17 x mooiste bezienswaardigheden in Sharm-el-Sheikh: wat zeker zien & doen in deze badplaats?

17 x mooiste bezienswaardigheden in Sharm-el-Sheikh: wat zeker zien & doen in deze badplaats?

23 december 2023 in Egypte1 reactie

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden voor je vakantie in Sharm-el-Sheikh + verblijftips

Sharm el-Sheikh is een stad gelegen aan de zuidelijke kust van het Sinaï-schiereiland in Egypte. De oneindige woestijnlandschappen, prachtige stranden, heldere wateren en de mogelijkheid om te duiken en te snorkelen in de Rode Zee maakt het een populaire vakantiebestemming.

Vertrek je binnenkort op vakantie naar deze levendige badplaats en ben je benieuwd naar dé highlights in Sharm-el-Sheikh? Lees dan gerust verder en ontdek de mooiste plekjes.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Sharm-el-Sheikh

Duur3 - 7 dagen ()
Vliegtickets5u25 vliegen naar Sharm El Sheikh, richtprijs € 129 vergelijk prijzen bij TuiFly, Transavia of Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Sharm-el-Sheikh naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenAanbevelingen overnachtingen in Sharm-el-Sheik:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Vakantie in Sharm-el-Sheikh

Place to be voor winterzon

Sharm-el-Sheikh is een gezellige badplaats in Egypte, gelegen tussen de Sinaïberg en de Rode Zee, en is een populaire vakantiebestemming bij Belgen en Nederlanders. Dit onder meer dankzij de prachtige stranden en de mooie excursies die je hier kan maken. Maar de grootste troef is misschien wel het heerlijke zonnetje dat zo goed als het hele jaar door schijnt. De ideale plek om even te ontsnappen aan het slechte weer in ons Belgenlandje.

Daarnaast is het niet alleen heerlijk vertoeven in Sharm-el-Sheikh. Het is ook een prima uitvalbasis om het schiereiland Sinaï te verkennen en onvergetelijke daguitstappen te maken naar bv. Hurghada, de piramides van Gizeh bij hoofdstad Caïro en Luxor.

Wat is de ligging van Sharm-el-Sheikh op de kaart?

  1. Het oude centrum van Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh heeft zich door de jaren heen weten ontpoppen tot een populaire toeristische locatie in Egypte. Vroeger was het een klein dorpje maar inmiddels is het een gezellige badplaats met talloze hotels en resorts. Jammer genoeg zorgt het toenemende toerisme en de resorts er natuurlijk voor dat het steeds moeilijker wordt om het authentieke Egypte te leren kennen.

Wil je toch graag de charme van het oude Sharm-el-Sheikh en de lokale cultuur opzoeken? Dan raden we aan om eens een bezoekje te brengen aan het oude centrum van Sharm el Sheikh waar je de wijk Hadaba kan verkennen, een van de meest levendige en sfeervolle delen van de stad.

Bezoek zeker eens “Old Market”, waar je de Al Sahaba-moskee kan vinden en verse thee en specerijen kan vinden evenals leuke souvenirs, traditionele waterpijpen en prachtige Arabische lampen kan kopen. Hier in deze bazaar zijn souvenirs over het algemeen wat goedkoper dan bijvoorbeeld in Naama Bay, maar vergeet zeker niet om af te dingen.

TIP: Wil je graag meer leren over de Egyptische cultuur? Volg dan deze privéwandeling door Sharm-el-Sheikh en ga met een enthousiaste local op pad die je graag de mooiste plekjes van de stad laat zien.

  1. Bewonder de prachtige architectuur van de Al-Sahaba Moskee

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Sharm-el-Sheikh is de Al-Sahaba Moskee. De moskee is nog maar vijf jaar geopend en is een prachtig gebouw in Ottomaanse stijl. Het ziet er bijna sprookjesachtig uit, het lijkt zo uit een Disneyfilm te komen. ’s Avonds wordt de moskee ook prachtig verlicht.

Het is ook zeker een aanrader om even binnenin een kijkje te nemen. Je bent vrij om de moskee te bezichtigen maar je moet wel de gebruikelijke gewoontes respecteren. Je dient je schoenen uit te doen bij het betreden van de moskee en je armen, benen en haren moeten bedekt zijn. Je kan eventueel ter plaatse sjaals en lange rokken lenen.

  1. De klokkentoren van Sharm-el-Sheikh

De klokkentoren is een van de meest herkenbare bouwwerken in het hart van het stadscentrum. Het is gelegen op een rotonde nabij Old Market en zal je meteen opvallen. De klokkentoren werd gebouwd in 2004 en is versierd met kleurrijke islamitische patronen en motieven. 'S Nachts wordt de toren prachtig verlicht zodat je hem nog kan herkennen. Spreek je af met andere toeristen of je taxichauffeur? Gebruik de toren dan als herkenningspunt. Eenmaal je door de straatjes van Old Market wandelt, kan je namelijk al snel “verdwaalt” raken.

  1. Ras Mohammed Nationaal Park

Ras Mohammed is een nationaal park en beschermde zeereservaat gelegen op het meest zuidelijke puntje van het Sinaï-schiereiland. Het nationaal park ligt op de plek waar de Golf van Suez en de Golf van Aqaba samenkomen en is een van de bekendste van de nationaal parken in Egypte.

Het park staat bekend om zijn spectaculaire koraalriffen, heldere wateren en prachtige stranden, en is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars van over de hele wereld. Meer nog, het wordt soms wel eens de beste plek ter wereld genoemd om te duiken en snorkelen. Duikers en snorkelliefhebbers kunnen hier een enorme verscheidenheid aan zeedieren, waaronder verschillende soorten haaien, roggen, schildpadden en kleurrijke vissen spotten. De riffen zijn ook bezaaid met koraaltuinen die een adembenemend uitzicht bieden.

Boottocht vanuit Sharm-el-Sheikh naar Ras Mohammed boeken.

Boottocht naar White Island in Ras Mohammed Nationaal Park

Een van de bootexcursies die je kan maken in Ras Mohammed Nationaal Park is naar White Island. Een bijzonder wit "eiland" midden op zee. Wanneer je deze lange witte zandbank hebt bereikt, lijkt het wel alsof je ineens middenin de Malediven op vakantie bent.

Wij bezochten White Island in combinatie met een snorkel- en duiktour naar Ras Mohammed Nationaal Park. Met de boot vaar je door het Ras Mohammed Nationaal Park en houdt je halt op twee à drie verschillende plekken waar je kan snorkelen en/of duiken. Nadien geniet je van een lekkere lunch en vaar je verder richting White Island dat je in groep kan verkennen.

Let op, de boot komt niet tot aan het eiland. Je dient zelf, gezamenlijk in groep naar het eiland te zwemmen. Sommige maatschappijen beschikken over een klein bootje die je naar het eiland voeren. Wil je graag je eigen foto's maken? Dan raden we aan om een waterdicht telefoonhoesje voor jouw gsm mee te nemen. Boek je boottocht naar White Island hier.

  1. Snorkelen en duiken in Sharm-el-Sheikh

Egypte staat wereldwijd bekend om de fascinerende onderwaterwereld. De badplaats is gelegen aan de Rode Zee waar er duik- en snorkelplekken in overvloed zijn. Het is zelfs mogelijk om hotels te boeken die een mooi huisrif hebben waardoor je zo vanaf het strand kan snorkelen tussen de kleurrijke vissen. Het leven onder de zeespiegel is hier zo mooi en kleurrijk dat je ogen tekort komt om alle vissen te spotten. Er zijn verschillende spots waar je kan snorkelen en duiken in Sharm-el-Sheikh.

Duiken naar scheepswrakken

Houd er rekening mee dat duiken naar wrakken gevaarlijk kan zijn en alleen moet worden gedaan door ervaren duikers met de juiste training en uitrusting.

  • Het wrak van de SS Thistlegorm (bekijk ligging) is een beroemd scheepswrak was bedoeld voor de Britse koopvaardijvloot tijdens WO II. Het was beladen met voorraden voor de geallieerde troepen in Noord-Afrika, waaronder munitie, tanks, vrachtwagens en motorfietsen. Op 6 oktober 1941 werd de SS Thistlegorm getorpedeerd door een Duitse U-boot en zonk het schip naar de bodem van de Rode Zee. Het wrak is bijzonder goed bewaard gebleven en duikers kunnen nog steeds de verschillende voorraden en uitrustingen zien die aan boord waren op het moment van de aanval.
  • De SS Dunraven (bekijk ligging) was een Brits stoomschip dat in 1876 werd gebouwd. Het schip was actief in de Rode Zee en voer tussen Europa en India. Op 25 april 1876 raakte de SS Dunraven uit koers en liep het schip vast op het rif van Beacon Rock, nabij de kust van Sharm El Sheikh in Egypte. Het schip zonk kort daarna en is tot op vandaag ook een populaire plek om te duiken.

Duiken bij het eiland Tiran

Tiran is een klein eiland gelegen in de Golf van Aqaba in de Rode Zee, voor de kust van Sharm-el-Sheikh in Egypte. Het eiland is ongeveer 5 km lang en 2 km breed, en is met zijn prachtige koraalriffen en lagunes een paradijs voor duikers en snorkelaars. Je kan in deze heldere wateren rond het eiland onder andere roggen, barracuda’s en haaien spotten. Nadien kan je nog even nagenieten op de prachtige zandstranden van het eiland, deze zijn minstens zo mooi als het onderwaterleven hier.

TIP: Vanaf Sharm el Sheikh vertrekken er verschillende boten naar het eiland Tiran. Boek hier een boottocht en snorkeltrip naar Tiran.

  1. Bezoek Dahab en de Blue Hole

Dahab is een andere populaire badplaats en toeristische bestemming aan de oostkust van het Sinaï-schiereiland. Het ligt op zo’n uur rijden van Sharm-el-Sheikh en is vooral bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en ontspannen sfeer. Boek een tour vanuit Sharm el Sheikh om de kuststad te verkennen, of ga zelf op eigen houtje op pad.

Blue Hole

Ervaren duikers komen eigenlijk maar voor één reden naar Dahab en dat is om te duiken in de Blue Hole. De Blue Hole is een onderwatergrot die 94 meter diep is en een diameter heeft van ongeveer 60 meter. Het is omringd door prachtige koraalriffen en kristalhelder blauw water, wat het dé ideale plek maakt om te duiken en snorkelen. Het is niet alleen een van de mooiste maar ook een van de gevaarlijkste duikplekken ter wereld vanwege de sterke stromingen en de diepte. Je hebt dan ook een licentie nodig om hier te mogen duiken.

TOUR: Bezoek Dahab en de Blue Hole tijdens deze excursie. Ontdek de verbazingwekkende koraalriffen en geniet na op een van de mooiste stranden.

  1. Wandel door de Colored Canyon

De Colored Canyon is een prachtig natuurwonder dat zich bevindt op ongeveer 2 uur rijden van Sharm el Sheikh, in de Sinaï-woestijn. Het is een smalle kloof van maar liefst 800 meter lang en 30 meter hoog, die is uitgesleten door wind en water, en die is omgeven door indrukwekkende rotsformaties in verschillende kleuren.

De rotsen van de canyon zijn miljoenen jaren oud en bevatten verschillende mineralen die zorgen voor de unieke kleuren. Tijdens een wandeling door de canyon kan je genieten van de spectaculaire uitzichten en de fascinerende geologische formaties bewonderen. Er zijn ook verschillende plaatsen waar je kan klimmen en klauteren over de rotsen. Als je hier dan toch bent, wandel dan ook even verder naar de verscholen Wadi El Weshwash (bekijk ligging). Je kan ook met deze dagtour zowel Dahab, de Blue Hole als de Colored Canyon bezoeken.

  1. Een sandbuggy- of quadsafari door de woestijn

Een van de populairste dingen om te doen in Sharm-el-Sheikh, is een quad of sandbuggy huren en door de Sinaïwoestijn rijden. Bij de meeste quadtours verzamel je in groep, en doe je eerst een testritje om de handelingen snel onder de knie te krijgen. Nadien rijd je gezamenlijk de Sinaïwoestijn in en eindig je de tour in een bedoeïenkamp om een show te volgen of thee te drinken (afhankelijk van jouw type excursie). In het bedoeïenendorpje mag je zelfs even een kameel berijden. De excursie is nog zo mooi wanneer je deze tijdens de zonsondergang doet. Bekijk alle quadsafari's bij Sharm-el-Sheikh.

TIP: Wanneer je zo’n excursie boekt, dien je best in bezit te zijn van een sjaal en een zonnebril. We raden je aan om niet je duurste zonnebril te dragen, want er komt heel wat zand en stof bij te pas.
  1. Breng een bezoekje aan een bedoeïenenkamp

Een woestijnsafari is natuurlijk een unieke belevenis, maar een bezoekje aan een traditioneel bedoeïenendorp is ook zeker een aanrader. Hier leven de Egyptenaren nog zonder alle moderne voorzieningen en volgens hun eigen tradities. Je krijgt wat meer inzicht in de lokale cultuur en de levenswijze van de bedoeïenen. Er worden verschillende tours aangeboden waarbij je met de quad een stukje van de woestijn trotseert, om vervolgens bij een bedoeïenenkamp thee te drinken of een show bij te wonen.

  • Er zijn verschillende tours die je kan maken vanuit Sharm-el-Sheikh.
  • Met de quad door de Sinaï woestijn, gevolgd door een bezoek aan een bedoeïenentent en een heerlijk barbecuediner. Boek deze excursie hier.
  • Een bezoek aan een bedoeïenendorp, inclusief een kameelrit, diner en semsemia-optreden. Boek deze tour hier.
  • Sandbuggy tocht tijdens zonsondergang naar een bedoeïenendorp, inclusief een kameelrit en een diner. Boek deze tour hier.
  1. Waterpret in Cleo Park en Aqua Blu Sharm

Op vakantie in Sharm-el-Sheikh met kinderen? Dan kan je eventueel een bezoekje brengen aan het waterpark Cleo Park, het oudste waterparadijs van deze badplaats of Aqua Blu Sharm. Beleef uren waterplezier op de verschillende zwembaden, glijbanen, wildwaterrivieren en andere waterattracties. Het Cleo Park ligt achter het Sharm Dreams Resort en Aqua Blu Sharm bevindt zich achter het Aqua Blu Resort.

Klik hier om je tickets Aqua Blu Sharm te reserveren

  1. Ontspannen op het strand van Naama Bay

Naama Bay is dé plek waar mensen komen voor een typische strandvakantie in Sharm-el-Sheikh. Deze baai wordt omringd door talloze hotels en resorts die meteen toegang bieden tot de mooie zandstranden. De stranden zijn voorzien van ligbedden en parasols en je vindt er verschillende organisaties waar je een boot, jetski of waterfiets kan huren. Langs het strand loopt er ook een wandelpromenade omgeven door talloze palmbomen die zorgen voor de nodige afkoeling, cafés, restaurants, souvenirwinkels en kleine duikshops. Vooral ’s avonds komt het helemaal tot leven.

  1. Het moderne SOHO Square

Old Market in Hadaba is niet de enige plek waar je terecht kan voor wat entertainment. Ook SOHO Square, gelegen in de wijk White Knight Bay is de moeite om te bezoeken. Het is een openluchtplein dat is ontworpen als een modern en luxueus winkel-, eet- en uitgaansgebied.

Je kan er onder andere bowlen, tennissen, squashen, biljarten, een panoramische bioscoop en zelfs een ijsbaan (Ice Rink).. je kan het zo gek niet bedenken. Te midden van SOHO square vind je ook een fontein die danst op de muziek en ’s avonds kleurrijk verlicht wordt. In de winkeltjes kan je eventueel nog wat souvenirs kopen als herinnering aan deze mooie vakantie. Meer info op de website.

TIP: Geen zin in toeterende taxichauffeurs die je proberen te overtuigen om voor "the best price" naar SOHO Square gebracht te worden? Boek je privétransfer voor SOHO Square dan online op voorhand.
  1. Leukste wateractiviteiten in Sharm-el-Sheikh

Naast duiken en snorkelen zijn er natuurlijk nog heel wat andere leuke wateractiviteiten die je in Sharm-el-Sheikh kan ondernemen. Hier zijn enkele van de populairste:

  • Parasailen boven de Rode Zee, een bijzondere ervaring. Van bovenaf geniet je van een adembenemend uitzicht op de kustlijn en het kristalheldere water. Boek je excursie parasailen over de Rode Zee.
  • Sharm-el-Sheikh is een uitstekende plek om te kitesurfen vanwege de ideale windomstandigheden.
  • Huur een jetski en scheur over de golven van de Rode Zee.
  • Of kies voor een onvergetelijke banana boat-rit. Beleef ontelbaar plezier terwijl je op een opblaasbare banaan achter een speedboot door het water wordt getrokken.
  1. Uitgaan in Sharm-el-Sheikh

Sharm el-Sheikh heeft ook een bruisend nachtleven met verschillende clubs, bars en discotheken, evenals casino's voor wie graag eens een gokje wilt wagen. De populairste plekken om uit te gaan hier is in de buurt van Naama Bay en Soho Square. Houd er echter rekening mee dat de meeste uitgaansgelegenheden voornamelijk gericht zijn op toeristen en dat de sfeer in sommige bars en clubs kan verschillen van wat je thuis gewend bent.

TIP: Een van de leukste, typische Arabische cafeetjes in Sharm-el-Sheikh is het Street Cafe Farsha. Zeker de moeite waard om te ontdekken.
  1. Caïro en de piramides bezoeken vanuit Sharm-el-Sheikh

Caïro en de piramides liggen helaas niet om de hoek maar toch is het de moeite waard voor een bezoekje. Verblijf je voor een lange periode in Sharm-el-Sheikh en heb je er wat voor over? Dan is het een absolute aanrader.

Twee mogelijkheden om Caïro en de piramides te bezoeken: het vliegtuig en de bus

De meesten zullen aanraden om met het vliegtuig te gaan (ong. 50 minuten vliegen), maar houd er rekening mee dat hier een aardig prijskaartje aan vasthangt. De bus is echter een pak goedkoper dan het vliegtuig. Het is een ellenlange rit (vooral ook dankzij de wegen en de hitte) maar desondanks ben je dat meteen vergeten wanneer je oog in oog komt te staan met de prachtige piramides.

Wil je kost wat kost Caïro en de piramides bezoeken? Dan zal deze excursie je ongetwijfeld bekoren. Nergens ervaar je Egypte namelijk beter dan hier. Wist je trouwens dat de piramides van Gizeh een van de oude zeven wereldwonderen is? Bij een georganiseerde tour bezoek je naast de piramides ook nog de legendarische Sfinx en het Egyptisch Museum, waar je alles te weten komt over de Egyptische geschiedenis.

LET OP: Ben je van plan om naar Caïro te gaan? Dan is het nodig om een visum op de luchthaven aan te schaffen. Heb je geen visum aangekocht en kies je er last minute toch voor om Caïro te bezoeken? Vraag dan even bij je reisorganisatie of aan je hotel wat de eventuele mogelijkheden zijn.

  1. Een daguitstap naar Luxor

Een andere populaire dagtour die je kan maken vanuit Sharm-el-Sheikh is naar Luxor. Luxor ligt ongeveer 300 kilometer ten noorden van Sharm-el-Sheikh, en het duurt ongeveer 5 tot 6 uur om er met de bus te komen. Het kan ook per vliegtuig worden gedaan, maar dat is (net zoals bij Caïro) meestal een pak duurder. Wil je toch liever het vliegtuig nemen? Boek je uitstap met het vliegtuig naar Luxor hier.

Als je van plan bent om een daguitstap te maken naar Luxor vanuit Sharm-el-Sheikh, wordt het aangeraden om zo vroeg mogelijk in de ochtend te vertrekken om de reistijd te minimaliseren en zoveel mogelijk tijd in Luxor door te brengen. Je kan onder andere de Karnak-tempel, de Vallei der Koningen en de Tempel van Hatsjepsoet bezoeken, die enkele van de hoogtepunten van de stad zijn. In dit gigantische ‘openluchtmuseum’ zal je werkelijk je ogen uitkijken.

  1. Of steek de grens over met Jordanië en bezoek Petra

Ja hoor, je leest het goed. Het is mogelijk om vanuit Sharm-el-Sheikh een uitstap te maken naar het magische Petra in Jordanië. De historische site is één van de meest mysterieuze plekken ter wereld en behoort tot een van de zeven moderne wereldwonderen.

Deze unieke, in steen uitgehouwen stad, werd eeuwen geleden gebouwd door de Nabateeërs midden in de woestijn. Vandaag wandel je er langs indrukwekkende roodkleurige kloven en rotsen en kan je er enkele bijzondere bezienswaardigheden vinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om Petra te bezoeken vanuit de Egyptische badplaats. Neem de veerboot naar Petra vanuit Dahab, kies voor meer comfort en pak het vliegtuig of boek je een georganiseerde bustour naar Petra vanuit Sharm-el-Sheikh.

  1. Wat is de beste periode om Sharm-el-Sheikh te bezoeken?

Zoals we reeds hebben aangehaald is Sharm-el-Sheikh, en andere badsteden in Egypte, een ideale bestemming voor ons Belgen en Nederlanders om even te ontsnappen aan het slechte weer in de winterperiode. Tijdens mijn vakantie in Sharm-el-Sheikh in maart, kon ik lekker genieten aan het zwembad bij aangename temperaturen van 27 graden, terwijl het in België maar liefst 8 graden was.

Bovendien kan je in de winterperiode (buiten het hoogseizoen), enkele interessante aanbiedingen op de kop tikken. Ga zeker eens een kijkje nemen bij Sunweb voor een mooieall-in vakantie in Sharm-el-Sheikh. Het wordt echter aangeraden om de zomermaanden (juni t/m september) te vermijden. Gedurende deze periode kan het ontzettend warm worden, tot maar liefst 40 graden. Eigenlijk kan je de rest van het jaar prima naar Sharm-el-Sheikh reizen, de temperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 22 en 28 graden.

  1. Hoeveel dagen heb je nodig voor een vakantie in Sharm-el-Sheikh?

Sharm el Sheikh is vooral bekend als badplaats maar er zijn ook genoeg bezienswaardigheden en leuke excursies te doen waardoor je je al gauw 1 tot een kleine twee weken kan bezig houden. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van wat je allemaal wilt zien en beleven.

  • Ben je van plan om gewoon even lekker uit te rusten? Dan is een weekje voldoende.
  • Wil je graag de omgeving verkennen en verschillende excursies maken? Dan is het best handig om 8 tot 14 dagen te verblijven.
  • Wij waren zelf voor een weekje in Sharm el Sheikh en hadden voldoende tijd om enkele bezienswaardigheden in de stad te bezoeken, twee excursies te maken en wat uit te rusten aan het zwembad en het strand.
  1. Heb je een visum nodig voor Sharm-el-Sheikh?

Een van de voordelen die je hebt bij een vakantie in Sharm-el-Sheikh, is dat je geen visum nodig hebt. Althans als je op het schiereiland van Sinaï verblijft. Ben je toch van plan om een uitstap te maken naar Caïro en de piramides te bezoeken? Dan dien je echter wel een visum aan te vragen. Dit kan je eenvoudig online doen of bij aankomst op de luchthaven van Sharm-el-Sheikh.

  1. Waar overnachten in Sharm-el-Sheikh?

Zin in een ontspannen all-in vakantie in Sharm-el-Sheikh? Dan heb je ruime keuze aan hotels en resorts waar je een onvergetelijke, relaxte vakantie tegemoet gaat. Veel van de accommodaties bevinden zich in Naama Bay, waar veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden zijn. Andere populaire gebieden om te verblijven zijn Ras Um Sid en Shark's Bay. Hieronder vind je alvast enkele interessante adresjes voor je volgende vakantie.

  • Hotel Sharm Dreams Resort by Jaz ligt op wandelafstand van Naama Bay en het zandstrand. Het hotel beschikt over 9 zwembaden, een poolbar, een gezellige bar en iedere avond live entertainment. In het hoogseizoen is er ook een kidsclub voorzien. Met de all-in formule kan je eindeloos genieten van lekkere cocktails en lekkere gerechten. Meer info en boeken.
  • Wil je graag wat luxe tijdens je verblijf? Dan raden we Novotel Sharm el Sheikh aan. Novotel Sharm El Sheikh ligt in de pittoreske baai van Naama, biedt 5 zwembaden, een privéstrand, allerlei spa en fitnessfaciliteiten, een kidsclub én prachtig uitzicht op de Rode Zee. Op sommige dagen worden er schuimparty's gegeven met heel wat ambiance. Meer info en boeken.
  • Op vakantie met kinderen? Dan is het Pickalbatros Aqua Park Sharm El Sheikh, een absolute topper. Het hotel biedt toegang tot een privéstrand bij Albatros Sharm en biedt een eigen waterpark met maar liefst 22 buitenzwembaden. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 28 april 2023 - caroline

prima, hartelijk dank

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?