FB

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

3 475 x gedownload190 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

190 ervaringen

- 21 mei 2019 - Rosemarie Lübkert-Kamermans

Een vreemde stad alleen te bezoeken is nooiet zo spannend als met een gids, die ook verhalen over de plaatsen, gebouwen en hoekjes weet te vertellen. Uitstekend! Bedankt! Hartelijke groeten uit Zwitzerland

- 16 mei 2019 - Armand Ledoux

Heldere routebeschrijving, goed te doen, ook bij iets minder goed weer. Wel goed op blijven letten met fietsers; Leiden is en blijft een studentenstad.

- 6 mei 2019 - Thea de Jong

We hebben met een groepje genoten van de wandeling. Erg fijn om wat te weten over de bezienswaardigheden die je passeert. Duidelijke beschrijving van de route.

- 4 mei 2019 - Ans van Hal-Emmen

Het was een hele mooie wandeling waar al het moois van de oude binnenstad in zat. Hebben later nog een boottocht gemaakt en ook daar van genoten. Een succes! Heb geen tips of opmerkingen.

- 3 mei 2019 - Veronique de wispelaere bonte

Mooie route met leuke plekjes.

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?