Hoe van luchthaven Dublin naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Dublin naar het centrum? Alle info, tips en tickets

8 februari 2024 in Dublin0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Dublin te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Dublin, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Dublin te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Dublin te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Dublin centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Dublin online!

Ben je met een paar vrienden of familie op citytrip in Dublin? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Reserveer je privé-transfer nu online.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: DUB – Dublin airport

De luchthaven van Dublin is gelegen ten noorden van de Ierse hoofdstad. Ze werd aangelegd in de beginjaren van de tweede wereldoorlog en is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste vliegveld van Ierland. Het is onder meer de thuisbasis van de Ierse nationale vliegtuigmaatschappij Aer Lingus en de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair.

Het bijzondere aan Dublin Airport is dat het beschikt over een United States Border pre clearance. Hierdoor hoeven passagiers die naar Amerika door vliegen niet nogmaals door de douane waardoor je heel wat tijd kan besparen.

Terminals van Dublin Airport

  • Het vliegveld van Dublin beschikt over twee start en landingsbanen en 2 grote moderne terminals.
  • Terminal 1 is de oudste terminal van het vliegveld en werd in de laatste jaren meerdere keren verbouwd en uitgebreid.
  • Zo kwam er recent een nieuwe pier ten noorden van terminal 1 welke speciaal gebouwd is voor Ryanair.
  • Terminal 1 wordt voornamelijk gebruikt voor de korte afstandsvluchten binnen Europa.
  • Uitzondering zijn de korte afstandsvluchten van Aer Lingus, deze maatschappij maakt gebruikt van terminal 2.
  • Air Transat, Air Canada en Westjet zijn de enige maatschappijen welke vanaf terminal 1 lange afstandsvluchten uitvoeren.
  • Terminal 2 werd gebouwd in 2010 en wordt voornamelijk gebruikt voor lange afstandsvluchten van onder andere de luchtvaartmaatschappijen Emirates, Delta, Airlines Etihad.

Van plan om een stedentrip naar Dublin te maken? Wil je graag zoveel mogelijk van de stad te zien krijgen? Bekijk hier de tours en excursies in Dublin.

De makkelijkste en goedkoopste optie om van de luchthaven naar het centrum van Dublin te reizen is met de Airlink Expres bus. Een transfer die aangeboden wordt door de luchthaven.

  • Iedere 10 tot 15 minuten vertrekt er een nieuwe bus van de luchthaven.
  • De bussen van Airlink brengen je in ongeveer 20 à 30 minuten naar het centrum van Dublin.
  • Over het algemeen bedraagt de reistijd zo'n 40 minuten. De exacte reistijd is echter wel afhankelijk van de halte waar je uitstapt. Kijk hier voor meer informatie over de Airlink Express.
  • De bus rijdt via Dublin Port Tunnel naar treinstation Dublin Heuston. Onderweg kan je afstappen bij haltes: O’Connell Street en College Green & Temple Bar.
  • Aan boord is voldoende ruimte voor je bagage te stockeren.
  • Een ticketje voor een ritje met deze bus kan je aankopen op de luchthaven of bij de chauffeur.

Onze tip? Combineer een ticket voor de shuttlebus van Airlink Express tussen de luchthaven van Dublin en het stadscentrum en een ticket om 48 uur lang de hop on, hop off-bus te gebruiken! Zo kan je alles op je eigen tempo bekijken. Interesse? Bekijk je ticket voor je luchthaventransfer en hop on, hop off-busticket.

  1. Vanaf luchthaven Dublin naar het centrum met het openbaar vervoer

  • Naast de bussen van de Airlink Express rijden er ook gewone openbaar vervoersbussen naar het centrum van de stad.
  • Het enige nadeel van de normale busroutes is dat deze meer haltes hebben en vaker stoppen waardoor je langer onderweg bent.
  • Bovendien moet je goed van te voren uitzoeken welke buslijn je moet nemen om in het centrum van de stad te geraken.

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan Dublin? Bekijk onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Dublin!

  1. Vanaf luchthaven Dublin naar het centrum met de taxi

Geen zin om met het openbaar vervoer te reizen of met de shuttlebus van de luchthaven? Dan kan je ook nog altijd kiezen om met een taxi van de luchthaven naar het centrum reizen. Er zijn namelijk genoeg taxi's te vinden bij de luchthaven die je met plezier naar het centrum van de stad brengen.

  • Zowel terminal 1 als terminal 2 beschikt over taxi standplaats waar je een taxi naar het centrum kan nemen.
  • Vanaf de terminal worden de taxi standplaatsen duidelijk aangegeven door middel van bewegwijzering.
  • Hou er wel rekening mee dat de taxi’s maximaal 30 kilometer rijden en op basis van de taximeter rijden.
  • Taxi chauffeurs zijn verplicht om hun licentie duidelijk zichtbaar voor de passagiers op te hangen in de taxi. Merk je geen licentie op? Dan ga je best op zoek naar een andere taxi die dit wel heeft.
  • Taxi’s zijn over het algemeen duurder dan het openbaar vervoer maar bieden wel meer comfort en zekerheid op vervoer.
  • Je kan rekenen dat je voor een ritje met de taxi tussen de 20 en 30 euro kwijt bent voor een enkele reis naar het stadscentrum.

Tip: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Dublin naar het centrum.

  1. Auto huren in Dublin

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Dublin? En wil je graag de omgeving van deze historische stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Je vindt autoverhuurbedrijven Hertz, Budget, Avis, Dooley en Enterprise in de aankomsthal van Terminal 1 en in de parkeergarage van Terminal 2. Europcar en Sixt hebben een balie in Terminal 1.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Rentalcars of Sunnycars.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Waar overnachten in Dublin?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf of citytrip in Dublin? In het stadscentrum zijn er heel wat hotels te vinden en dit in alle prijscategorieën. In de omgeving van Temple Bar en Trinity College kan je het grootste aanbod vinden. Hieronder alvast enkele van onze favoriete verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en hostels in Dublin.

  • Gardiner Lodge is een gezellige bed & breakfast met een terras en gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Dublin.
  • Butlers Townhouse is een boetiek herenhuis met slaapkamers die luxe en stijl bieden, in een intieme en prachtig elegante setting
  • Liever lowbudget overnachten? Het moderne, speciaal ontworpen Jacobs Inn hostel ligt op slechts 5 minuten wandelen van het bruisende uitgaansgebied Temple Bar in Dublin.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Ierland met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ierland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ierland met 187 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ierland met een stadswandeling van Dublin.

Ierland

Gratis reisgids Ierland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?