Rondreis Egypte: uitgestippelde route, reisschema & tips (7-10-14 dagen)

Rondreis Egypte: uitgestippelde route, reisschema & tips (7-10-14 dagen)

24 oktober 2022 in Egypte2 reacties

Wil je op rondreis door Egypte? Download onze uitgestippelde route langs alle hoogtepunten van het land

De meeste toeristen zakken af naar Egypte om er de wereldberoemde monumenten te bezoeken die herinneren aan het glorieuze tijdperk van de farao's. Toch valt er in Egypte nog veel meer te zien en te beleven. Het land biedt ook gevarieerde landschappen, een unieke cultuur, een heerlijk klimaat en paradijselijke stranden. Egypte is een echte all-roundbestemming waar voor elk wat wils is.

Onze uitgestippelde route is de perfecte gids voor je rondreis langs de niet-te-missen plekjes in Egypte. Download onze gratis reisgids Egypte en trek eropuit!

Voordelig je reis naar Egypte boeken

Ga op reis naar Egypte met Tui, 8 dagen vanaf € 576: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Egypte bij Sunweb vanaf € 379 per persoon: Boek bij Sunweb

Inhoud artikel

Dag 1 en 2: Caïro en Gizeh

Caïro is een hectische metropool die in het begin nogal overweldigend kan zijn. Caïro staat natuurlijk vooral bekend om de wereldberoemde piramides van Gizeh en Cheops aan de rand van de stad, maar wandel ook zeker eens rond in het centrum om de eeuwenlange geschiedenis van Egypte in te duiken. Bezoek zeker het Egyptisch Museum en de Citadel van Caïro.

We hebben een blogartikel geschreven waarin we de 10 niet-te-missen bezienswaardigheden in Caïro op een rijtje zetten. Zo ben je er zeker van dat je niets mist!

Onze tip: we raden je aan om je tickets voor de piramides vooraf online te kopen en om ook zo vroeg mogelijk in de voormiddag te gaan. Zo vermijd je de drukte en ook de ergste hitte.

Dag 3 en 4: Uitstap naar de woestijnoasis vanuit Caïro

Op de derde dag van je Egyptische rondreis raden we je aan om de tijd te nemen om de Saharawoestijn in te trekken. De woestijn strekt zich uit over een groot deel van Egypte en je kan het land dan ook niet bezoeken zonder die uitgestrekte zandigere vlaktes aan te doen. Je bezoekt weelderige oases zoals de Bahariya-oase of de Farafra-oase en je verkent de Zwarte en Witte woestijn.

We raden je aan om in Caïro een van de woestijntochten te boeken die een overnachting in de Sahara voorzien. Boek je tickets alvast online. Het is verreweg de beste manier om de prachtige woestijnoases en de zandduinen te leren kennen.

Dag 5: Daguitstap naar Alexandrië

Op dag 5 van je Egypte rondreis breng je een bezoek aan Alexandrië, dit is een historisch en cultureel centrum aan de Middellandse Zee dat overloopt van de bezienswaardigheden. Deze plek was in de oude wereld een belangrijk handelscentrum en een baken van culturele verlichting. Het oude Alexandrië stond vooral bekend om zijn vuurtoren en de waardevolle bibliotheek.

De Egyptische kuststad is nog steeds een fascinerende culturele hotspot, daar getuigt de nieuwe Bibliotheka Alexandrina bijvoorbeeld van. Geschiedenisliefhebbers kunnen ook het Nationaal Museum van Alexandrië bezoeken. Na je bezoek aan de stad keer je terug naar Caïro om daar de betaalbare avondvlucht naar Sharm El Sheikh te nemen.

Dag 6: Sharm El Sheikh

Nadat je ’s avonds laat bent aangekomen in Sharm El Sheikh en er de nacht hebt doorgebracht, trek je er vandaag op uit om te ontdekken wat deze strandbestemming allemaal te bieden heeft. Je kan er rondstruinen op de markt van Sharm el-Maya, maar natuurlijk vooral genieten van de uitgestrekte stranden van Na'ama Bay. Verblijf hier in één van de luxueuze resorts om helemaal te ontspannen.

Er worden in Sharm El Sheikh ook heel wat activiteiten georganiseerd. Je kan er onder andere snorkelen, duiken en boottochtjes maken. Verschillende reisbureaus bieden ook excursies aan die je meenemen naar de Sinaï-woestijn.

Overnachten in Sharm El-Sheikh? Bekijk hier onze favoriete hotels en verblijven in Sharm El-Sheikh

Dag 7: Reizen naar Aswan

Op dag 7 van je rondreis kan je eerst nog even ontspannen op het strand om daarna terug te vliegen naar Caïro. Daar neem je dan de nachttrein richting het zuidelijke Aswan. Afhankelijk van het tijdstip waarop je terugvlucht vertrekt, kan je misschien in de voormiddag nog een excursie maken vanuit Sharm of Na’ama Bay.

Dag 8: Aswan en begin Nijlcruise

Nadat je eerst enkele niet-te-missen bezienswaardigheden in het historische Aswan hebt bezocht, ga je aan boord van een driedaagse Nijlcruise. Op de eerste dag van je Nijlcruise bezoek je de Hoge Dam van Aswan en het tempelcomplex van Philae.

Het is belangrijk om op te merken dat niet elke cruise op dezelfde plekken stopt. Er bestaan korte cruises van 2 dagen en langere cruises tot wel 5 dagen. In deze rondreis stellen we het programma van een cruise van 3 dagen voor. We hebben een blogbericht geschreven met alle informatie over Nijlcruises van Aswan naar Luxor.

Je kan alvast online je tickets voor een Nijlcruise boeken. Zo ben je zeker van je plekje!

Wil je ook graag een adembenemende ervaring en een Nijlcruise maken? Alsof je in een teletijdsmachine stapt.

Boek je cruise op de Nijl bij Tui, all incl. vanaf € 1097 per persoon: Bekijk hier het aanbod
Boek je Nijlcruise bij Sunweb, vanaf € 549 per persoon: Bekijk hier het aanbod

Enkel een cruise ter plaatse boeken van 4 dagen vanaf € 270 per persoon? Bekijk het aanbod bij GetYourGuide.

Dag 9: Tweede dag van de Nijlcruise

De eerste halte van de Nijlcruise op dag twee zal waarschijnlijk de tempel van Kom Ombo zijn. Deze dubbele tempel is meer dan 2000 jaar oud en herbergt enkele belangrijke archeologische vondsten. Je kan er bijvoorbeeld de oudste afbeelding van chirurgische voorwerpen bewonderen.

Het staat niet op het programma van de meeste cruises, maar we raden je wel aan om ook Abu Simbel te bezoeken. Dit tempelcomplex is één van de bekendste van Egypte. De gigantische tempel en bijhorende standbeelden werden gebouwd in opdracht van de beruchte farao Ramses II.

Dag 10: Derde dag van de Nijlcruise

Op de laatste dag van de Nijlcruise bezoek je de beroemde tempel van Edfu, de Esna-tempel, de iconische Luxortempel en als afsluiter ook de tempel van Karnak. Deze tempels zijn enkele van de best bewaarde van Egypte. Op die manier bereik je Luxor, het archeologische centrum van Egypte.

Onze tip: we raden je aan om na de Nijlcruise in Luxor te overnachten. In en rond de stad liggen nog heel wat archeologische sites die absoluut een bezoekje waard zijn.

Dag 11: Luxor en omgeving bezoeken

Vandaag blijf je met tijdens de Egypte rondreis in en rond Luxor. Het hoogtepunt van Luxor is een bezoek aan de Vallei der Koningen waar je het graf van Toetanchamon kan bezoeken. Naast Toetanchamon werden in die vallei ook andere machtige farao's zoals Seti I en Ramses II begraven.

  • Andere niet-te-missen bezienswaardigheden zijn de Dodentempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao's en de Kolossen van Memnon.

Dag 12: van Luxor naar Hurghada

Je neemt eerst de bus van Luxor naar de badplaats Hurghada, waar je rond de middag aankomt. Hurghada is een uitgestrekte metropool en voelt weinig Egyptisch aan, maar je kan er uitstekend snorkelen en duiken rondom de koraaleilanden en prachtige riffen.

Het is een goed idee om te verblijven in één van de luxueuze resorts in Hurghada. Je kan dan genieten van de exotische privéstranden en uitstekende faciliteiten van het hotel vooraleer je terug huiswaarts keert. We hebben een blogartikel geschreven waarin we de beste hotels van Hurghada en de leukste activiteiten in de buurt op een rijtje zetten.

Dag 13: El Gouna & de Giftun-eilanden

Als je in Hurghada overnacht hebt, raden we je aan om vandaag naar de badplaats El Gouna even verderop te reizen. El Gouna is een enorme toeristische resortstad die werd opgetrokken op een reeks eilanden. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en plezierige vakantie. In ons blogbericht vind je alle informatie over onze favoriete hotels en de leukste uitstappen in El Gouna.

Net als Hurghada staat ook El Gouna bekend als een uitstekende duiklocatie. We raden ook aan om de jachthaven te bezoeken en een excursie naar de paradijselijke Giftun-eilanden te maken.

Dag 14: El Gouna naar Caïro

Op de laatste dag van de Egypte rondreis keer je vanuit Hurghada of El Gouna terug naar Caïro, je hebt verschillende opties. Je kan een bus, shuttle of taxi nemen of een vlucht boeken. Als je budget het toelaat, raden we je zeker aan om een vlucht te nemen. De prijzen voor een vlucht zijn redelijk en je doet er amper een uurtje over om de afstand af te leggen. De bus doet er 6 uren over om het traject af te leggen.

Voordelig je reis naar Egypte boeken

Ga op reis naar Egypte met TUI, 8 dagen vanaf € 576: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Egypte bij Sunweb vanaf € 379 per persoon: Boek bij Sunweb

FAQ - Veelgestelde vragen

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Egypte?

Egypte heeft talloze sfeervolle en historische plekken en prachtige bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De meest populaire bestemmingen zijn toch wel de Piramide van Gizeh en de Sfinx, de Vallei der Koningen en één van de meeste bekende Egyptische archeologische sites Abu Simbel. Lees ons uitgebreid artikel met de mooiste bezienswaardigheden in Egypte en ontdek de schoonheid van dit land.

Hoe de piramides van Gizeh & Cheops bezoeken?

In Egypte zijn er zo’n 100 piramides te vinden, al is het exacte aantal niet bekend. De bekendste piramides zijn toch wel de piramides van Gizeh, die een aantal van de oudste piramides die Egypte kent, maar ook een aantal van de best bezochte piramides. Lees alles over een bezoek aan de piramides van Gizeh & Cheops en ontdek onze tips en tricks.

Wat is de beste periode voor een rondreis door Egypte?

Egypte heeft een warm woestijnklimaat met zeer milde winters en warme tot hete zomers. Ook de neerslaghoeveelheden zijn beperkt tot nihil. Zo valt de meeste regen in het noorden, langs de Middellandse Zeekust en in de Nijldelta. En dit vooral in de wintermaanden.

  • Wil je graag op rondreis met een lekker weertje met een mooi zonnetje? Dan is de zomerperiode het meest aangeraden. Maar let op, in de maanden juli tot september kan het enorm drukkend zijn. En dat is niet altijd ideaal als je gaat reizen.
  • Liever normale temperaturen zodat je niet te veel moet schuilen voor de hitte? Dan raden we je aan om rond maart, april en mei te reizen.
  • In de maanden december, januari en februari kan het dan weer enorm fris zijn.
  • Bekijk de gemiddelde temperaturen in Egypte alvast hier.

Hoe kan ik het best de wachtrijen vermijden in Egypte?

Wil je graag een daguitstap/tour maken in Egypte of dé top bezienswaardigheden in Egypte bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 september 2023 - Dick

Goede tips voor het samenstellen van een rondreis.

- 5 februari 2023 - Marleen Vanherle

Vertrekken zaterdag, gids zal zeker van pas komen!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?