Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden op Madeira: wat te doen + verblijftips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Dé 21 x mooiste bezienswaardigheden op Madeira: wat te doen + verblijftips

31 maart 2024 in Madeira43 reacties

Overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en highlights op Madeira + verblijftips

Midden in de Atlantische Oceaan, zo’n 1000 km ten zuidwesten van de kust van Portugal, ligt het bloemeneiland Madeira. Het eiland staat bekend om groene valleien, uitgestrekte wijngaarden, tropische bloemen, ruige bergkammen en metershoge kliffen.

Wie naar Madeira gaat, doet dat vooral voor de natuur en hoeft zich niet aan kilometerslange zandstranden te verwachten. Madeira is zonder twijfel een van de mooiste eilanden van Europa. Boek je vlucht al vanaf € 99 met Tui Fly. Onze top bezienswaardigheden, inspiratie en tips voor Madeira op een rijtje.

Praktische info & tickets voor je vakantie Madeira

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen naar Funchal, richtprijs € 90 vergelijk prijzen bij Cheaptickets, Transavia of TuiFly
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Corendon (va. € 441), Elizawashere (va.€ 582) of Sunweb (va. € 515)
Huurauto
  • Rijden in Madeira (vooral de noordkant) kan soms avontuurlijke zijn met smalle steile wegen, maar perfect te doen met een normale personenwagen.
  • Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste).
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden op Madeira

  1. Funchal: de grootste stad van Madeira

De haven

Funchal is de grootste stad van Madeira en ook de hoofdstad van het eiland en de hele archipel. De stad wordt omgeven door groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en de Atlantische oceaan. In Funchal ligt een haven waar je een bootexcursie kan maken of de luxueuze jachten kan bewonderen. Vlakbij de haven prijkt ook het okergele São Tiago-fort uit de zeventiende eeuw dat tegenwoordig een kustmuseum huist. Lees ook onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Funchal.

Het oude stadscentrum

De Zona Velha is het oudste gedeelte van de stad. Je wandelt er in smalle straatjes tussen schattige vissershuisjes. Verder vind je in de stad ook de indrukwekkende kathedraal Sé do Funchal, een mix van de gotische en romaanse stijl. De kathedraal staat vooral bekend om het houten plafond dat met de hand uitgehouwen werd. Ook de kerk Igreja de São João Evangelista staat bekend om het prachtige houtsnijwerk en de gouden versieringen.

De klim naar Monte

Iets wat je verder ook zeker moet doen in Funchal is een bezoek brengen aan het Monte-paleis. Daarvoor ga je met de kabelbaan naar de wijk Monte, waar je door de botanische tuin van het paleis kan wandelen.

Je kan daarna met de lokale mandenslee weer naar beneden zoeven. Je stapt daarvoor in een soort rieten mand die op ski’s staat en onder begeleiding van een bestuurder glijd je de berg weer af naar het centrum van Funchal. Een superervaring! Wil je dit ook beleven? Boek je zitje alvast online en ga ervoor !

Spring op een Toboggan en glij naar beneden

Vanaf Carreiros do Monte (gelegen op wandelafstand van Monte Palace) kan je een Toboggan ritje maken. Wat kan je je daarbij voorstellen? Simpelweg mee in een rieten mand, op een slee, met locals. Je zal de Toboggans ongetwijfeld spotten tijdens je bezoek aan Madeira. Deze slee werd vroeger gebruikt als alledaagse vervoersmiddel in Madeira. Doordat Madeira nogal heuvelachtig kan zijn, was het handig om met deze slede sneller naar beneden te gaan/glijden.

Dit is dus echt een attractie. Je gaat in razende vaart over het asfalt bergaf en de slee-rijders werken je de slede door alle bochten dankzij hun rubber schoeisel. Hoewel het best toeristisch is en ook aan de prijzige kant (vanaf € 25 voor een ritje, boek je zitje online) is het wel een unieke en fijne ervaring. Als je durft natuurlijk…!

Dolfijnen spotten tijdens een boottrip rond Funchal

Iedereen, jong en oud, droomt er wel eens van om dolfijnen te spotten, dus hoog tijd om die droom waar te maken! Rondom Madeira is het onderwaterleven ongelooflijk mooi: er zwemmen dolfijnen, walvissen, waterschilpadden en nog heel wat andere zeezoogdieren. Het is werkelijk magisch om deze dieren allemaal eens van dichtbij te zien in hun natuurlijke leefomgeving.

Of je nu in de zomer of winter gaat, hoe dan ook heb je een grote kans om de dieren te spotten. In de zomer kan je zelfs een duik nemen en met een snorkel de onderwaterwereld bewonderen! Daarom raden we aan om je avontuur al op voorhand al vast te leggen, zodat je zeker in alle comfort zal kunnen genieten tijdens je boottrip rond de kust van Madeira, die vertrekt vanuit Funchal.

Dolfijnen en walvissen spotten vanaf een luxe catamaran? Boek op voorhand zodat je zeker bent van je plaatsje. Bekijk hier alle dolfijnentours en boek alvast online.

Andere bezienswaardigheden in Funchal

  • Verder kan je in Funchal ook het paleis van São Lourenço bezoeken en langsgaan bij het klooster Santa Clara.
  • Wandel ook vooral eens over de boulevard Avenida do Mar.
  • In die boulevard vind je ook Het CR7 Museum dat helemaal gewijd is aan de voetballer Christiano Ronaldo die op Madeira geboren werd. Wil je graag met Ronaldo op de foto? Je kan z'n bronzen beeld hier vinden (zie ligging op de kaart).
  • Bezoek daarnaast ook eens de Mercado dos Lavradores, de lokale markt van Funchal waar je verse groenten, fruit en andere streekproducten op de kop kan tikken.
  • Wandel ook door één van de parken of bezoek de Jardim Botânico da Madeira waar je ruim 2500 soorten exotische planten en bloemen en ook een aantal tropische vogels kan vinden.

Wil je graag een uitstap doen vanuit Funchal? Dolfijnen gaan spotten, een wandeling langs de mooiste uitzichtspunten of met de kabelbaan naar de top? Bekijk hier alle tours en boek voordelig online.

  1. Doe minstens één van de prachtige levada wandelingen

Madeira beschikt over een eeuwenoude netwerk van irrigatiekanaaltjes (levada) die van hoog in de bergen water naar de wijngaarden en akkers beneden in het dal brengen. Langs deze levada lopen prachtige wandelpaden die je tot diep in de dichtbegroeide bossen brengen. Je komt langs adembenemende uitzichtpunten en ontdekt op een bijzondere manier de prachtige fauna en flora van Madeira. Ook al ben je geen fervent wandelaar, op z'n minst één levada wandeling zou je zeker moeten doen als je op rondreis bent op Madeira.

Een van onze favorieten is de Levada do Caldeirão Verde PR9, deze begint bij het Parque Florestal das Queimadas. Je wandelt onderweg door vier tunnels en legt ongeveer 6,5 km af door een weelderig bos met sprookjesachtige blauwe hortensia’s. Na al dat stappen kom je aan bij de 100 meter hoge waterval Caldeirão Verde.

Wil je liever een kortere route of minder uitdagende, er is keuze te over, lees zeker onze blogpost met onze 11 favoriete wandelingen op Madeira. Maak je keuze, je zal zeker niet teleurgesteld worden.

Bekijk de video van deze wandeling

  1. Pico Ruivo: de hoogste piek van Madeira

Wandel naar het hoogste punt van Madeira

De Pico Ruivo is de hoogste berg van het eiland. Vanop de top van 1861 meter hoog heb je een indrukwekkend uitzicht over het hele eiland. Je bereikt het hoogste punt van Madeira na een mooie wandeling van een zevental kilometer.

Let wel op, de wandeling is behoorlijk zwaar en je bent al snel vier uur onderweg. Je wordt onderweg wel beloond met ongeëvenaarde vergezichten. Boek je wandeling op Pico Ruivo met een gids online en ontdek de mooiste uitzichtspunten.

De Pico de Arriero

Vanop de Pico Ruivo kan je ook een wandelpad volgen naar de 1818 meter hoge Pico de Arriero. Je zal dan enkele iglo’s passeren die tussen de vijftiende en achttiende eeuw als sneeuwopslag gebruikt werden. De ziekenhuizen en hotels op het eiland gebruikten het ijs om voedsel te bewaren.

Wil jij ook gaan wandelen op Madeira? Ontdek hier onze 11 favoriete wandeling op Madeira.

  1. Porto Moniz: ga zwemmen in vulkanische baden

Porto Moniz is een stadje in het noordwesten van het eiland tussen Ribeira da Janela en Achadas da Cruz. Het plaatsje is vooral bekend door de idyllische natuurlijke zwembaden tussen de zwarte lavarotsen. Deze piscinas naturais zijn gevuld met zeewater en zijn erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Wil je ook graag naar deze natuurlijke zwembaden? Wat dacht je van een 4x4 tocht langs de wijngaarden in São Vicente, de natuurlijke vulkanische baden bij Seixal en Porto Moniz en het Paúl da Serra-plateau. Bekijk alle tours en uitstappen online.

  1. Santana en z'n traditionele huisjes (Palheiros)

Santana is een klein dorp aan de noordoostelijke kant van het eiland. Het stadje staat bekend om de traditionele driehoekige huisjes met rieten daken (Palheiros). Dit zijn typische kleine A-frame huisjes (driehoekig) en meestal geschilderd in de kleuren rood, wit en blauw. Sommige huisjes zijn omgebouwd tot ambachtelijke winkeltjes, maar aan de rand van het dorp worden een aantal huizen nog steeds bewoond.

Eén huisje heeft zelfs nog steeds zijn originele meubels en inrichting én is toegankelijk voor een bezoek, daarvoor moet je alleen even een stukje de heuvel oplopen (zie ligging hier op de kaart). De eigenaar vertelt je graag hoe zijn familie in dit traditionele huis woonden en laat je graag van de plaatselijke koffielikeur proeven.

Onze tip: Ga met met een georganiseerde tour en zie de mooiste huisjes van Santana. Bekijk de tours en boek online, met een niet-tevreden-geld-terug garantie.

  1. De kliffen van Ponta do Rosto

De Ponta do Rosto is een landtong vlakbij de luchthaven van Madeira. In dit stukje Madeira vind je ruige kliffen in bruin-oranje tinten waar hoge golven op inbeuken. Er werd hier ook een korte wandeling uitgestippeld die je zeker eens moet maken.

We raden je verder ook aan om naar het uitkijkpunt Miradouro de Ponta do Rosto te gaan. Je hebt er een onvergetelijk uitzicht op de ruige kliffen.

  1. Ponta de São Lourenço

Vlakbij de Ponta do Rosto vind je de spectaculaire kliffen van Ponta de São Lourenço. Je komt hier, in tegenstelling tot de Ponta do Rosto, terecht in een dor landschap waar weinig vegetatie groeit. Je kan hier ook leuke wandelingen maken en genieten van de vergezichten op de oceaan. Ben je op zoek naar de meest verlaten en rustige stranden van Madeira? Dan moet je hier zijn, lees hier nog meer over deze PR8 wandeling op Madeira.

VIDEO: Wil je graag zien wat je zoal mag verwachten tijdens deze wandeling? Bekijk hier onze video

  1. Walvissen en meer in Caniçal

Caniçal is een plaatsje in het oosten van Madeira. Je kan hier het walvismuseum Musea da Baleia bezoeken waar je via filmfragmenten, voorwerpen en projecties de Atlantische Oceaan induikt. Het museum richt zich helemaal op de walvissen en dolfijnen die in de oceaan rondom het eiland gespot kunnen worden. Je komt er ook alles te weten over de walvisjacht die tot halverwege de twintigste eeuw een belangrijke bron van inkomsten was voor het eiland.

  1. Achadas da Cruz

Vanuit Ponto do Pargo ga je richting de Caminho do Teleférico om de kabelbaan van Achadas da Cruz te bereiken. Deze kabelbaan is de steilste van Europa en brengt je naar een prachtig kiezelstrand dat verstopt ligt onder de 500 meter hoge kliffen. Hier bevinden zich ook de ruïnes van het verlaten traditionele dorp Fajã da Quebrada Nova. Toen we hier wandelden, ontmoetten we enkele oude bewoners die in de kleine boerderijen woonden.

Dit is een verborgen plekje waar je niet al te veel andere mensen zal tegenkomen. Je kan ook een korte wandeling maken naar een tweede ruïnedorpje iets verderop langs de kust. Naast het kabelbaanstation op de top vind je een klein restaurant en een souvenirwinkel.

  • De kabelbaan werkt van 8.00 uur 's morgens tot 19.00 uur 's avonds.
  • Houd er ook rekening mee dat die tijdstippen kunnen variëren, afhankelijk van de weersomstandigheden.
  1. Het Christusbeeld Cristo Rei

Vlakbij het plaatsje Caniço bevindt zich het zuidelijkste punt van Madeira, de Cabo Garajau. Op die kaap staat het 15 meter hoge Christusbeeld Cristo Rei. Het beeld waakt al sinds 1927 met wijdgespreide armen over de plek.

Tot 1770 werden de lijken van niet-katholieke bewoners van Madeira op deze plek van de kliffen gegooid. Enkel katholieken mochten toen namelijk op het eiland begraven worden. Het beeld werd daar later neergezet om hen te herdenken.

  1. De glazen skywalk van Cabo Girão

De Cabo Girão is met een hoogte van 580 meter de op één na hoogste klif van Europa. Het is dan ook geen verrassing dat dit een van de mooiste uitzichtpunten van Madeira is, met een spectaculair zicht op de kustlijn en de Atlantische Oceaan.

Er werd hier ook een glazen skywalk geïnstalleerd waardoor je ook recht naar beneden kan kijken. Ga even verderop ook naar het uitkijkpunt Miradouro Lombo do Facho voor het spectaculairste uitzicht op de klif zelf.

TIP: Tijdens je rondreis op Madeira een auto huren? Lees onze tips voor een goede huurauto op Madeira tegens de beste prijs.
  1. Ponta do Sol: Met de auto onder de waterval rijden

De Cascata dos Anjos (Angels Waterfall) is een waterval gelegen in Anjos, gemeente Ponta do Sol.

Het bijzondere aan deze waterval is dat ze naar beneden valt over de rotswand op de regionale weg ER 101 waarna ze verder de zee in stroomt. Hierdoor ontstaat er een soort van natuurlijk carwash waar je met je auto onder kan rijden. Een unieke ervaring. Bekijk de ligging op Google maps

  1. Het plateau van Paul da Serra

Paul da Serra is een plateau van 24 vierkante kilometer in het binnenland van Madeira. Het plateau ligt zo’n 1500 meter boven de zeespiegel en je hebt er dan ook een mooi uitzicht over de ruige bergen en de kustlijn van Madeira.

Wil je graag zelf een rondreis op Madeira maken met een huurauto? Download alvast onze gratis rondreis Madeira en ga zelf op ontdekking op het bloemeneiland.
  1. Laurisilva van Madeira

Op Madeira liggen verschillende nationale parken. Het bekendste is het Laurisilva in het Madeira Natural Park. Je wandelt hier in een bos van laurierbomen waartussen traditionele irrigatiekanalen zich een weg banen. Wanneer er mist hangt tussen de laurierbomen lijkt het alsof je in de films van Jurassic Park terechtgekomen bent. Ga mee met een lokale gids en ontdek de mooiste plekjes. Instagram proof foto's verzekerd ! Bekijk de tours en boek online vanaf € 35.

TIP: nog meer mooie wandelingen kan je vinden in onze blogpost: mooiste wandelingen op Madeira.

  1. Seixal Beach & Natural Pool

Madeira is niet meteen een go-to strandbestemming, maar desondanks vind je in de buurt wel een mooi zandstrand. Niet het goudgele strandstrand dat wij gewoon zijn, maar wel eentje met donker zwartig zand omringd door vele rotswanden. Deze plek is ideaal om te zwemmen of snorkelen in de zee en te genieten van de golven én er zijn bovendien ook natuurlijke zwembaden (gratis toegang) en prachtige uitzichten. Ideaal als je toch even een strandervaring wil. Ontdek nog meer van onze favoriete stranden op Madeira.

  1. Ilheus da Ribeira da Janela

Dit uitzichtpunt is bereikbaar vanaf de weg langs Porto Moniz en biedt je zicht op de impressionante rotspartijen op Ilheus da Rib en Ilheus da Janela die hoog uit de zee steken. Bij een sterke wind en een ruwe zee kan je je verwachten aan een spectaculair uitzicht door de dynamische golven die tegen de rotsvormingen knallen. Vanaf het keienstrand kan je ook ongeveer 10 meter omhoog klimmen op de rots (met trapjes) naar een uitkijkpunt bij de kliffen. Deze plek is perfect om wat foto’s te maken. Ook vanaf het keienstrand kan je enkele prachtige beelden schieten van de indrukwekkende rotsige eilanden in het water. Zeker de moeite!

  1. De mooiste botanische tuinen

Tijdens je rondreis Madeira kan een bezoek aan een van de vele prachtige fauna en flora niet ontbreken. Dit eiland wordt dan ook niet zomaar het bloemeneiland genoemd. Wat je dus zeker moet gedaan hebben, is een van de prachtige tuinen verkennen. Onze favoriete botanische tuin is Monte Palace: een prachtig onderhouden tuin met Japanse sfeer. Je kan makkelijk op eigen houtje deze tuin bezoeken door een retourtje met de kabelbaan te nemen of terug te keren met een tobogan.

Je kan urenlang verdwalen in Monte Palace, de drie museumruimtes ontdekken, de vele bloemen- en plantensoorten leren kennen of verschillende routes volgen. Ook op een warme dag is de tuin goed te doen, dankzij de vele schaduwplekjes. Let wel op: er zijn heel wat hellingen en trappen. Ben je wat minder te been? Dan kan je met een golfkarretje mee terug naar boven rijden.

Andere tuinen die ook een bezoek waard zijn, zijn de Palheiro Gardens, Municipal Gardensof de Madeira Botanical Garden. En dit is nog maar een greep uit het grote aanbod!

  1. São Vicente Caves: gangenstelsel van lava

Bijna een miljoen jaar geleden waren er in Madeira verschillende vulkaanuitbarstingen op de bodem van de Atlantische oceaan waardoor er zich een archipel gevormd heeft. Tegenwoordig is er (gelukkig) geen vulkanische activiteit meer, maar je kan wel een kijkje nemen onder de grond. Je kan namelijk de gangen verkennen waar vroeger lava doorstroomde. De gangen werden rond 1855 ontdekt, maar zijn pas opengesteld voor bezoekers sinds 1996.

Deze activiteit is momenteel gesloten: De São Vicente Caves zijn momenteel nog steeds het grootste gangstelsel door lava gevormd in heel Portugal. Bijzonder hieraan is dat slechts tien procent van alle grotten in Europa ontstaan zijn door vulkanische activiteit. In het totaal werden er 8 ondergrondse gangen gevormd door lava-uitbarstingen. Het lijkt alsof je door modder wandelt, maar eigen bestaat de volledige ondergrond uit gestolde lava. Indrukwekkend! Verder is er ook een waterbron die helderblauw water in de grotten laat stromen: erg mooi en dankzij de belichting een echt spektakel!

De route door de São Vicente Caves is ongeveer één kilometer, duurt een halfuur en wordt begeleid door een gids. Helaas kunnen de gangen niet bezocht worden met kinderwagens en is het ook niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is parkeergelegenheid aan de overkant van de weg. Je kan de entree van de grotten bereiken via een tunnel onder de weg. Nu al onder de indruk? Je kan ook kiezen voor een georganiseerde grotten- en vulkaantour van een halve dag.

  1. Proef van een glaasje Poncha

Proef zeker op Madeira de lokale drank Poncha. Poncha is een typisch alcoholisch citrusdrankje met witte Madeirense rum van suikerriet. Het is een soort cocktail van half sinaasappelsap, half citroen met daarbij de Aguardente rum en honing. Je vindt het in de meeste bars en cafés en het wordt meestal op verzoek vers bereid. Een heerlijke drankje maar ook erg sterk,.. voor je het weet heb je er al 2 op :-) Wil je nog meer lokale gerechten proeven? Lees dan zeker onze blogpost met typische gerechten van Madeira die je zeker eens moet proeven tijdens je vakantie.

  1. Porto Santo

Madeira is het grootste eiland van de Madeira-archipel, maar er zijn ook nog drie andere eilanden: Porto Santo, Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens. De laatste twee eilanden zijn onbewoond, maar Porto Santo is zeker een bezoekje waard.

Het dunbevolkte eilandje Porto Santo heeft een eigen vliegveld en verschilt van Madeira. Op Porto Santo kan je namelijk wel uitrusten op langgerekte stranden. Het “gouden eiland” beschikt over maar liefst 9 kilometer aan gouden zandstranden. Je kan er niet alleen zonnen op het strand, maar ook verschillende watersporten beoefenen.

Nog op zoek naar een overnachting in de buurt? Bekijk het volledige aanbod hotels in Porto Santo.

  1. Onze 5 favoriete hotels op Madeira

Tijdens je bezoek aan Madeira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzichtje gemaakt van onze top-favorieten. Of lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste hotels in Madeira.

Allegro Madeira (adults only)

  • Nood aan extra rust? Dan is het adults only-hotel Allegro Madeira in Lido bij Funchal een ideale keuze. Er zijn 2 restaurants, een buitenzwembad en een mooi dakterras waar je in de bar iets kan drinken. Er is ook een spa en een fitnesscentrum.
  • De restaurants serveren regionale specialiteiten en internationale gerechten. In de bar kan je cocktails bestellen.
  • Je overnacht hier al vanaf 67 euro. Boek je kamer online.

Estalagem da Ponta do Sol

  • Een andere mogelijkheid in Ponta de Sol is het Estalagem da Ponta do Sol.
  • Dit hypermoderne designhotel ligt in een voormalige boerderij bovenop een klif.
  • Er is ook een binnenzwembad, een infinity pool en een spa met sauna, stoombad, hot tub, massagekamers en een fitness. Je kan er ook heerlijk dineren in het restaurant of iets drinken in de loungebar.
  • Je overnacht hier al vanaf 61 euro. Boek je kamer online

Casas da Levada

Casas da Levada is een charmant landhuis met 6 individuele en door een familie gerunde huizen (B&B en Self Catering) gelegen in Ponta do Pargo, aan de zonnige westkant van het eiland Madeira. Het charmante pand bevindt zich tussen de magie van de natuur en de Levadas (banen die water naar de oude mensen voerden) en ligt aan de rand van het natuurlijke bos van Madeira, Laurissilva genaamd.

De gerestaureerde landhuizen, met traditie en charme, bieden een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Tussen de Levada's die over het hele gebied lopen, is er een overloopzwembad, een solarium en een kleine dierenboerderij gevestigd. Meer info en boeken.

Castanheiro Boutique Hotel

  • Het Castanheiro Boutique Hotel ligt in het centrum van Funchal vlakbij de haven. Het hotel heeft ook een eigen restaurant en een mooi zwembad.
  • Dit hotel is vooral bekend om het wellnesscentrum. Je kan er relaxen in de sauna, het binnenzwembad, het Turks bad, de massagekamers en het hydrotherapiebad.
  • Je overnacht hier vanaf 160 euro. Boek je kamer online.

Quinta Da Penha De Franca

  • Het charmante Quinta Da Penha De Franca is een oase van rust aan de oceaan. Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden met zeewater waarvan er één verwarmd is.
  • De kamers van het Quinta Da Penha De França hebben allemaal een balkon met uitzicht op de tuinen of op de Atlantische Oceaan.
  • Het restaurant van dit pension werkt met een à-la-cartemenu.
  • Je verblijft hier al vanaf 71 euro. Boek je kamer online.
  1. Wat is de beste reistijd?

  • Madeira is in tegenstelling tot andere eilandengroepen in de Atlantische oceaan een stuk minder zonnig.
  • Er valt regelmatig regen, maar daardoor is het eiland ook net zo groen.
  • De maanden van april tot en met oktober zijn de beste omdat er dan minder regen valt en de temperaturen tussen de 21 en 26 graden liggen.
  • De zomermaanden van juni tot en met september zijn ideaal.
  • Vanaf oktober regent het steeds meer en ook in de lentemaanden heb je nog steeds veel kans op regen.
  • Je hebt in het voorjaar wel het voordeel dat de bloemen in bloei staan en het eiland één groot kleurentapijt wordt.
  1. Filmpje: Verken alvast het mooiste van Madeira

Benieuwd naar hoe het prachtig Madeira eruitziet? Bekijk dit filmpje en vlieg langs de bekendste plekjes van het eiland. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Madeira moeten reizen!

  1. Hoe bereik ik Madeira?

Je vliegt het beste naar de internationale luchthaven Aeroporto Madeira. Je bereikt het eiland na een vlucht van vier uur. Vanuit Brussel gaan er directe vluchten naar Madeira met Brussels Airlines en TUI Fly voor € 99 en vanaf Amsterdam kan je met Transavia en TUI Fly naar Madeira vliegen.

Wil je Madeira zelf verkennen dan moet je ter plaatse een auto huren, bereken de kostprijs van een huurauto online bij Sunnycars (all incl., zo voorkom je onaangename verrassingen). Je kan ook kiezen uit tal van tours en excursies als je liever niet met de wagen op het eiland rondrijdt.

  1. Download onze gratis reisgids Madeira

Ontdek Madeira met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Madeira en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids Madeira met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Madeira.

Madeira

Gratis reisgids Madeira downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 6 februari 2024 - JOhan Smets

Mooi , zeer duidelijk en bruikbaar. Goedbruikbare gids.

- 9 januari 2024 - Conny

hele mooie uitgebreide gratis gids, ik ga de volledige gids bestellen om het complete eiland te verkennen.

- 5 januari 2024 - Frits vogelaars

Prima reisgids, we gaan volgende week de gids gebruiken in Madeira

- 19 november 2023 - Renild Segers

Reis naar Madeira moet nog doorgaan in augustus 2024. Wel mooie gids met veel uitleg.

- 18 november 2023 - Marleen Hannes

Beste, bedankt voor de mooie reisgids. Madeira staat zeker op mijn verlanglijstje. Mvg Marleen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?