Museo Nazionale del Bargello in Firenze bezoeken? Alle info, tips & tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Museo Nazionale del Bargello in Firenze bezoeken? Alle info, tips & tickets

30 mei 2022 in Firenze0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Museo Nazionale del Bargello in Firenze + waar tickets kopen?

Het Bargello-museum vormt samen met het Uffizi Museum en de Galleria dell’Accademia het trio kunstmusea in Firenze dat je absoluut niet mag missen. Het Bargello-museum was ooit een gruwelijke gevangenis, maar vandaag is de rust er teruggekeerd en kan je er enkele beroemde standbeelden bewonderen. Er staan werken van onder andere Michelangelo, Donatello en Giambologna. Een must voor kunstliefhebbers.

Ontdek hier alles over je bezoek aan dit museum + bestel je tickets voor het Museo Nazionale del Bargello in Firenze.

Tours en tickets voor je bezoek aan Firenze

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Firenze (Florence) bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour in Firenze en zie meer. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

ONZE TIP: Hoe geld besparen en veel bezoeken in Firenze? Koop een Florence Pass. Hiermee kan je de bezienswaardigheden en musea bezoeken + openbaar vervoer + kortingskaart. Bestel je Florence Pass.

Ontdek hier de mooiste tours en daguitstappen naar en vanuit Firenze

Inhoud artikel

  1. Het verhaal van het Museo Nazionale del Bargello

De waardevolle kunstwerken van het Museo Nazionale del Bargello zijn gevestigd in het Palazzo del Bargello. Dit stadspaleis werd omstreeks 1255 opgetrokken in gotische stijl. De architect was vermoedelijk Jacopo di Lapo, de vader van de beroemdere Arnolfo di Cambio die onder andere de kathedraal van Firenze heeft ontworpen.

De 54 meter hoge klokkentoren, la Montanina, valt meteen op. De toren was uitgerust met klokken en moest de inwoners van de stad waarschuwen wanneer abrupt gevaar dreigde, zoals bijvoorbeeld een militaire aanval. De Florentijnen hoorden de klok dus liever niet luiden.

In de 16e eeuw werd het gebouw gebruikt door de politie

Er werd toen een gevangenis in het gebouw ondergebracht en er werden verhoorkamers ingericht waar gruwelijkheden plaatsvonden. In de tuin van het voormalige stadspaleis werden executies gehouden. In 1786 schafte men de doodstraf in de regio af. De gevangenis bleef in het Palazzo del Bargello gevestigd tot 1857.

Daarna werd het hele paleis gerestaureerd en ontstond het huidige kunstmuseum. Het staat helemaal in het teken van de beeldhouwkunst. Je vindt hier standbeelden van grootmeesters als Michelangelo en Donatello. Op de drie verdiepingen vind je ook nog enkele andere soorten kunst zoals juwelen en wandtapijten.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Museo Nazionale del Bargello in Firenze online.

  1. Het Museo Nazionale del Bargello in Florence bezoeken

Michelangelo

De bekendste ruimte in het Museo Nazionale del Bargello is de zaal van Michelangelo. Hier staan drie beroemde beelden van de grootmeester. Het bekendste is de Bacchus van Michelangelo, die de aangeschoten Romeinse god van het plezier afbeeldt. Het tweede is een reliëf van Maria met Jezus en je kan er ook de buste van de Romeinse Brutus bewonderen.

Giambologna

In dezelfde ruimte kan je meesterwerken van een andere grote beeldhouwer bewonderen: de Mercurius en de bronzen vogels van Giambologna. Hij was een Vlaamse beeldhouwer die naam en faam maakte in Firenze.

Donatello

In een andere zaal kan je een meesterwerk van die andere beroemde beeldhouwer, Donatello, bewonderen. Zijn bronzen David zou het eerste naakte beeld geweest zijn sinds de Romeinse tijd.

De bronzen deuren

Opvallend zijn de bronzen panelen die tentoongesteld worden. Het waren ontwerpen voor een architectuurwedstrijd in 1401 die was uitgeschreven om de deuren te ontwerpen van het baptisterium van de kathedraal in de stad. Je kan de inzendingen bewonderen van Lorenzo Ghiberti en Filippo Brunelleschi. Uiteindelijk haalde Ghiberti het.

Andere hoogtepunten

Er valt nog veel meer te zien in het museum. Mis zeker ook de bronzen buste van Cosimo I niet, gemaakt door Cellini. Verder zijn er nog de werken van Della Robbia en Verrocchio, twee getalenteerde broers. In andere ruimtes kan je nog wandtapijten, zilverwerk, aardewerk, juwelen en wapens bewonderen.

TIP: Wil je graag dé topbezienswaardigheden van Firenze bezichtigen? Kies dan voor de Florence Pass. De pas bespaart je tijd en geld en geeft je skip-the-line toegang tot Uffizi Galerij, Accademia Galerij en de Duomo van Florence. Bestel de Florence Pass.
  1. Praktische info voor je bezoek aan Museo Nazionale del Bargello

  • Het Museo Nazionale del Bargello bevindt zich op de Via del Proconsolo 4, niet ver van het Palazzo Vecchio.
  • Met onze stadswandeling door Firenze kom je alvast langs dit museum en andere bezienswaardigheden van Firenze.
  • Openingsuren: Het museum is elke dag open van 8u45 tot 19u.
  • Op dinsdag wijken de openingsuren iets af. Je kan er dan binnen van 10u tot 18u.
  • Meer info op de website.
  1. Waar ligt het Museo Nazionale del Bargello op de kaart?

  1. Waar je tickets voor het Museo Nazionale del Bargello kopen?

Tickets kan je gewoon aan de ticketbalie boeken, maar ook vooraf online. Onze tip? In het hoogseizoen kunnen de wachtrijen behoorlijk lang zijn. Je slaat ze over door vooraf een online ticket voor het Museo Nazionale del Bargello te kopen. Je kan dan gewoon meteen naar binnen wandelen. Tickets boek je hier.

Wil je het Bargello-museum liever met een gids bezoeken? Dan raden we je deze tour aan. Je gaat dan samen met een gids naar het Bargello-museum én de Galleria dell’Accademia (waar de David van Michelangelo staat). Geen betere manier om over de renaissancistische Italiaanse grootmeesters te leren. Tickets voor die tour boek je hier.

  1. Waar overnachten in Firenze?

Voor je bezoek aan Firenze, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Firenze online bekijken.

Firenze Camping In Town

Als je het graag wat rustiger aan wil en je houdt wel van campings, is Firenze Camping In Town een absolute aanrader. Het is een moderne en comfortabele camping net buiten het centrum van de stad. Er zijn zowel tenten als chalets of bungalows te huur. Boek hier je verblijf bij Firenze Camping.

Sognando Firenze

B&B Sognando Firenze is een rustige B&B. Het ligt op een steenworp afstand van de oevers van de rivier de Arno en vlakbij het panoramische Piazzale Michelangelo. Iedere kamer is modern en voorzien van alle luxe en comfort en 's ochtends geniet je van een ontbijtje dat bestaat uit zoete deegwaren en zelfgemaakt gebak. Meer info en boeken.

Tornabuoni Place

Tornabuoni Place is een ander gezellig verblijf dat we kunnen aanraden. Tornabuoni ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Florence, op wandelafstand van de belangrijkste pleinen van de stad. Het Tornabuoni Place bestaat uit luxe kamers, allemaal ingericht door de architect Giorgio Cerrai, met een eigen badkamer in beeldhouwwerk van marmer en meubels die speciaal zijn gemaakt door Florentijnse ambachtslieden. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Firenze met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Firenze? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen en een volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download onze gratis preview reisgids Toscane.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?