Pico do Arieiro naar Pico Ruivo PR1 wandeling op Madeira

Koop de volledige reisgids voor € 10

Pico do Arieiro naar Pico Ruivo PR1 wandeling op Madeira

  • Startpunt: Pico do Arieiro
  • Eindpunt: Pico Ruivo PR1
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Pico do Arieiro naar Pico Ruivo PR1 wandeling

Vanuit Santana (of Funchal) neem je de ER 103 die je naar de top van de Pico do Ariero op 1818 meter brengt. Het adembenemende uitzicht op het vulkanische landschap beneden je is onvergetelijk. In het westen zie je de kloof van Curral das Freiras en in het noorden ligt de Pico das Torres (1851 meter) en de 11 meter hogere Pico Ruivo. Een tip: kom hier voor zonsopgang of zonsondergang.

Wie dapper genoeg is, kan de 7 km lange (enkele reis) PR1-wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo maken. Wie minder inspanningen wil leveren, kan een bezoek brengen aan het uitkijkpunt Miradouro Juncal of nog iets verder wandelen naar de Miradouro do Ninho da Manta (Buizerdnest). Deze belvedère ligt op 1,2 km wandelen van de parkeerplaats. GPS: 32.735545, -16.928889, meer info over deze wandeling op de website.

Nog op zoek naar een leuk verblijf op Madeira? Bekijk onze favoriete hotels op Madeira.

Meer info over deze wandeling?

  • Afstand: 7 km (enkel heenweg)
  • Moeilijkheidsgraad: hoog
  • Wandelduur: 4 uur

Let op: Begin niet aan de wandeling zonder goede voorbereiding. Neem voldoende water en voedsel mee. Draag goede wandelschoenen en zeker geen slippers. Neem ook een regenjasje mee, want het weer kan snel omslaan, en breng een zaklantaarn mee voor in de tunnels. Begin niet aan de wandeling als het regent of als het hard waait. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen.

Bekijk alvast deze video over de Pico do Arieiro naar Pico Ruivo PR1 wandeling

Madeira

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Madeira

Ontdek Madeira via een volledig uitgewerkte rondreis van 10 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Stadswandeling in Funchal en 10 PR wandelroutes, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Met de wagen

Beschik je over een huurauto op Madeira dan kan je eenvoudig naar de startplaats van de hike rijden. Er is voldoende parking en parkeren langs de weg is ook perfect mogelijk. Ligging van de parking op de kaart. Vanuit Funchal is het 30 à 40 minuten. Het kan soms zeer mistig zijn onderweg, je rijstijl aanpassen is nodig!

Ga mee met een tour

Heb je geen eigen wagen op Madeira dan kan je ook mee met een georganiseerde tour, er is een gratis ophaalservice bij je hotel in Funchal. Wie maar 1 richting wil wandelen van Pico Do Ariero naar Pico Ruivo kan zijn transport online boeken via deze link. Wie graag de zonsopgang zie, kan deze tour boeken.

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?