Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

16 247 x gedownload406 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

406 ervaringen

- 20 juli 2021 - Sjaan Kasander

Een hele leuke wandeling vol achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden onderweg

- 19 juli 2021 - Ab Kok

De route was goed beschreven, duidelijk weinig twijfelgevallen. Maar ook leuke omschrijvingen etc. van de wetenswaardigheden. Prima dus!

- 18 juli 2021 - Kees

Zeer tevreden over de route en de beschrijving. We hebben erg genoten van de wandeling en kunnen deze voor iedereen aanbevelen.

- 17 juli 2021 - Silvia

Leuke route om te wandelen. Duidelijk

- 7 juli 2021 - wim van Oort

hebben aan de hand van de gids 3 prachtige dagen gehad in de oude stad Leiden. we overnachten in het Golden Tulip Hotel, 100 meter van het startpunt van de wandeling. hebben de lakenhal, het oudheidkundig museum en het museum van volkerenkunde bezocht. zeker een aanrader. verder kom je met de plattegrond langs de mooiste plekjes van leiden, en met alle beschrijvingen in tekst folder en tekst lokaal opborden ook zeer informatief. een aanrader die van oude steden met historie meer willen weten.

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?