De leukste excursies en bezienswaardigheden in Hurghada: info, foto's & tickets!

De leukste excursies en bezienswaardigheden in Hurghada: info, foto's & tickets!

4 maart 2021 in Egypte0 reacties

Hurghada is een van de mooiste badplaatsen van Egypte. De stad staat bekend om zijn witte stranden en helderblauwe zee, een ideale strandbestemming dus. Toch is hier veel meer te beleven en kan je ook wat Egyptische cultuur opsnuiven! Hieronder nemen we je mee naar de leukste excursies en boeiendste bezienswaardigheden in de regio van Hurghada!

Tours & tickets voor je bezoek aan Hurghada

Hurghada bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Hurghada.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Daguitstap Caïro

Een vakantie in Egypte is niet compleet zonder een bezoekje aan de bruisende stad Caïro. In de hoofdstad van Egypte vind je een schat aan culturele bezienswaardigheden. Zo is er het Egyptisch Museum, waar je de mummies kan bekijken die gevonden werden tijdens de archeologische opgravingen van de 19de en 20ste eeuw. Sommigen daarvan zijn erg goed bewaard gebleven. Je kan hier onder meer Ramses II en de vrouwelijke farao Hatshepsut bewonderen. Ook de moskee van Mohammed Ali (niet de bokser, wel de profeet 😉) en de bazaar van Khan El Khalili zijn de moeite waard.

De boeiendste trekpleisters zijn eigenlijk net buiten Caïro te vinden. Op een boogscheut van de stad vind je namelijk de piramides van Gizeh, een item op de bucketlist van menig reiziger! De piramides zijn namelijke de enige van de antieke 7 wereldwonderen die nog bewaard zijn gebleven. Hoewel er verspreid over het land diverse piramides te vinden zijn, spreken degene in Gizeh toch het meest tot de verbeelding.

De drie piramides dateren uit het derde millennium voor Christus. De bekendste is de piramide van Cheops, die je ook deels binnenin kan bezoeken. Ook de kleinere piramides van Chefren en van Mykerinos zijn nog steeds stabiel en goed geconserveerd. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere piramides, die als ‘koningin-piramides’ bekend staan. Voor de beroemde koningsgraven houdt de 70 meter hoge Sfinx al duizenden jaren de wacht.

Tips & tickets!

 1. Duiken in de Rode Zee

De onderwaterwereld van Egypte is een van de mooiste ter wereld en daarom is elke zichzelf respecterende toerist het als het ware verplicht om die natuurpracht te ontdekken. Wie nog nooit gedoken heeft, kan hier gerust komen snorkelen of leren duiken.

 • De meeste duik- en snorkelexcursies vinden plaats in Dahab, daar vind je verschillende ondiepe koraalriffen met een grote verscheidenheid aan vissen. Wie al wat meer ervaring heeft, kan richting de onderzeese canyons duiken, waar het lijkt alsof je in een compleet andere wereld bent terecht gekomen.
 • Geoefende duikers kunnen ook richting Marsa Alam gaan, hier duik je tussen de haaien en zeekoeien.
 • Wie wil leren duiken, zal toch al snel tegen de 80 euro betalen voor de extra persoonlijke begeleiding. Snorkelen is uiteraard een stuk goedkoper.
 • Wie al ervaring heeft, kan vaak voor amper 20 euro al een duikexcursie boeken. In Egypte is er gelukkig voor iedereen wel een geschikte snorkel- of duikervaring, zodat niemand de unieke onderwaterwereld hoeft te missen.
 • Boek je duikexcursie hier online op voorhand bij GetYourGuide.
 1. Daguitstap Luxor

Naast Caïro is ook Luxor een absolute aanrader voor wie meer wil te weten komen over de rijke geschiedenis van Egypte. Luxor wordt het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd. De stad heeft enkele indrukwekkende attracties. Zo vind je er de tempel van Amon, de Vallei der Koningen en het graf van Toetanchamon.

In de Vallei der Koningen bevinden zich 63 grafkamers. Ramses II en vele van zijn kinderen en kleinkinderen lagen hier begraven. De begraafplaats was lange tijd een groot geheim, enkel de koninklijke families en hoogwaardigheidsbekleders wisten ervan af, om grafschenders te vermijden. In de graven lagen namelijk tal van kostbaarheden, waaronder een hart van goud, dat in het lichaam werd gelegd ter vervanging van het echte hart. Vele graven werden doorheen de jaren toch leeggeplunderd, behalve dat van Toetanchamon. Zijn graf lag verstopt onder een ander graf en werd pas in 1922 door Howard Carter ontdekt.

Toetanchamon

Toetanchamon werd op negenjarige leeftijd farao en was ook erg jong toen hij stierf, op negentienjarige leeftijd. Zijn graf is wereldberoemd geworden omdat het volledig intact teruggevonden werd. Binnenin en op zijn sarcofaag staan tal van mythische spreuken. Je kan zijn graf bezoeken en er zijn mummie bewonderen, die vanachter glas te bekijken valt. Je kan ook enkele andere graven bezoeken.

Tips & tickets!

 • Voor de meeste graven mag je geen last hebben van claustrofobie want vaak moet je in het schemerdonker op handen en voeten een honderdtal meter naar beneden klauteren.
 • Vanuit Hurghada kan je een dagexcursie boeken per bus, dat kan al vanaf €41.
 • De rit vanuit Hurghada naar Luxor duurt een zestal uur, je bent dus best wel een tijdje onderweg.
 • Je kan je tour hier online boeken bij GetYourGuide.
 1. Tempel van Karnak

Karnak is een immens groot tempelcomplex aan de oostelijke over van de Nijl. Het bevindt zich ten noorden van Luxor en beide hoogtepunten kunnen dus perfect gecombineerd worden tijdens een dagtrip. Karnak is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Er bevinden zich vier verschillende delen, gewijd aan telkens een andere god. Slechts één ervan, het deel dat gewijd is aan Amon-Re, is toegankelijk voor het publiek.

Er werd door verschillende farao’s gebouwd aan de tempels. Het tempelcomplex werd gestart onder farao Senoeseret I, zo’n 2000 jaar voor onze jaartelling, en werd door 30 opeenvolgende farao’s verder uitgewerkt. Als je binnenkomt in Karnak voel je je plots erg klein en nietig. Een rij vol sfinxen met de kop van een ram wijzen de weg naar de ingang van de tempel van Amon-Re. Je kunt je er urenlang vergapen aan de imposante obelisken, gigantische beelden en prachtige hiërogliefen. Bekijk ook de hypostyle hal, die bestaat uit 134 gigantische zuilen.

Tips & tickets!

 • Je kan Karnak zowel overdag bezoeken, maar ook ’s avonds. Dan is het hele tempelcomplex prachtig verlicht.
 • Draag comfortabele schoenen zoals sneakers voor je bezoek aan de tempel, je zal veel moeten stappen en de ondergrond is vaak nogal ruw en er liggen af en toe stenen.
 • Je kan hier je tour naar Karnak boeken, of een gecombineerde tour met Luxor erbij. Bekijk de mogelijkheden online.
 1. Een woestijnsafari

Voor wie het allemaal wat avontuurlijker mag, is een woestijnsafari het perfecte uitje. Je kan ervoor kiezen om dat met de quad of met een jeep te doen. Je crost ongeveer één tot twee uur lang doorheen de Oostelijke Woestijn, ook bekend als de Arabische Woestijn, een deelwoestijn van de Sahara. Het gebied bestaat uit verschillende basalt- en granietformaties, zandmassieven, sikkelduinen en stukken moedergesteente.

Bezoekje aan de Bedoeïnen

Alle excursies verschillen lichtjes van elkaar. Wij raden je aan eentje te kiezen die je richting de bedoeïenen leidt, de nomadische woestijnbewoners. Deze families leven van het toerisme, en dus is het wijs om hier wat geld achter te laten. Ter plaatse kan je proeven van het brood, dat klaargemaakt wordt op een vuurtje van opgedroogde kamelenpoep. Je bent hier omgeven door een machtige en unieke natuur, en je zal je ver van huis voelen. Probeer zeker ook een zonsondergang mee te pikken, die is magnifiek. In het bedoeïenendorp kan je ook een dromedaristocht maken om de ervaring compleet te maken.

Voor de vrouwen uit deze gemeenschappen zijn de toeristen de enige kennismaking met het leven buiten hun tentenkamp. De mannen reizen af en toe naar een ander dorp om nieuwe waterbronnen te zoeken of om handel te drijven in kleding, tassen en kruiden.

Tickets

 • Vanuit Hurghada worden diverse excursies aangeboden richting de woestijn.
 • De gemiddelde prijs is zo’n 20 tot 30 euro, afhankelijk van welke soort je kiest uiteraard.
 • Je hoeft er geen lange busreizen voor over te hebben, wat van een woestijnsafari een ideale dagtrip maakt.
 • Boek je woestijnsafari hier op voorhand.
 1. Paradise Island

Deze excursie richting Giftun Islands, ook wel Paradise Island genoemd, is ideaal om even een dagje te relaxen. Vanaf Hurghada maak je enkele stops in het open water, waar je een verfrissende duik kan nemen in het helderblauwe water van de Rode Zee. Je kan je natuurlijk ook op het dek installeren en genieten van de zon.

Aangekomen op je bestemming, zie je waarom Paradise Island zijn naam niet gestolen heeft: een azuurblauwe zee en een helderwit strand liggen er te blinken. Hier kan je een hele dag zonnen, zwemmen en ontspannen. Snorkelen is hier ook een goede optie, want de onderwaterwereld is absoluut het ontdekken waard. In de lagunes en koraalriffen zie je de mooiste vissen en koralen. Wie geluk heeft, kan hier zelfs dolfijnen in het wildspotten.

Tickets

 • Vanuit de haven van Hurghada worden er dagelijks excursies aangeboden richting dit kleine paradijs.
 • Vanaf €24 kan je al een daguitstap boeken, bekijk hier de opties.
 1. Snorkeltrip

Hurghada is, net als de rest van Egypte, een walhalla voor duikers en snorkelaars. Je vindt er onderwater tal van prachtige plekken waardoor je je even in een andere wereld waant. Je ziet de prachtige vissen kristalhelder langs je heen zwemmen en voelt je helemaal één met de natuur.

Boek bijvoorbeeld een snorkel- of duiktrip op een jacht in zee, al vanaf 30 euro. Daarbij zit de pick-up en drop-off vanuit je hotel inbegrepen in de prijs. Je krijgt er meestal ook een heerlijke lunch met verse vis en ook het duik- en snorkelgerief is inbegrepen. Als extraatje krijg je mogelijks ook zeeschildpadden en dolfijnen te zien, die maar al te graag tussen de duikers en snorkelaars komen spelen. Boek hier op voorhand online.

 1. Kamelenrit

Kamelen zijn de ‘schepen van de woestijn’, maar eigenlijk is dit een foute benaming. Kamelen, met twee bulten dus, komen enkel voor in landen zoals Iran, Kazachstan, Rusland en China. De Arabische wereld heeft geen kamelen, enkel dromedarissen, die één bult op de rug hebben. De verwarring ontstond omdat Arabieren ‘gamal’ tegen een dromedaris zeggen, vrij vertaald ‘schoonheid’ of ‘sierlijk dier’. Dat werd uiteindelijk verbasterd tot ‘camel’, maar eigenlijk lopen dus in Egypte enkel dromedarissen rond. Voilà, dat weet je ook weer.

In Hurghada kan je dus op dromedarisrit, al zullen ze toch vaak als 'kamelenrit' verkocht worden. Daarbij kan je kiezen tussen een korte rit in het dorp of een langere rit, waarbij je zelfs een stukje woestijn verkent en je op bezoek gaat bij de bedoeïendorpjes aan de rand van het centrum.

Je wordt tijdens je rit altijd begeleid door een kamelenmenner, zodat je niet bang moet zijn dat het beest er opeens in galop vandoor gaat. Ook tijdens een uitgebreidere excursie richting de bedoeïenen kan je in het nomadendorp zelf genieten van een ritje, waarna je ook de plaatselijke gebruiken en eetgewoontes leert kennen. Dat kan al vanaf 25 euro, boek hier op voorhand!

 1. Grand Aquarium

Het Grand Aquarium is een ideaal uitje voor wie gaan snorkelen of duiken is, en absoluut geen idee heeft welke visjes hij allemaal is tegengekomen. In het Hurghada Grand Aquarium zie je hoe het kleurrijke leven onderzee eruit ziet. Dit aquarium is nog maar sinds 2015 open en is de thuis van meer dan 1200 dieren en 100 verschillende diersoorten. Het is het grootste aquarium van de Arabische wereld.

 • Er zijn opmerkelijke dieren zoals pijlstaartroggen, gitaarhaaien, adelaarsroggen, verpleegsterhaaien en diverse zeeschildpadden te ontdekken.
 • Het Grand Aquarium wordt als een van de mooiste onderwaterparadijzen ter wereld beschouwd. Wie niet houdt van zwemmen kan zo toch de prachtige fauna en flora van onderwater Hurghada van dichtbij ontdekken.
 • Je vindt er onder meer een haaientunnel, een artificieel regenwoud en ‘Whale Valley’, geïnspireerd op Wadi-Al-Hitan, een vallei zo’n 150 kilometer van Caïro, waar fossielen van de vroegste walvissoort teruggevonden werden.
 • Er is ook een bedoeïenententoonstelling en bijhorende dierentuin.
 • Een ticket koop je online of aan de balie. Dat kan al vanaf 25 euro.
 1. Jungle Aqua Park

Wie op vakantie is met de kinderen, kan ook met hen heel wat avontuurlijke dingen ondernemen. Zo kan je in het Jungle Aqua Park gaan genieten van veertien zwembaden, 35 glijbanen en diverse andere activiteiten voor jong en oud. Het park is maar liefst 35 000 m2 groot en ligt op 900 meter van het strand. Het oude centrum van Hurghada ligt op een 20 km van het park.

 • Een ticket heb je al vanaf €35, daar is de pick-up en de drop-off van en naar het hotel bij inbegrepen. Voor die prijs mag je ook het park binnen, krijg je een uitgebreide lunch en is je vervoer inbegrepen. Boek je ticket hier.
 • Naast het park ligt het Jungle Park Resort. Wie hier verblijft, krijgt dagelijks gratis toegang tot het park. Je kunt dan ook gebruikmaken van het privéstrand nabij Dana Beach. Je kamer in het resort kan je hier online boeken vanaf €200 per nacht.
 1. Hotel Steigenberger Pure Lifestyle

Dit hotel is een rustig hotel waar kinderen niet welkom zijn (adults only hotel). Het Steigenberger Pure Lifestyle hotel is goed gelegen in Hurghada en heeft prachtige kamers met airconditioning, een tuin, gratis WiFi en een fitnesscentrum. Er is ook een 24-uursreceptie, een restaurant, een waterpark en een buitenzwembad.

 • 's Avonds biedt deze accommodatie veel entertainment en roomservice.
 • Alle kamers van het hotel zijn voorzien van een bureau en een flatscreen-tv.
 • De accommodaties zijn voorzien van een kledingkast en een waterkoker.
 • Gasten van het Steigenberger Pure Lifestyle kunnen genieten van een ontbijtbuffet. Boek je kamer online
 1. Mirage Beach & Aqua Park

Nog een prachtig hotel in Hurghada: het Mirage Beach & Aqua Park is een pareltje van een hotel waar je ook als waterrat kan genieten van alle zwembaden. Mirage Beach & Aqua Park ligt op 23 km van de nieuwe jachthaven.

 • Het biedt accommodatie aan het strand, een tuin, een bar en een fitnesscentrum.
 • Dit hotel biedt ook nog aan: een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi.
 • Er is een kinderclub en een gratis pendeldienst. Boek je hotel online
 1. Mercure Hurghada Red Sea Hotel

Het Mercure Hurghada Red Sea heeft een prachtig privéstrand aan de Rode Zee. Het is een 4-sterrenresort en biedt accommodatie met airco en een satelliet-tv. Ook zijn er 2 buitenzwembaden en een sauna. Op het terrein vindt u watersportfaciliteiten zoals snorkelen en parasailing

 • Alle kamers van het Mercure Hurghada Red Sea hebben een balkon of terras met uitzicht op de Rode Zee of de magnifieke tuin.
 • Het Mercure heeft 3 eigen restaurants, waaronder een visrestaurant.
 • In de Beach kunt u vers bereide, exotische cocktails bestellen en de Pool Bar biedt diverse lichte snacks en drankjes. Boek nu je kamer online
 1. Sunrise Romance Resort Sahl Hasheesh

Dit adembenemende hotel is ook een adults only hotel. Het Sunrise Romance Resort Sahl is een chic resort met maar liefst 6 restaurants en bars, een luxueuze spa, een privéstrand en een prachtig buitenzwembad.

 • Ligt op zo'n 20 km van de luchthaven van Hurghada. Er rijdt een shuttleservice naartoe vanaf het resort.
 • Alle kamers met airconditioning hebben een privébalkon of -terras.
 • U vindt er ook een satelliet-tv en een minibar. Boek je kamer nu online
 1. Meraki Resort (Adults Only)

Hou je van een boho chic vibe in je hotel of resort? Dan is dit Meraki Resort echt perfect voor jou. Dit is ook een adults only hotel, dus er zijn geen kinderen toegelaten.

 • Alle 270 kamers bieden comfort en hebben een bijzonder design.
 • Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche, een satelliet-tv, een telefoon, een kleine koelkast en airconditioning.
 • Elke kamer heeft een balkon of een terras.
 • Gasten kunnen genieten van dinerbuffetten in het hoofdrestaurant Munchery of in 7 verschillende à-la-carte restaurants.
 • Ligt op wandelafstand van het centrum van Hurghada en biedt een 2,6 km lang strand met duik- en snorkelmogelijkheden, zwembaden, 2 waterglijbanen, massages en een schoonheidssalon. Boek je kamer online
 1. Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?