FB

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

1 172 x gedownload137 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Leiden, wandelen langs bezienswaardigheden Leiden met wandelroute

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen. Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden. Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart137 ervaringen

- 19 augustus 2018 - Geertje

De wandelgidsen van Reisroutes: een vaste waarde tijdens onze uitjes die je onmiddellijk een perfect beeld van de omgeving geven!

- 11 augustus 2018 - Grace van Boxtel

Ik kon de link niet openen, wat ik ook probeerde. Dus helaas geen gebruik van kunnen maken. Jammer, bij de VVV in Leiden een kaart en folder met bezienswaardigheden gekocht voor E 5,- . Super mooie stad Leiden, komen gauw weer terug. Groetjes Grace van Boxtel

- 6 augustus 2018 - Erna Keuning-Renema

Een hele duidelijke route omschrijving van de stadswandeling. De belangrijkste highlights van Leiden hebben we kunnen zien, begeleid met een beknopte duidelijke omschrijving van de historie. Echt de moeite waard, super genoten!

- 30 juli 2018 - Willempuvs

Leuke, complete wandeling. Leiden heeft veel te bieden.

- 19 juli 2018 - Bernard

Leiden is nu niet meteen het mooiste Nederlandse stadje, wel aangenaam. De beschrijving brengt je wel op alle plaatsen die de moeite zijn om langs te gaan. Wij zijn niet binnen geweest in Hortus Botanicus wegens mobiliteitsproblemen van een van de deelnemers. Later een en ander opgezocht. hierover...spijtig dat wij dit moeten missen hebben. Volgende keer zeker doen.

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?