Dé 13 mooiste viewpoints & uitkijkpunten op Madeira + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dé 13 mooiste viewpoints & uitkijkpunten op Madeira + kaartje

23 december 2023 in Madeira0 reacties

Waar vind je de mooiste Miradouro op Madeira + kaartje

Ben je op rondreis op Madeira met de wagen dan zal je merken dat je je ogen al snel van de weg laten afdwalen omdat het er zo prachtig is. Niet echt handig op zo'n bochtig parcours, het is echter beter om regelmatig een parkingplek op te zoeken en daar te genieten van het uitzicht.

We hebben een overzicht gemaakt met onze 13 favoriete Miradouro of uitzichtpunten op Madeira die écht een stop meer dan waardig zijn, inclusief handig kaartje.

Praktische info & tickets voor je vakantie Madeira

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen naar Funchal, richtprijs € 90 vergelijk prijzen bij Cheaptickets, Transavia of TuiFly
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Corendon (va. € 441), Elizawashere (va.€ 582) of Sunweb (va. € 515)
Huurauto
  • Rijden in Madeira (vooral de noordkant) kan soms avontuurlijke zijn met smalle steile wegen, maar perfect te doen met een normale personenwagen.
  • Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste viewpoints en uitzichtpunten op Madeira

  1. Pico do Arieiro uitkijkpunt

Dit uitzichtpunt vind je aan de Pico do Arieiro (zie ligging hier), een van de hoogste toppen van Madeira op een hoogte van 1818 meter. Hij ligt in de centrale bergketen van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op het ruige omliggende landschap. Dat de omgeving adembenemend is, dat weten we maar ook de rit naar boven is zeker de moeite waard. Wie wil kan vanaf het uitzichtpunt een wandeling starten langs de PR1, een van de zwaarste maar ook mooiste wandelingen op Madeira, onderschat deze wandeling niet.

Op heldere dagen kan je hier kilometers ver kijken, hou er echter rekening mee dat het er vaak mistig of bewolkt kan zijn en de top dan in nevel gehuld zijn, waardoor er een soort van een buitenaardse en surrealistische sfeer ontstaat. Bekijk hier alvast de video van onze wandeling langs de PR1.

  1. Bica da Cana viewpoint

Dit populaire uitzichtpunt (zie ligging hier) ligt in het binnenland van Madeira met een adembenemend panoramisch uitzicht op de ruige bergen van Madeira op een hoogte van 1560 meter, het ligt op het Paúl da Serra plateau. Het uitkijkpunt is gemakkelijk bereikbaar met de auto, vanaf parkingplaats is het nog een paar honderd meter wandelen. Dit is een ideale plek om de zonsopgang op Madeira te filmen of fotograferen, zeker als er wat lage wolken hangen, dan lijkt het alsof je boven de wolken loopt, een huurauto op Madeira is wel noodzakelijk hier.

  1. Cabo Girão Skywalk en Miradouro Lombo do Facho

De Cabo Girão Skywalk is een populaire toeristische bezienswaardigheid van Madeira. Het is een glazen platform dat zich uitstrekt over de rand van een 580 meter hoge klif en bezoekers een adembenemend uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan en de omliggende kustlijn. Het platform is elke dag geopend van 9u tot 18u. Ga even verderop ook naar het uitkijkpunt Miradouro Lombo do Facho voor het spectaculairste uitzicht op de klif zelf.

  1. Miradouro de Ponta do Sol

Miradouro de Ponta do Sol (zie ligging hier) is een prachtig uitkijkpunt aan de zuidwestkust van Madeira. Vanaf het platform, dat bovenop een klif hangt heb je een prachtig uitzicht ... Bewonder er de traditionele huizen en kleurrijke boten langs de kust. Op het bijzondere terras je kan genieten van de typische gerechten van Madeira zoals Limpets of Espetada of een drankje zoals Pocha of Brisa.

  1. Miradouro da Boca do Risco

Miradouro da Boca do Risco is een prachtig uitkijkpunt in het noordoosten van Madeira (zie ligging hier). Om bij het uitzichtpunt te bereiken, moeten bezoekers een kronkelende weg door het bos volgen, langs kleine dorpjes en terrasvormige velden. De weg zelf is een avontuur, met steile kliffen aan de ene kant en weelderige vegetatie aan de andere kant. Je hebt van hier een spectaculaire uitzicht op het kleurrijke dorp Porto da Cruz, dat onder het uitkijkpunt ligt.

Wie wil kan ook wandelen naar het uitkijkpunt wandelen langs het Levada do Castelejo pad (zie ligging hier), dat langs de zijkant van de klif loopt en een nog mooier uitzicht op de kustlijn biedt, nog meer bijzonder plekjes en hidden spots op Madeira vind je hier.

  1. Lift naar Fajã dos Padres

De vallei van Fajã dos Padres is een unieke bestemming die alleen per kabelbaan of te voet kan worden bereikt (zie ligging hier). In deze afgelegen en rustige oase woont een kleine gemeenschap van boeren die hier hun land bewerken en lokale delicatessen produceren zoals bananen, mango's en zoete aardappelen.

Het gebied rond en de vallei is rijk aan biodiversiteit, en bezoekers kunnen er verschillende vogelsoorten zien, zoals het Madeiravuurgoudhaantje en het Europese roodborstje, evenals endemische plantensoorten, zoals de Madeira-laurier en de Canarische jeneverbes.

  1. Miradouro dos Balcões

Het uitkijkpunt Miradouro dos Balcões is gemakkelijk bereikbaar met de auto, er is een parkeerplaats beschikbaar voor bezoekers (ligging zie hier). Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar het uitkijkpunt. Dit is een echt natuurlijk balkon, de omgeving is rijk aan biodiversiteit, zo kan je er verschillende vogelsoorten zien, zoals het Madeiravuurgoudhaantje en het Europese roodborstje, evenals endemische plantensoorten, zoals de Madeira-laurier en de Canarische jeneverbes. De wandeling PR11 naar het uitkijkpunt vind je hier.

De vogeltjes zien hier zo gewend aan bezoekers dat ze zelfs uit je hand komen eten, een leuke ervaring !

  1. Viewpoint bij Cristo Rei

Ook gekend als het Christus de Koning viewpoint (zie ligging hier). Loop via het pad van aan het beeld richting de oceaan, voor een uitzicht over de de omliggende kustlijn en de stad Funchal in de verte. Het standbeeld is een replica van het Christus de Verlosser standbeeld in Rio de Janeiro, en dient als symbool voor geloof en inspiratie voor de lokale gemeenschap. Naast het standbeeld is er een kleine kapel en een restaurant bij het uitkijkpunt.

  1. Miradouro do Pico dos Barcelos

Ten noord van de hoofdstad Funchal vind je dit uitzichtpunt Miradouro Pico do Barcelos op een hoogte van 355 meter (zie ligging hier). De naam "Pico dos Barcelos" is afgeleid van de familie Barcelos, die vroege kolonisten waren in het gebied.

Vanaf het Miradouro do Pico dos Barcelos kunnen bezoekers de baai van Funchal en het historische centrum van de stad zien, waaronder de Sé Kathedraal en de Mercado dos Lavradores. Het is hier dat Cristiano Ronaldo ooit zijn eerste balletjes trapte in voetbalclub Andorinha. Bij mooi weer kan je zelfs de 3 vulkanische Desertas-eilanden zien liggen voor de kust.

TIP: Vananuit de haven van Funchal vertrekken er boottochten om dolfijnen en walvissen te spotten, een bijzondere ervaring!

  1. Miradouro Eira do Serrado

Dit populaire uitkijkpunt in het binnenland van Madeira, biedt een prachtig zicht op de Curral das Freiras (Nonnenvallei) en de omliggende bergen (zie ligging hier). Via een kronkelige weg rij je het binnenland van Madeira, waar ooit nonnen zich schuil hielden voor zeerovers en piraten die Madeira bestormden ergens in de 16de eeuw. Via een kort pad kom je bij het uitkijkpunt, dat aan de rand van een steile klif ligt.

Vanaf het uitkijkpunt heb je een adembenemend uitzicht op Curral das Freiras, een klein dorp dat in een vallei ligt, omringd door torenhoge bergen. Wie wil kan er de PR12 wandelen van Curral das Freiras naar Eira do Serrado, langs het Levada do Curral pad, dat langs de zijkant van de berg loopt en een nog mooier uitzicht biedt op de vallei en de omringende bergen

  1. Uitzichtpunt bij Véu da Noiva

Dit uitzichtpunt bij de prachtige waterval Véu da Noiva ligt aan de noordkust van het eiland (zie ligging hier). De naam "Véu da Noiva" betekent "sluier van de bruid" in het Portugees, en hij is zo genoemd omdat de waterval op een bijzondere manier langs een klif naar beneden stort, als het een bruidssluier is.

De waterval is zo'n 35 meter hoog en wordt gevoed door een beekje dat door de bergen stroomt. Hij ligt in een weelderige, groene vallei omgeven door torenhoge kliffen en dichte vegetatie, waardoor het een populaire plek fotostop is als je langs de ER 101 rijdt in het noorden van Madeira. Vanaf de parkeerplaats (zie ligging hier) kan je eenvoudig naar het uitzichtpunt van de waar je de water naar beneden ziet storten.

LEESTIP: Ga je op rondreis op Madeira? Downloaden dan zeker onze gratis reisgids Madeira met meer dan 75 bezienswaardigheden en 10 wandelingen.

  1. Miradouro da Portela

Een prachtig uitkijkpunt aan de noordkust van Madeira, vlakbij de stad Porto da Cruz. Om het uitzichtpunt Miradouro da Portela te bereiken (zie ligging hier), dien je via een kronkelige weg omhoog rijden. Vanaf het uitkijkpunt heb je een adembenemend uitzicht op de steile kliffen, de terrasvormige velden die de berghellingen bedekken en het dichte bos op de heuvels.

Het is een ideale plek als je bij zonsondergang het "golden hour" wil fotograferen, wanneer de lucht goudkleurig wordt en de zee schittert in het licht. Van hier kan je het PR10 Levada do Furado pad wandelen, het loopt door een tunnel en langs de zijkant van een klif, met een ongelooflijk uitzicht op de vallei eronder.

  1. Rotsformaties Ilheus da Rib and Ilheus da Janela

Dit zijn twee populaire rotsformaties aan de noordkust van Madeira. De naam "Ilheus" betekent "kleine eilandjes" in het Portugees, en ze zijn zo genoemd omdat ze lijken op kleine eilandjes die uit de zee oprijzen. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht of vanaf het uitzichtpunt Miradouro da Fajã do Barro.

  • Ilheus da Rib is de kleinste van de twee rtosen en ligt het dichtst bij de kust.
  • Ilheus da Janela is de grootste en is zo'n 150 meter hoog en wordt gekenmerkt door zijn ruige kliffen en de natuurlijke boog die zich aan de voet ervan vormt. Wie wil kan een boottocht maken om de formaties en het onderwaterleven eromheen van dichtbij te zie en fotograferen.
  1. Onze 5 favoriete hotels op Madeira

Tijdens je bezoek aan Madeira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzichtje gemaakt van onze top-favorieten. Of lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste hotels in Madeira.

Allegro Madeira (adults only)

  • Nood aan extra rust? Dan is het adults only-hotel Allegro Madeira in Lido bij Funchal een ideale keuze. Er zijn 2 restaurants, een buitenzwembad en een mooi dakterras waar je in de bar iets kan drinken. Er is ook een spa en een fitnesscentrum.
  • De restaurants serveren regionale specialiteiten en internationale gerechten. In de bar kan je cocktails bestellen.
  • Je overnacht hier al vanaf 67 euro. Boek je kamer online.

Estalagem da Ponta do Sol

  • Een andere mogelijkheid in Ponta de Sol is het Estalagem da Ponta do Sol.
  • Dit hypermoderne designhotel ligt in een voormalige boerderij bovenop een klif.
  • Er is ook een binnenzwembad, een infinity pool en een spa met sauna, stoombad, hot tub, massagekamers en een fitness. Je kan er ook heerlijk dineren in het restaurant of iets drinken in de loungebar.
  • Je overnacht hier al vanaf 61 euro. Boek je kamer online

Casas da Levada

Casas da Levada is een charmant landhuis met 6 individuele en door een familie gerunde huizen (B&B en Self Catering) gelegen in Ponta do Pargo, aan de zonnige westkant van het eiland Madeira. Het charmante pand bevindt zich tussen de magie van de natuur en de Levadas (banen die water naar de oude mensen voerden) en ligt aan de rand van het natuurlijke bos van Madeira, Laurissilva genaamd.

De gerestaureerde landhuizen, met traditie en charme, bieden een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Tussen de Levada's die over het hele gebied lopen, is er een overloopzwembad, een solarium en een kleine dierenboerderij gevestigd. Meer info en boeken.

Castanheiro Boutique Hotel

  • Het Castanheiro Boutique Hotel ligt in het centrum van Funchal vlakbij de haven. Het hotel heeft ook een eigen restaurant en een mooi zwembad.
  • Dit hotel is vooral bekend om het wellnesscentrum. Je kan er relaxen in de sauna, het binnenzwembad, het Turks bad, de massagekamers en het hydrotherapiebad.
  • Je overnacht hier vanaf 160 euro. Boek je kamer online.

Quinta Da Penha De Franca

  • Het charmante Quinta Da Penha De Franca is een oase van rust aan de oceaan. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden met zeewater waarvan er één verwarmd is.
  • De kamers van het Quinta Da Penha De França hebben allemaal een balkon met uitzicht op de tuinen of op de Atlantische Oceaan.
  • Het restaurant van dit pension werkt met een à-la-cartemenu.
  • Je verblijft hier al vanaf 71 euro. Boek je kamer online.
  1. Download onze gratis reisgids Madeira

Ontdek Madeira met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Madeira en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids Madeira met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Madeira.

Madeira

Gratis reisgids Madeira downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?