Wolkenkrabbers in New York met het mooiste uitzicht + hoe je tickets kopen

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Wolkenkrabbers in New York met het mooiste uitzicht + hoe je tickets kopen

19 maart 2024 in New York0 reacties

Overzicht van de wolkenkrabbers in NYC die je kan bezoeken voor het beste uitzicht + hoe tickets kopen?

New York City is wereldberoemd om zijn adembenemende skyline, gevormd door iconische wolkenkrabbers. Die kolossale gebouwen bieden niet alleen onderdak aan duizenden mensen en huizen heel wat kantoren, maar vormen ook de beste uitkijkpunten voor onklopbare vergezichten over de stad.

Hieronder lees je vanop welke wolkenkrabbers in New York je de meest spectaculaire uitzichten hebt, hoe je ze kan bezoeken en wat ze zo bijzonder maakt.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

 1. Kaartje met wolkenkrabbers die je kan bezoeken NYC

 1. One World Trade Center

Het One World Trade Center, vaak liefdevol aangeduid als de Freedom Tower, is niet alleen een symbool van herdenking en weerstand, maar ook een uitzonderlijke plek om de stad te aanschouwen vanuit de hoogte. Het observatorium, bekend als het One World Observatory, bevindt zich op de 100e verdieping en biedt een ongeëvenaard uitzicht over de stad die nooit slaapt.

De bouw van het One World Trade Center begon in 2006 en werd voltooid in 2013. Het observatorium opende zijn deuren voor het publiek in 2015. Het gebouw staat op Ground Zero, de locatie van de voormalige Twin Towers die neergehaald werden tijdens de aanslag van 11 september 2001. Het is een krachtig symbool van herdenking en wederopbouw.

Uitzicht vanaf One World Trade Center

 • Vanaf hier kan je genieten van een panoramisch uitzicht op het hele eiland Manhattan. De indrukwekkende glazen wanden bieden een onbelemmerd zicht op iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en het 9/11 Memorial.

Hoe One World Trade Center te bezoeken?

 1. Empire State Building

Het Empire State Building is zonder twijfel een van de meest iconische bezienswaardigheden van New York City. Het observatiedek, op de 86e verdieping, biedt een adembenemend uitzicht op de stad en haar lichtjes, vooral 's nachts.

Het Empire State Building werd ontworpen door William F. Lamb en gebouwd in slechts 410 dagen. Het was het hoogste gebouw ter wereld tot 1971. Tijdens de bouw werkten duizenden arbeiders onvermoeibaar door om dit architectonische wonder leven in te roepen.

Uitzicht vanaf Empire State Building

 • Het panoramische uitzicht omvat Central Park, het bruisende Times Square en het Vrijheidsbeeld dat schittert in de haven.

Hoe Empire State Building bezoeken

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple !

 1. Top of the Rock (Rockefeller Center)

Het Top of the Rock Observatorium, gelegen op het dak van het Rockefeller Center, biedt een ander perspectief op de stad. Wat dit observatorium uniek maakt, is het uitzicht op het Empire State Building zelf, dat een essentieel onderdeel van de skyline is. Het is misschien wel het beroemdste uitkijkpunt van de stad.

Het Rockefeller Center werd gebouwd tussen 1930 en 1939 en was een project van de familie Rockefeller. Het is niet alleen de thuisbasis van het Top of the Rock Observatorium, maar ook van de beroemde Radio City Music Hall en de jaarlijkse Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony. Je kent waarschijnlijk ook wel de iconische foto waar arbeiders zonder beveiliging op stalen balken even uitrusten voor hun lunchpauze.

Uitzicht vanaf Rockefeller center

 • Naast het bewonderen van het Empire State Building, kan je hier je ogen uitkijken op Central Park, de serene East River en het silhouet van het Vrijheidsbeeld.

Hoe Rockefeller te bezoeken

 1. One Vanderbilt

SUMMIT One Vanderbilt is een indrukwekkende wolkenkrabber van 427 meter hoog die 93 verdiepingen telt. Het is daarmee een van de hoogste gebouwen in New York City en de Verenigde Staten. De bouw van One Vanderbilt begon in 2016 en het gebouw werd voltooid in 2021. Het is ontworpen door Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), een gerenommeerd architectenbureau.

One Vanderbilt is niet alleen een wolkenkrabber, maar ook een modern zakelijk complex. Er zijn kantoorruimtes, winkels en restaurants. Bovendien is het verbonden met het Grand Central Terminal.

Uitzicht One Vanderbilt

 • Hoewel One Vanderbilt zelf geen observatorium heeft langs de buitenkant, kan je er wel langs om van het uitzicht te genieten. Maar dan vanuit de ruimtes langs de binnenkant. Je hebt er een prachtig uitzicht op onder andere het Empire State Building.
 • Wat deze wolkenkrabber echter zo bijzonder maakt, is het reflecterende glas, de spiegels en de reflecterende ballen die in de uitkijkruimtes geplaatst werden. Het levert fantastische foto’s op.

Hoe One Vanderbilt te bezoeken

 1. Edge NYC

Edge NYC, te vinden in Hudson Yards, is het hoogste openluchtobservatorium op het westelijk halfrond. Dit innovatieve observatorium biedt een adembenemend uitzicht op de stad dankzij de glazen vloeren en wanden. Durf jij op de glazen vloer te staan en naar beneden te kijken?

Edge NYC werd geopend voor het publiek in maart 2020. Het maakt deel uit van de grootschalige ontwikkeling van Hudson Yards, die heeft bijgedragen aan de transformatie van de westkant van Manhattan.

Uitzicht vanop Edge NYC

Edge NYC biedt een 360-graden uitzicht over de stad, met inbegrip van de Hudson River, de skyline van Manhattan en zelfs delen van New Jersey.

Hoe Edge NYC te bezoeken

 1. Bestel eenvoudig je tickets online

 1. Andere mooie uitzichten

Naast de uitzichtpunten op deze adembenemende skyscrapers zijn er ook nog meer prachtige plekjes in NYC voor mooie uitzichten over de stad, ... deze zijn minder duur.

 1. High Line

Dit bijzonder stadspark werd pas in 2009 geopend nadat men had besloten om de oude treinlijn in de buurt Chelsea tot een mooi park om te vormen. De lijn werd tot de jaren tachtig van vorige eeuw gebruikt om goederen te vervoeren, maar daarna was het in verval geraakt. Nu kan je dagelijks door het park wandelen, de oude sporen tussen het groen proberen vinden en vooral van het uitzicht over de stad en het water genieten.

De High Line loopt van Gansevoort Street en Washington Street naar W 34th St tussen 11th en 12th Avenue. Het park is bijna dagelijks open tussen 7u en 22u.

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple !

 1. Brooklyn Bridge

De iconische Brooklyn Bridge werd in 1883 afgewerkt. De hangbrug over East River verbindt Lower Manhattan met de wijk Brooklyn, net als de Manhattan Bridge. De brug is 1825 meter lang, en de bouw ervan verliep niet zonder ongelukken. Tijdens de bouw zijn 27 arbeiders gestorven door een val van de kabels, nog anderen overleden door hun werk aan de brugpijlers en ontwikkelden de caissonziekte, een decompressieziekte die ontstaat door een te plots verschil in hoge en lage druk op de longen.

De wereldberoemde brug is onder meer te zien in de film Annie Hall, wanneer Alvy zijn liefde verklaart aan Annie. Het is ook een van de decors in films zoals The French Connection, Hudson Hawk en Limitless.

De beste fotospots!

De brug heeft afgebakende voetgangers- en fietspaden. Te voet duurt het ongeveer 20 minuten om Brooklyn te bereiken. Vanop het midden van de brug heb je een prachtig panorama over de Hudson rivier. Neem ook een foto van de boog vanaf Brooklyn, zo leg je ook een deel van de iconische skyline van Manhattan vast. Voor een mooie panoramafoto ga je richting het kruispunt van Front Street en Washington Street in Brooklyn.

 1. The Vessel

The Vessel is een van de nieuwste bezienswaardigheden in New York, je kan het vinden aan de Hudson river, rond de W33rd Street. Het is een ontwerp van de Engelse architect en ontwerper Thomas Heatherwick. Het ziet er zeer futuristisch uit, en lijkt op een bijenraat of een buitenaards wezen.

Het is een trap van 15 verdiepingen waar je na 2500 treden een prachtig uitzicht hebt over Manhattan en de Hudson river. De toegang is gratis. Opgelet: je dient wel een toegangskaartje te hebben, er is een beperkt aantal bezoekers die tegelijk naar binnen kan.

 1. Roosevelt Island

Met een standaard metroticket kan je de cable car bij Tramway Plaza in Upper East Side van Manhattan nemen om zo naar Roosevelt Island in de East River te gaan. De kabelbaan stijgt tot 76 m boven de East River en is een attractie op zich. De lijn werd in 1976 als tijdelijke oplossing geïnstalleerd, maar ondanks het feit dat de metro ook al sinds 1989 naar het eiland rijdt, blijft de kabelbaan een geliefkoosde manier om het eiland te bereiken.

 1. Maak een helikoptervlucht boven New York

Voor een onvergetelijke ervaring in New York kan je een helikoptervlucht boeken. Deze activiteit is misschien iets duurder, maar je geniet wel van het beste uitzicht op de stad. Je kan de meest unieke bezienswaardigheden en wolkenkrabbers van bovenaf bezichtigen.

HELIKOPTERVLUCHT: Boek je helikoptervlucht in New York.

 1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
 1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?