Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

8 940 x gedownload310 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

310 ervaringen

- 21 maart 2020 - Peter V

Geweldig mooie wandeling Het historisch Leiden is zeer de moete waard. We hadden de route uit geprint en deze was prima te volgen. complimenten.

- 20 maart 2020 - NdT

Mbv de geprinte informatie maakten we een geslaagde wandeling waarbij we meerder interessante gebouwen en plekjes tegenkwamen.

- 17 maart 2020 - Eelke Pijnacker

Het was een zeer gevarieerde stadswandeling, die je langs vele bijzondere plekken leidt. Wij hebben daar erg veel plezier aan beleeft en veel opgestoken over Leiden.

- 17 maart 2020 - jos

Leuke wandeling, duidelijke beschrijvingen. Je krijgt een goed idee van deze interessante en mooie stad. Je ziet dingen die je zonder de beschrijvingen gemist zou hebben.

- 16 maart 2020 - Alda Smeets

Was een hele mooie wandeling. Fijn dat er ook zoveel uitleg bij stond. Zeker een aanrader, als je veel van Leiden wilt zien.

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?