwd is.
 1. The Shops & Restaurants in Hudson Yards

The Shops & Restaurants at Hudson Yards is een groot winkelcentrum van 93.000 m2 verdeeld over de onderste 7 verdiepingen van 30 Hudson Yards. In het winkelcentrum zijn ruim 100 winkels terug te vinden. Op de bovenste verdiepingen zijn vooral dure merken terug te vinden, maar op de onderste verdiepingen zijn ook meer mainstream ketens te bezoeken, zoals H&M, Sephora en Zara. Ook zijn er ruim 25 restaurants te vinden in het complex.

In de kelder van het winkelcentrum vind je daarnaast ook Mercado Little Spain, een foodmarket met een Spaans tintje. Hier vind je verschillende Spaanse restaurants en enkele plekken waar je ook waren aan kan schaffen om thuis te kokkerellen.

 1. The Shed

The Shed is een multifunctionele plek voor alle vormen van kunst. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen en is aan 15 Hudson Yards gelegen. In het gebouw is er plek voor verschillende soorten voorstellingen zoals muziekconcerten, theatervoorstellingen, filmvertoningen en kunsttentoonstellingen.

 1. The Vessel

The Vessel is een kunstinstallatie ontworpen door Thomas Heatherwick. Het bouwwerk is 16 verdiepingen hoog en heeft de vorm van een omgekeerde honingraat. Het is een losstaand gebouw bestaande uit trappen en platforms die rondom lopen. Het kunstwerk is bedoeld om actief gebruikt te worden door bezoekers en het is mogelijk om alle 154 trappen naar de bovenkant van het kunstwerk te nemen. Lees hier meer over The Vessel.

 1. The High Line

De High Line is een park van zo’n 2,3 km lang tussen Gansevoort St in het zuiden en W 34th St in het noorden. Het park is gebouwd rondom een verlaten treinspoor. Aan de noordkant komt de High Line bij Hudson Yards uit en loopt vervolgens rondom het hele gebied waar het Redevelopment Project gaande is. Vanaf de High Line heb je dan ook mooi uitzicht op de verschillende wolkenkrabbers van Hudson Yards en je kan het Edge Observation Deck al van ver uit 30 Hudson Yards zien steken.

Klik hier om je tickets voor de edge te reserveren

 1. Praktische info voor je bezoek

Openingstijden Edge Observation Deck

 • Dagelijkse open van 10u - 21u (laatste lift om 20u10)

Tickets voor het Edge Observation Deck

Er zijn 2 verschillende soorten tickets te kopen om een bezoek te kunnen brengen aan het Edge Observation Deck. Beide tickets geven je toegang tot het observatieplatform en zijn inclusief een digitale souvenirfoto. Het verschil tussen de tickets is de flexibiliteit. De general admission tickets zijn de goedkopere optie van de 2 en geven je een ticket voor een vast tijdslot, terwijl je met de Flex Pass op de gekozen dag op elk tijdstip binnen kan wandelen.

 • Een general admission ticket voor een volwassene kost $36 (ongeveer €33), voor kinderen $31 (ongeveer €28,50) en voor senioren ouder dan 62 jaar $34 (ongeveer €31,30).
 • Een flex pass is respectievelijk $56 (ongeveer €51,50), $51 (ongeveer €47) en $54 (ongeveer €49,80). Kinderen tot en met 5 jaar mogen altijd gratis mee onder begeleiding van een volwassene.
 • Het is mogelijk om ter plekke een ticket aan te schaffen voor het Edge Observation Deck, maar dan betaal je $2 meer dan wanneer je vooraf je tickets boekt online.
 • Geld besparen in New York? Bekijk hier alle opties voor een New York City Pass, zo bespaar je op verschillende bezienswaardigheden.

Hoe bereik je het Edge Observation Deck?

Het Edge Observation Deck is gelegen op de 100ste verdieping van 30 Hudson Yards. De ingang is te bereiken vanaf de 4de verdieping in The Shops & Restaurants at Hudson Yards onderin het gebouw.

 • Te voet: Het Edge Observation Deck is gelegen aan de zijkant van Midtown Manhattan en is vanaf verschillende omliggende bezienswaardigheden goed te bereiken. Zo kan je via de High Line makkelijk naar 30 Hudson Yards lopen. Vanaf het Empire State Building is het ongeveer 20 minuten lopen.
 • Met het openbaar vervoer: De beste manier om met het openbaar vervoer naar het Edge Observation Deck te gaan is om de metrolijn 7 te nemen naar 34 St – Hudson Yards.
 • Met de auto: Het is niet aan te raden om zelf met de auto door New York City te rijden. Wel kan je een taxi nemen naar 30 Hudson Yards.
 1. De ligging van het Edge Observation Deck op de kaart

 1. Filmpje: het Edge Observation Deck

Ben je benieuwd naar het Edge Observation Deck in Hudson Yards? Droom alvast even weg bij dit filmpje, voor the real deal zal je natuurlijk zelf naar New York moeten afreizen!

 1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
 1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?