Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

23 218 x gedownload482 ervaringen
  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie. Lees nog meer info over Leiden en bezienswaardigheden op onze blogpagina.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

TIP: Wil je graag een grachtenrondvaart maken in Leiden? Boek alvast je ticket online via deze link, dan ben je zeker dat je kan opstappen, zonder aanschuiven in de wachtrij.

Leiden stadswandeling

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

482 ervaringen

- 13 september 2022 - Dirk Dalle

Heel interessante gids die we verschillende malen gebruikt hebben.

- 9 september 2022 - Ed J Groot

Interessant, geen opmerkingen

- 3 september 2022 - M

Erg leuke en mooie wandeling. Hebben er de hele dag over gedaan. Maar dat kwam door het mooie weer en de vele leuke terrasjes !

- 31 augustus 2022 - Andrea

Joop was een fijne gids: veel en kundig verteld over Leiden en de wetenswaardigheden. Zijn veel wijzer geworden. En het was in een gezellige sfeer.

- 29 augustus 2022 - Prinse

Wat hebben we genoten van de stadswandeling! Duidelijk en met verborgen pareltjes ertussen. De informatie erbij was ook leuk om te lezen. We hebben het gecombineerd met een bezoek aan Hortus. Ga zo door!

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?