Premium

Al-Khubtha Trail: wandeltocht naar het uitzichtpunt over de Al-Khazneh

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Al-Khubtha Trail: wandeltocht naar het uitzichtpunt over de Al-Khazneh

  • Startpunt: Bezoekerscentrum Petra
  • Eindpunt: Koninklijke graftombes
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 9,5 km
  • Duur: 5 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

We raden je aan deze wandeling op je tweede dag in Petra te ondernemen (als je hier de tijd voor hebt), vroeg in de ochtend, wanneer de historische site open gaat (om 6 uur). Enkele van de beroemdste foto's van Petra zijn natuurlijk die van de schatkamer Al-Khazneh, genomen vanop de hoge kliffen tegenover het wereldberoemde monument. Je kan kiezen uit twee verschillende uitzichtpunten om dit oude kunstwerk van bovenaf te bewonderen.

De eerste vereist de kortste wandeling en begint op het plein voor de schatkamer Al-Khazneh, aan je linkerhand als je naar het monument kijkt. Maar eigenlijk raden we je aan niet voor deze optie te kiezen. Het is een erg steile klim, en bedoeïenen zullen elkaar verdringen om je naar de top te begeleiden, in ruil voor wat geld. In Deze blogpost geven we je een andere optie om het uitzichtpunt op de schatkamer Al-Khazneh te bereiken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Al-Khubtha Trail: wandeltocht

Wij raden je aan om het wandelpad Al-Khubta te nemen, die je in een grote U-bocht naar een ander, nog beter uitzichtpunt leidt, ten noorden van de Siq. Hoewel dit een langere wandeling is, ongeveer 45 minuten (enkel heen) en ook iets zwaarder, is hij minder toeristisch en krijg je onderweg enkele prachtige landschappen voorgeschoteld. De wandeling is in totaal 9,5 km lang en goede wandelschoenen zijn welkom.

Eenmaal aangekomen bij het uitkijkpunt kan je hier een kopje thee drinken uit de plaatselijke bedoeïenentent en genieten van het uitzicht op de Schatkamer terwijl de opkomende zon met haar eerste stralen de glorieuze gevel kust. Zorg dus dat je op tijd begint! Het pad takt af van het hoofdpad bij de koninklijke graven. Lees meer over je bezoek aan Petra.

ROADTRIP: Nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Bekijk dan zeker eens onze 14-daagse roadtrip door Jordanië.

Jordanië

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Jordanië

Ontdek Jordanië via 8 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn

10 ervaringen

- 2 februari 2023 - Guy Duerinck

Bevat heel nuttige informatie. Mooie combinatie van bezienswaardigheden en wandelingen. Zeker zijn prijs waard. Goede kaartjes zijn bijgevoegd.

- 11 januari 2023 - wim lauwereys

Deze beknopte gids vertelt evenveel als een ander aangekochte gids

- 4 januari 2023 - Marnick Pattyn

Wij hebben 6 maanden geleden een reis geboekt naar Jordanië, het was zeer aangenaam om een zo gedetailleerde info te vinden in uw mail verkeer waarvoor mijn dank. Moest er nog info beschikbaar zijn mag je die steeds toesturen. Bedankt voor de fijne berichtgeving. Groetjes, Marnick

- 3 januari 2023 - Monica

Superleuk om te lezen, ik heb gelijk zin om mijn koffers te pakken en te vertrekken! Duidelijk beschreven en maakt mij echt enthousiast om het land te gaan ontdekken!

- 3 januari 2023 - Filip Bode

Zeer goede info voor wie zich wil voorbereiden op een reis naar Jordanië.

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?