Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie. Lees nog meer info over Leiden en bezienswaardigheden op onze blogpagina.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

TIP: Wil je graag een grachtenrondvaart maken in Leiden? Boek alvast je ticket online via deze link, dan ben je zeker dat je kan opstappen, zonder aanschuiven in de wachtrij.

Zuid-Holland

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zuid-Holland

Ontdek de provincie Zuid-Holland via een complete reisgids en 8 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

528 ervaringen

- 2 juli 2024 - [email protected]

Leuke wandeling langs mooie plekjes.

- 4 juni 2024 - Tonnie

Het was een nuttige gids/folder. Leiden is fantastisch! Wij komen zeker terug. De gids liet heel veel mooie dingen zien.

- 20 mei 2024 - Patricia Smets

De stadswandeling is zeer accuraat en interessant, ze brengt je langs de mooiste plekjes. Zonder de uitleg zou je zo aan de poorten van de hofjes voorbijlopen. De informatie is interessant en niet té uitgebreid. We hebben een hele dag gedaan over de wandeling en dan hebben we niet eens één van de vele musea gedaan (behalve de Sint-Pieterskerk waar we een uur gebleven zijn). Het is inderdaad een stad van ontdekkingen, heel charmant en vooral rustig. Alleen kostte de P + R parking aan de Haagwegterrein 23 € (09/05/2024), wat niet echt goedkoop is.

- 20 maart 2024 - Luc Verbruggen

Mooie wandeling. Misschien ook nog vermelden waar er leuke restaurantjes zijn op de wandeling.

- 7 maart 2024 - Marc Halnan

Helemaal top, misschien nog wat meer aandacht voor de Gouden Eeuw.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?