Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

4 176 x gedownload208 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

208 ervaringen

- 17 juli 2019 - Gert Roelofsen

Geweldige wandeling. Niet te lang, dus alle tijd om verschillende attracties te bezoeken. Hartelijk bedankt.

- 16 juli 2019 - hans

Als oud Leidenaar was het voor mij erg leuk om 'mijn' stad weer eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Dank voor de route!

- 15 juli 2019 - elly

Het zou een stuk handiger zijn als de looproute beschreven wordt, bij sommige gebouwen vond ik de beschrijving ook sumier

- 14 juli 2019 - Janneke bruintjes

Mooie stadswandeling. Maar omdat ik totaal onbekend ben was in Leiden, heb ik gekozen om met een stadsgids de stad te verkennen. Herkende wel uw stadswandeling/plattegrond. Maar met gids ontvang je nog net even wat meer informatie. Mooie stad is Leiden.

- 5 juli 2019 - Thomas

Prachtige route. Inclusief de bezoeken aan Lakenhal en Hortus en 3x terras... hebben we er 6u over gedaan. Alleen jammer dat de rondvaarten al om 4u stoppen...

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?