Waar overnachten op Madeira? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten op Madeira? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

21 maart 2022 in Madeira2 reacties

De leukste verblijven op Madeira, een compleet overzicht

Tijdens je bezoek aan Madeira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Madeira.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Quinta do Arco

Hotel Quinta do Arco is zonder twijfel een van onze favoriete verblijven aan de noordelijke kant van Madeira. Hier kan je overnachten in je eigen huisje (onderdeel van een vakantiedomein) in het midden van een prachtig onderhouden tuin. De ligging is echt subliem met uitzicht op de groene bergen. Neem er een duik in een van de 2 openlucht zwembaden. Het heerlijke ontbijt wordt geserveerd in het O Roseiral Restaurant & Tea House, op 100 m van Quinta do Arco. Ga ook zeker eens rondwandelen in de zeer grote rozentuin met meer dan 1700 verschillende soorten rozen, bloeien van april tot december. Meer info en boeken.

  1. Calheta Glamping Pods - (Calheta)

Aan de westkust van Madeira vind je Calheta Glamping Pods, dit Nature Retreat ligt in Calheta en biedt accommodatie met een buitenbad, een tuin en een terras. Alle accommodaties hebben een zithoek en een eethoek en een ongelooflijk uitzicht over de oceaan. Hier kan je overnachten in luxe glamping huisjes, echt een unieke ervaring. Meer info en prijzen vind je hier.

  1. Allegro Madeira

Nood aan extra rust? Dan is het adults only-hotel Allegro Madeira in Lido bij Funchal een ideale keuze. Er zijn 2 restaurants, een buitenzwembad en een mooi dakterras waar je in de bar iets kan drinken. Er is ook een spa en een fitnesscentrum. De restaurants serveren regionale specialiteiten en internationale gerechten. In de bar kan je cocktails bestellen. Meer info en boeken.

  1. Three House Hotel

Dit moderne, stijlvolle Three House Hotel in Funchal is ook een absolute topper. De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten. Ontwaken doe je met een prachtig uitzicht en genietend van een heerlijk ontbijtje. Na het verkennen van de omgeving kan je een frisse duik nemen in het kristalheldere water van ons zoutwaterzwembad en natuursteen. En bovenop het bijzonder ruime dakterras geniet je van het mooiste uitzicht over de stad Funchal met een cocktail in de hand. Meer info en boeken.

  1. Estalagem Da Ponta Do Sol

Het Estalagem Da Ponta Do Sol ligt op een klif met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Dit hypermoderne designhotel is gevestigd in een voormalige boerderij en biedt kamers voorzien van kamerhoge ramen, die openen naar een balkon. Sommige kamers bieden ook uitzicht op zee, andere kijken uit op de tuin.

Er is ook een binnenzwembad, een infinity pool en een spa met sauna, stoombad, hot tub, massagekamers en een fitness. Je kan er ook heerlijk dineren in het restaurant of iets drinken in de loungebar. Meer info en boeken.

  1. Hotel Quinta do Furão

Het Hotel Quinta do Furão telt 45 kamers en ligt aan de uiterste noordoostkust van Madeira, de ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het hotel, gelegen tussen de wijngaarden, beschikt over een buitenzwembad en een eigen restaurant. Vanop je balkon of terras heb je een prachtig uitzicht over de kust en de kliffen en ligt op minder dan 2 km van het stadje Santana.

Hier kan je overnachten in een typisch kader met houten vloeren, antieke meubels en de sfeer van weleer opsnuiven. In het uitstekende restaurant kan je genieten van de typisch lokale gerechten samen met een Madeira-wijn. Meer info en prijzen

  1. Reid's Palace, A Belmond Hotel, Madeira

Reid's Palace bevindt zich op een klif en is omgeven door 4 hectare aan subtropische tuinen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Dit hotel bestaat al meer dan 100 jaar, ligt op een kwartier wandelen van het centrum van Funchal en werd al door grote namen zoals Grace Kelly en Winston Churchill bezocht. Naast elegant ingerichte kamers biedt het vijfsterrenhotel ook nog ontspanning in 3 zwembaden, een spa met sauna’s en een fitness ruimte en culinaire verwennerij in een van de 3 restaurants. Meer info en boeken.

  1. Casas da Levada

Het Casas da Levada ligt in Ponta do Pargo, aan de zonnige westelijke kant van het eiland Madeira. Deze gezellige bed & breakfast is gevestigd in een charmant pand dat zich bevindt tussen de prachtige natuur en de levadas (oude banen die water naar de mensen bracht). Omgeven door drie brede groene gebieden met kleine biologische tuinen waar groenten en kruiden vrij geoogst kunnen worden.

Je overnacht in ruime kamers voorzien van alle comfort. Er is ook een overloopzwembad, een solarium en een kleine boerderij voor dieren waar je even tot rust kan komen na het verkennen van de mooie omgeving. Ook is het de perfecte omgeving om heerlijk te wandelen, mountainbiken en dolfijnen, walvissen en vogels te spotten. Meer info en boeken.

  1. Castanheiro Boutique Hotel

Het Castanheiro Boutique Hotel ligt in het centrum van Funchal vlakbij de haven. Het hotel heeft ook een eigen restaurant en een mooi zwembad. Dit hotel is vooral bekend om het wellnesscentrum. Je kan er relaxen in de sauna, het binnenzwembad, het Turks bad, de massagekamers en het hydrotherapiebad. Meer info en boeken.

  1. Quinta Santo Antonio Da Serra

Quinta Santo Antonio da Serra over appartementen en ligt in het binnenland van Madeira, ideale locatie als je de nonnenvallei wil bezoeken. Alle appartementen hebben een open haard en een balkon. Wie wil kan er golf spelen, paardrijden en tennis. Het is zo'n 10 km van de luchthaven Santa Catarina. Meer info en prijzen

  1. Sé Boutique Hotel

Eenvoud en comfort in een rustige omgeving, dat biedt Sé Boutique Hotel. Je kan hier na het bezoeken van de stad, genieten op de ontspannende binnenplaats. Op de binnenplaats van dit boetiekhotel brengt de aanleg van een tropische tuin, die natuur, groen en de schoonheid van planten combineert. Hier kan je heerlijk ontspannen. De kamers zijn ruim en modern ingericht. 's Ochtends wordt het ontbijt geserveerd in het restaurant Cossi Scozzi. Meer info en boeken.

  1. Quinta Da Penha De Franca

Het charmante Quinta Da Penha De Franca is een oase van rust aan de oceaan. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden met zeewater waarvan er één verwarmd is. De kamers van het Quinta Da Penha De França hebben allemaal een balkon met uitzicht op de tuinen of op de Atlantische Oceaan. In het restaurant van dit pension wacht je een à-la-cartemenu. Bij mooi weer kan je buiten op het terras dineren en genieten van het uitzicht op de tuin of op de oceaan. Meer info en boeken.

  1. Atrio Hotel

Het Atrio is een klein landelijk hotel dat door een familie wordt beheerd. Het is gelegen aan de zonnige zuidkant van het eiland Madeira. Dit hotel heeft een prachtige locatie aan de rand van een dennenbos, en voor natuurliefhebbers en wandelaars biedt dit een perfect alternatief voor de drukte van de stad Funchal. Bovendien is het ook heerlijk ontspannen in de omvangrijke landschapstuin.

De kamers zijn individueel ingericht en bieden een terras of balkon met een schitterend uitzicht. Een boeking is inclusief een royaal en gevarieerd ontbijtbuffet. Verder beschikt het Atrio ook over een verwarmd buitenbad, een bibliotheek en een bar met een open haard. Meer info en boeken.

  1. B&B Casa das Proteas

Casa das Proteas ligt in Sítio da Felpa, S. Jorge op het eiland Madeira. Deze gezellige B&B biedt uitzicht op de Atlantische Oceaan en beschikt over een buitenzwembad dat wordt omgeven door weelderige vegetatie. En als je erop uit wilt om het eiland te verkennen kan je om een lunchpakket vragen.

's Zomers kan je een verfrissende duik in het buitenzwembad nemen. Maar je kan ook worden biljarten en een cocktail drinken bij de bar. Maar ook in de koude winteravonden kan je terecht tin de gezellige woonkamer waar je kan opwarmen aan de sfeervolle open haard. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgids Madeira

Ontdek Madeira met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Madeira en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids Madeira met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Madeira.

Madeira

Gratis reisgids Madeira downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 27 januari 2024 - Johan smets

Fijne brochure. Zeer bruikbaar. Duidelijk en overzichtelijk. Proficiat!!

- 26 januari 2024 - Johan Smets

Nuttige informatie , fijne bezienswaardigheden, mooie wandelroutes , ....altijd zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?