Reuzenrad Skyview de Pier in Scheveningen: Alle info + waar je tickets kopen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Reuzenrad Skyview de Pier in Scheveningen: Alle info + waar je tickets kopen

16 mei 2023 in Den Haag0 reacties

Een uitstapje naar Scheveningen? Bezoek dan zeker eens het gigantische reuzenrad op de Pier, uniek in Europa! Het reuzenrad valt je meteen op in de skyline van deze badplaats. Maak een ritje en geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving en Den Haag.

In dit blogartikel lees je meer over je bezoek aan het Reuzenrad in Scheveningen en we hebben ook enkele tips verzameld over waar je je tickets het best kan aankopen en waar je goedkoop kan parkeren.

Tours en dagexcursies boeken in Den Haag

Den Haag bezoeken tijdens een weekendje weg of stedentrip? Ontdek welke leuke activiteiten je er allemaal kan doen of bekijk meteen het volledige aanbod tours en excursies in Den Haag online.

De leukste attracties en tours in Den Haag

Inhoud artikel

  1. Skyview de Pier

Wil je graag Den Haag eens vanop een bepaalde hoogte bekijken? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het unieke Reuzenrad De Pier in Scheveningen. Dit is het eerste reuzenrad in Europa dat 8 meter boven zee werd gebouwd.

Het ruim 50-meter hoge reuzenrad beschikt over 36 gesloten gondels met airco en verwarming. Er kunnen maximaal 6 personen in een cabine. Vanuit een van de comfortabele gondels geniet je van een panoramisch uitzicht over het 11 kilometer lange zandstrand, de prachtige kustlijn en de skyline van het levendige Den Haag. Bij helder weer, kan je misschien zelfs Katwijk en Hoek van Holland spotten.

Luxe ervaring?

Je kan je ervaring nog wat spectaculairder maken door aan boord te stappen van een VIP gondel. Dit type gondel is voorzien van een glazen bodem en extra luxe inrichting. Zo geniet je als het ware in luxe van het 360° uitzicht over de omgeving. Daarnaast kan je ook tegen een bepaalde toeslag, genieten van een twee gangen diner bestaande uit een plankje met verschillende koude voorgerechten incl. brood en tapanade en warme hoofdgerechten.

  1. De Pier in Scheveningen

Het Reuzenrad staat te pronken op De Pier in Scheveningen. Deze werd trouwens onlangs volledig vernieuwd. Inmiddels is het een ware foodboulevard geworden met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, gezellige restaurants en bars, terrasjes en winkels. Daarnaast worden er ook het hele jaar door leuke festivals en culturele evenementen gehouden. Na een ritje op het reuzenrad kan je hier heerlijk flaneren over de boulevard.

  • De Pier is het hele jaar door geopend en is dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur.
  • De toegang tot De Pier is ook gratis.

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? We raden je een overnachting aan in het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het strand en biedt diverse faciliteiten, zoals een sfeervol restaurant en een gezellige bar, een fitnesscentrum en een spa- en wellnesscentrum met een sauna. Meer info en boeken.

Foodhallen in Scheveningen

Na een wandeling op de Pier of een namiddagje relaxen op het gezellige zandstrand, kan je altijd lekker dineren in de Foodhallen van Scheveningen. De foodhallen ligt verscholen in een van de gebouwen gevestigd langs de pier.

Eens je binnenwandelt, zal je versteld staan van de gezelligheid. Overal bevinden zich verschillende kraampjes met lekkere Street food van over de hele wereld. Zin in sushi of och eerder Mexicaans? Geen probleem, je vindt het hier! Bestel je eten aan één of meerdere kraampjes en neem plaats in het gezellige interieur. Obers zullen je voorzien van een lekkere cocktail of ander drankje. Een absolute aanrader. Meer info op de website.

SEA Life Scheveningen

Direct aan het strand gelegen, vind je het Sea Life Scheveningen. Een groot zeeaquarium in Scheveningen (Den Haag). Sea Life Scheveningen is een onderdeel van de internationale keten Sea Life, dé grootste aquarium-uitbater in de wereld met verdere vestigingen. Zie schildpadden, roggen, haaien en andere prachtige oceaanbewoners in Den Haag en ontdek en leer meer over wonderlijke onderwaterwereld.

TICKETS: Boek je tickets voor Sea Life Scheveningen online op voorhand en vermijd eventuele wachtrijen aan de kassa.

  1. Hoe lang duurt een ritje op het reuzenrad?

Een rit in het reuzenrad duurt ongeveer 15 minuten waardoor je dus meer dan genoeg tijd hebt om van het panoramische uitzicht te genieten. Maak het ritje op het reuzenrad nog spectaculairder met een 'High Tea' ticketje, een ritje inclusief een heerlijk kopje koffie of thee met een stukje appeltaart of een brownie! Wat moet je nog meer hebben?

  1. Info & Tickets reuzenrad De Pier Scheveningen

Openingstijden SkyView Reuzenrad

  • Het Reuzenrad is geopend van maandag tem donderdag vanaf 12u00 tem 20u00.
  • Vrij- en zaterdag vanaf 11u00 tem 22u00.
  • Zondag vanaf 11u00 tem 21u00.

Tickets voor het Reuzenrad

  • En nee hoor, een ritje op dit Reuzenrad is helemaal niet zo duur!
  • Een ticket voor volwassenen kost je €9 euro en kinderen tot 12 jaar betalen €7.
  • Voor slechts € 14,00 geniet je van het uitzicht en krijg je ook nog eens een kopje koffie of thee en een stukje appeltaart of een brownie.
  • Je kan je tickets voor het reuzenrad aankopen bij de kassa op De Pier. Maar we raden je toch aan om je tickets voor het Reuzenrad in Scheveningen online op voorhand te kopen. Zo kan je lange wachtrijen ter plekke vermijden. Bestel je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen alvast online te kopen.

Je kan je bezoek aan het Reuzenrad in Scheveningen ook combineren met een bezoekje aan SEA Life! Hoe leuk is dat? Bestel je combiticket voor SkyView Reuzenrad en een bezoekje aan SEA Life online op voorhand.

  1. Extra: leuke activiteiten op de Pier

Nadat je een rondje op het reuzenrad gemaakt hebt, kan je nog heel wat andere activiteiten ondernemen in Scheveningen. Scheveningen is ook een heerlijke plek om uit te waaien in de herfst, te wandelen in de winter, de eerste zonnestralen op te pikken in de lente of te genieten op het strand en de vele terrasjes in de zomer. Een prachtige plek in Nederland die tijdens ieder seizoen een topbestemming is voor een vakantie in Nederland!

Shoppen en pannenkoeken eten

Op De Pier kan je naar hartenlust shoppen. Je vindt er een wijd scala aan winkels, ateliers, pop-up stores en wekelijkse marktjes.. Nadien kan je nog even een pannenkoekje gaan eten in een van de gezellige brasserieën Er zijn namelijk tal van horecagelegenheden waar je terecht kan om even uit te rusten met een lekker gebakje en een heerlijk kopje koffie.

Liever iets uitdagender?

Ook wanneer je iets actiefs wilt doen, ben je hier aan het juiste adres. Wat dacht je van een namiddagje surfen? Of liever een adrenaline rush door te bungeejumpen van 60 meter hoogte? Je kan natuurlijk ook altijd ziplinen tegen een snelheid van ongeveer 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en strand. Je eindigt dan boven de terrasjes van de Scheveningse Pier waar je nadien even kan bekomen. Kortom, vervelen zal je hier zeker niet.

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en B&B's in Scheveningen en haal het beste uit je verblijf!

  1. Hoe bereik je het Reuzenrad in Scheveningen?

Met de auto naar Scheveningen en de Pier

  • Vanuit Amsterdam (via A4), Rotterdam (via A13) en Utrecht (via A12) rijd je tot aan knooppunt Prins Clausplein A12 richting Voorburg. Doorrijden tot aan einde A12. Hier rechtsaf Benoordenhoutseweg op en na 800 meter bij de stoplichten eerste links de Van Alkemadelaan in. Deze laan gaat over in de Zwolsestraat. Hier kan je ook meteen parkeren.

Met de tram naar de Pier

  • Vanaf station Den Haag Hollands Spoor neem je tram 1 richting Scheveningen Noord. Stap uit bij halte Badhuiskade, Scheveningseslag/Beelden aan Zee, Kurhaus of Zwarte Pad.
  • Vanaf station Den Haag centraal neem je tramlijn 9.
  • Of neem de Strandexpress naar Scheveningen: de Strandexpress maakt geen tussenstops buiten de treinstations om en heeft als eindhalte het Kurhaus en het Zwarte Pad.
  • Adres: Strandweg 156 2586 JW Scheveningen, Zuid-Holland

Locatie van het Reuzenrad op de kaart

  1. Waar parkeren in Scheveningen?

Gratis parkeren in Scheveningen kan jammer genoeg niet meer

Het liefst van al willen we natuurlijk gratis parkeren. Er waren enkele plekken waar je gratis je auto kon parkeren maar dat is helaas sinds 1 juni 2021 niet meer mogelijk. We geven je enkele tips om toch zo goedkoop mogelijk te parkeren in de buurt van het Reuzenrad en de Pier.

Enkele parkeermogelijkheden in Scheveningen nabij de boulevard:

  • Parkeren bij het strand (adres: Zwolsestraat 426): Dit is meteen de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland met 2.030 ruime plaatsen.
  • Parking Noordelijk Havenhoofd grenst aan het strand en de boulevard van Scheveningen. Het parkeerterrein heeft een capaciteit van 300 parkeerplaatsen.
  • Interparking Boulevard: Naast het Carlton Beach Hotel, aan de Strandweg 179, kan je parkeren bij Interparking Boulevard. In totaal is er plaats voor 700 auto’s. Je kan je parkeerplaats al van te voren reserveren vanaf €10/dag.
  • Parkeren bij Zwarte Pad Scheveningen (niet ver van Carlton Beach Hotel): Let op, in de zomermaanden kan het best druk zijn bij deze parkeerplaats. Vanaf het Zwarte Pad loop je zo de duinen in en sta je binnen de 5 minuten al op de boulevard.
  • Je kan ook parkeren bij de Haven Scheveningen.
  • Je kan er ook voor kiezen om te parkeren bij P+R Hoornwijck en van daaruit met een dagkaart verder te reizen met het openbaar vervoer.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Filmpje: Alvast een voorsmaakje van een ritje op het Reuzenrad

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Den Haag?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip of stedentrip Den Haag? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We stelden een complete stadswandeling samen langs alle highlights van de stad. Download je gratis wandeling Den Haag. Wil je graag nog meer zien van Zuid-Holland, koop dan onze reisgids Zuid-Holland met een complete rondreis.

Zuid-Holland

Gratis wandeling Den Haag downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?