Premium

Wandeling Central Park, Times Square en Broadway - New York

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Central Park, Times Square en Broadway - New York

 • Startpunt: Central Park
 • Eindpunt: Broadway
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 10,4 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze route ontdek je de mooiste plekjes rond Central Park, Times Square en Broadway

Deze wandeling door het noorden van Manhattan brengt je van Central Park naar Times Square en Broadway. Onderweg zal je langs een "geheime" Avenue wandelen, je komt oa langs het Plaza hotel, de Trump Tower en St Patrick's Cathedral.

Ooit al eens een broadway show willen bijwonen? Het theater district van NYC is dé uitgelezen kans om een musical bij te wonen, boek voordelig je tickets online.

Central Park, de groene long van Manhattan

Je start je wandeling in de groene long van Manhattan. Reeds rond 1850 is men begonnen met het ontwerp en de aanleg van dit enorme stadspark. We brengen je langs de bekendste bezienswaardigheden van Central Park:

 • Belvedere Castle: een Victoriaans kasteeltje uit 1865, ontworpen door Calvert Vaux en Jacob Wrey Mould, een ware trekpleister in Central Park.
 • Het beeld van Alice in Wonderland: de kinderen worden aangemoedigd om het beeld aan te rake en erop te klimmen.
 • Strawberry Fields: het monument dat hulde brengt aan de beroemde Beatle, John Lennon, die hier vlakbij werd neergeschoten.
 • Central Park Carousel: vintage paardenmolen die werd gerestaureerd in de jaren ’90 met 57 handgesneden houten paarden.
 • Central Park Zoo: deze zoo is gewijd aan natuurbehoud.
 • Ontdek nog meer bezienswaardigheden in onze Central Park blog.

Wil je graag een begeleide wandeling of tour door Central park maken? Klik hier voor alle beschikbare fietstours en wandelingen in Central Park.

Bezoek tal van leuke en bijzondere musea

Onderweg op je wandeling kom je langs tal van bijzondere musea, een overzichtje van de mogelijkheden:

 • Guggenheim Museum: tijdelijke en permanente collectie van impressionisme, post-impressionisme, moderne en hedendaagsre kunst. Het museumgebouw op zich is al een kunstwerk. Boek je tickets voor het museum online.
 • Het Museum of the City of New York: opgericht in 1923 door Henry Collins Brown. Je leert er alles over de fascinerende geschiedenis van de stad. Boek je ticket online.
 • The Metropolitan Museum of Art: meer dan 2 miljoen kunstwerken; meer dan 5000 jaar aan kunst kan je hier bewonderen. Boek je ticket voor het Metropolitan museum online.
 • The Frick Collection: een indrukwekkende collectie kunstwerken, met ondermeer schilderijen van oude meesters. The Frick Collection staat bekend als één van de beste kunstcollecties van de Verenigde Staten.
 • Het Museum of Modern Art: heeft een collectie van 200.000 kunstwerken die continu wijzigt. Je vindt er vooral moderne kunst in de permanente collecties. Boek je ticket voor het MoMa online.

Klim naar de Top of Rock in Rockefeller Center

Rockefeller Center, ervaar de imposante hoogte van een gebouw van 70 verdiepingen. Via één van de 60 liften in het gebouw kan je rechtstreeks naar de top van het Rock Observatory gaan voor een ongelooflijk uitzicht over de stad. Dit is met voorsprong de beste plek om een foto te nemen van de Empire State Building of van Central Park.

Als je tijd hebt, kan je ook een rondleiding door de NBC Studios volgen, en door de Radio City Music Hall, met zijn 'geheime' art deco Roxy appartement. In de wintermaanden kan je schaatsen huren om over de beroemde ijsbaan van Rockefeller Center te glijden.

Een van de beste uitzichten over NYC bezoeken? Boek je tickets voor Top of the Rock online.

Times Square en Broadway

Times Square is misschien wel de locatie waar veel mensen meteen aan denken als ze zich New York voorstellen. Met zijn neonlichten en billboards, de drukte en het verkeer is het een ideale plek om te bezoeken als de avond valt.

Liefhebber van theater? Dan moet je in het Broadway district of Manhattan zijn. Het is een zone die wordt begrensd door W 54th Street in het noorden, 40th Street in het zuiden, 8th Avenue in het westen en 6th Avenue in het oosten, en het omvat Times Square. Het deel van Broadway (de straat dus) dat door het theaterdistrict loopt, staat bekend als the Great White Way. Boek je tickets voor Broadway online.

Wat heb ik nodig voor een citytrip naar New York?

Op citytrip naar New York City, dan heb je maar 2 zaken nodig, een paar goede stapschoenen en een city pass. Koop je Sightseeing pass online vanaf € 57 of een New York Explorer Pass, hiermee bespaar je tot 55% op toegangsgelden voor je bezienswaardigheden naar keuze.

New York City

Gratis preview reisgids New York downloaden

Nog meer in de volledige reisgids New York

Ontdek New York City via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 december 2023 - Ann Driessen

Handige gids die ik aan mijn familie heb bezorgd die naar New York gaan!!

Gratis preview reisgids New York downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?