10 x beste campings in Zuid-Holland: waar kamperen + tips?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x beste campings in Zuid-Holland: waar kamperen + tips?

12 juni 2023 in Nederland0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Zuid-Holland + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Zuid-Holland zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Zuid-Holland of bekijk meteen het volledige aanbod campings in Zuid-Holland.

Inhoud artikel

  1. Vakantiepark Kijkduin

Vakantiepark Kijkduin is een kindvriendelijk vakantiepark dat zowel huuraccommodaties ter beschikking stelt als ruime kampeerplaatsen. Verblijf je in een van de modern ingericht chalets, bungalows of strandhuisjes met zicht op zee? Of kom je toch eerder met je tent of camper kamperen op de ruime velden van het vakantiepark?

Het vakantiepark ligt in een uitgestrekt, groen park pal achter de duinen. Het strand op wandelafstand, het gezellige buitenterras, de speeltuinen en het overdekte zwembad zijn slechts een paar van de talloze mogelijkheden die Kijkduin biedt. Meer info en boeken.

  1. RCN Vakantiepark Toppershoedje

RCN Vakantiepark Toppershoedje ligt op wandelafstand van het Noordzeestrand, het breedste strand van Nederland. Het familiepark biedt zowel kampeerplaatsen als ruime bungalows en chalets. Iedere accommodatie heeft een ruime terras met zicht op de omgeving. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie, een verse croissant en een heerlijk zacht zeebriesje. Het vakantiepark beschikt verder over een restaurant, een bar en een kleine supermarkt. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark De Klepperstee

Vakantiepark De Klepperstee is een kindvriendelijke camping en vakantiepark vlak achter de duinen van Ouddorp aan Zee. Op het campingterrein vind je ruime kampeerplaatsen voor tenten, caravans campers en vouwwagens. Verder beschikt het vakantiepark over (binnen)speeltuinen, een natuurlijke zwemvijver en een gezellige bistro. Er is ook dagelijks een gevarieerd animatieprogramma voorzien met leuke activiteiten, zoals familiebingo, kinderdisco en lasergamen

Het vakantiepark biedt ook mogelijkheid om te overnachten in knus ingerichte vakantiehuisjes, waaronder wikkelhouses en houten chalets. Wil je graag de omgeving verkennen? Op nog geen vijf minuten rijden vind je de mooiste stranden van Nederland, Ouddorp Duin en het Grevelingenmeer. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Delftse Hout

Het Vakantiepark Delftse Hout wordt omgeven door weelderige natuur en ligt op korte afstand van het historische centrum van Delft (op een kwartiertje wandelen). De camping bevindt zich te midden van een prachtig natuurgebied, direct naast een recreatieplas met een strand. De kampeerplaatsen bevinden zich in een groene omgeving, netjes gescheiden door heggen.

Op de camping vind je een verwarmd buitenzwembad en een plonsbadje voor de kleintjes. Ook is er een leuke kinderboerderij en op de recreatieplas kan je tal van watersporten uitoefenen, zoals zwemmen, roeien, vissen en zelfs surfen. Heb je zin om een dagje door te brengen aan het strand? Dan kan je ook altijd naar de levendige badplaatsen Scheveningen en Kijkduin.

Honger gekregen? Breng dan een bezoekje aan de brasserie, stop bij de foodtruck of wacht tot de pizzabus arriveert. Voor je dagelijkse boodschappen kan je terecht bij de campingsupermarkt, waar je ook 's ochtends verse broodjes kan afhalen. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs De Biesbosch

EuroParcs De Biesbosch ligt vlakbij het Nationaal Park De Biesbosch en net buiten de gezellige stad Dordrecht (op 20 minuutjes rijden). Het vakantiepark beschikt alleen over gezellige chalets voorzien van alle luxe en comfort die je kan wensen. Sommige accommodaties beschikken zelfs over een hot tub. Verder is er een binnen- en buitenzwembad, een binnen- en buitenspeeltuin en een snackbar. Je kan elkaar ook uitdagen voor een potje tafeltennis.

Het is een fantastische plek om op avontuur te gaan en op de fiets, lopend of in een bootje te verkennen. Vanaf de jachthaven vaar je zo met een boot naar dit uitgestrekte natuurgebied. Fietsen of boten kan je huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Duinrell

Beleef een onvergetelijke vakantie op Vakantiepark Duinrell, tussen Wassenaar en de zee. De ruime staanplaatsen liggen in groepen bij elkaar onder hoge bomen, afgescheiden van de huuraccommodaties. Daarnaast is er ook een open veld voor tentkampeerders en een apart natuurkampeerveld.

Deze familiecamping is tevens onderdeel van een prachtig pretpark met onder andere verschillende speeltuinen, attracties, roetsjbanen, zwembaden en waterglijbanen. Kortom, plezier gegarandeerd. Wie zin heeft in een leuke daguitstap, kan Den Haag en Leiden in de nabije omgeving bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Camping 't Weergors

Camping 't Weergors is gelegen in het charmante Hellevoetsluis, vlakbij het prachtige Haringvliet. Deze gezinsvriendelijke camping is met aangelegd rondom een historische boerderij. Geniet van een ruim opgezet kampeerterrein waar je kan kamperen met een prachtig uitzicht, of kies voor een unieke huuraccommodatie zoals een houten iglo of een pipowagen.

Voor de kinderen zijn er op de camping verschillende speeltuinen voorzien. De camping is een ideale uitvalsbasis: bezoek de mooiste stranden in de buurt, verken het bruisende Hellevoetsluis of volg een van de prachtige fietsroutes over het betoverende Voorne-Putten. 's Avonds kan je genieten van lekkere gerechten in het Restaurant ’t Karrewiel, gevestigd in een oude boerderij! Meer info en boeken.

  1. Molecaten Park Waterbos

Molecaten Park Waterbos ligt direct aan de duinen en op een steenworp van het gezellige en rustige strand van Rockanje. De kampeervelden zijn ruim en een aantal kampeerplaatsen beschikken over een privé sanitaire unit. Toch liever iets meer luxe en comfort? Dan biedt Waterbos ook andere leuke verblijfsmogelijkheden, zoals luxe chalets met veranda, kampeer cabins en compleet ingerichte tenten.

Na een heerlijke nachtrust in een prachtige, groene omgeving, vertrekt je richting het strand voor een mooie strandwandeling te maken, schelpen te zoeken of een mooi zandkasteel te bouwen. Verder beschikt het park ook nog over een restaurant, winkeltje waar je verse broodjes kan afhalen, een visvijver en een speeltuin. Tijdens de vakanties is er ook kinderanimatie voorzien. Een perfecte strandvakantie? Dat beleef je hier! Meer info en boeken.

  1. Recreatiepark de Koornmolen

Recreatiepark De Koornmolen is een rustige groene camping in de buurt van Rotterdam, Gouda en Zoetermeer. Wanneer je de camping op rijdt, kom je meteen bij de vaste staplaatsen en de comfortplaatsen met eigen sanitair. De meeste kampeerplaatsen zijn ruim, omgeven met veel groen, en voorzien van heggen wat zorgt voor de nodige privacy.

Met het zwembad, een sportcentrum, animatieteam en miniclub, zal je je hier geen seconde vervelen. Bovendien kan je ook een fiets huren om de mooie omgeving te verkennen. Je bevindt je hier in het Groene Hart, midden in het natuurgebied de Rottemeren. Geen zin om te koken 's avonds? Geen probleem, voor een hapje en drankje kan je terecht in Taverne ’t Middelpunt. Meer info en boeken.

  1. Camping Gorshoeve

Camping Gorshoeve heeft een schitterende ligging, in Oostvoorne, vlakbij het Brielse en het Oostvoornse Meer. De kampeerplekken liggen op een apart veld naast de vaste staanplaatsen en zijn dankzij bosjes voldoende beschut. Zowel vouwwagens als caravans en campers zijn welkom op het kampeerveld.

De omgeving leent zich uitstekened voor watersporten zoals duiken, surfen en kitesurfen. Bovendien ligt het bruisende stadje Brielle dichtbij. Verder beleven ook kinderen een geweldige vakantie op de camping dankzij de speeltuin, het spectaculaire aquapark Splash en het zandstrand van Hellevoetsluis. Verder biedt de camping ook de mogelijkheid om fietsen te huren om de prachtige omgeving op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Zuid-Holland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Zuid-Holland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuid-Holland met 120 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en 8 stadswandelingen en fietsroutes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuid-Holland.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?